0

۹ نشانه برای خماری افراد درونگرا؛ وقتی درونگرایی بلای جان است

خماری افراد درونگرا در برابر برونگراها

شاید از شنیدن عبارت «خماری افراد درونگرا» تعجب کرده باشید. اما این مسأله که در انگلیسی به آن Introvert Hangover گفته می‌شود، قابل اثبات است. گاهی یک شخص درونگرا با این‌که در حال صحبت با دیگران است، از جمع کناره می‌گیرد. دلیل این اتفاق نیز خستگی ذهنی و بدنی است. شاید این نشانه‌ها در سایر اشخاص رخ ندهد. اما سقوط شدید انرژی افرادِ داری درونگرایی، چیز عجیبی نیست. اگر شما هم چنین مواردی را تجربه کردید، آگاهی از نشانه‌های خماری افراد درونگرا برای‌تان مفید خواهد بود. پس با ما همراه باشید.

چه چیزی باعث خماری افراد درونگرا می‌شود؟

شاید کمی طول بکشد تا با این اسم کنار بیایید. اما آگاهی از علت‌ها و نشانه‌های این مسأله، همه چیز را حل خواهد کرد. ابتدا بیایید به علت این اتفاق بپردازیم. باید گفت کسانی که درونگرا هستند، بسیار مستعد فرسودگی اجتماعی خواهند بود. به همین دلیل هم تعامل اجتماعی، به آن‌ها بسیار فشار می‌آورد.

این مسأله به ساختار ذهنی چنین افرادی برمی‌گردد. در قیاس با افراد برونگرا، درونگراها بسیار بیشتر به شلوغی و سایر عوامل تحریک‌کننده حساس‌اند. با توجه به این مسأله، ترشح دوپامین به خاطر تعامل اجتماعی چندان هم روی این دسته تأثیر مثبتی ندارد.

سایت Scientific American روی واکنش افراد به تعامل اجتماعی تحقیقی انجام داد. نتیجه‌ی این کاوش نشان داد همه‌ی افراد (حتی برونگراها) نیز از ارتباط خسته می‌شوند. به همین دلیل هم سروکار داشتن با دیگران، به انرژی زیادی نیاز دارد. با این حال برای افراد درونگرا این اتفاق سریع‌تر و شدیدتر رخ خواهد داد.

نشانه‌های خماری افراد درونگرا

در نگاه اول این اتفاق، وحشتناک و ملال‌آور به نظر می‌آید. اما اگر قدری دقیق شوید، می‌فهمید این نشانه‌ها و رفتارها چیز خوبی خواهد بود؛ به شرطی که به آن‌ها توجه کنیم و سعی در حل مسأله داشته باشیم. بیشتر از این معطل‌تان نمی‌کنیم و سراغ اصل موضوع می‌رویم.

تجربه درد غیرمتعارف در ماهیچه‌ها

همه‌ی ما چنین احساسی را تجربه کرده‌ایم. ناگهان از سمت شانه، عضلاتمان شروع به تیر کشیدن می‌کند. این درد ادامه دارد و در تمام بدن پخش می‌شود. گاهی نیز افراد فشار عجیبی در سرتاسر بدنشان حس می‌کنند. اگر صبح از خواب برخاستید و کمرتان درد می‌کرد، به این مسأله نیز دقت داشته باشید. شاید علت آن یک عامل زیست‌شناختی نیست و به روان شما بر می‌گردد.

آیا تا کنون تجربه‌ی دردِ بدون دلیل در گردن، شانه، کمر یا فک را داشته‌اید؟ باید گفت وقتی دچار استرس می‌شوید، ماهیچه‌های شما منقبض می‌شوند. این اتفاق دلیل تکاملی دارد. اجداد ما هنگام نبرد و درگیری نیز چنین تجربه‌ای داشتند. باید گفت انقباض عضلانی باعث درد در تمام بدن یا نقطه‌ای خاص می‌شود.

برای اشخاص درونگرا هنگام اجبار به ارتباط با دیگران نیز، این اتفاق می‌افتد. در حالی که در این لحظه نیاز به خلوت و صرف وقت برای خودشان دارند. اگر آن شخص اهل مبارزه با مشکلات باشد، گاهی اوضاع سخت‌تر می‌شود. زیرا او این نشانه‌ها را نادیده می‌گیرد و به جنگ این شرایط می‌رود. در نتیجه هنگامی متوجه اوضاع می‌شود که واقعا بدنش آسیب دیده است. پس هنگام تجربه‌ی درد، حواستان به این نکته باشد.

ایجاد اختلال در تمرکز و خیالبافی

یک نفر که درونگرا بود، مسأله‌اش را این طور تعریف می‌کند: «در حال فکر کردن به رویایی زیبا بودم. روی یک ساحل آفتابی قدم می‌زدم. بوی ماسه‌های نمکی ساحل به مشامم می‌رسید…»

در همین لحظه معلم این شخص از او پرسید «به چه چیزی فکر می‌کنی؟» این سؤال مثل آب سردی بود که روی او ریخته شد. او درون ذهن خودش بود و متوجه صحبت‌های معلم نشده بود.

گاهی بین شما و دیگران فاصله می‌افتد و متوجه آن‌ها نمی‌شوید. دقت به محیط اطراف ناگهان شما را متعجب و سرگردان می‌کند. این اتفاق نشان می‌دهد که انرژی اجتماعی شما رو به پایان است. پس نیاز دارید با خلوت کردن آن را شارژ کنید.

سردرد فرد برونگرا
به عنوان یک شخص درونگرا ممکن است به اعماق خیال خود بروید.

حس فرسودگی ذهنی

گاهی اوقات کاملا برعکس مورد بالا اتفاق می‌افتد. زیرا خماری افراد درونگرا مانند یک مشت محکم، حتی توانایی خیالبافی را از بین می‌برد. این نوع اشخاص در رویابافی استاد هستند. به همین دلیل مغزشان اکثر اوقات مشغول تفکر، برنامه‌ریزی و خیالبافی است. اما هنگامی که یک شخص درونگرا خسته شود یا ارتباط زیادی تجربه کند، ذهن او درست کار نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: برای موفقیت شغلی این سه رفتار را انجام ندهید

این افراد هرچه تلاش کنند اما دستیابی به میزان خلاقیت گذشته، باز هم ممکن نخواهد بود. این اتفاق نشان می‌دهد انرژی ارتباطی شما نزدیک پایان رسیدن است. پس باید قدری با خودتان وقت سپری کنید. چرا که این کار شما را به حالت اول برمی‌گرداند.

پاسخ سرسری به اطرافیان

وقتی علاقه‌ای به گفتگو نداشته باشید، معمولا پاسخ دیگران را «بله‌»‌های پشت‌ِسرهم می‌دهید. از آن‌جایی که بسیاری از درونگراها شنوندگان خوبی هستند، این اتفاق یک نشانه خواهد بود. معنای آن نیز نیازِ شما به استراحت و تنهایی است.

اما اگر به آن اهمیت ندهید چه می‌شود؟ از آن‌جایی که با بی‌میلی در کنار دیگران خواهید بود، احتمال ناراحت شدن آن‌ها وجود دارد. حتی ممکن است قضیه از این هم جدی‌تر شود. به گفتگوی زیر دقت کنید.

– پیتزا سفارش بدیم یا ساندویچ؟

– اکی.

– نظرت درباره‌ی لباس جدید من چیه؟

– اکیه.

– سیب می‌خوری؟

– اکی.

این جواب سرسری می‌تواند به دیگران حس بی‌اهمیتی بدهد. پس بهتر است قدری صحنه را ترک کنید تا با انرژی کامل برگردید.

ناتوانی در خندیدن

تلاش می‌کنید بخندید اما این خنده تصنعی می‌شود؛ گویی یک ماسک پلاستیکی روی صورت‌تان قرار دادید. چرا خودتان را مجبور می‌کنید که چهره‌ای شاد داشته باشید؟ بپذیرید که این اتفاق یک نشانه برای کاهش میزان انرژی اجتماعی شما است. یافتن یک راه برای شارژ شدن باتری انرژی ارتباطی، گزینه‌ی بهتری خواهد بود. از طرف دیگر این مسأله چندان هم طولانی نخواهد شد.

ناتوانی در انجام کارهای ساده

هر چه به صفحه کلید نگاه می‌کنید، نمی‌دانید چطور باید کلمات را تایپ کرد. آخر سر هم، نتیجه چیزی غلط‌های تایپی و املایی زیاد نخواهد بود. آیا تا به حال تجربه‌ی چنین مشکلی را داشته‌اید؟ این اتفاق می‌تواند سبک زندگی شما را مختل کند. حتی گاهی نشستن و تماشای منظره‌ی مقابل نیز محال می‌شود.

ممکن است در یک مهمانی هنگام صرف شیرینی، نتوانید چنگال کیک را داخل دهانتان ببرید. این اتفاق برای اطرافیان شما خیلی عجب خواهد بود. اما آن‌ها نمی‌دانند شما تمرکز کافی حتی برای خوردن کیک نیز ندارید.

این اتفاق نشان می‌دهند بدن و ذهن شما در حال حاضر به درستی کار نمی‌کنند. اگر کارهایی چون بستن بند کفش، بستن دکمه‌های لباس یا پارک خودرو برای‌تان سخت شده، پس مراقب باشید. افراد درونگرا در چنین موقعیتی نیاز به استراحت دارند.

فراموش کردن کارهای در حال انجام

ناتوانی در انجام کارهای کوچک مسأله‌ی سختی است. اما یک مورد پیچیده‌تر نیز وجود دارد. وارد یک اتاق می‌شوید و بعد از چند دقیقه نمی‌دانید چرا این‌جا هستید و چه می‌کنید. موقعیت آشنایی نیست؟ برای حرفی که می‌خواهید بزنید کلی فکر می‌کنید اما همین که دهانتان باز می‌شود، حرفتان را فراموش می‌کنید. این مورد را تجربه‌ کرده‌اید؟ آیا شده یک پاراگراف را چندبار بخوانید و باز ندانید چه چیزی می‌گفت؟

خستگی ذهنی می‌تواند باعث اختلال در توانایی تمرکز شود. اگر این دست موقعیت‌ها مرتبا رخ می‌دهند، احتمالا باتری شما در حال خالی شدن است. پس باید آماده‌ی مقابله با خماری افراد درونگرا شوید.

بی‌قراری شدید

نیاز فرد درونگرا به تنهایی
نیاز به تنهایی حق شما است. از دیگران بخواهید که به آن احترام بگذارند.

احتمالا اشخاصی را دیدید که با صورت‌شان بازی می‌کنند یا مداوم پایشان را تکان می‌دهند. این رفتارها نشانه‌ی بی‌قراری است و می‌تواند مرتبط با اضطراب و خستگی مفرط باشد. سازوکار بدن در مقابله با احساسات، بسیار پیچیده‌تر از تصور ما است. جسم ما قبل از ادراک این احساسات دست به مقابله با آن‌ها می‌زند. برای همین هم چنین رفتاری از خود نشان می‌دهیم.

اگر شما هم این کار را انجام می‌دهید، آن را یک نشانه بدانید. رفتارهایی از این دست نشان‌دهنده‌ی ناراحتی و نیاز به تنهایی و خلوت هستند. البته امکان دارد عواملی بیرونی باعث این شده باشند. با این حال اگر تنها هنگام ارتباط با دیگران این اتفاق رخ می‌دهد، پس مشکلی درونی وجود دارد. به خودتان استراحت بدهید. این گونه دیگران نیز دلشان برای شما تنگ خواهد شد.

دید تونلی

دید تونلی به‌ویژه وقتی خسته‌اید، به سراغ شما خواهد آمد. شکل اشیاء و محیط اطراف شروغ به تغییر می‌کند. برای مثال لبه‌های میز تار به نظر می‌آیند. دیگر به راحتی نمی‌توانید به صورت افراد خیره شوید. همچنین موارد زیادی حواس شما را پرت خواهد کرد: شنیدن صدای زنگ مانند در گوش، شروع سردرد و…

چنین مواردی نشانه‌هایی از خالی شدن مخزن انرژی اجتماعی شما است. شاید تمرین مدیتیشن به شما کمک زیادی بکند.

تنها درمان خماری افراد درونگرا

اگر با متن همراه بودید، احتمالا پاسخ این پرسش را می‌دانید. برای حل این مشکل تنها یک راهکار وجود دارد. در این موقعیت، افراد نیاز به تنهایی و خلوت دارند. اگر شما نیز یک درونگرا هستید، پس به محیطی خلوت، آرام و ساکت بروید.

در خلوت خود به تفریحات و سرگرمی‌های مورد علاقه‌تان بپردازید. این کار حکم آب و غذا برای روح شما را خواهد داشت.

فرد تنها روی مبل
پناه به خلوت می‌تواند شما را دوباره شارژ می‌کند.

سخن پایانی

توجه کنید درونگرایی یک عیب نیست. تمام نیازهای شما به عنوان شخصی درون‌گرا، معتبر خواهد بود. اما در جامعه‌ای که همیشه به برونگرایی اهمیت می‌دهد، حس بیگانی به شما دست می‌دهد.

پس اگر دفعه‌ی بعد پس از ارتباط با دیگران دچار سردرد، عدم‌تمرکز، بی‌حوصلگی و… شدید، علت آن را بررسی کنید. شاید این موارد نشانه‌های نیاز شما به تنهایی و استراحت باشد. مطمئن باشید پس از خلوت با خود و لذت از لحظه‌ی اکنون، با انرژی بیشتر به جمع‌ برمی‌گردید.

آیا شما هم یک درونگرا هستید؟ اگر دچار تجربه‌های از این دست شدید، از راهکارهای‌تان برای حل آن به ما بگویید. شاد باشید.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *