0

فیلم نفس

فیلم نفس

فیلم نفس فیلمی ایرانی است که توسط نرگس آبیار در سال ۱۳۹۴ ساخته شده و در سی و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به نمایش درآمد.

به گزارش خوبو، نفس یکی از بهترین فیلم‌های دهه 90 سینمای ایران است که مورد استقبال منتقدان و تماشاگران نیز قرار گرفت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره خوب 7.4 شده است. 1600 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

نفس به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار 2018 معرفی شد.

دانلود فیلم نفس

عوامل و بازیگران فیلم نفس

نفس فیلمی است که در ژانر درام، خانوادگی و فانتزی توسط نرگس آبیار ساخته شده است. این فیلم سومین اثر سینمایی نرگس آبیار بوده و در زمره بهترین فیلم‌های این کارگردان مطرح ایرانی است. فیلم‌های شبی که ماه کامل شد، ابلق و شیار 143 نیز در میان کارهای پرطرفدار آبیار قرار دارد.

کارگرداننرگس آبیار
تهیه کنندهمحمدحسین قاسمی
ابوذر پورمحمدی
نویسندهنرگس آبیار
بازیگرانمهران احمدی
پانته آ پناهی ها
سیامک صفری
گلاره عباسی
محمدرضا شیرخانلو
علی خانبابایی
احسان قاسمی
روژان آراوند
شبنم مقدمی
ساره نورموسوی
جمشید هاشم پور
تدوینسجاد پهلوان زاده
موسیقیمسعود سخاوت دوست
سال ساخت1394
نمره IMDB7.4
مدت زمان فیلم112 دقیقه
فروش گیشه1٬449٬000٬000 تومان
پوستر فیلم نفس

خلاصه داستان

فیلم سینمایی نفس روایت زندگی چهارکودک به نام‌های بهار، نادر، کمال و مریم است که به همراه پدرشان غفور و مادربزرگ خود در دهه ۵۰ خورشیدی نفس می‌کشند! دنیای این کودکان، دنیایی پر از رویاهای زیبای کودکانه است و قرار است رنگ حقیقت به خود بگیرد.

نقد و بررسی فیلم نفس

فیلم قبلی نرگس آبیار به نام شیار 143 که درباره مادری بود که منتظر بازگشت فرزندش از جنگ بود، با استقبال بسیار خوبی از جانب تماشاگران مواجه شد و به فروش بسیار خوبی دست پیدا کرد و نفس به سینما آمده تا بتواند موفقیت‎های قبلی را برای نرگس آبیار تکرار کند.

داستان نفس در سال‌های دهه پنجاه و ابتدای دهه شصت روایت می‌شود که دوره پر افت و خیزی در تاریخ کشورمان است. اما در فیلمنامه نفس خبری از اتفاقات غافلگیر کننده وجود ندارد و فیلمنامه فاقد خط داستانی مشخص و کشش‌های درام است. این موضوع باعث شده تا تصاویر بسیار طولانی و مستندواری ارائه شود بی آنکه حرف یا تفکری پشت آن نهفته باشد. متاسفانه خط داستانی فیلم هیچ ویژگی برای درگیر کردن مخاطب ندارد و تنها شامل تصاویر پراکنده‌ای است که احتمالاً مخاطب خود باید درباره پیام آن حدس و گمان بزند.

در کنار این مشکل، شخصیت پردازی و دیالوگ‌های ضعیف و شعاری نیز در فیلم مشاهده می‌شود که به نظر می‌رسد به مصلحت در فیلم گنجانده شده و دربرگیرنده تفکرات خاص محسوب می‌شود. این دیالوگ‌ها و موقعیت‌ها در پیشبرد داستان نقشی ندارند و حتی به شکل گیری درام نیز کمکی نمی‌کنند. سوال اصلی اینجاست که ایا نرگس آبیار برای داستانی که قصد روایت آن را داشته نقطه اوج یا فرودی نظر گرفته است؟ چراکه در فیلم علاوه بر موقعیت‌های کِش‌دار، مجموعه شخصیت‌ها نه تماشاگر را عصبانی می‌نمایند و نه باعث تفکر او می‌شوند و نه به‌طور کل تغییری در حالات او به‌وجود می‌آورند.

نکته عجیب دیگر اینکه نرگس آبیار به تغییر بازه زمانی که در طول فیلم رخ می‌دهد نیز بی تفاوت بوده به‌طوریکه ظاهر کودک در چند سالی که در فیلم به تصویر کشیده شده، یکسان بوده و تغییری حتی در رشد بدنی او به چشم نمی‌خورد در حالی که وی در سن و سالی است که حداقل 2 سال زمان به اندازه کافی می‌تواند باعث رشد و تغییر شکل او شود. اما نرگس آبیار بی‌توجه به جزئیات، کودک را در چند سالی که فیلم راوی آن است به یک شکل متصور می‌شود که یک ضعف آشکار به شمار می‌رود.

شاید تنها وجه مثبت فیلم خسته کننده نفس را بتوان در بازی بازیگرانش مخصوصاً نقش‌های کوتاه آن جستجو کرد. پانته آ پناهی ها بازی بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشته است و باورپذیر است. شبنم مقدمی نیز در نقش کوتاهی که عهده‌دار شده مسلط و روان به ایفای نقش پرداخته است تا حداقل نفس از لحاظ بازیگری اثر قابل قبولی باشد.

به‌طور کل نفس در مقایسه با شیار 143 یک عقبگرد برای نرگس آبیار محسوب می‌شود. نفس فیلمی ملال آور و فاقد داستان و جذابیت‌های سینمایی است. شاید اگر نگاه آبیار تا این حد از اواخر دهه پنجاه تا ابتدای جنگ تحمیلی پراکنده نبود و دوره واحدی را برای روایت داستانش در نظر می‌گرفت، می‌شد از نفس فیلم بهتری ساخت اما اینگونه نشده است.

نویسنده: بابک مهرورز
منبع: سایت مووی مگ

فهرست جوایز فیلم نفس

در سی و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1394، فیلم نفس نامزد دریافت پنج سیمرغ بلورین برای بهترین بازیگر نقش مکمل زن (شبنم مقدمی)، بهترین موسیقی متن (مسعود سخاوت دوست)، بهترین جلوه‌های ویژه میدانی و جلوه‌های ویژه بصری (فرید ناظر فصیحی)، بهترین چهره‌پردازی (مهرداد میرکیانی) و بهترین طراحی صحنه و لباس (اصغر نژادایمانی) شد و در پایان موفق به کسب دو سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد.

  • سیمرغ بهترین فیلم در بخش نگاه ملی، دوره ۳۴ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۴
  • سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن (شبنم مقدمی)، دوره ۳۴ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۴

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *