0

فیلتر آب آکواریوم

فیلتر آب آکواریوم

فیلتر آب آکواریوم وسیله ای ضروری برای هر آکواریومی است. وظیفه این دستگاه تمیز کردن آب داخل آکواریوم است.

به گزارش خوبو، آب سالم برای ماهی، به تمیزی آن آب بستگی دارد و این امر به فیلتر کردن آب برای از بین بردن آلودگی ها و تصفیه نیاز دارد. از نظر فنی، چند روش برای فیلتر کردن آب آکواریوم وجود دارد.

روش های فیلتر کردن آب

فیلتر بیولوژیکی

فیلتر بیولوژیکی به فرایندی گفته می‌شود که طی آن باکتریهای مفید آمونیاک و نیتریت به نیترات مرکب تبدیل می‌شوند، که خیلی سمی نیستند. برای رشد باکتری‌های مفید به آب غنی از اکسیژن و همچنین سطحی که باکتری‌ها بتوانند به آن متصل شوند (مانند سنگ‌ها یا شن و ماسه) نیاز است. همه آکواریوم‌ها باید فیلتراسیون بیولوژیکی داشته باشند. با این حال، در اکثر آکواریوم‌ها، فیلتراسیون بیولوژیکی تنها روشی است که با سایر روش‌ها ترکیب می‌شود.

فیلتر شیمیایی

فیلتراسیون شیمیایی فرایندی است که در آن مواد افزودنی شیمیایی، مواد زائد محلول را از آب خارج می کنند. متداول ترین روش برای فیلتراسیون شیمیایی استفاده از زغال فعال است.

فیلتر مکانیکی

فیلتر مکانیکی چیزی است که اکثر مردم تصور می کنند فیلتراسیون واقعی است. دستگاه‌هایی که با گردش آب و صاف کردن آن از طریق نوعی فیلتر، ذرات جامد را از آب خارج می کند. درک این نکته مهم است که فیلتراسیون مکانیکی به تنهایی کافی نیست زیرا باعث حذف یا تبدیل آمونیاک، نیترات یا نیتریت در آب نمی‌شود. فیلتراسیون مکانیکی برای از بین بردن زباله های شناور آزاد به منظور عدم تجمع مواد مضر ضروری است. فیلتراسیون مکانیکی علاوه بر حذف آلودگی ها از آب، به هوادهی آب نیز کمک می‎کند.

برای نگهداری موثر آکواریوم، یک فیلتر باید حداقل چهار بار در هر ساعت آب موجود در مخزن را از طریق فیلتر عبور دهد. هنگام انتخاب نوع سیستم، توجه داشته باشید که فیلتر تصفیه از لحاظ بیولوژیکی، شیمیایی یا مکانیکی چه نوع فیلتری است. برخی از سیستم ها اشکال مختلف فیلتراسیون را با درجات مختلفی ترکیب می‌کنند.

فرم های رایج فیلتر تصفیه

هشت فرم رایج سیستم های تصفیه وجود دارد که می توانید انتخاب کنید.

فیلترهای جعبه ای

فیلترهای جعبه ای

این فیلتر ها فیلترهای گوشه ای یا داخلی نیز نامیده می شوند. این فیلترها اولین فیلترهای موجود برای آکواریوم‌های خانگی بودند. اگرچه نسبت گذشته کمتر رایج‌اند، اما بسیار ارزان قیمت هستند. بسیاری از فیلترهای جعبه ای واحدهای فشرده‌ای هستند که درون آکواریوم به شیشه می‌چسبند و آن ها را برای آکواریوم‌های کوچک 75 لیتری یا کمتر مناسب می‌کنند. از فیلترهای گوشه‌ای اغلب برای مخازنی که برای معالجه ماهیان بیمار استفاده می‌شود کاربرد دارد. جریان کم مصرفی آن ها همچنین باعث می‌شود فیلترهای جعبه‌ای مورد استفاده در مخازن تولید مثل با بچه های کوچک باشند.

فیلترهای قوطی شکل یا کنیسترها

فیلترهای قوطی شکل یا کنیسترها

کنیسترها فیلترهای مکانیکی قدرتمندی هستند که برای مخازن با اندازه متوسط تا بزرگ مناسبند. از آنجا که فیلترهای کنیستر در خارج از مخزن قرار می‌گیرند، می‌توانند به راحتی در پشت یا زیر پایه آکواریوم پنهان شوند. این دستگاه‌ها تصفیه مکانیکی، شیمیایی و بیولوژیکی را به خوبی انجام می‌دهند.

فیلترهای دیاتومیک

فیلترهای دیاتومیک

سیستم های دیاتومیک فیلترهای آکواریومی تخصصی هستند که با حذف ذرات بسیار ریز آب، آن را تصفیه می‌کنند. در طراحی، این فیلترها شبیه فیلترهای استخر شنای دیاتومه هستند که با پمپاژ آب از طریق لایه ای از ذرات بسیار ریز برای تمیز کردن آب کار می‌کنند.

فیلترهای دیاتومی اغلب در مواقعی استفاده می شوند که ذرات ریز مانند جلبک های دیاتومیک مشکلی ایجاد می‌کنند. از آنجا که از فیلتر دیاتومیک فقط برای شرایط خاص استفاده می‌شود، برخی از فیلترهای استاندارد با درج نام دیاتومیک ساخته می‌شوند و ممکن است عملکرد دوگانه‌ای داشته باشند.

فیلترهای بستر سیال

فیلترهای بستر سیال

فیلترهای بستر سیال نسبت به فیلترهای دیگر جدیدتر هستند. این فیلترها، فیلترهای بیولوژیکی بسیار کارآمدی هستند که از تراشه های ماسه یا سیلیس به عنوان محیط فیلتر استفاده می‌کنند. این فیلترها از پشت آکواریوم آویزان می‌شوند، جایی که آب از طریق آن پمپ می‌شود و سپس از طریق انبوهی از شن و ماسه به پایین می‌رسد. ذرات کوچک یک سطح عالی برای رشد کلنی‌های باکتری فراهم می‌کند.

اکثر این فیلترها دارای پمپ های آب نیستند که باید جداگانه خریداری شوند. این دستگاه ها فیلتراسیون شیمیایی خوبی ارائه نمی‌دهند، اما فیلتراسیون مکانیکی نسبتاً خوبی دارند زیرا محیط شن و ماسه ذرات معلق را به دام می‌اندازد.

فیلترهای برقی

فیلترهای برقی

فیلترهای متصل به آکواریوم، که بعضاً فیلترهای پشت آویز نیز نامیده می‌شوند متداول ترین نوع فیلتر آکواریوم هستند. بیشتر به این دلیل که فیلتراسیون مکانیکی، شیمیایی و بیولوژیکی را به طور همزمان ارائه می‌دهند. فیلتر برق استاندارد از آکواریوم آویزان شده و یا به شیشه می‌چسبد و آب را از طریق یک لوله سیفون می‌مکد. نصب و نگهداری آن‌ها آسان است. فیلتراسیون مکانیکی با جریان یافتن آب از طریق پد فیلتر حاصل می‌شود. فیلتراسیون شیمیایی توسط آب جاری شده از طریق فیلتر کربن فعال تأمین می‌شود و فیلتراسیون بیولوژیکی توسط باکتریهای مفیدی که در داخل کارتریج فیلتر تشکیل می‌شوند، ارائه می شود. فیلترهای برقی ممکن است با یک چرخه زیستی ترکیب شده و باعث افزایش تصفیه بیولوژیکی شوند.

فیلترهای اسفنجی

فیلترهای اسفنجی

فیلتر اسفنجی از طریق یک پمپ هوا بر روی یک لوله نصب می‌شود. وقتی آب از طریق آن وارد شود، باکتری رشد کرده و یک فیلتراسیون بیولوژیکی ایجاد می‌کند. فیلترهای اسفنجی فیلتراسیون مکانیکی نیز ایجاد می‌کنند، اگرچه در صورت وجود بقایای اضافی به سرعت راه آن مسدود می‌شود. آن‌ها برای مخازن دارای نوزاد ماهی عالی هستند، زیرا اسفنج مانع از مکش نوزادان ماهی از طریق پمپ می‌شود.

هنگامی که نیاز به تمیز کردن فیلترهای اسفنجی است، انجام این کار با آب آکواریوم بسیار مهم است، زیرا آب شیر باعث از بین رفتن باکتری‌های مفیدی می‌شود که روی اسفنج رشد می‌کنند.

فیلترهای قطره ای

فیلترهای قطره ای

این فیلترها فیلترهای خشک یا مرطوب نیز نامیده می‌شوند. فیلترهای قطره ای به گونه ای طراحی شده اند که آب را تا حد ممکن در معرض هوا قرار دهند. این قرار گرفتن در معرض هوا و آب باعث رشد کلنی‌های بزرگی از باکتری های مفید می‌شود که مواد زائد را تجزیه می کنند. این مواد به ویژه برای مخازن آب شور بسیار مهم هستند، اما در آکواریوم های آب شیرین نیز اهمیت خاص خود را دارند.

بزرگترین اشکال این فیلتر ها این است که به راحتی مسدود می شوند. استفاده از پیش فیلتر مکانیکی این مشکل را برطرف می‌کند یا آن را کاهش می‌دهد.

فیلتر زیر شنی

فیلتر زیر شنی

فیلتر زیر شنی یکی دیگر از فیلترهای آکواریوم است که از مدت ها قبل وجود داشته است. این فیلتر از صفحه‌ای استفاده می‌کند که در زیر بستر قرار می گیرد و از یک پمپ هوا که آب آکواریوم را از طریق بستر به پایین می‌کشد و ذرات معلق را با خود می برد بهره می‌برد. با این حال، فیلتراسیون بیولوژیکی با این سیستم محدود شده و فیلتراسیون شیمیایی وجود ندارد.

فیلتر زیر شنی ارزان و راه اندازی آسان دارد و پس از اجرای آن نسبتاً تعمیر و نگهداری ندارد. اما فیلترهای زیر شنی تمایل به مسدود شدن دارند و گزینه های خوبی برای آکواریوم های دارای گیاهان زنده نیستند.

معرفی فیلتر های موجود در بازار

در زیر چند نمونه از فیلترهای رایج آکواریوم معرفی شده است.

فیلتر آکواریوم شنیو مدل XY-2882

فیلتر آکواریوم شنیو مدل XY-2882

این فیلتر از نوع فیلترهای اسفنجی است. فیلتر آکواریوم شنیو داراى دو مخزن مجزای دارای اسفنج برای تصفیه آب آکواریوم است.

فیلتر زیر شنی آکواریوم مدل sb-8b

فیلتر زیر شنی آکواریوم مدل sb-8b

این فیلتر مناسب استفاده در آب شور و شیرین است. برای استفاده از این فیلتر نیاز به دستگاه اکسیژن‌ساز آکواریوم است.

فیلتر تصفیه آب آکواریوم مدل 0RS-9800

فیلتر تصفیه آب آکواریوم مدل 0RS-9800

پمپ سه‌کاره با طراحی منحصربه‌فرد تنظیم پمپ، چرخه آب و سیستم تصفیه آب را انجام می‌دهد. تاپ فیلتر آکواریوم RS-9800 با قدرت 35 وات و فرکانس 50hz، یک منبع عالی برای مخازن ماهی و آکواریوم است. از دیگر مزایای این تاپ فیلتر می‌توان به خروجی جدا شونده مناسب اشاره کرد. پمپ 3 کاره از مواد درجه بالا، غیر سمی، ایمن، مقاوم در برابر سایش و با دوام ساخته شده است و باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود.

فیلتر تصفیه آب آکواریوم آکواتک مدل AQF500

فیلتر تصفیه آب آکواریوم آکواتک مدل AQF500

فیلتر آکوا با وزن و حجم مناسب بر روی لبه آکواریوم قرار می‌گیرد و توسط لوله ای که داخل آکواریوم است آب را مکش کرده و از ابر و مدیاهای داخل مخزن عبور داده و عمل فیلتراسیون را انجام می‌دهد. سپس بصورت آبشاری به داخل تانک باز می‌گرداند، که این عمل باعت ورود و افزایش اکسیژن در آکواریوم شما نیز می‌گردد.

فیلتر داخلی آکواریوم آکوا تک مدل AQ130f

فیلتر داخلی آکواریوم آکوا تک مدل AQ130f

این محصول به بهبود کیفیت آب و همچنین تصفیه آن کمک چشم‌گیری می‌کند. فیلترهای داخلی، درون آب قرار می‌گیرند و باعث تصفیه آب می‌شوند. این فیلتر ها معمولا فضای خیلی کمی را اشغال می‌کنند و کارایی بالایی دارند. استفاده از این فیلتر ها باعث شفافیت و از بین رفتن مواد زائد در آکواریوم می‌شود.

فیلتر داخلی آکواریوم آکوا مدل AF_3500IV

فیلتر داخلی آکواریوم آکوا مدل AF_3500IV

فیلتر داخلی آکواریوم آکوا مدل AF_3500IV برای تصفیه آب آکواریوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف برق فیلتر داخلی آکواریوم آکوا مدل AF_3500IV نسبت به مدل‌های مشابه معادل 50 درصد کمتر است.

فیلتر داخلی آکواریوم اوشن مدل AF8002

فیلتر داخلی آکواریوم اوشن مدل AF8002

این تصفیه با فیلتراسیون قوی و قدرت خوب باعث شفاف شدن آب و تصفیه کردن آب آکواریوم می‌شود و تمامی املاح ریز داخل آب را از طریق پد داخل تصفیه جذب می‌کند.

فيلتر داخلي آکواریوم پریها مدل HP-500II

فيلتر داخلي آکواریوم پریها مدل HP-500II

فیلتر آکواریوم پریها مدل PH-500II یک فیلتر تصفیه آب مناسب و با کیفیت بالا است که به دلیل استفاده از فیلتر اسفنجی، باعث از بین رفتن کدورت آب می شود. فیلتر داخلی آکواریوم پریها دارای سیستم تصفیه مکانیکی و بیولوژیکی است که باعث جذب بالا و تصفیه بهتر آب می شود. فیلتر تصفیه پریها در آکواریوم های آب شیرین و شور قابل استفاده است.

تاپ فیلتر تصفیه آب آکواریوم سوبو مدل WP-880F

تاپ فیلتر تصفیه آب آکواریوم سوبو مدل WP-880F

این فیلتر 650 لیتر در ساعت گردش آب دارد و امکان اکسیژن رسانی در آن تعبیه شده است. همچنین قابلیت افزودن زغال و سرامیک در مخزن را دارا است.

فيلتر داخلي آكواريوم ريزن مدل MAGI-700

فيلتر داخلي آكواريوم ريزن مدل MAGI-700

قدرت اين فيلتر ٧٠٠ ليتر در ساعت است. فيلتر داخلي آكواريوم ريزن مدل MAGI-700 ضد آب بوده و مناسب برای اکثر آکواریوم‌ها می باشد. فیلتر آکواریومریزن کوچک و کم جا است و به راحتی می توان داخل آب نصب کرد.

بیشتر بخوانید

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *