دیگر تنها روش پیدا کردن کار، عبور از مراحل پیچیدهٔ استخدام در شرکتها و ادارات نیست. اتفاقا میتوانید از همان خانهٔ خود و بدون نیاز به گذر از این هفتخان، کسب درآمد کنید. فقط کافی است یک فریلنسر خوب باشید. برای پیدا کردن پروژه هم بهترین سایت های فریلنسری کنار شما هستند. در این مقاله با چند مورد از آنها آشنا میشوید. با من همراه بمانید.
اصلا فریلنسر به چه کسی میگویند؟
وقتی صحبت بر سر سایتهای فریلنسینگ است، پس نمیتوانم از چیستی خود این موضوع حرف نزنم. فریلنسر (Freelancer) کسی است که در ازای انجام یک پروژه یا کارِ مشخص، حقوق دریافت میکند.
نحوهٔ پرداخت حقوق میتواند پروژهای، ساعتی، کلمهای یا… باشد. این موضوع بیشتر از همهچیز به توافق فرد و کارفرما بستگی دارد.
مهمترین نکته در رابطه با این شیوهٔ کار کردن، عدمتعهد بلندمدت فرد به کارفرما است. همین مسئله هم آزادی عمل زیادی به فریلنسرها میبخشد. آنها مجبور نیستند در ساعت مشخصی سر کار باشند. مهمترین نکته، تحویل پروژه در زمان مقرر است.
در کنار آزادی زمان، این افراد میتوانند از هرمکانی به کار بپردازند. پس اگر شما هم میخواهید در اتاق خودتان کسب درآمد کنید، این روش را هم تجربه کنید.
البته کار به عنوان یک فریلنسر چالشهای خودش را هم دارد. اول از همهچیز حقوق ثابتی انتظار شما را نمیکشد و همهچیز به میزان زحمت شما بستگی دارد. گاهی نیز پیدا کردن یک کافرمای خوب سخت میشود. از رقباتهای درون بازار نیز نباید بگذارد. با وجود این مسائل، خود من این شیوه را بیشتر ترجیح میدهم.
بهترین سایت های فریلنسری ایرانی
سایتهای فریلنسینگ ایرانی دردسترسترین گزینه برای شما هستند. ثبتنام و استفاده از آنها پیچیدگی و فرایند خاصی ندارد. برای همین هم ابتدا به سراغ معرفی آنها میروم.
پارس کدرز
شاید پارس کدرز (parscoders.com) معروفترین سایت برونسپاری پروژهها نباشد اما قدیمیترین آنها است. این وبسایت عضو «اتحادیهٔ کسبوکارهای مجازی» است. به همین دلیل با خیال راحت از آن استفاده کنید.
پارس کدرز را یک بازار رقابتی برای دریافت پروژه در نظر بگیرید. ابتدا کارفرماهای مختلف، یک وظیفه (Task) تعریف میکند. در صفحهٔ مربوط به آن شرح وظایف، مدت زمان انجام کار و هزینهٔ پرداختی مشخص میشود.
فریلنسرها براساس زمان پروژه و حداقل و حداکثر دستمزد، پیشنهاد خود را به کارفرما ارائه میکنند؛ مثلا میگویند این پروژه را در فلان روز و با بهمان قیمت انجام میدهند. در نهایت هم کارفرما یکی از پیشنهادها را انتخاب میکند.
مزیت مهم پارس کدرز وجود سیستم داوری و گروگذاری حقالزحمه در حساب این سرویس است. با این اتفاق میزان بروز مشکل بین طرفین کاهش پیدا میکند.
زمینههایی که پارسکدرز از آنها پشتیبانی میکند عبارتاند از:
- تایپ
- ترجمه
- ویرایش متون
- برنامهنویسی
- طراحی وب
- گرافیک
- سئو
- آموزش درسی
حامی ورکس
مزیت مهم حامی ورکس (hamiworks.com)، پوشش زمینههای مختلف کاری است. از تولید محتوا و ترجمه گرفته تا مهندسی. حتی در این وبسایت پروژههایی مربوط به ساخت انیمیشن و آهنگسازی هم وجود دارد.
تعداد کاربران این سایت فریلنسری به بیش از ۳۰٬۰۰۰ نفر میرسد. پروژههایی موجود روی آن، از عدد ۹،۰۰۰ هم گذشته است. از نظر سازوکار پرداخت، حامی ورکس هم مانند مورد قبل کار میکند. همچنین کارفرما در صورت رضایت از کیفیت پروژه، امکان پرداخت انعام دارد.
این سرویس اینماد و نشان ثبت ملی رسانههای دیجیتال دریافت کرده است. پس وبسایتی معتبر به حساب میآید. میزان کارمزد هرپروژه هم بسته به سطح کاربری شما بین ۱۰ تا ۱۵ درصد خواهد بود.
نویسش
بین بهترین سایت های فریلنسری، نویسش (nevisesh.com) مخصوص کانتنت مارکتینگ است. اگر بازاریاب محتوایی باشید، پروژههای بهتر و مقرونبهصرفهتری در این وبسایت پیدا میکنید.
از آنجایی که یک تیم حرفهای این وبسایت را مدیریت میکنند، کیفیت پروژهها بسیار افزایش مییابد. به همین دلیل هم برندهای سرشناسی مثل «ایرانسل» و «بانک آینده»، سفارشهای خود را به نویسش میسپارند. در نتیجه شانس شما برای دریافت کار هم افزایش پیدا میکند.
خدمات نویسش تنها شامل محتوای تألیفی نمیشود. اتفاقا سفارشهای زیادی برای ترجمه هم وجود دارد. پس اگر مترجم هستید، میتوانید در این سرویس مشغول به فعالیت شوید.
پرداختی به نویسنده، به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما بازهٔ آن بین ۳۰ تا ۱۵۰ تومان به ازای هرکلمه است. میانگین قیمتها نیز چیزی در حدود ۶۰ تا ۷۰ تومان است.
نکته: برای همکاری با نویسش، ابتدا لازم است یک متنِ نمونه تولید کنید.
پل دیزاینرز
همیشه قرار نیست کارشناس بازاریابی محتوایی یا توسعه دهندهٔ وب باشید تا پروژه بگیرید. افرادی که در کارهای بصری و حتی معماری هم مشغول به فعالیت هستند، امکان استفاده از سایتهای فریلنسری را دارد.
پل دیزاینرز (poldesigners.com) دقیقا همین دسته را هدف قرار داده است. زمینههایی که این وبسایت پوشش میدهد عبارت هستند از:
- گرافیک
- معماری
- طراحی چهره
- مدلسازی سه بعدی
- طراحی
- عکاسی و فروش تصاویر
- طراحی لوگو
- ساخت لوگوموشن
- طراحی لباس
- اسکیس معماری
- طراحی صنعتی
- ماکتسازی معماری
تلاش اصلی این وبسایت، جذب حرفهایترین افراد است. به همین دلیل هم برای عضویت در آن باید از فیلترهای مختلفی عبور کنید.
در پل دیزاینرز پروژههای جدید از طریق پروفایل فریلنسر، به او اطلاعرسانی میشود. پس از تأیید فرد، همکاری با کارفرما شروع میشود. حقالزحمه، هنگام شروع پروژه از کارفرما دریافت و در حساب فریلنسر بلوکه میشود. این مبلغ پس از اتمام پروژه قابلِبرداشت خواهد شد.
پونیشا
در بین بهترین سایت های فریلنسری ایرانی، پونیشا (ponisha.ir) از همه شناختهشدهتر است. این موضوع هم مزایای خودش را دارد و هم معایب خودش را. از طرفی باعث میشود افراد بیشتری پروژههای خود را از طریق آن برونسپاری کنند. البته از طرف دیگر تعداد فریلنسرها نیز زیاد است و رقابت سختتر میشود.
از نظر سازوکار، پونیشا نیز شباهت زیادی به حامی ورکس دارد؛ البته در مقیاس حرفهایتر. کارفرما پروژهای را ثبت میکند و شما باید پیشنهاد خود را ارائه کنید.
البته یک نکته مهم دربارهٔ استفاده از پونیشا وجود دارد. برای پیشنهاد دادن نیاز است اعتبار لازم را داشته باشید. پس از ثبت نام سایت به شما مقداری اعتبار اولیه میدهد. پس از اتمام آن باید حساب خود را مجددا شارژ کنید.
همچنین باید بخشی از دستمزد خود را به عنوان کمیسیون به وبسایت بپردازید. بر اساس نوع کاربری شما میزان آن بین ۱۰ تا ۱۵ درصد خواهد بود.
انجام میدم
وبسایت فریلنسری «انجام میدم» (anjammidam.com) نسبت به موارد قبلی، رویکرد کاملا متفاوتی دارد. برعکس گزینههای گذشته، در انجام میدم خود فریلنسر مهارتهایش را اعلام میکند. در نتیجه کارفرماها باید به این افراد درخواست بدهند.
این ویژگی باعث میشود قدرت چانهزنی فریلنسرها بیشتر شود. در نتیجه امکان دریافت دستمزد بیشتری وجود دارد.
خبر خوب اینکه «انجام میدم» از حوزههای مختلفی پشتیبانی میکند. از برنامه نویسی و تولید محتوا بگیرید تا گرافیک و گویندگی. در زمان بروز اختلاف هم سیستم داوری این وبسایت به کمک شما خواهد آمد.
باید بدانید این سرویس یک استارتآپ دانشبینان است. همچنین توانسته است چندین جایزهٔ مختلف برنده شود؛ از جمله جشنوارهٔ وب و موبایل ایران در سال ۱۳۹۷.
تایپ ایران
قرار نیست همیشه مهارتهای خاصی داشته باشید تا یک فریلنسر شوید. اتفاقا مورد آخر از بهترین سایت های فریلنسینگ ایرانی، تقریبا مناسب اکثرا افراد است. کافی است در تایپ و کار با برنامههایی مثل مایکروسافت ورد ماهر باشید. در این صورت تایپ ایران (typeiran.com) میتواند محلی برای کسب درآمد باشد.
این وبسایت بزرگترین سرویس تایپ کشور حساب میشود. به همین دلیل هم همیشه در آن پروژهای برای انجام وجود دارد.
افراد، هم به عنوان کارفرما میتوانند پروژه تعریف کنند و هم به عنوان فریلنسر، مهارتهای خود را اعلام. البته فراموش نکنید یک تایپیست درآمد چندان زیادی نخواهد داشت.
بهترین سایت های فرینلسری خارجی
باتوجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور، افراد به دنبال کسب درآمد ارزی (دلاری یا یورویی) هستند. خوشبختانه باوجود سرویسهای فریلنسینگ خارجی، این امکان فراهم است؛ اگر چه در این مسیر چالشهایی هم وجود دارد.
بیشتر از این مقدمهچینی نمیکنم. بیمعطلی به سراغ ادامهٔ مقاله بروید.
Freelancer
وقتی حرف از سایت فریلنسینگ خارجی باشد، اولین اسمی که به ذهن میآید Freelancer است. اگر در زمینههای برنامهنویسی، آیتی، گرافیک، طراحی، بازاریابی دیجیتال، نویسندگی، انمیشن و… مهارت دارید، در این سرویس برای شما جا هست.
اگر بخواهم دقیق باشم، باید بگویم نمونههای ایرانی سازوکار خود را از روی این دسته وبسایتها کپی کردهاند. پس در اینجا هم ابتدا کارفرما پروژه تعریف میکند.
البته تفاوت مهم Freelancer شیوهٔ دیگر پیدا کردن فریلنسر است. کارفرماها میتوانند در فهرست کاربران وبسایت بچرخند. ممکن است در این بین به یک فرد مناسب برسند. پس با او وارد مذاکره میشوند. در نتیجه ممکن است پروژهای که دربارهٔ آن پیشنهادی به کارفرما ندادهاید هم به شما برسد؛ البته اگر عملکرد خوبی داشته باشید.
فراموش نکنید در این وبسایت باید با افرادی از هند و پاکستان به رقابت بپردازید. پس حواستان به قیمتها و زمانهای پیشنهادی خود باشد.
Guru
چیزی که سایت فریلنسری Guru را خاص میکند، مدلهای مختلف پروژههای آن است. پرداختها در این وبسایت به چهار روش انجام میشوند:
- Fixed Price یا نرخ مشخص: در این حالت کارفرما مبلغی را برای پروژه تعیین میکند. پس از پایان کار این مبلغ به حساب فریلنسر واریز میشود.
- Hourly یا ساعتی: در این شیوه به ازای هرساعت کار، مبلغ مشخصی به فرد داده میشود.
- Task-Based یا پروژهای: در روش پروژهای، خودِ پروژه به کارهای کوچکتری تقسیم میشود. پس از پایان هرکدام از این کارها نیز دستمزد آن را دریافت میکنید.
- Recurring Payment یا پرداخت ثابت: گزینهٔ آخر حالتی شبیه استخدام دارد. در طول مدت همکاری با کارفرما، وظایف مختلفی به شما داده میشود. دستمزد خود را نیز به صورت هفتگی یا ماهانه دریافت میکنید.
در وبسایت Guru پروژههایی در زمینههای مختلف پیدا میکنید.
Fiverr
برای قرار دادن Fiverr در لیست بهترین سایت های فریلنسری خارجی دلایل زیادی وجود دارد:
- این وبسایت مورد اعتماد شرکتهایی مثل گوگل، پیپال و فیسبوک بوده است.
- تخصصهای مختلفی را پوشش میدهد.
- از پشتیبانی مناسبی برخوردار است
- و مهمتر از همه، به کمک محتوای موجود روی سایت امکان آموزش در حین کار نیز برای شما وجود دارد.
در Fiverr میتوانید پروژههای انجامشده را به عنوان نمونه کار در پروفایل خود قرار دهید. این کار اعتبار شما را افزایش میدهد.
99designs
وبسایت 99designs به طور تخصصی روی گرافیک و طراحی تمرکز دارد؛ فرقی ندارد طراحی هنری باشید، ساخت رابط کاربری وبسایت باشد یا طراحی جعبهٔ محصول. در تمامی این زمینهها، همیشه پروژه موجود است.
وجود طراحانی در کلاس جهانی به شما انگیزهٔ بیشتری برای یادگیری و رقابت میدهد.
Stack Overflow
سایت Stack Overflow به طور دقیق برای فریلنسینگ نیست. در حقیقت این وبسایت یک اجتماع (community) از برنامهنویسان به حساب میآید. به واسطهٔ همین نوع ارتباط هم افراد مختلف، پروژههایی برای انجام در آن قرار میدهند. در نتیجه میتوانید از طریق آن کار پیدا کنید.
در کنارِ آن موضوع، حضور در جامعهای از برنامهنویسان میتواند به تجربههای شما هم اضافه کند. پس اگر اهل کد نوشتن هستید، Stack Overflow را از دست ندهید.
برداشت درآمد فریلنسری از سایتهای خارجی
برای برداشت درآمد خود نیاز دارید تا حسابتان را به سرویسهایی مثل پیپال متصل کنید. برای تبدیل دلار به ریال هم، وبسایتهایی از جمله ایرانیکارت و پی ۹۸ کار شما را راه میاندازند.
سخن پایانی
حالا دیگر با بهترین سایت های فریلنسری ایرانی و خارجی آشنا شدید. پس میتوانید از هم الآن به کسب درآمد مشغول شوید. البته پیش از آن، نظر خودتان راجع به این مقاله را برای من بنویسید. ارسال این متن برای دیگران هم فراموشتان نشود.
نظرات کاربران