فیلم روبان قرمز فیلمی ایرانی است که توسط ابراهیم حاتمی کیا در سال ۱۳۷۷ ساخته شده و در هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر اکران شد.
به گزارش خوبو، روبان قرمز از بهترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران است که مورد توجه تماشاگران و منتقدان قرار گرفت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره خوب 7.1 را کسب کرده است. 1200 نفر به این اثر رای دادهاند.
عوامل و بازیگران فیلم روبان قرمز
روبان قرمز فیلمی است که در ژانر درام، جنگی و دفاع مقدس توسط ابراهیم حاتمی کیا ساخته شده است. ابراهیم حاتمی کیا از کارگردانان مطرح سینمای ایران است که در رأیگیری از ۵۵ فیلمشناس ایرانی در سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از ده فیلمساز برتر تاریخ سینمای ایران شناخته شد و همچنین در نظرسنجی از ۴۳ منتقد برای بهترین کارگردانان پس از انقلاب، در رده چهارم قرار گرفت. آثاری چون از کرخه تا راین، بوی پیراهن یوسف، به رنگ ارغوان، به نام پدر، ارتفاع پست و آژانس شیشه ای از بهترین آثار ساخته شده توسط حاتمی کیا است. او سابقه ساخت دعوت و برج مینو را نیز دارد.
کارگردان | ابراهیم حاتمی کیا |
نویسنده | ابراهیم حاتمی کیا |
بازیگران | پرویز پرستویی رضا کیانیان آزیتا حاجیان |
موسیقی | محمدرضا علیقلی |
فیلمبردار | حسن پویا |
تدوین | هایده صفی یاری |
سال ساخت | 1377 |
مدت زمان فیلم | 118 دقیقه |
نمره IMDB | 7.1 |
خلاصه داستان
محبوبه دختر جنگ زده جنوبی که خانواده اش را در جنگ از دست داده، پس از مدت ها به خانه ی پدری که اکنون بیش تر به ویرانه ای شبیه است بازمی گردد تا آنجا زندگی کند.
او در بدو ورودش به منطقه، با مردی به نام داوود روبرو می شود که از پایان جنگ تاکنون مشغول پاکسازی منطقه از مین های زمین است. محبوبه به طور تصادفی در خانه اش تانکی را زیر آوار پیدا می کند و تصمیم می گیرد آن را بفروشد.
او به مردی افغانی و تنها به نام جمعه که نگهبان گورستان تانک است پیشنهاد فروش تانک خود را می دهد…
نقد و بررسی فیلم روبان قرمز
کسرا واصف در نقد این فیلم نوشته است:
وقتی که اسم ابراهیم حاتمی کیا به میدان می آید، منتظر دیدن یک فیلم سیاسی تاریخی با یک حرف بزرگ دیگر می شویم. این فیلم هم این خصوصیات را دارد اما…
فیلم بعد از فیلم آژانس شیشه ای ساخته شد ولی دقیقا شبیه به هم بود. زوج پرستویی و کیانیان در دو فیلم بر سر دو اعتقاد کامل متفاوت باهم جنگیدند اما در فیلمی دو اعتقاد پیچیده تر و پایانی نامعلوم تا بیننده را به سوال بیاورد و دیگری دو اعتقاد ساده تر و پایان رسیدن به یک اعتقاد.
رضا کیانیان افغانستانی است، در جنگ معشوقه اش را از دست می دهد و به ایران می آید. پرویز پرستویی در جنگ تمام نیروهایش را بر اثر تشنگی از دست می دهد و افسرده می شود و به خنثی کردن مین ها مشغول است. یکی اعتقاد به این دارد تا در هر لحظه ای فرار کند و دیگری اعتقاد دارد باید تا آخرین نفس جنگید. یکی اعتقاد دارد به بررسی، یکی اعتقاد دارد به شک. داستان سخت است، چند اعتقاد دارد، نویسنده نمی داند با این داستان باز چه کند، نویسنده بیننده را به شک می اندازد تا به فیلم کشش بدهد، ولی بیننده بیشتر به جایی که از فیلم لذت ببرد هی به این فکر می کند این ها کی هستند؟ الان چی شد؟ اونجا چی شد؟ مثلا فیلم نیم ساعت است و بیننده 28 دقیقه مشاهده هی دارد فکر می کند و در دو دقیقه آخر به تمام نتیجه هایش می رسد. همین باعث می شود بیننده از فیلم هم خاطره بد هم لذتی نبرد. نویسنده در فیلم آژانس شیشه ای آمد کم کم دو اعتقاد را آورد و آنها را بررسی کرد. بعد هردو اعتقاد را سر و سامان داد و تصمیم را به مردم واگذار کرد. اما در این فیلم، چند اعتقاد بسیار مهم را آورد، هرکدام را یکجایی ول کرد و بعد به بدی بد تمام کرد. فیلم فیلم درستی است و مثل آزانس شیشه ای به چند مسئله پرداخته اما نتوانسته جمعش کند. پایان بندی هم که اگر بد است به خاطر داستان هولش است که آخرش را هم فقط تمام کرد و بس!
نسبت به کارهای دیگر ابراهیم حاتمی کیا، فیلم ضعیف بود و بیننده از ابراهیم حاتمی کیا ناامید می شود، کسی که شاید بهترین سازنده فیلم های دفاع مقدس است اما متاسفانه فیلم ضعیف است. البت ایده درست است اما داستان ضعیف است و نویسنده هم نمی تواند فیلم را جمع کند.
فیلم ضعیف است. نویسنده به چند عقاید بسیار مهم می پردازد و داستان را باز می کند، باز می کند و می کند تا دیگر نمی تواند جمع کند و فیلم را به نقطه بدی می رساند و باعث ضعیف شدن فیلم می شود تا نمره این فیلم از 10، 4 شود.
فهرست جوایز فیلم روبان قرمز
در هفدهمین دوره برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر در سال 1377، فیلم روبان قرمز نامزد دریافت هشت سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین کارگردانی (ابراهیم حاتمی کیا)، بهترین بازیگر نقش اول زن (آزیتا حاجیان)، بهترین موسیقی متن (محمدرضا علیقلی)، بهترین صداگذاری (محسن روشن)، بهترین طراحی صحنه و لباس (پرویز شیخ طادی)، بهترین چهره پردازی (مهرداد میرکیانی)، بهترین تدوین (هایده صفی یاری) و بهترین جلوه های ویژه (محسن روزبهانی) شد، که در پایان موفق به دریافت یک سیمرغ بلورین و یک دیپلم افتخار شد.
- برنده سیمرغ بلورین بهترین تدوین (هایده صفی یاری)، دوره ۱۷ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۷
- برنده دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری (حسن پویا)، دوره ۱۷ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۷
- برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی (ابراهیم حاتمی کیا)، دوره ۱۷ بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (آزیتا حاجیان)، دوره ۱۷ بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر
نظرات کاربران