0

فیلم اتوبوس شب

فیلم اتوبوس شب فیلمی ایرانی است که توسط کیومرث پوراحمد در سال ۱۳۸۵ ساخته شده و در بیست و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اکران شد.

به گزارش خوبو، اتوبوس شب بر اساس داستان‌های شهر جنگی اثر حبیب احمدزاده، به صورت سیاه و سفید منتشر شد. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره متوسط 6.7 را کسب کرده است. 594 نفر به این فیلم نمره داده‌اند.

عوامل و بازیگران فیلم اتوبوس شب

اتوبوس شب فیلمی است که در ژانر درام، عاشقانه، جنگی و دفاع مقدس توسط کیومرث پوراحمد ساخته شده است. کیومرث پوراحمد از کارگردانان مطرح سینمای ایران است و آثار ماندگاری همچون شب یلدا، خواهران غریب و اتوبوس شب را کارگردانی کرده است.

کارگردانکیومرث پوراحمد
تهیه کنندهکیومرث پوراحمد
مهدی همایون فر
نویسندهحبیب احمدزاده
بازیگرانخسرو شکیبایی
محمدرضا فروتن
الناز شاکردوست
کوروش سلیمانی
امیرمحمد زند
مهرداد صدیقیان
احمد کاوری
تدوینکیومرث پوراحمد
موسیقیفردین خلعتبری
سال ساخت1385
مدت زمان90 دقیقه
نمره IMDB6.7
فروش گیشه130 میلیون تومان

خلاصه داستان

عیسی پسر نوجوان رزمنده‌ای است او از 16 سالگی به جای پدرش امورات خانه را گردانده و پس از شهید شدن او در جنگ به جای او به جبهه رفته است، حالا او به همراه یک رانندۀ اتوبوس که بسیار بدخلق و کم حرف است راهی خط مقدم می‌شوند تا 38 اسیر را با خود به پشت خط جبهه ببرند در این راه «عماد» مرد رزمندۀ دیگری که راه بلد بوده قرار است به او کمک کند در راه زمانی که عماد برای گشت زنی از اتوبوس خارج می‌شود ناگهان توسط خمپاره صدمه می‌بیند و چشمانش مجروح می‌شود، اکنون عیسی باید به تنهایی این راه را هدایت کند…

نقد و بررسی فیلم اتوبوس شب

عزیز الله حاجی مشهدی در خصوص این فیلم نوشته است:

اتوبوس شب، اگر فیلمی ضد جنگ به حساب می آید، به این دلیل است که در کلیت خود،«انسان» را و انسانیت را سزاوار اسیر شدن و به بندکشیده شدن و کشته شدن و دست و پا بسته، مثل گلی زیبا روی مین متلاشی شدن و پرپرشدن نمی داند.

فیلم اتوبوس شب

پوراحمد، بعد از «نوک برج» و کمی پیش تر از آن،«گل یخ»، با ساختن«اتوبوس شب» یک بار دیگر خاطره کارهای خوش ساخت و ساده و صمیمی خود را تکرار می کند و با طراحی قصه ای که برای چنین اثری فراز و فرودهای لازم را به خوبی در خود جمع کرده است، کاری قابل قبول ارایه می دهد.

درکنار بسیاری از امتیاز های فیلم از جمله تدوین آن، نباید از موسیقی بسیار خوب وبه اندازه و به کفایت «فردین خلعتبری» نیز غافل شدکه اگر چه به اصطلا ح به لحاظ کمی، چندان پر حجم نیست و تنها در چند صحنه محدود،(از جمله در پایان فیلم) شنیده می شود، اما موسیقی بسیار تاثیر گذار و همراهی کننده تصاویر فیلم است.

در عین حال، از یک ضعف آشکار نیز نباید غافل شد، که چرا و چگونه و با نشان دادن کدام تمهید مقدماتی،«فاروق»- به عنوان یک اسیر عراقی و سرباز دشمن- به یک باره تغییر شخصیت می دهد و به طرفداری از نیروهای اندک شمار ایرانی(نوجوان بسیجی، راننده پیر و…) می پردازد؟
اگر چه دلا یل کم رنگی در فیلم مطرح می شود، اما فیلمنامه خوب و پرکشش کیومرث پوراحمد و حبیب احمد زاده، توجیه مناسبی برای این دگرگونی شخصیتی، ارایه نمی دهد.

فهرست جوایز فیلم اتوبوس شب

در بیست و پنجمین دوره برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1385، فیلم اتوبوس شب نامزد دریافت 4 سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی (کیومرث پوراحمد)، بهترین بازیگر نقش اول مرد (خسرو شکیبایی) و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (مهرداد صدیقیان) شد، که در پایان موفق به دریافت یک دیپلم افتخار شد.

این فیلم همچنین برنده جوایز جشنواره‌های داخلی مثل تندیس بهترین فیلم یازدهمین جشن خانه سینما، تندیس بهترین فیلمنامه یازدهمین جشن خانه سینما، سیمرغ بلورین بهترین آنونس جشنواره فیلم فجر، تندیس بهترین فیلم یازدهمین جشن خانه سینما، تندیس بهترین فیلمنامه یازدهمین جشن خانه سینما شده و در جشنواره‌های خارجی جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم آسیا پاسیفیک و جایزه بهترین کارگردانی جشنواره بین‌المللی فیلم خروس طلایی را در سال 2007 دریافت کرده است.

  • دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد (خسرو شکیبایی)، دوره ۲۵ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۵
  • جایزه بهترین کارگردانی (کیومرث پوراحمد)، جشنواره بین‌المللی فیلم خروس طلایی ۲۰۰۷
  • تندیس بهترین فیلم یازدهمین جشن خانه سینما ۱۳۸۶

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *