0

نور آکواریوم

نور آکواریوم

نور آکواریوم یکی از لوازم مورد نیاز برای راه اندازی یک آکواریوم است. نور آکواریوم کلید مشاهده فعالیت‌هایی است که در آکواریوم انجام می‌شود و طرح و رنگ ماهی‌های شما را نشان می‌دهد. علاوه بر این، بدون روشنایی کافی، گیاهان آکواریوم رشد نمی‌کنند و ماهی شما در اوج سلامتی نخواهد بود.

به گزارش خوبو، انتخاب نور مناسب یکی از مهمترین جنبه‌های آکواریوم است. همچنین می‌تواند یکی از گیج‌کننده‌ترین مسائل نیز باشد. روشنایی آکواریوم نقش بسیار مهمی دارد، بسیار بیشتر از روشن کردن دنیای زیر آب برای لذت تماشای شما. نور آکواریوم انرژی و اکسیژن را برای اطمینان از رفاه ماهی شما و همچنین رشد گیاهان و ارگانیسم‌های فتوسنتزی فراهم می‌کند. نور برای رشد سالم ماهی‌ها، گیاهان، مرجان‌ها و باکتری‌ها و … در محیط آکواریوم شما ضروری است.

انواع نور در آکواریوم

انواع مختلفی از چراغ‌های آکواریوم وجود دارد که به صاحبان آکواریوم اجازه می‌دهد تا یکی از آن‌ها را متناسب با نیازهای خود انتخاب کنند. در اینجا چند گزینه معمول برای آکواریوم ها آورده شده است:

فلورسنت استاندارد

نور آکواریوم فلورسنت استاندارد

سال‌ها است که این نوع نور رایج‌ترین شکل نور آکواریوم بوده و امروزه نیز همچنان رایج است. قیمت مناسب و انتخاب لامپ برای کاربردهای مختلف، چراغ های فلورسنت را برای بسیاری از صاحبان آکواریوم گزینه‌ای عالی می‌کند. این نوع نور برای ماهی‌های آب شیرین و آکواریوم های مختلف مناسب است. همچنین در اندازه‌های مختلف، متناسب با هود آکواریوم وجود دارد. لامپ‌های فلورسنت لوله‌های دایره‌ای شکل هستند. این لامپ‌ها به دلیل بازتاب شدن بخشی از نور ساطع شده به سمت بالا و دور از آکواریوم، ناکارآمد هستند. این لامپ ها با گذشت زمان کمرنگ می شوند و باید هر 10 تا 12 ماه تعویض شوند.

فلورسنت T-5 HO (High Output)

نور آکواریوم فلورسنت T-5 HO (High Output)

نوع پیشرفته‌تری از لامپهای فلورسنت T-5 HO است که تقریباً دو برابر لامپهای استاندارد هستند. این نوع نورپردازی برای آکواریوم بزرگتر که به نور بیشتر، عمق بیشتر و ترکیبی از انواع لامپ نیاز دارد، ایده‌آل است. لامپ های T-5 HO مقدار قابل توجهی گرما تولید می‌کنند. بنابراین حتماً دمای داخل آکواریوم خود را مرتباً کنترل کرده و در صورت لزوم چراغ های T-5 را خاموش کنید.

ال ای دی

نور آکواریوم ل ای دی

این چراغ های کم مصرف به سرعت به محبوب ترین نور آکواریوم تبدیل شدند. این چراغ ها ویژگی هایی را ارائه می دهند که در سایر چراغ‌های آکواریوم وجود ندارد. چراغ‌های LED تقریباً برای هر اندازه آکواریومی در دسترس هستند. آن‌ها انرژی بسیار کمتری نسبت به چراغ‌های دیگر مصرف می‌کنند. همچنین آب را گرم نمی‌کنند و چندین سال دوام می‌آورند بدون اینکه شدت نور آن‌ها کاهش یابد. چراغ‌های ال‌ای‌دی پیشرفته‌تر دارای شدت تابش بالاتر، تایمرهای قابل برنامه‌ریزی، کنترل های طیف و گزینه‌های مختلف رنگ هستند.

نکات مهم در نور آکواریوم

چرخه روز و شب

داشتن چرخه روزانه و شبانه منظم برای سلامتی و رفاه مطلوب همه موجودات مهم است. در مناطق گرمسیری که بیشتر ماهیان آکواریومی، بی مهرگان و گیاهان از آنجا می آیند، هر روز از سال 12 ساعت نور (معروف به دوره نوری) و 12 ساعت تاریکی وجود دارد. آکواریوم های خانگی با 12 ساعت نور بهترین عملکرد را خواهند داشت. برای کسانی که در آکواریوم گیاهان زنده ندارند نور 8 تا 10 ساعت باعث پدیدار شدن جلبک کمتر خواهد شد. از یک تایمر روی چراغ آکواریوم خود استفاده کنید تا یک چرخه ثابت شبانه روزی ایجاد کنید. برای لذت بردن از آکواریوم خود در ساعات شب، آن را دور از پنجره ها قرار داده و تایمر را متناسب با آن تنظیم کنید.

نیازهای ماهی و گیاه

دلیل اصلی داشتن نور آکواریوم، لذت بردن از زیبایی ماهی‌ها، گیاهان و تزئینات است. علاوه‌براین، ماهی ها باید ببینند تا بتوانند رفت و آمد کنند، غذا پیدا کنند و با یکدیگر تعامل داشته باشند. اما ملاحظات دیگری نیز وجود دارد. ماهی و گیاهان زنده نیازهای خاصی به نور دارند. برخی از ماهی‌ها در آب های آزاد، رودخانه ها، نهرها و دریاچه ها زندگی می‌کنند، جایی که بیشتر روز روشن است. برخی دیگر زیستگاه های کم نور مانند میان چوب‌های سقوط کرده یا زیر پوشش گیاهی زیاد را ترجیح می‌دهند.

همین امر در مورد گیاهان نیز صدق می‌کند. بعضی از آنها در آب کم عمق یا باز رشد می کنند، جایی که نور در طول روز روشن و ثابت است. سایر موارد در آب های عمیق تر و یا در سایه گیاهان بلندتر. مهم است که نوری را انتخاب کنید که برای انواع ماهی‌ها و گیاهانی که نگهداری می‌کنید مناسب باشد.

شدت نور و طیف

شدت نور به میزان قوی یا روشن بودن یک نور اشاره دارد. به طیف نوری اغلب درجه کلوین یا درجه K داده می‌شود. منابع نوری که جلوه‌ای مایل به زرد یا گرم از خود نشان می‌دهند دارای درجه کلوین پایین هستند، درحالیکه آن‌هایی که نور سفید یا مایل به آبی‌تر تولید می‌کنند دارای درجه کلوین بالایی هستند. درجه نور اکثر آکواریوم های آب شیرین بین 5500 تا 8000 کلوین است.

شدت نور آکواریوم

شدت و طیف در آکواریوم با گیاهان مصنوعی اهمیت کمتری دارند، اگرچه برخی از چراغ ها بهتر از دیگران باعث افزایش رنگ های طبیعی می‌شوند. نوری که خیلی شدید باشد ممکن است باعث جلبک شود. در مورد گیاهان زنده، شدت و طیف مناسب می تواند تفاوتی بین موفقیت و شکست ایجاد کند. عمق آب نیز یک عامل است. طول موج های خاصی، به ویژه آبی، نسبت به دیگر طیف‌ها نفوذ بیشتری می کند و این امر می‌تواند برای گیاهان زنده بسیار مهم باشد.

جلبک و نور

یک اعتقاد معمول در نگهداری آکواریوم این است که نور زیاد باعث رشد بیش از حد جلبک‌ها می‌شود. جلبک‌ها روش تصفیه آب در طبیعت هستند و بخشی طبیعی از هر آکواریوم هستند. واقعیت این است که شیوع جلبک های مزاحم بیشتر در اثر تجمع مواد اضافی است تا مسائل مربوط به روشنایی. صاحبان آکواریوم های قدیمی تر به ندرت نیاز به تمیز کردن جلبک‌ها دارند؛ حتی اگر از روشنایی با خروجی بالا استفاده کنند. ترفند جلوگیری از رشد جلبک‌ها، مدیریت مواد اضافی با تغییرات منظم آب، استفاده از فیلتر شیمیایی و عدم تغذیه زیاد ماهیان، همراه با تأمین مقدار مناسب نور است.

در آکواریوم، اصطلاح “مواد اضافی” به نیترات و فسفات گفته می‌شود که به طور معمول از غذای ماهی و ضایعات ماهی حاصل می شود. اما منبع دیگری نیز وجود دارد که آب شیر است. بسیاری از منابع آب لوله کشی حاوی مقادیر زیادی از این ناخالصی‌ها هستند و انجام تغییرات آب با آب نیترات یا فسفات دار باعث کاهش سطح آن ها نمی شود و حتی ممکن است باعث بالا رفتن آن‌ها نیز بشود. اگر آب شیر شما حاوی مقادیر بالای مواد اضافی است، از تصفیه آب اسمز معکوس برای پر کردن آکواریوم و انجام تغییرات آب استفاده کنید.

معرفی نور آکواریوم

انتخاب نور مناسب برای آکواریوم زیبایی طبیعی آن را افزایش می‌دهد و سلامتی طولانی مدت ماهی، گیاهان و بی مهرگان را تضمین می‌کند. به همین منظور در اینجا به معرفی چند مدل چراغ برای آکواریوم می‌پردازیم.

لامپ ال ای دی آکواریوم سوبو مدل L-28 کد 2157661

لامپ ال ای دی آکواریوم سوبو مدل L-28 کد 2157661

این لامپ ال‌ای‌دی مناسب آکواریوم های کوچک است. این محصول به گونه‌ای طراحی شده است که به شیشه آکواریوم متصل شده و آکواریوم را روشن کند.

لامپ ال ای دی اکواریوم سوبو مدل SD-4W

لامپ ال ای دی اکواریوم سوبو مدل SD-4W

این لامپ با ابعاد 18x11x3 سانتی‌متر مناسب آکواریوم های آب شیرین و پلنت (گیاهی) است. همچنین برای این لامپ دکمه روشن و خاموش تعبیه شده است.

لامپ ال ای دی آکواریوم سوبو مدل L-28C

لامپ ال ای دی آکواریوم سوبو مدل L-28C

لامپ ال ای دی آکواریم مدل L-28C بر روی لبه آکواریوم نصب می‌شود. لامپ ال‌ای‌دی آکواریم مدل L-28C مناسب تامین نور ماهیان آکواریومی است. همچنین استفاده از لامپ ال‌ای‌دی آکواریوم، برای آکواریوم های پلنت ضروری است.

لامپ ال ای دی آکواریوم مدل سوگو

لامپ ال ای دی آکواریوم مدل سوگو

لامپ ال‌ای‌دی آکواریوم مدل سوگو لامپی بسیار مناسب جهت روشن نمودن محیط آکواریوم با نور بسیار زیبا و طبیعی است. این محصول مناسب لبه آکواریوم است که پایه آن به لبه متصل می شود و نور از بالا به داخل آکواریوم می‌تابد.

لامپ ال ای دی آکواریوم سوبو کد 1646873 مدل T4-30LED

لامپ ال ای دی آکواریوم سوبو کد 1646873 مدل T4-30LED

این لامپ دارای کلوین است و می‌توان از آن برای آکواریوم های دارای گیاه نیز استفاده کرد. ابعاد این لامپ 27x2x2 سانتی‌متر است.

لامپ ال ای دی آکواریوم آکوا مدل T4-300

لامپ ال ای دی آکواریوم آکوا مدل T4-300

لامپ ال‌ای‌دی آکوا مدل T4_300 ضد آب بوده و برای تامین روشنایی آکواریوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. لامپ ال‌ای‌دی T4_300 به طول 28.5 سانتی‌متر است.

لامپ ال ای دی آکواریوم سوبو مدل AL-40A

لامپ ال ای دی آکواریوم سوبو مدل AL-40A

این لامپ با ابعاد 40x4x2 سانتی‌متر مناسب آکواریوم های آب شور و آب شیرین است. همچنین به دلیل داشتن کلوین می‌توان از آن در آکواریوم های گیاهی نیز بهره برد.

بیشتر بخوانید

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *