0

فیلم بایسیکل ران

The Cyclist

فیلم بایسیکل ران فیلمی ایرانی است که توسط محسن مخملباف در سال ۱۳۶۷ ساخته شده و در هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به نمایش درآمد.

به گزارش خوبو، بایسیکل ران یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران است. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره خوب 7.3 شده است. 2200 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

فیلم بایسیکل ران

عوامل و بازیگران فیلم بایسیکل ران

بایسیکل ران فیلمی است که در ژانر درام توسط محسن مخملباف ساخته شده است. محسن مخملباف از کارگردانان مطرح سینمای ایران است که آثاری فاخر در کارنامه کاری‌اش دیده می‌شود. بایسیکل ران در کنار ناصر الدین شاه آکتور سینما، نون و گلدون و عروسی خوبان بهترین و مطرح‌ترین آثار ساخته شده توسط اوست.

محرم زینال زاده، اسماعیل سلطانیان، محمدرضا کسرایی، مهشید افشارزاده و محمدرضا ملکی نیز بازیگران این فیلم هستند.

محسن مخملباف در جنوب شهر تهران به دنیا آمد. به دلیل فقر خانوادگی از هشت تا هفده سالگی در سیزده شغل مختلف شاگردی و کارگری کرد تا مخارج خود و مادرش را تأمین کند. او از پانزده سالگی در گروهی چریکی که خود تشکیل داده بود، به فعالیت مخفی پرداخت. در هفده سالگی در جریان عملیات خلع سلاح یک پلیس تیر خورد و دستگیر شد. او در زندان داستان‌نویسی را شروع کرد و پس از زندان به فیلم‌سازی روی آورد.

وی در زمینه ‏های رمان، داستان کوتاه، نمایشنامه، فیلمنامه و تحقیق هنری تاکنون 27 جلد کتاب از او به چاپ رسیده و برخی از نوشته‏ های او به زبان‏ انگلیسی، فرانسه، ایتالیایی، عربی، اردو، کردی، ترکی استانبولی، کره ای، پرتقالی، آلمانی، بوسنیایی، روسی و ژاپنی ترجمه شده‏‌اند.

محرم زینال زاده متولد ۱۳۳۰ خوی، فارغ التحصیل انستیتوی هنر تهران است. وی فعالیت هنری خود را با سمت کارشناس تئاتر از سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۰ در شهرستان خوی آغاز کرد و سینمای حرفه ای را با بازی در فیلم زنگها به کارگردانی محمدرضا هنرمند تجربه کرد. وی فعالیت سینمایی را در سال ۱۳۶۴ با ورود به حوزه هنری بازیگری در فیلم زنگها به کارگردانی محمدرضا هنرمند آغاز کرد. بازیگری فیلم بای سیکل ران به کارگردانی محسن مخملباف (۱۳۶۷) نیز از کارهای اولیه مهم او محسوب می‌شود.

زینال‌زاده پس از آن به بازیگری، دستیاری کارگردان، کارگردانی و فعالیت‌های دیگر سینمایی پرداخته‌است. فیلم‌های آی پارا (۱۳۷۷)، حسرت دیدار (۱۳۷۳)، ساز ستاره (۱۳۷۳)، مرد ناتمام (۱۳۷۱) به کارگردانی او هستند که فیلم ساز ستاره در سیزدهمین جشنواره فیلم فجر (۱۳۷۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی شد.

اسماعیل سلطانیان بازیگر ایرانی است. وی برای نخستین بار در فیلم بایسیکل‌ران ساخته، محسن مخملباف سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم مرد را از هفتمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.

محمدرضا کسرایی هنر پیشه، دوبلور، کارگردان و فیلم‌نامه نویس ایرانی است. اولین فیلم سینمایی در نقش دکتر اول در فیلم بایسیکل‌ران ظاهر می‌شود.

مهشید افشارزاده بازیگر و کارگردان ایرانی، متولد شهر آبادان، فارغ التحصیل هنر و طراحی از دانشگاه خزر جمهوری آذربایجان است.

کارگردانمحسن مخملباف
تهیه‌کنندهمحسن مخملباف
نویسندهمحسن مخملباف
بازیگرانمحرم زینال زاده
اسماعیل سلطانیان
محمدرضا کسرایی
مهشید افشارزاده
محمدرضا ملکی
سمیرا مخملباف
حسین حجار
سید محمد دولت آبادی
نصراله نهنگی
فیروز کیانی
موسیقیمجید انتظامی
فیلم‌بردارعلیرضا زرین‌دست
تدوینمحسن مخملباف
سال ساخت1367
مدت زمان فیلم82 دقیقه
نمره IMDB7.3
فیلم بایسیکل ران

خلاصه داستان

نسیم پناهنده افغانی ‌است که به پاکستان پناه برده است. نقره، همسر او سخت بیمار و نیازمند عمل جراحی است. ولی او هزینه لازم برای درمان او را ندارد. وی برای تهیه مخارج عمل به‌دنبال کار می‌رود ولی کافی نیست. مرد دوره‌گردی که می‌داند نسیم در گذشته قهرمان دوچرخه‌سواری بوده، به او پیشنهاد می‌کند دور میدان با دوچرخه به مدت یک هفته رکاب بزند و در برابر، هزینه درمان زنش را دریافت کند و …

جوایز و افتخارات فیلم بایسیکل ران

در هفتمین دوره برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1367، بایسیکل ران نامزد دریافت نه سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی (محسن مخملباف)، بهترین بازیگر نقش دوم مرد (اسماعیل سلطانیان)، بهترین بازیگر نقش دوم زن (مهشید افشارزاده)، بهترین فیلمنامه (محسن مخملباف)، بهترین موسیقی متن (مجید انتظامی)، بهترین صحنه آرایی (محسن مخملباف)، بهترین فیلمبرداری (علیرضا زرین دست) و بهترین تدوین (محسن مخملباف) شد که در پایان موفق به کسب چهار سیمرغ بلورین شد.

  • برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی (محسن مخملباف)، دوره ۷ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۷
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه (محسن مخملباف)، دوره ۷ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۷
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن (مجید انتظامی)، دوره ۷ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۷
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین صحنه آرایی (محسن مخملباف)، دوره ۷ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۷
  • جایزه بهترین فیلم جشنواره ریمینی ۱۹۸۹
  • جایزه بهترین فیلم جشنواره بین المللی فیلم هاوایی ۱۹۹۱
  • جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره بین المللی فیلم موناکو ۱۹۹۱

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *