0

چیزهایی که باید قبل از شروع معاملات آتی بدانید

تمام چیزهایی که قبل از شروع معاملات آتی باید بدانید

از زمان شروع سال 2022 که بازار رمزارزها تحت تاثیر رکود قرار گرفته است، حجم افزایش نقدینگی کند شده است. براساس بررسی صرافی‌ها در تاریخ مارس 2022 که توسط CryptoCompare منتشر شد، حجم مشتقات با 4.58 درصد افزایش به 2.74 تریلیون دلار رسید که 62.8 درصد از کل بازار کریپتو را نشان می‌دهد. این در حالی است که حجم معاملات نقدی تنها 37.2 درصد از بازار را به خود اختصاص داده است. تعداد فزاینده‌ای از سرمایه‌گذاران در مواجهه با بازار کساد نقطه‌ای، شروع به انتخاب مشتقات ارز دیجیتال مانند معاملات آتی کردند که می‌تواند به آنها در مقابل ریسک‌ها محافظت کنند و کارایی سرمایه را بهبود بخشند.

این مطلب به هیچ وجه توصیه مالی و یا پیشنهاد به انجام معاملات آتی FUTURES TRADING نیست. معاملات آتی احتمال از بین رفتن کل سرمایه را بالا می‌برد.

معاملات آتی چگونه کار می‌کنند؟

بزرگترین تفاوت بین معاملات آتی و نقدی این است که دومی به طور قابل توجهی کارایی سرمایه کاربران را بهبود می‌بخشد. در معاملات نقطه‌ای، کاربران فقط می‌توانند از رشد قیمت سود ببرند، در حالی که معامله‌گران بازار آتی FUTURES می‌توانند از افزایش یا کاهش قیمت‌ها تا زمانی که جهت آن درست باشد، سود کنند.

هنگام معامله آتی، کاربران می‌توانند از دو جهت انتخاب کنند: معاملات LONG یا معاملات SHORT.

  • معاملات LONG: کاربر A معتقد است که قیمت BTC افزایش خواهد یافت. فرض کنید قیمت فعلی BTC 40000 تتر است و او 4000 تتر را روی 0.1 BTC با اهرم 10 برابری خرج می‌کند. وقتی قیمت به 45000 تتر رسید، او می‌تواند رمزارز را برای سود بفروشد. به طور خلاصه، این رویکرد “ابتدا بخرید و بعداً بفروشید” نامیده می‌شود.
  • معاملات SHORT: کاربر B فکر می‌کند که قیمت BTC کاهش می‌یابد. فرض کنید قیمت فعلی BTC 40000 تتر است و او 4000 تتر را روی 0.1 BTC خرج می‌کند و دارایی خود را با اهرم 10 برابری می‌فروشد. هنگامی که قیمت به 35000 تتر کاهش یافت، او می‌تواند رمز ارز را برای سود بخرد. به طور خلاصه، این رویکرد “اول بفروش و بعد خرید” نامیده می‌شود.

مفاهیم اساسی معاملات آتی

امکان کسب سودهای کلان با بودجه اندک دلیل محبوبیت معاملات آتی در بین سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال است. در حال حاضر، اکثر صرافی‌های اصلی حداکثر نسبت اهرمی 100x را ارائه می‌دهند. با این حال، همانطور که سود را چند برابر می‌کند، اهرم ریسک را نیز افزایش می‌دهد.

مارجین Margin: هنگام معامله قراردادهای آتی، کاربران باید مقدار کمی پول را با توجه به نسبت معینی به عنوان سپرده تضمینی برای اجرای قرارداد بپردازند که به آن مارجین می‌گویند. به طور خاص، مارجین مورد نیاز برای شروع موقعیت شما به عنوان حاشیه اولیه نامیده می‌شود و نسبتی از ارزش موقعیت مورد نیاز برای حفظ موقعیت، حاشیه نگهداری است.

انحلال اجباری Forced Liquidation: هنگامی که مارجین موجود کاربر نتواند حاشیه تعمیر و نگهداری را پوشش دهد، موقعیت او اجباری حذف می‌شود.

نرخ سرمایه Funding Rate: در بازار ارزهای دیجیتال، قراردادهای آتی به دو دسته تقسیم می‌شوند: قراردادهای تحویل و قراردادهای آتی. قراردادهای تحویل هر ماه/سه ماهه تسویه می‌شود تا اطمینان حاصل شود که قیمت آتی و قیمت لحظه‌ای تقریباً در بلندمدت ثابت می‌مانند. از طریق چنین تسویه حساب‌های منظم، قیمت بازار قراردادهای تحویل به سمت قیمت لحظه‌ای حرکت می‌کند. از طرف دیگر قراردادهای آتی موعد تحویل ندارند. برای اطمینان از ثبات قیمت، این قراردادها از مکانیسم نرخ سرمایه برای به حداقل رساندن تفاوت قیمت استفاده می‌کنند.

چگونه معاملات آتی در CoinEx انجام دهیم؟

  • مرحله 1: یک حساب CoinEx ثبت کنید و وارد صفحه آتی در CoinEx شوید.
  • مرحله 2: انتقال وجه از سایر حساب‌ها به حساب آتی.
  • مرحله 3: یک ارز دیجیتال برای موقعیت آتی خود انتخاب کنید (CoinEx دارای بیش از 100 رمز ارز برای قراردادهای خطی و 2 رمز ارز برای قراردادهای معکوس است).
  • مرحله 4: یک نسبت اهرمی برای موقعیت خود تنظیم کنید (CoinEx اکنون اهرمی از 3x تا 100x ارائه می‌دهد).
  • مرحله 5: طبق پیشنهاد CoinEx، نسبت حاشیه موقعیت را با توجه به میزان تحمل ریسک خود تنظیم کنید.
  • مرحله 6: با توجه به انواع سفارش ارائه شده توسط CoinEx Futures، سفارش دهید.

در نهایت، قراردادهای آتی نوع خاصی از محصول سرمایه‌گذاری هستند. قیمت آتی، تحت تأثیر عوامل متعدد، در معرض نوسانات بالایی است. نسبت‌های اهرمی بالا و ریسک‌ها بارزترین ویژگی معاملات آتی هستند. با این حال، کاربران اغلب برای تسلط بر همه ویژگی‌های آتی مشکل دارند. برای مبتدیان، بسیاری از حقایق آتی ناشناخته باقی می‌مانند و قبل از سرمایه گذاری‌های آتی، تصمیم گیری محتاطانه لازم است.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *