0

بهترین کافه‌های ایرانی در استانبول

بهترین کافه‌های ایرانی در استانبول

به گزارش سایت خوبو، استانبول در سال‌های اخیر میزبان بسیاری از کافه‌های ایرانی بوده است. این کافه‌ها، متاثر از فرهنگ و غذاهای اصیل ایرانی به یکی از مقاصد محبوب مردم محلی که خواهان تجربه‌ای تازه‌اند تبدیل شده‌اند. شما در کافه‌های ایرانی می‌توانید علاوه بر تجربۀ نوشیدن یک فنجان قهوه، از سایر نوشیدنی‌ها مانند چای رعفران و انواع دم‌نوش‌های ایرانی نیز بهره ببرید.

کافه‌های سنتی ایرانی و نقش آنها در فرهنگ این سرزمین

در فرهنگ ایران‌زمین، کافه‌های سنتی که به «قهوه‌خانه» معروف هستند، برای نسل‌های متمادی بخشی جدایی‌ناپذیر از فرهنگ ایرانی بوده‌اند. تاریخچه «قهوه‌خانه» به دوران باستان برمی‌گردد که قهوه‌خانه‌ها برای اولین بار در خاورمیانه به وجود آمدند. در طول سال‌ها، ایرانیان کافه‌های خاص خود را توسعه دادند.

 این کافه‌ها که از عصری به عصر دیگر منتقل شده‌اند، همچنان نقش مهمی در تقویت ارتباط‌های اجتماعی ایفا می‌کنند. «قهوه‌خانه»ها و شکل امروزی آن «کافه»ها به عنوان مراکز اجتماعی مهم، مردم را از همه اقشار، از دانشجویان و هنرمندان گرفته تا تجار و بازنشستگان را جذب خود می‌کنند. در کافه‌های ایرانی همچون سایر کشورها، هدف تنها نوشیدن چای و قهوه نیست بلکه جایی است که در آن افراد دور هم جمع می‌شوند تا با هم ارتباط برقرار کرده و در مورد رویدادهای جاری بحث کنند و از اوقات فراغت خود لذت ببرند.

کافه‌های ایرانی معمولا دارای فضایی دلپذیر با محیطی دنج هستند که قالی‌های دستباف ایرانی و دکوراسیون سنتی‌شان چشمگیر است. علاوه بر این، طیف گسترده‌ای از نوشیدنی‌های سنتی ایرانی مانند چای، قهوه و عرقیات گیاهی را می‌توان در آنها یافت.

مقایسه کافه‌های ایرانی و ترکی

با وجود شباهت‌هایی میان فرهنگ کافه‌نشینی ایرانی و ترکی، اما ویژگی‌های متمایزی نیز دارند. کافه‌های ترکیه‌ای ریشه در سنت‌های دوران زمامداری عثمانی‌ها دارد و ترکیبی از عوامل فرهنگی اروپایی و خاورمیانه‌ای است. کافه های ترکی که به «کاهوه‌هانه» معروف هستند، از اهمیتی تاریخی برای آن سرزمین برخوردارند زیرا محل دورهمی‌های دوستانه و انجام بازی‌های رومیزی و نوشیدن چای یا قهوه بوده است. چای ترکی که در لیوان‌های کوچک لاله‌ای شکل معروف به «کمر باریک» سرو می‌شود، بخشی جدایی‌ناپذیر از چنین مکانهایی در ترکیه است.

در مقابل، کافه‌های ایرانی در استانبول، محیطی آرام‌تر دارند و بیشتر محلی برای تفکر و گفتگو است. عناصر دکور ایرانی نیز تفاوت‌های عمده‌ای با کافه‌های ترکی دارند که این متاثر از تاریخ هزاران سالۀ سرزمین ایران است.

مهاجرت ایرانیان به استانبول

ایرانیان به دلیل نزدیکی جغرافیایی و قرابت‌های فرهنگی استانبول به دنبال فرصت‌های شغلی تازه، تحصیل و گردشگری در این شهر بوده‌اند. در سالهای اخیر نیز با حضور دانشجویان ایرانی و افرادی که قصد راه‌اندازی کسب و کار داشته‌اند در استانبول، این شهر میزبان میراث فرهنگی و سنت‌های آشپزی و خوراکی ایرانیان نیز بوده است.

ظهور کافه های ایرانی در استانبول

با رشد جامعه ایرانی در استانبول، تقاضا برای مکان‌هایی که حس آشنایی و طعم غذاهای سرزمین مادری را فراهم می‌کردند، پدیدار شد. همین امر منجر به راه‌اندازی کافه‌های ایرانی در محله‌های مختلف استانبول گردید. این کافه‌ها محل تجمع ایرانیان برای ارتباط با هموطنان، مرور خاطرات گذشته و به اشتراک گذاشتن تجربیات فرهنگی‌اند.

علاوه بر این، این کافه‌ها، ساکنین محلی ترک و توریست‌های بین‌المللی را که کنجکاو به کشف فرهنگ و غذاهای ایرانی بودند را نیز به خود جذب کرد. پیدایش کافه‌های ایرانی در استانبول نه تنها نیازهای جامعه ایرانی را برآورده کرد، بلکه به بافت چندفرهنگی شهر نیز کمک کرد.

بهترین کافه‌های ایرانی در استانبول

کافه سینیور / Sinur cafe
سرویس: سالن، روباز، بیرون‌بر
ساعت کاری: ۱۰ صبح الی ۱۲ شب
آدرس: Rasimpaşa, Beydağı Sk No:18b, 34716 Kadıköy/İstanbu

کافه سینیور

کافه اورامان / Hawraman Cafe
سرویس: سالن
ساعت کاری: ۹ صبح الی ۱۲ شب
آدرس: Molla Gürani, 34093 Fatih/İstanbul

کافه سنگک / Sangak Cafe
سرویس: سالن، روباز
ساعت کاری: ۱۰ صبح الی ۱۲ شب
آدرس: Feneryolu, Çiftehavuzlar, Bağdat Cad. No:89 Kat:3, 34730 Kadıköy/İstanbul

کافه ایران / Iran cafe
سرویس: سالن
ساعت کاری: ۸:۳۰ صبح الی ۱۲ شب
آدرس: Cumhuriyet, Nazım Hikmet Blv. No:73, 34515 Beylikdüzü Osb/Esenyurt/İstanbul

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *