فیلم خط استوا فیلمی ایرانی است که توسط اصغر نعیمی در سال ۱۳۹۸ ساخته شد و در اسفند ۱۴۰۱ در سینماهای سرتاسر کشور به اکران عمومی درآمد.
به گزارش خوبو، خط استوا فیلمی کمدی، ورزشی، اجتماعی به نویسندگی محمدرضا آریان که بخشهایی از این فیلم در جزیره بالی اندونزی فیلمبرداری شده است. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره ضعیف 2.8 را کسب کرده است. 79 نفر به این فیلم نمره دادهاند.
این اثر در مجموع موفق شد تا فروش چشمگیر بیش از نه میلیاردی داشته باشد و یکی از پرفروشترین فیلمهای ایرانی محسوب شود.
دانلود فیلم خط استوا
عوامل و بازیگران فیلم خط استوا
خط استوا فیلمی است که در ژانر کمدی و درام توسط اصغر نعیمی ساخته شده است. اصغر نعیمی، متولد سال ۱۳۵۲ در تهران است. او از سال ۱۳۶۸ فعالیت مطبوعاتی خود را به عنوان نویسنده و منقد در نشریات مختلف شروع کرد و فعالیت خود را به عنوان برنامه ریز و دستیار کارگردان با فیلمسازانی نظیر کیانوش عیاری، فریدون جیرانی، سیروس الوند، کیومرث پور احمد و احمد امینی ادامه داد. او کارگردانی فیلم های سینمایی هایلایت، سایه های موازی، سلام بر عشق و بی وفا را برعهده داشته است.
این فیلم با هنرنمایی فرهاد اصلانی، سیامک انصاری، آزاده صمدی، امید روحانی، رضا کریمی تولید شده است.
سیامک انصاری بازیگر، کارگردان و مجری ایرانی در ۱۲ مرداد ۱۳۴۷ به دنیا آمد. او بازیگری را از سال ۱۳۶۸ شروع کرد و در سال ۱۳۷۳ نخستین بار با فیلم سفر به چزابه و سپس نسخه تلویزیونی آن دیده شد. از سال ۱۳۷۷ با مهران مدیری سر سریالی آشنا شد تا اینکه سال ۱۳۸۱ وقتی ۳۴ سال داشت با سریال پاورچین مورد توجه قرار گرفت. او سپس یکسال بعد با سریال «نقطه چین» به شهرت رسید و با سریال قهوه تلخ سال ۱۳۸۸ در نقش مستشار به خاطره ها پیوست. زهرمار، خط استوا، ساعت ۵ عصر، لامینور، خون شد و روشن از جمله فیلمهایی هستند که انصاری در آن ها ایفای نقش کرده است.
فرهاد اصلانی دیگر بازیگر مشهور خط استوا است. او در سال ۱۳۷۲ نخستین بار در سریال تلویزیونی همسایه ایفای نقش کرد و سپس در سال ۱۳۷۳ در فیلم روسری آبی به کارگردانی رخشان بنی اعتماد ایفای نقش کرد. در سال ۱۳۹۰ برای بازی در زندگی خصوصی و خرس برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شد. همچنین برای بازی در دختر (۱۳۹۴) مورد تحسین قرار گرفت. مغزهای کوچک زنگ زده، کوچه بی نام، دوران عاشقی، برادران لیلا، پاداش سکوت، متری شش و نیم، آسمان پرستاره و … از دیگر فیلم هایی هستند که اصلانی در آن ها هنرنمایی کرده است.
آزاده صمدی در تلهتئاتر دریاروندگان محمد عاقبتی نقش آفرینی کرد و مدتی برای بازی در سریال تلویزیونی راه بیپایان با کارگردانی همایون اسعدیان انتخاب شد. از دیگر نقش آفرینیهای وی میتوان به حضور در فیلمهای کوتاه 35 متری سطح آب و دندان آبی به کارگردانی هومن سیدی و هیچکس با هیچکس سخن نمیگوید اشاره کرد.
کارگردان | اصغر نعیمی |
تهیهکننده | احسان ظلیپور |
نویسنده | محمدرضا آریان |
بازیگران | سیامک انصاری فرهاد اصلانی آزاده صمدی |
فیلمبردار | معین مطلبی |
تدوین | سیامک مهماندوست |
سال ساخت | 1398 |
مدت زمان فیلم | 86 دقیقه |
نمره IMDB | 2.8 |
فروش گیشه | ۹٬۴۲۵٬۲۵۱٬۰۰۰ تومان |
خلاصه داستان
رئیس و نایب رئیس فدراسیون فوتبال ایران برای شرکت در جلسه ای اف سی راهی مالزی میشوند. آنها باید در راه خود به اندونزی نیز بروند و با زیدان یک قرارداد پر سر و صدا امضا کنند. اما بخت با آنان یار نیست و زیدان نمیآید. از طرف دیگر در اندونزی شورش و کودتا شده و فرودگاهها بسته میشوند. حال عاقبت این مسئولین فوتبالی که تقریبا هیچ چیز از حوزه فعالیت خود نمیدانند چه میشود و …
نقد و بررسی فیلم خط استوا
شاید توجه به شرایط ساخته شدن «خط استوا» مهم تر از پرداختن به خود اثر باشد. در چند سال اخیر فیلم هایی در سینمای ایران ساخته شده اند که از لحاظ فرم و محتوا هیچ تفاوت مشخصی با یکدیگر نداشته اند. آثاری که فرمول ساخت آن ها کاملاً مشابه یکدیگر بوده است. ماجرا از این قرار است که عده ای قصد سفر به مکان های توریستی در دنیا و گذراندن تعطیلاتشان را دارند و در این شرایط، با خود این جمله را مرور می کنند که:«حالا که داریم میریم سفر، چرا دورهمی یه فیلمم همونجا نسازیم؟!» و قصه ساخت آثاری همچون «خط استوا»، «چهار انگشت» و یک دوجین فیلم ایرانی دیگر از همین نقطه آغاز می شود.
وقتی استارت سفر به کشور دیگر (ترجیحاً کشورهایی با آب و هوای گرم و شرجی که اتفاقاً بساط ماساژ و باقی موارد در آن رونق دارد!) زده می شود، نوبت به سرهم کردن یک سری موقعیت می رسد تا به اسم فیلمنامه به این سفر جذاب ملحق شود. ساخته شدن این موقعیت ها هم کار سختی نیست. همیشه و در هر حال، دو شخصیت مرد را در کنار هم قرار می دهیم. یکی از آن ها سنتی است و همواره نگران آبرو و خانواده است و آن یکی می بایست سر و گوشش کمی بجنبد و به اصطلاح، اهل حال باشد! در کنار هم قرار گرفتن این دو شخصیت به طور مشخص، باید چند موقعیت تکراری در مکان های مختلف ایجاد کند که شاکله آن انکار اولی و اصرار دومی برای انجامش است! عضو لاینفک این موقعیت ها هم حضور چند خانم در طول داستان است که همیشه از فاصله دور با اسلوموشن به سمت دوربین می آیند و دهان دو شخصیت اصلی از این همه زیبایی باز می ماند! مورد سفارشی هم که می بایست بی قید و شرط در این نوع فیلمنامه های دورهمی وجود داشته باشد، به تصویر کشیدن ایرانیان مهاجری است که همگی دزد و کلاش و کلاهبردار هستند!
مورد «خط استوا» هم دقیقاً از همین خط تبعیت می کند. در مجموع فیلمنامه ای در «خط استوا» وجود ندارد و عوامل فیلمساز به هر نقطه ای از موقعیت های توریستی که رفته اند، دوربینشان را در آنجا روشن کرده اند و شخصیت های داستان را به مقابل آورده اند و به آن ها گفته اند که مثلاً اینجا موتور سواری کنید و بخندید! یا در جای دیگر که کنار دریا می رویم، سوار این قایق بشوید تا از شما فیلم بگیریم و بعد یک سکانس بی سر و ته با عنوان «مذاکره» ضبط کنیم و در آن هر حرف بی ربطی که به ذهنتان می رسد را بیان کنید تا در اتاق تدوین با نام «فیلم سینمایی» به خورد مخاطب دهیم و البته که به عنوان یک فیلم سینمایی در کارنامه مان ثبت کنیم!
پرداختن بیشتر به «خط استوا» ارزش قلم را کم رنگ می کند. فیلمی مبتذل و عجیب و غریب که حتی در مقایسه با سطحی ترین آثار آماتوری هم از رقابت باز می ماند. فیلمی که البته ضد زن است و در لابلای شوخی های مبتذلش، بخشی از دغدغه های زنان در جامعه امروز را به سخره می گیرد تا بلکه مخاطب فیلم به همه این فلاکت ها بخندد. «خط استوا» نه تنها یک فاجعه سینمایی است و کوچک ترین ارزشی برای تماشا (با در نظر گرفتن استانداردهای سینمایی) ندارد، بلکه حتی اخلاق را هم به مخاطبین زن می بازد و ترس و نگرانی و البته اشتیاق آن ها برای تماشای مسابقه فوتبال را به سخره می گیرد تا احتمالاً فیلم خوشایند عده ای قرار بگیرد که از این وضعیت راضی هستند.
منتقد: میثم کریمی
نظرات کاربران