0

فیلم پاداش سکوت

فیلم پاداش سکوت فیلمی ایرانی است که توسط مازیار میری در سال ۱۳۸۵ ساخته شده و در بیست و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به اکران درآمد.

به گزارش خوبو، فرهاد توحیدی برای این اثر کاندیدای بهترین فیلمنامه و سیما تیرانداز برنده جایزه بهترین بازیگر نقش دوم زن از جشن خانه سینما شد. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره متوسط 5.9 را کسب کرده است. 215 نفر به این فیلم نمره داده‌اند.

عوامل و بازیگران فیلم پاداش سکوت

پاداش سکوت فیلمی است که در ژانر درام و جنگی توسط مازیار میری ساخته شده است. این فیلم سومین اثر سینمایی مازیار میری بوده است. به آهستگی، کتاب قانون، سعادت آباد و حوض نقاشی از جمله فیلم‌های مطرح ساخته شده توسط میری است.

کارگردانمازیار میری
تهیه‌ کنندهمحسن آقاعلی اکبری
نویسندهفرهاد توحیدی
بازیگرانپرویز پرستویی
جعفر والی
آتیلا پسیانی
پریوش نظریه
مهتاب کرامتی
سیما تیرانداز
علی انصاریان
موسیقیپیمان یزدانیان
تدوین‌بهرام دهقانی
سال ساخت1385
نمره IMDB5.9
مدت زمان فیلم90 دقیقه

خلاصه داستان

اکبر منافی که سابقه بستری شدن در آسایشگاه جانبازان موج گرفته را دارد، اکنون فروشنده بلیت اتوبوس‌های شرکت واحد است. یک شب با دیدن چهره هم‌رزم شهیدش (یحیی) در تلویزیون حالش بد می‌شود و به سراغ پدر او می‌رود و ادعا می‌کند یحیی را نه عراقی‌ها، که او کشته، اما جزییات آن را به یاد ندارد.

آن دو به اتفاق هم به سراغ کسانی می‌روند که در جبهه هم‌رزم یحیی و اکبر بوده‌اند و از نحوه شهادت یحیی آگاه هستند. اولین نفر محمد سلیمی است که در یک کارگاه تراشکاری کار می‌کند و ادعای اکبر را رد می‌کند و …

نقد و بررسی فیلم پاداش سکوت

محمدرضا محقق در نقد این فیلم نوشته است:

شاید اگر داستان «من قاتل …» با دقت و حساسیت بیشتر و صرف انرژی کاملتر و با در نظر گرفتن ویژگی های سینمایی و شناخت حد و قابلیت تصویری اش مدنظر قرار می گرفت،امروز با اثر زیباتری روبرو می شدیم.

در عین حال، فیلم از لحظه های ارزشمند و به یادماندنی تهی نیست. مکانی که در آن قهرمان اصلی فیلم (با بازی نه چندان متکبرانه پرویز پرستویی) در تلاطم امواج «خیال»اش غرق می شود و موج درگیری های ذهنی اش در موقعیتی بیرونی او را در بر می گیرد، جلوه خاص و قابل اعتنایی دارد. یا تصویربرداری زیر آب که در نوع خود مثال زدنی و کم نظیر (در سینمای ایران) است.

با این حال شاید بتوان فیلم مازیار میری را امتدادی بر حرکت جدید سینمای ایران در عرصه جنگ هشت ساله دانست.

فیلم پاداش سکوت

از ویژگی های این حرکت، روایت های متنوع و جدید و رویکردی نقادانه و در عین حال اصیل و «مؤلف» است که خود را وامدار حقایق جنگ می داند و عرصه را برای بیان آنها مهیا نمود.

می توان این نقاط بعضاً مبهم را بازشکافت و به پردازش آن همت گماشت و در عین حال از رونمایی حقایق نترسید. گاه، زیبایی مخفی می ماند و در پس یک اتفاق ظاهراً تلخ و تکان دهنده، بسیار عمیق تر و تاثیرگذارتر از زیباییهای عرضی و ظاهری است.

جاده مایه ای که «من قاتل …» و «پاداش سکوت» محصولات آن هستند از همین دست موضوعات است. حقیقت انسانی راستگویی و جان برکفی انسانهای جنگ در کنار واقعیت مصلحت های اجتناب ناپذیر و در این میانه، تلاقی حس درونی و وظیفه گرایی بیرونی و تلاطمی که در این دریای مواج اما پردامنه و ستایش برانگیز به وجود می اید، زمینه و عقبه فیلم ماست. ای کاش این پشتوانه جدی و فاخر و عظیم با جلوه ای هنرمندانه تر به بار می نشست و برگی دیگر از دفتر سبزسرخ هشت سال دفاع مقدس، رونمایی می شد.

فهرست جوایز فیلم پاداش سکوت

در بیست و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1385، فیلم پاداش سکوت نامزد دریافت دو سیمرغ بلورین برای بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (جعفر والی) و بهترین بازیگر نقش مکمل زن (پریوش نظریه) شد و در پایان موفق به کسب یک جایزه ویژه هیئت داوران شد.

  • جایزه ویژه هیئت داوران برای بازیگری پرویز پرستویی، دوره ۲۵ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۵

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *