فیلم به رنگ ارغوان فیلمی ایرانی است که توسط ابراهیم حاتمی کیا در سال ۱۳۸۳ ساخته شده و در بیست و هشتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر به نمایش درآمد.
به گزارش خوبو، به رنگ ارغوان یکی از فیلمهای خوب دهه 80 سینمای ایران است که در زمان اکران مورد توجه زیادی قرار گرفت و حواشی زیادی نیز در پی داشت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره متوسط 6.4 را دریافت کرده است. 1900 نفر به این فیلم نمره دادهاند.
در جشنواره بیست و سوم فیلم فجر از نمایش فیلم به دستور وزیر اطلاعات جلوگیری شد. پس از پنج سال توقیف، در جشنواره بیست و هشتم، این فیلم به نمایش درآمد.
دانلود رایگان فیلم به رنگ ارغوان
عوامل و بازیگران فیلم به رنگ ارغوان
به رنگ ارغوان فیلمی است که در ژانر درام، عاشقانه و دلهره آور توسط ابراهیم حاتمی کیا ساخته شده است. ابراهیم حاتمی کیا از کارگردانان مطرح سینمای ایران است که در رأیگیری از ۵۵ فیلمشناس ایرانی در سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از ده فیلمساز برتر تاریخ سینمای ایران شناخته شد و همچنین در نظرسنجی از ۴۳ منتقد برای بهترین کارگردانان پس از انقلاب، در رده چهارم قرار گرفت. به رنگ ارغوان در کنار آثاری چون از کرخه تا راین، بوی پیراهن یوسف، به نام پدر، ارتفاع پست و آژانس شیشه ای از بهترین آثار ساخته شده توسط حاتمی کیا است.
کارگردان | ابراهیم حاتمی کیا |
تهیه کننده | سیدجمال ساداتیان |
نویسنده | ابراهیم حاتمی کیا |
بازیگران | حمید فرخ نژاد خزر معصومی کوروش تهامی بهناز توکلی رضا بابک فرهاد قائمیان نوال شریفی مزدک رستمی اسماعیل کهرم محمدعلی اینانلو سید مهرداد ضیایی |
تدوین | سهراب خسروی ابراهیم حاتمی کیا |
موسیقی | فردین خلعتبری |
سال ساخت | 1383 |
مدت زمان فیلم | 97 دقیقه |
نمره IMDB | 6.4 |
خلاصه داستان
شفق (فرهاد قائمیان) یکی از اعضای گروه سیاسی که اوایل انقلاب از ایران خارج شده، پس از سالها تصمیم میگیرد برای دیدن دخترش ارغوان (خزر معصومی) که دانشجوی دانشکده جنگلداری است، مخفیانه به ایران بازگردد. یکی از مأمورین امنیتی به نام هوشنگ (حمید فرخ نژاد)، به عنوان دانشجو وارد دانشکده میشود و از امکانات مدرن امنیتی استفاده میکند تا با کنترل ارغوان، شفق را به دام اندازد. در این میان بین او و ارغوان رابطهای عاطفی بهوجود میآید.
نقد و بررسی فیلم به رنگ ارغوان
فیلم به رنگ ارغوان یکی از بهترین فیلمهای عاشقانه سینمای ایران است. سینمایی که با چند فیلم خاص در تاریخ گذشتهاش، بزنگاههایی عاشقانه داشته است و حالا با این فیلم به بزنگاهی تازه میرسد. به رنگ ارغوان بزنگاه عاشقانه این دوران است، عشقی که در بستر داستانی پرحادثه سیاسی روایت می شود و انگار حاتمیکیا با این فیلم درباره عاشقانههای امروز ما حرف میزند.
به رنگ ارغوان داستان پیروزی عشق بر مناسبات سیاسی است؛ داستان همذاتپنداری فیلمسازش با گذشته از دسترفته و همراهی با نسل امروز. حاتمیکیا دو نسل مهم امروز را در مقابل هم قرار میدهد. نسل پدران انقلاب که فرهاد قائمیان و رضا بابک نقش آنها را بازی میکنند و نسل جوان بعد از انقلاب با بازی حمید فرخنژاد و خزر معصومی. در کنار تمام اینها، فیلم حاتمیکیا با پنج سال انتظار برای اکران، همچنان طراوت و تازگیاش را از دست نداده است و اتفاقا مثالهای تمثیلی فیلم در اثر گذشت زمان به نشانههای واقعی در دنیای امروز ما تبدیل شده است و با شرایط روزگار تغییر رویه و موضع داده است. قصه فیلم هم پیچش دراماتیک فوقالعادهای دارد.
از این جهت باید به ابراهیم حاتمیکیا تبریک بگویم، چون یکی از مهمترین دغدغههای دراماتیک این روزهای ما را «داستان وظیفه در تقابل احساس» بهخوبی و با داستانی چنین زیبا روایت کرده است و از لحاظ فرم اجرایی، تروکاژها، تدوین و عوامل صحنه کارگردانی را بسیار بینقص انجام داده است. من مطمئنم که به رنگ ارغوان نهتنها امروز بلکه تا سالهای آینده هم در این سینما ماندگار میشود و همیشه حرف تازهای برای گفتن دارد.
راهی که حاتمیکیا میرود، دغدغه فیلمسازی احساسات و شرایط دورانش است. دغدغهای که به یک دوره خاص اجتماعی و احساسی تعلق دارد و ربطی به مسائل سیاسی روز ندارد. حاتمیکیا با به رنگ ارغوان وارد فضایی تازه میشود و پس از آن فیلم به نام پدر را ساخته است و بعد از آن دعوت را. نگاهی گذرا به این سه فیلم، نشانههایی از دغدغه فیلمساز در رابطه با پیوند پدران و فرزندان است و تقابل نسلی که دیروز را ساختند با نسلی که سازنده فردا هستند. از اکران به رنگ ارغوان بسیار خوشحالم، آنقدر که فکر میکنم نیمی از نمایش «روز حسین» اجرا شده است.
نویسنده: محمد رحمانیان
منبع: روزنامه فرهیختگان
فهرست جوایز فیلم به رنگ ارغوان
در بیست و هشتمین دوره برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر در سال 1388، فیلم به رنگ ارغوان نامزد دریافت 6 سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی (ابراهیم حاتمی کیا)، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (کوروش تهامی)، بهترین فیلمنامه (ابراهیم حاتمی کیا)، بهترین چهره پردازی (عبدالله اسکندری) و بهترین فیلمبرداری (حسن کریمی) شد، که در پایان موفق به دریافت 4 سیمرغ بلورین شد.
- برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم (سیدجمال ساداتیان)، دوره ۲۸ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۸
- برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران (سیدجمال ساداتیان)، دوره ۲۸ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۸
- برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی (ابراهیم حاتمی کیا)، دوره ۲۸ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۸
- برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری (حسن کریمی)، دوره ۲۸ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۸
- برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه (ابراهیم حاتمی کیا)، بخش بین الملل (جشنواره جهانی) فیلم فجر
نظرات کاربران