0

کیف پول‌های محاسبات چند جانبه (MPC) چیست؟

  • کیف پول های محاسباتی چند جانبه (MPC) یک راه منحصر به فرد برای ذخیره امن ارزهای دیجیتال ارائه می‌دهند. آنها کلیدهای مخفی را با استفاده از کدهای مخفی بین بسیاری از طرفین تقسیم می‌کنند و آنها را از دیگران در امان نگه می‌دارند.
  • MPC حریم خصوصی و دقت داده‌ها را از طریق روش‌های رمزنگاری تضمین می‌کند، حتی اگر برخی از طرفین از پروتکل منحرف شوند، از نقض‌ها جلوگیری می‌کند.
  • کیف پول‌های MPC به دلیل امنیت بالا در مقایسه با سایر روش‌های ذخیره‌سازی مانند ذخیره‌سازی سرد، ذخیره‌سازی گرم و کیف‌پول‌های سخت‌افزاری، در فضای ارزهای دیجیتال محبوبیت پیدا می‌کنند.
  • کیف پول MPC در حالی که امنیت بیشتری را ارائه می‌دهد، ممکن است فرآیندها را کند کرده و در مقایسه با روش‌های ساده‌تر به ارتباطات بیشتری نیاز داشته باشد.

به طور خلاصه، محاسبات چند جانبه (MPC) برای ایمن نگه داشتن چیزهای دیجیتال، مانند دارایی‌های دیجیتال در کیف پول MPC، مفید است. این مقاله در مورد چیستی کیف پول MPC، نحوه کارکرد آن و موارد خوب و نه چندان خوب در مورد آن صحبت می‌کند.

محاسبات چند جانبه چیست؟

محاسبات چند طرفه (MPC) یا MPC ایمن (SMPC) راهی است برای گروهی از افراد تا با هم چیزهای مخفی انجام دهند. این چیزها را خصوصی نگه می دارد، به خصوص در اینترنت، جایی که حفظ اسرار دشوار است. برای درک MPC، در اینجا یک مثال ساده آورده شده است.

سه کارگر بلاکچین را در یک استارت آپ Web3 تصور کنید. آنها می‌خواهند بدون اینکه به یکدیگر بگویند چقدر درآمد دارند، از میانگین حقوق خود مطلع شوند. آنها از یک پروتکل MPC برای یافتن میانگین بدون افشای هیچ رازی استفاده می‌کنند. MPC از ترفندی به نام اشتراک‌گذاری مخفی افزودنی برای تقسیم راز بین کارگران استفاده می‌کند. این به کسی امکان می‌دهد بدون صحبت مستقیم با کارگران، میانگین را پیدا کند.

MPC به دو چیز مهم بستگی دارد: خصوصی نگه داشتن چیزها و دریافت پاسخ مناسب. حتی اگر برخی از کارگران از قوانین پیروی نکنند، MPC آنها را از وادار کردن دیگران به دروغ گفتن یا به اشتراک گذاشتن رازهایی که قرار نیست به اشتراک بگذارند، باز می‌دارد.

تاریخچه محاسبات چند حزبی

MPC زیر شاخه‌ای از رمزنگاری است که در دهه 1970 شروع شد و کاربردهای واقعی آن از دهه 1980 شروع شد. اما برخلاف تکنیک‌های رمزنگاری سنتی، که اغلب برای محافظت از اطلاعات در برابر افراد خارجی استفاده می‌شود، MPC از رمزنگاری برای اطمینان از حفظ حریم خصوصی داده‌ها بین شرکت‌کنندگان در همان سیستم استفاده می‌کند. 

به این ترتیب، فناوری MPC اکنون برای طیف وسیعی از موارد استفاده می شود، مانند ایمن کردن کیف پول های دیجیتال در کیف پول های MPC یا خصوصی نگه داشتن اطلاعات خاص در طول حراج های دیجیتال.

کیف پول MPC چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست، کیف پول MPC از فناوری محاسبات چند جانبه برای ارائه امنیت بیشتر برای ارزهای دیجیتال و سایر دارایی های دیجیتال شما استفاده می کند. اساساً کلید خصوصی کیف پول را بین چندین طرف تقسیم می کند تا حریم خصوصی را افزایش دهد و خطرات هک، نقض و ضرر را کاهش دهد.

اما آیا این همان کاری نیست که کیف پول‌های مولتی سیگ انجام می‌دهند؟ خوب، نه واقعا. کیف پول‌های Multisig و MPC هر دو برای افزایش حریم خصوصی و افزایش امنیت طراحی شده اند، اما مکانیسم‌های کار آنها متفاوت است.

کیف پول MPC در مقابل کیف پول‌های چند سیگ

یک کیف پول مولتی سیگ، تراکنش های بلاک چین را از طریق یک امضای منحصر به فرد ارسال می کند که نیاز به احراز هویت دو یا چند کلید خصوصی (یک کلید خصوصی از هر طرف) دارد. با این حال، کیف پول‌های MPC، یک کلید خصوصی را بین چند طرف تقسیم می‌کنند. اگرچه ممکن است مشابه به نظر برسند، اما مفاهیم فنی وجود دارد که کیف پول MPC را انعطاف‌پذیرتر و پیاده‌سازی آسان‌تر می‌کند.

مزایای کیف پول MPC در مقابل سایر کیف پول های رمزنگاری شده

در میان انواع مختلف کیف پول‌های کریپتو، کیف پول‌های نگهبانی آنهایی هستند که دارایی‌ها و کلیدهای خصوصی شما را نگهداری و مدیریت می‌کنند. در مقابل، کیف پول‌هایی هستند که به کاربران اجازه می‌دهند کلیدهای خصوصی خود را نگه دارند و کنترل کنند. 

کیف پول‌های غیرقانونی اغلب به‌عنوان گزینه‌های ذخیره‌سازی امن‌تر در نظر گرفته می‌شوند، زیرا کاربران نیازی به اعتماد به ارائه‌دهنده خدمات یا شخص ثالث با کلیدهای خود ندارند. با این حال، کنترل کامل بر کیف پول و کلیدها نیز دارای معایبی است (مخصوصاً برای مبتدیان). این کیف پول ها معمولاً به درجاتی از دانش فنی نیاز دارند و کاربران باید مطمئن شوند که کلیدهایشان گم یا دزدیده نمی‌شود.

کیف پول های MPC می توانند بهترین های هر دو دنیا را ارائه دهند. آنها محبوبیت بیشتری پیدا می کنند زیرا می توانند امنیت افزایش یافته را با راحتی بیشتر ارائه دهند و مشکلاتی را که کیف پول های دیگر با آن مواجه هستند حذف یا کاهش دهند.

به طور خلاصه، مزایای کیف پول MPC عبارتند از:

  • افزایش حریم خصوصی: داده ها در تمام قسمت های فرآیند رمزگذاری می شوند و نیازی به اعتماد به اشخاص ثالث نیست.
  • افزایش امنیت : نقاط ضعف را حذف می کند . کلید مخفی بین چندین مهمانی و مکان پخش می شود.
  • راحتی بیشتر: می توانید دارایی های خود را به صورت آنلاین نگهداری کنید. دیگر نیازی به انبار سرد نیست.

معایب کیف پول MPC چیست؟

  • کندتر : افزایش امنیت اغلب منجر به عملکرد کندتر می شود زیرا به کار محاسباتی بیشتری نیاز دارد، به ویژه هنگام تولید کلیدهای خصوصی و اشتراک های مخفی آنها.
  • هزینه های بالاتر: به اشتراک گذاری و محاسبه داده ها بین چندین طرف (و گاهی اوقات چندین شبکه) می تواند هزینه ها را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

موارد استفاده از کیف پول MPC

فناوری MPC به دلیل مزایای زیادی که ارائه می دهد، به بهترین گزینه برای راه حل های امنیتی قوی در مؤسسات بزرگ تبدیل شده است. شرکت های مالی معروف استفاده از MPC را برای ایمن نگه داشتن دارایی های خود در برابر تهدیدات داخلی و خارجی آغاز کرده اند.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *