فیلم دیگه چه خبر؟ فیلمی ایرانی است که توسط تهمینه میلانی در سال ۱۳۷۰ ساخته شده و در دهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر به اکران درآمد.
به گزارش خوبو، دیگه چه خبر؟ یکی از فیلمهای علمی تخیلی ساخته شده توسط میلانی است که در زمان اکران با استقبال خوبی مواجه شد. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره متوسط 5.7 را کسب کرده است. 216 نفر به این فیلم نمره دادهاند.
عوامل و بازیگران فیلم دیگه چه خبر؟
دیگه چه خبر؟ فیلمی است که در ژانر کمدی و علمی تخیلی توسط تهمینه میلانی و تهیه کنندگی رضا بانکی، تهمینه میلانی و مهدی احمدی گرکانی ساخته شده است. تهمینه میلانی از فیلمسازان زن موفق سینمای ایران است. او سابقه ساخت فیلمهای مطرحی چون دو زن، آتش بس، نیمه پنهان، واکنش پنجم، زن زیادی و سوپراستار را نیز در کارنامه دارد. این فیلم در تاریخ ۱ مهر ۱۳۷۱ در سینماهای کشور اکران عمومی شد.
کارگردان | تهمینه میلانی |
تهیه کننده | رضا بانکی تهمینه میلانی مهدی احمدی گرکانی |
نویسنده | تهمینه میلانی |
بازیگران | جهانگیر الماسی ماهایا پطروسیان دانیال حکیمی پروین سلیمانی فرزانه نشاط خواه رشید اصلانی حمید جبلی جعفر بزرگی زهره صفوی رشید اصلانی الناز فیروزآذر |
موسیقی | ناصر چشم آذر |
فیلم بردار | رضا بانکی |
تدوین | ایرج گل افشان |
سال ساخت | 1371 |
مدت زمان فیلم | 110 دقیقه |
نمره IMDB | 5.7 |
خلاصه داستان فیلم
رفتار و شوخی های فرشته، دانشجوی باهوش رشته ادبیات، موجب سوء تفاهم برای مسئولان دانشکده میشود. آنها او را از تحصیل معلق میکنند.
برادرش عباس، که به کار با کامپیوتر علاقه دارد، به او توصیه میکند که کاری پیدا کند.
فرشته در یک شرکت انتشاراتی مشغول به کار می شود و عباس یک آدم آهنی به نام مبارک می سازد تا در کارهای خانه به او کمک کند…
نقد و بررسی فیلم دیگه چه خبر
نیما بهدادی مهر در نقد این فیلم نوشته است:
فیلم «دیگه چه خبر؟» از چند منظر مهمترین فیلم کارنامه تهمینه میلانی و منعکسکننده باورهای فمینیستی او در مسیر درست است. این فیلم تصویری حقیقی از شمایل زنان را بازتاب میدهد. فیلم، شمایل مادر سنتی (با بازی زهره صفوی) و عمه سنتگرا و مخالف نوگرایی و ترقیجویی (با بازی زندهیاد پروین سلیمانی) را به درستی بازنمایی میکند. سناریو به ویژه در بازتاب ویژگیهای عمه خانم با بازی به یاد ماندنی زندهیاد پروین سلیمانی موفق عمل میکند و میتواند وجه دقیقی از باورهای یک زن سنتی محبوس شده در چهاردیواری درون (خانه) و غافل از بیرون (محیط در حال تغییر و پیشرفت) را بازتاب دهد.
حتی فیلم در نمایش کمبودها و حقارتهای درونی یک زن ایرانی هم موفق است و در سکانس ذهنخوانی فرشته از سرپرست ارزشیابی انتشارات به خوبی این حسهای انسانی را بازتاب میدهد چرا که سرپرست ارزشیابی میتواند بازتابی دقیق از چهره یک زن سنتی باشد که احساس میکند در رقابت اجتماعی به حق خود نرسیده و به همین علت تلاش دارد تا با سرکوب و مایوس کردن دختران جوانی که داستانها و شعرهای خود را به انتشارات میآورند کمی از آتش درونی ناشی از حقارتها و کمبودهای خود را سرد سازد.
در این میان فیلمساز توانسته تا در کنار این نمایش بیپرده و عیان از جهان سنتی زنان دهه 60، یک حرکت رو به جلو و منحصر به فرد و شجاعانه را از طریق خلق شخصیت فرشته (با بازی ماهایا پطروسیان) به مخاطبان نشان دهد. فرشته دختر نوجو، نوگرا و کاملا خلاق و مبتکر است که در جهانی سرشار از خیال و رویاهای زیبا به سر می برد.
ذهنیت نواندیش او و دست و پا زدنش در مرزی از تخیل و واقعیت سبب میشود تا مخاطبان به سادگی بتوانند از دروازههای ذهنی او عبور کنند و جهانش را بپذیرند. البته برخی نیز چون عمه خانم این ذهنیت نوجو را مخالف با حیای ذاتی و نجابت یک دختر میدانند و با همین ذهنیت به تصورات فرشته از زندگی ایراد میگیرند.
از نظر عمه خانم دختر خوب فردی است که ساکت در یک گوشه مینشیند، بلند نمیخندد، شادابی خود را نشان نمیدهد، لباسهایی با رنگهای شاد نمیپوشد و رویابافی نمیکند. این نگرش در تقابل با همه باورهایی است که فرشته در ذهن دارد و تلاش میکند تا آن را به اطرافیانش هم بقبولاند اما حتی استاد دانشگاهش هم این نوجویی و خلاقیت را در مخالفت با کلیشههای سنتی میبیند و در سکانسی که فرشته با یک تحلیل نوگرایانه به سراغ قطعه شعر معروف اتل متل توتوله رفته و تلاش میکند تا از دل تحلیل آن به ارزیابی شعر نو بپردازد صحبتهای او را قطع میکند و فرشته را از کلاس اخراج میکند.
در چنین محیط بستهای که انسانها، هویت نوجوی فرشته را در تعارض با باورهای تثبیت شده خود میبینند این عباس برادر مخترع فرشته (با بازی دانیال حکیمی) است که او را درک میکند و برای کمک به پرورش ایدهها و تشفی درون رویاپرداز خواهرش دستگاه ذهنخوان را برایش میسازد. فرشته با این دستگاه میتواند علاوه بر گسترش ایدههای خود به دید بهتری نسبت به اطرافیان و آدمهای جامعهاش برسد.
آدمهایی که هر یک دغدغهها و چالشهای مهم دارند و فرشته تلاش میکند با هر کدامشان مطابق باورهایشان رفتار کند. او وقتی میبیند که مدیر انتشارات (با بازی جهانگیر الماسی) یک فرد خشک و مقرراتی است تلاش میکند تا با انداختن پوست موز زیر پای او واکنشش را بسنجد و به درونیاتش پی ببرد.
این دستگاه کمک میکند تا به عشق آبدارچی انتشارات (جعفر با بازی حمید جبلی) نسبت به خودش پی ببرد و با ذهن رویاپرداز خود را در موقعیت همسری وی ببیند. او حتی با این دستگاه کمک میکند تا عمه خانم به ارتباط سازندهتری با تحولات جدید برسد و برای مثال مبارک (آدم آهنی ساخته شده از سوی برادر فرشته) را رقیب خود نبیند.
فرشته یکی از مهمترین تلاشهای سینمای ایران برای نزدیک شدن به باورهای رویایی دختران جوان ایرانی است که در نهایت دنبالهای از این جنس شخصیت را تا حدودی میتوان در قالب شخصیتهای دریا و شیرین در سریالهای «دنیای شیرین» و «دنیای شیرین دریا» دید و این نگاه فانتزی به دختر و زن ایرانی در سینما و تلویزیون ایران با این قوت و قدرت دیگر تکرار نشد.
فهرست جوایز فیلم دیگه چه خبر؟
در دهمین دوره برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر در سال 1370، فیلم دیگه چه خبر؟ نامزد دریافت سه سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین بازیگر نقش اول زن (ماهایا پطروسیان)، بهترین بازیگر نقش مکمل زن (پروین سلیمانی) و بهترین جلوههای ویژه (رضا بانکی) شد، اما در کسب جایزه ناکام ماند. البته در دو بخش بهترین بازیگر نقش اول زن (ماهایا پطروسیان) و بهترین بازیگر نقش مکمل زن (پروین سلیمانی) شایسته تقدیر دانسته شدند.
نظرات کاربران