0

دانلود آلبوم ردیف آوازی از حاتم عسگری فراهانی

آلبوم ردیف آوازی از حاتم عسگری فراهانی

آلبوم ردیف آوازی مجموعه‌ای از آثار منتشره توسط حاتم عسگری فراهانی است که در اختیار علاقه‌مندان به موسیقی قرار گرفت.

به گزارش خوبو، آلبوم موسیقی ردیف آوازی در چند بخش توسط حاتم عسگری فراهانی منتشر شده است. این مجموعه، شامل پنج آلبوم و مجموعاً یازده سی‌دی در سبک سنتی و کلاسیک ایرانی را می‌توانیم گوش دهیم. قیمت هر یک از لوح‌های این آلبوم، به تناوب از ۲۰,۰۰۰ تومان تا ۴۰,۰۰۰ تومان است.

آلبوم ردیف آوازی گزیده ای از دستگاه نوا

  • به روایت و اجرای حاتم عسگری فراهانی
  • سه تار: داریوش صفوت

این آلبوم شامل دو لوح و ۴۶ عدد قطعه موسیقی در سال ۱۳۹۳ منتشر شد. قیمت هر یک از دو لوح این آلبوم، ۳۲,۰۰۰ تومان است.

درباره‌ این اثر، به قلم سعید کردمافی می‌خوانیم: “این مجموعه گزیده‌ای است از ردیف مفصّل آوازی نوا، به روایت و اجرای استاد حاتم عسگری، با همراهی سه‌تار استاد داریوش صفوت که کوشیده‌اند برخی ظرفیت‌های فراموش‌ شده‌ نظام موسیقی دستگاهی ایران را به حداكثر برسانند. رویكرد خلاقیت ‌محور و پیش‌روانه‌ راوی یا راویان در این مجموعه این ردیف را مجموعه‌ای شنیدنی و آموزنده برای اهالی عمل در موسیقی دستگاهی ایران ساخته است. در تهیه‌ مجموعه‌ حاضر، که حدود یک‌سوم از کل ردیف نوا را شامل می‌شود، کوشش‌ شده است تا مصادیق روشن‌تری از تلاش برای غنی‌سازی ساختارهای موسیقایی گردآوری شوند.”

آلبوم ردیف آوازی (گزیده ای از دستگاه نوا)

آلبوم ردیف آوازی دستگاه شور

  • به روایت و اجرای حاتم عسگری فراهانی
  • سه تار: بهمن کاظمی

این آلبوم شامل ۱۴ عدد قطعه موسیقی در سال ۱۳۹۳ منتشر شد. قیمت این آلبوم، ۴۰,۰۰۰ تومان است.

ردیف آوازی دستگاه شور گزیده‌ای مختصر از دستگاه شور است. این نغمه‌ها از حنجره‌ استاد ارجمندی بیرون می آید که ناملایمات عیان دوران ما و چشم بد روزگار تا این لحظه، که وی سال‌های پس از هشتادو یک سالگی‌اش را سپری می‌کند، شرایطی مهیا نکرد تا حاصل رنج همه‌ سال‌های فراگیری‌اش را به نسل‌های پس از خود منتقل کند. آنچه می‌شنوید در اتاقی ساده و پُر از خاطره و مملو از شعر و موسیقی ضبط شد و هیچ‌یک از قطعات هم دوبار تکرار نشدند.

نوازنده‌ ساز همراه نیز سعی کرده است فقط تتمه‌ آوازها را در کوتاه ترین زمان ممکن اجرا کند تا پیوستگی کلام برای شنوندگان بیشتر نمایان شود. سی‌دی پیش رو، نکات مختصر و اشاره هایی از تنوع روایت گوشه ها در آواز شور را نمایان می‌سازد که با توجه به محدودیت زمان اجرا، سعی شده است در کوتاه ترین زمان ممکن به اجرای گوشه‌ها پرداخته شود. اکنون اجمالا به هریک از گوشه‌های اجرا شده در این مجموعه اشاره می‌شود.

آلبوم ردیف آوازی دستگاه شور

آلبوم ردیف آوازی دستگاه چهارگاه

  • به روایت و اجرای حاتم عسگری فراهانی
  • سه تار: بهمن کاظمی

این آلبوم شامل سه لوح و ۵۵ عدد قطعه موسیقی در سال ۱۳۹۴ منتشر شد. قیمت هر یک از سه لوح این آلبوم، ۲۴,۰۰۰ تومان است.

این مجموعه منتخبی است از ده ساعت ردیف آوازی دستگاه چهارگاه که استاد حاتم عسگری آن را در قالب چهار دوره‌ آموزشی در نظر گرفته بودند و با مشورت و نظر ایشان بخشی از آن شامل سه سی‌دی منتشر شده است. محتوای این ردیف با دو حُسن همراه است: نخست آنکه، در مقابل آنچه از دستگاه چهارگاه به روایت ردیف‌های دیگر شنیده شده، کاملاً متفاوت و نو است و از تکرار گریزناپذیر تنگنای گستره‌ی ملدیک چهارگاه که یکنواختی تحریر و ملدی را به همراه دارد مبرّاست. دوم آنکه کیفیت اجرای آن نسبت به دو اثر پیشین استاد (ردیف آوازی دستگاه شور و مثنوی در موسیقی دستگاهی ایران) در سطح بالاتری قرار دارد.

آلبوم ردیف آوازی دستگاه چهارگاه

آلبوم ردیف آوازی

  • به روایت و اجرای حاتم عسگری فراهانی
  • سه تار: مراد ملک منصور

این آلبوم شامل چهار لوح و ۸۹ عدد قطعه موسیقی در سال ۱۳۹۶ منتشر شد. قیمت هر یک از چهار لوح این آلبوم، ۲۰,۰۰۰ تومان است.

آلبوم ردیف آوازی

آلبوم ردیف آوازی آواز افشاری و بیات ترک

  • آواز: حاتم عسگری فراهانی
  • تار: غلامحسین بیگجه خانی

این آلبوم شامل ۲ عدد قطعه موسیقی در سال ۱۳۹۹ منتشر شد. قیمت این آلبوم، ۴۰,۰۰۰ تومان است.

در مقایسه با آوازهای متداول که در آن‌ها معمولاً با انتخاب یک غزل، گوشه های اصلی یک دستگاه یا آواز همراه با ابیات آن خوانده می‌شوند؛ آوازهای افشاری و بیات ترک که در این مجموعه می‌شنوید متفاوت هستند؛ هم در تعدد و تنوع گوشه‌های خوانده شده و هم در انتخاب اشعار متفاوت در اوزان مختلف شعری.

آلبوم ردیف آوازی آواز افشاری و بیات ترک

بیوگرافی حاتم عسگری فراهانی

حاتم عسگری فراهانی، ردیف دان و مدرّس آواز موسیقی کلاسیک ایران، در نهم بهمن ۱۳۱۲ در فراهان به دنیا آمد و در سال ۱۳۱۹ به همراه خانواده‌اش به تهران آمد. پدرش در تعزیه خوانی تبحری خاص داشت و خانه اش محل رفت و آمد موسیقیدانان بود.

حاتم عسگری چند سالی تحت تعلیم حسینعلی نکیسا یکی از استادان آواز که به این محفل رفت و آمد داشت قرار گرفت و با تلاش زیاد توانست به محضر ضیاءالذاکرین راه یابد. سه دوره متوالی تا پایان عمر آن استاد نزد وی به شاگردی پرداخت و در همان زمان مدتی را نزد کربلایی علی فراهانی ضربی ها را آموخت. پس از درگذشت ضیاءالذاکرین مجدداً نزد حسینعلی نکیسا به تعلیمات خود ادامه داد و تا پایان عمر از محضر او کسب فیض نمود. در همان سال ها به منزل یکی دیگر از استادان آواز، سلیمان امیر قاسمی نیز راه یافت و مدت بیست سال هم از محضر او بهره گرفت.

عسگری موسیقی را به عنوان حرفه از سال ۱۳۵۵ دنبال کرد و نخست وارد وزارت فرهنگ و هنر شد. مدت دو سال در قزوین به تعلیم آواز پرداخت و بعد به مجتمع دانشگاهی هنر منتقل شد. از سال ۱۳۶۲ به خواهش چند تن از استادان موسیقی به جمع آوری ردیف‌های آوازی همت گماشت که این کار همچنان ادامه دارد.

مسئولیت های حاتم عسگری فراهانی

دو سال هم در تالار وحدت مسئول پژوهش موسیقی بود و بعد به دانشگاه تهران منتقل شد. همزمان در تالار وحدت مدت یکسال و در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایرانی مدت دو سال به تعلیم آواز پرداخت.

او مسئولیت امور پژوهشی موسیقی مذهبی ایران و عضویت شورای ارزشیابی هنرمندان کشور را نیز بر عهده داشته است. عسگری تا سال ۱۳۸۵ با سمت استادیار دانشگاه تهران در دانشکده ی هنرهای زیبا به تعلیم ردیف موسیقی کلاسیک ایران اشتغال داشت و در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایرانی، وابسته به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز آواز تدریس می کرد. او دارای نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدرک دکتری از وزارت علوم و آموزش عالی است و در حال حاضر ردیف آوازی خود را تدریس می‌کند و با برنامه رادیویی « نیستان» همکاری دارد.

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *