1

آموزش استیکینگ ارزهای دیجیتال در صرافی بایننس

استیک ارزهای دیجیتال در صرافی بایننس

ارزهای دیجیتال از الگوریتم های متفاوتی برای اجماع استفاده می‌کنند. ارزهایی همچون بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و … از الگوریتم اثبات کار PoW یا Proof of Work در شبکه خود استفاده می‌کنند و برای استخراج نیاز به ماینر داریم، اما در طرف مقابل برخی ارزها از الگوریتم اثبات سهام PoS یا Proof of Stake پیروی می‌کنند و برای دریافت پاداش استخراج نیاز به استیک یا ذخیره کردن همان ارز بر روی شبکه داریم. بنابراین استیک ارزهای دیجیتال به معنی قفل کردن مقدار دارایی بر روی شبکه ارزهای با الگوریتم PoS است و در ازای آن دریافت پاداش استخراج است.

برای استیک ارزهای دیجیتال دو روش کلی وجود دارد:

از کیف پول‌هایی که می‌توانید ارزهای دیجیتال را در آن استیک کنید می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

همچنین استیک در صرافی های معتبر که بایننس به عنوان برترین صرافی ارزهای دیجیتال، این امکان را در مدل های مختلف فراهم کرده است که در ادامه مشاهده میکنید.

به طور خلاصه استیک ارزهای دیجیتال به معنی دریافت سود در ازای نگهداری و قفل کردن است

صرافی بایننس به عنوان برترین و محبوب ترین صرافی ارزهای دیجیتال در دنیا شناخته میشود. در این صرافی میتوانید انواع ارزهای دیجیتال را در آن استیک کنید. این صرافی انواع مدل های استیک ارزهای دیجیتال که شامل موارد زیر است را فراهم کرده است:

  • انواع استیکینگ قفل شده یا Locked Staking
  • پس‌انداز یا سیوینگ قفل شده Locked Saving
  • استیکینگ منعطف یا Flexible Staking
  • سیوینگ یا پس‌انداز منعطف Flexible Staking
  • دیفای استیکینگ DeFi Staking
  • استیک اتریوم 2 که به تازگی افزوده شده است

که هرکدام از این مدل ها را شرح داده و آنها را با یکدیگر مقایسه میکنیم.

روش استیکینگ از کجا آمد؟

در سال 2012 سانی کینگ و اسکات نادال این روش را ابداع کردند. اولین ارزی که از این روش استفاده کرده است پیرکوین – Peercoin بود. الگوریتم اجماع این ارز و همچنین امنیت این شبکه با الگوریتم اثبات سهام برآورده شده است. همانطور که میدانید برای هک شبکه هایی که از الگوریتم PoS ایجاد شده اند، نیاز به 51% از ارزهای موجود در شبکه دارید که عملا غیرممکن است.

استخر استیکینگ چیست؟

استخر استیکینگ به مجموعه افرادی میگویند که در یک استخر دارایی خود را استیک میکنند تا پاداش دریافت کنند. میزان پاداش دریافتی به میزان دارایی که در استخر قفل شده و همچنین مدت زمانی که دارایی قفل میشود بستگی دارد. راه‌اندازی یک استخر استیکینگ عموما کار پرهزینه و زمانبری است و وجود این استخرها، برای شبکه‌ای که ورود به آن دشوار است (از لحاظ فنی و مالی)، بسیار اهمیت دارد.

وجود استخرها برای هولدرهای یا کسانیکه دارایی خود را نگهداری میکنند بسیار مناسب است چراکه هم میتوانند دارایی خود را به صورت بلند مدت ذخیره کنند و هم میتوانند از سود بهرمند شوند. معمولا حداقل مقدار ارز دیجیتال جهت ذخیره و استیکینگ به گونه‌ایست که از رفتارهای مخرب جلوگیری شود.

در ادامه انواع مدل استیکینگ را شرح میدهیم:

استیکینگ قفل شده (Locked Staking)

لاک استیکنیگ یا استیک قفل شده نوعی از هولد کردن دارایی بر روی شبکه ارز دیجیتال است. در این نوع از ذخیره سازی شما برای افزایش اعتبار شبکه دارایی خود را در مدت زمانی که دست خود شما است قفل میکنید و با اینکار میتوانید از سود برخوردار شوید به محض آنکه دارایی خود را از لاک در بیاورید سود شما نیز متوقف می شود. تا زمانیکه دارایی شما قفل است امکان ترید و معامله را ندارید و برای برداشت میتوانید گزینه Redeem را بزنید تا دارایی شما از قفل خارج شود. ارزهای مختلف سودهای مختلفی را ارائه میدهند. برای مثال ارز دات در شبکه پولکادات از 40 درصد سود میتوانید برخوردار شوید و در ارز بایننس کوین حدود 25 درصد و … میتوانید از سود سالیانه شناور برخوردار شوید. نکات مهم در استیکینگ قفل شده را در زیر مشاهده میکنید:

  • APY: سرنام عبارت Annual Percentage Yield و به معنای بازده درصدی سالیانه است. بنابراین تمامی این سودها به صورت سالیانه بوده و با قفل کردن دارایی به صورت ماهانه، سود نیز به تعداد ماه‌ها شکسته می‌شود.
  • (Duration (Days: تعداد روزهایی است که برای ارز دیجیتال مورد نظر قابلیت استیکینگ قفل شده وجود دارد. بنابراین در این حالت بسته به ارز مورد نظر، امکان Stake به صورت 15 روزه، 30 روزه، 60 روزه یا 90 روزه وجود خواهد داشت.
  • Minimum Locked Amount: مقدار حداقلی لازم برای استیکینگ را نشان می‌دهد. به عنوان مثال، برای کسب سوددهی از استیکینک DOT، باید حداقل 10 واحد رمز ارز دات داشته باشید. یا برای بایننس 1 بایننس کوین و در ارز کاردانو 2 ارز کاردانو مورد نیاز است.

استیکنگ سرد یا Cold Staking

در این نوع از استیک باید ارز دیجیتال خود را در کیف پول های سخت افزاری مانند لجر نگهداری کنید و در آنجا قفل کنید. میتوان این نوع از استیکینگ را زیرمجموعه ای از استیک قفل شده در نظر گرفت. در این حالت علاوع بر قفل و استیک دارایی خود میتوانید آن را ترید نیز بکنید که به این حالت Flexible Staking می گویند.

سیوینگ یا پس‌انداز قفل شده (Locked Saving)

این مدل از استیکینگ مانند استیکینگ قفل شده یا Lock Staking است، تنها تفاوت این مدل از استیک ارزهای دیجیتال با استیک قفل شده این است که در نوع اول شما دارایی خود را بر روی شبکه یک ارز مشخص قفل میکنید و باعث پیشرفت آن شبکه خواهید شد اما در مدل پس انداز قفل شده شما دارایی خود را به صرافی قرض میدهید و صرافی در ازای آن به شما سود میدهد. این قسمت همان سرویس وام دهی بایننس است که سودهای بسیار منعطفی را به استیک کنندگان میدهد. در صورت برداشت پیش از موعد هیچ سودی از طرف صرافی به شما تعلق نمیگیرد.

سیوینگ یا پس‌انداز منعطف (Flexible Saving)

تفاوت این روش استیکنیگ در مقابل استیک قفل شده در این است که در هر زمان میتوانید دارایی خود را از استیک دربیاورید، بنابراین سودی که به شما تعلق میگیرد از استیک قفل شده به مراتب کمتر است.

دیفای استیکینگ (DeFi Staking)

حوزه دیفای به منظور سرمایه گذاری و دریافت سود طراحی شده است و یکی از انواع استیکینگ در صرافی بایننس است. در این روش از استیکینگ دارایی شما سود بیشتری دریافت میکند اما در صورت از بین رفتن پروژه دیفای سرمایه شما هم ممکن است از بین برود، بنابراین دیفای استیکینگ دارای ریسک زیادی است.

دیفای استیکینگ یک تفاوت بزرگ با بقیه روش ها دارد. در واقع شما با ذخیره پول خود در این دیفای استیکنیگ، درحال سرمایه‌گذاری در پروژه های دیفای هستید. در دو روش اول سرمایه شما برای اثبات سهام یا همان استیکینگ مورد استفاده قرار می گرفت و یک سود متغیر و حتمی به شما ارائه می شد. اما در این روش پول شما روی پروژه های مختلف دیفای سرمایه گذاری شده و در صورت عدم موفقیت پروژه ممکن است حتی بخشی از سرمایه شما از بین برود. سود حاصل از این نوع استیکینگ نسبت به بقیه بیشتر بوده ولی همانطور که خود بایننس در ابتدا به شما تأکید می کند باید ریسک بیشتری را نسبت به دو روش اول متحمل شوید.

سخن پایانی

تجربه بیش از 3 سال معامله در فضای ارزهای دیجیتال ثابت کرده است که بهترین راه برای کسب سود در بازار ارزهای دیجیتال هولد کردن و نگهداری ارزهای دیجیتال به صورت بلند مدت است. در ریزش اخیر قیمت ارزهای دیجیتال که طی آن بیت کوین از 62 هزار دلار به 51 هزار دلار سقوط کرد، حدود 10 میلیارد دلار از کسانی که از معاملات فیوچرز و اهرم استفاده میکردند، داراییشان لیکوئید شد و از بین رفت. اینگونه بازار ارزهای دیجیتال کسانیکه طمع میکنند را از خود بیرون میکند!

بنابراین با هولد کردن و بهتر از آن استیک ارزهای دیجیتال میتوانید هم داراییتان را به صورت بلند مدت نگهداری کرده و به شبکه ارز دیجیتال کمک کنید و هم اینکه از سود شبکه بهرمند شوید. بنابراین استیک ارزهای دیجیتال را جدی بگیرید.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *