0

فیلم شنای پروانه

فیلم شنای پروانه

فیلم شنای پروانه فیلمی است که توسط محمد کارت، کارگردان ایرانی در جشنواره فیلم فجر 1398 (2019) معرفی شد.

به گزارش خوبو، این فیلم یکی از بهترین فیلم های ایرانی است که توانسته چندین جایزه مختلف دریافت کند. همچنین این فیلم از وبسایت معتبر IMDB، نمره خیلی خوب 7.6 را کسب کرده است. 4700 نفر به این فیلم نمره داده‌اند.

فیلم شنای پروانه

فیلم شنای پروانه اولین بار در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و در 13 رشته نامزد دریافت جایزه شد. امیر آقایی و طناز طباطبایی برای این فیلم برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل شده‌اند.

شنای پروانه علاوه بر سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران، در رشته‌های بهترین تدوین، صداگذاری و صدابرداری نیز برنده جایزه شد.

دانلود فیلم شنای پروانه

عوامل و بازیگران فیلم شنای پروانه

شنای پروانه فیلمی در ژانر جنایی، درام و معمایی به کارگردانی محمد کارت و تهیه‌کنندگی رسول صدرعاملی است. این فیلم که به عنوان اولین تجربه کارت در مقام کارگردان در بخش سودای سیمرغ و نگاه نو سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد، به عنوان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران انتخاب شد.

کارگردانمحمد کارت
تهیه کنندهرسول صدرعاملی
نویسندگانمحمد کارت
حسین دوماری
پدرام پورامیری
بازیگرانجواد عزتی
امیر آقایی
طناز طباطبایی
علی شادمان
پانته آ بهرام
علیرضا داوودنژاد
مه لقا باقری
مهدی حسینی نیا
ایمان صفا
ناهید مسلمی
آبان عسکری
نادر شهسواری
بهروز پناهنده
نیلوفر شهفری
تدویناسماعیل علیزاده
موسیقیمسعود سخاوت‌ دوست
سال ساخت1398
مدت زمان فیلم120 دقیقه
نمره IMDB7.6
فروش گیشه۵٫۶۶۹ میلیارد تومان

خلاصه داستان

پروانه مربی استخر زنان است. از او و داخل فضای استخر فیلمی در فضای مجازی منتشر می‌شود. هاشم همسر پروانه که از اوباش و خلافکاران سرشناس منطقه است در مواجهه با این مساله همسرش را به قتل می‌رساند و زندگی خانواده دستخوش ناملایمات زیادی می شود.

حجت برادر کوچکتر هاشم که مغازه صافکاری دارد و آدم آرامی است تلاش می‌کند تا حقیقت ماجرا را کشف کند و خود به تنهایی مشکلات را برطرف سازد.

نقد و بررسی فیلم شنای پروانه

حمیدرضا حاج حسینی، منتقد سینما درباره شنای پروانه می‌گوید:

شایعاتی که درباره موضوع فیلم مطرح شده بود این فرضیه را قوت می‌داد که «شنای پروانه» فیلمی است که قصد دارد از قشر خلافکار و اراذل و اوباش قهرمان بسازد یا کاری کند که تماشاگر با این دسته از آدم‌ها همدلی کند. اما رویکرد فیلم کاملا برعکس است. در واقع با یک تریلر معمایی قابل‌قبول طرفیم که تلاش کرده داستان بگوید. هر چند در بخش‌هایی از فیلمنامه ایراداتی وجود دارد و تاثیراتی از فیلم‌هایی نظیر «ابد و یک‌روز» و «مغزهای کوچک زنگ‌زده» قابل‌مشاهده است. اما «شنای پروانه» به عنوان فیلم بلند اول محمد کارت اثری تماشایی است.


آریا قریشی در مورد این فیلم می‌گوید:

با اجرایی سخت و فیلمنامه ای قهرمان پرورانه که منطبق بر اصول کلی کلاسیک نوشته شده، شنای پروانه نشان می دهد که کارت تمایلی به پیمودن ساده ترین مسیرهای ممکن ندارد. شنای پروانه قهرمان می سازد اما روند قهرمان سازی لزوما روندی مطابق انتظار ما ندارد و به پایانی غیرمنتظره نیز ختم می شود. کارت یکی از امیدهای سینمای ایران است. فیلم از نظر بصری و اجرایی یادآور برخی از آثار فیلمسازانی چون هومن سیدی به نظر می رسد و رسیدن به بیان تصویری مستقل تر می تواند منجر به ساخت فیلم هایی حتی برانگیزاننده تر از شنای پروانه از سوی کارت شود.

فهرست جوایز فیلم شنای پروانه

در سی و هشتمین دوره برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1398، فیلم شنای پروانه نامزد دریافت 12 سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی (محمد کارت)، بهترین فیلمنامه (محمد کارت، حسین دوماری و پدرام پورامیری)، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (امیر آقایی)، بهترین بازیگر نقش مکمل زن (طناز طباطبایی)، بهترین تدوین (اسماعیل علیزاده)، بهترین صدا (صداگذاری و میکس: آرش قاسمی / صدابرداری: مهدی صالح کرمانی)، بهترین فیلمبرداری (سامان لطفیان)، بهترین چهره پردازی (عظیم فراین)، بهترین موسیقی متن (مسعود سخاوت دوست)، بهترین طراحی لباس (غزاله معتمد) و بهترین جلوه‌های ویژه میدانی (آرش آقابیک) شد، که در پایان موفق به دریافت شش سیمرغ بلورین شد.

  • برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران (رسول صدرعاملی)، دوره ۳۸ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۸
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (امیر آقایی)، دوره ۳۸ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۸
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن (طناز طباطبایی)، دوره ۳۸ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۸
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین تدوین (اسماعیل علیزاده)، دوره ۳۸ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۸
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین صدا (صداگذاری و میکس: آرش قاسمی / صدابرداری: مهدی صالح کرمانی)، دوره ۳۸ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۸
  • برنده جایزه ویژه داوران (محمد کارت)، جشنواره بین‌المللی فیلم ولز ۱۴۰۰

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *