فیلم آواز گنجشک ها فیلمی ایرانی است که توسط مجید مجیدی در سال ۱۳۸۶ ساخته شده و در بیست و ششمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر به نمایش درآمد.
به گزارش خوبو، آواز گنجشک ها یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران است که مورد استقبال تماشاگران، منتقدین و جشنوارههای داخلی و بینالمللی قرار گرفت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره خیلی خوب 7.9 شده است. 11 هزار نفر به این فیلم نمره دادهاند.
فیلم آواز گنجشک ها نماینده سینمای ایران در هشتاد و یکمین دوره جوایز اسکار بود.
عوامل و بازیگران فیلم آواز گنجشک ها
آواز گنجشک ها فیلمی است که در ژانر درام و خانوادگی توسط مجید مجیدی ساخته شده است. مجید مجیدی از کارگردانان مطرح سینمای ایران است که با دریافت چهار سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر، رکورددار دریافت این جایزه در میان کارگردانان ایرانی است. او همچنین نخستین کارگردان ایرانی است که نامزد دریافت جایزه اسکار شده است. بدون شک، آواز گنجشک ها در کنار پدر، بچه های آسمان، باران، محمد رسول الله، خورشید، رنگ خدا و بید مجنون از بهترین آثار ساخته شده توسط مجیدی است.
- آواز گنجشک ها بهعنوان یکی از بهترین فیلمهای خارجی سال ۲۰۰۹ از نگاه هیئت ملی بازبینی فیلم آمریکا انتخاب شد.
- مجید مجیدی باز هم در این فیلم از بازیگران ناشناس استفاده کرد.
کارگردان | مجید مجیدی |
تهیه کننده | مجید مجیدی |
نویسنده | مجید مجیدی مهران کاشانی |
بازیگران | رضا ناجی حامد آغازی پویا صالحی محمدرضا شیخی شبنم اخلاقی نشاط نظری مسعود چوبین |
تدوین | حسن حسندوست |
موسیقی | حسین علیزاده |
سال ساخت | 1386 |
مدت زمان فیلم | 97 دقیقه |
نمره IMDB | 7.9 |
خلاصه داستان
این فیلم به داستان مرد ساده و میانسالی به نام کریم (رضا ناجی) میپردازد. وی در یک مزرعه پرورش حیوانات کار میکند و شیفته شترمرغهاست و ارتباط روانی و عاطفی با آنها برقرار کرده است. برحسب اتفاق یکی از شترمرغها از مزرعه فرار میکند. کریم چند روزی جستجو میکند، اما موفق به یافتنش نمیشود و در نتیجه از کار اخراج میشود. این بهانهای میشود که برای اولین بار به شهر برود. در شهر از طریق مسافرکشی با موتورسیکلت امرار معاش میکند. در شهر با حوادث زیادی روبهرو میشود و تجارب زیادی پیدا میکند. در کوران این حوادث، شاهد تحول کریم هستیم.
نظر صاحب نظران در خصوص فیلم آواز گنجشک ها
هرچند آواز گنجشکها نشانههای یک درام طبیعتگرایانه را در خود دارد، اما در واقع مجموعهای از درسهای بسیار اخلاقی است.
استفن هولدن، نیویورک تایمز
مانند بیشتر فیلمهای مجیدی این بار نیز فیلمبرداری بسیار خوب و نقشآفرینیها واقعگرایانه و مهار شده است.
وی. ای. ماستو، نیویورک پست (با اشاره به صحنهای که شخصیت کریم برای به دام انداختن شترمرغ فراری خود را به شکل این حیوان درمیآورد)
آواز گنجشک ها به نظرم کامل ترین، پخته ترین و بهترین فیلم مجیدی است که چه به لحاظ اجرا و چه به لحاظ مضمون پختگی بیشتری نسبت به اغلب آثارش دارد به خصوص که روز به روز ساختن چنین فیلمهایی سخت تر میشود. تماشای آواز گنجشک ها شده چیزی در مایههای خوردن یک لیوان آب خنک در دل کویر.
امیر قادری، شماره ۳۸۵ ماهنامه فیلم
کریم در برخوردی قهر آمیز باید زیر آوار خرت و پرتهای اسقاطی برود تا به آن خود باوری و درک عمیق برسد. دوپینگ مجیدی و آدمهایش در برابر این خشونت هولناک و روابط و مناسبات از هم گسیخته و آمیخته به ریا، بازگشت به جوهره و فطرت انسانی است.
جواد طوسی، شماره ۳۸۵ ماهنامه فیلم
این فیلم یکی از بهترین فیلمهایی بود که من در طی حداقل پنج سال گذشته دیده ام؛ چه خارجی و چه ایرانی. به نظرم کار مجیدی رشکانگیز است. مجیدی یک اتفاق است و همه ما باید از او حمایت کنیم. مجیدی را نباید تنها گذاشت. این فیلم روح مرا پالایش کرد. من مطمئن هستم دیدن این فیلم روح انسان را پالایش میکند. شما اگر به کامپیوتر بار اضافه بدهی و اطلاعات بیربط و بیاساس و trash در آن جمع کنی، بعضی وقتها لازم میشود که این اطلاعات را دیلیت کنی. احساس من این است که ما اگر کامپیوتر بودیم این فیلم این آشغالها را دیلیت میکرد و باعث میشد که تو یک لحظه به خودت برگردی.
مسعود جعفری جوزانی، کارگردان
فهرست جوایز فیلم آواز گنجشک ها
در بیست و ششمین دوره برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر در سال 1386، فیلم آواز گنجشک ها نامزد دریافت هفت سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی (مجید مجیدی)، بهترین بازیگر نقش اول مرد (رضا ناجی)، بهترین فیلمنامه (مجید مجیدی و رضا کاشانی)، بهترین موسیقی متن (حسین علیزاده)، بهترین تدوین (حسن حسندوست)، بهترین چهره پردازی (سعید ملکان) شد و در پایان موفق به کسب چهار سیمرغ بلورین شد.
- برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی (مجید مجیدی)، دوره ۲۶ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۶
- برنده سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی (سعید ملکان)، دوره ۲۶ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۶
- برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن (حسین علیزاده)، دوره ۲۶ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۶
- برنده سیمرغ بلورین بهترین تدوین (حسن حسندوست)، دوره ۲۶ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۶
- برنده خرس نقرهای بهترین بازیگر مرد (رضا ناجی)، جشنواره فیلم برلین ۲۰۰۸
- جایزه ویژه هیئت داوران، جشنواره فیلم دمشق ۲۰۰۸
- جایزه بهترین بازیگر مرد (رضا ناجی)، جشنواره فیلم دمشق ۲۰۰۸
- تندیس حافظ بهترین فیلم، یازدهمین جشن دنیای تصویر ۱۳۸۸
- تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد (رضا ناجی)، یازدهمین جشن دنیای تصویر ۱۳۸۸
- جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد (رضا ناجی)، جوایز جشنواره آسیا پاسیفیک ۲۰۰۸
نظرات کاربران