0

فیلم باران

baran 2011

فیلم باران، فیلم ایرانی است که توسط مجید مجیدی در سال ۱۳۷۹ ساخته شده و نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر به نمایش درآمد.

به گزارش خوبو، باران یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران است که مورد استقبال تماشاگران، منتقدین و جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی قرار گرفت. این فیلم از ساعت معتبر IMDB، نمره خیلی خوب 7.7 را کسب کرده است. 8500 نفر به این اثر رای داده‌اند.

سیمرغ بلورین نقش اوّل مرد در جشنواره فجر و جایزه بزرگ قاره امریکا در جشنواره جهانی فیلم مونترال را می‌توان از موفقیت های این فیلم نام برد.

عوامل و بازیگران فیلم باران

باران فیلمی است که در ژانر درام و عاشقانه توسط مجید مجیدی ساخته شده است. مجید مجیدی از کارگردانان مطرح سینمای ایران است که با دریافت چهار سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر، رکورددار دریافت این جایزه در میان کارگردانان ایرانی است. او همچنین نخستین کارگردان ایرانی است که نامزد دریافت جایزه اسکار شده است. بدون شک، باران در کنار پدر، بچه های آسمان، محمد رسول الله، خورشید، رنگ خدا، آواز گنجشک ها و بید مجنون از بهترین آثار ساخته شده توسط مجیدی است.

از جمله بازیگران این فیلم می‌توان به حسین عابدینی، رضا ناجی، زهرا بهرامی و … اشاره کرد.

کارگردانمجید مجیدی
نویسندهمجید مجیدی
تهیه کنندهمجید مجیدی
بازیگرانحسین عابدینی
رضا ناجی
زهرا بهرامی
حسین رحیمی
حسین محجوب
تدوینحسن حسندوست
موسیقیاحمد پژمان
سال ساخت1379
نمره IMDB7.7

خلاصه داستان

در یک برج در حال ساخت عده‌ای کارگر روستایی و افغانی مشغول به کار هستند. لطیف کارگر روستایی که مسئول خدمات و تغذیه ی کارگران نیز هست، باخبر می‌شود که بعد از مجروح شدن یک کارگر افغانی، اینک پسر او رحمت، جایش مشغول کار است.

به دلیل جثه ضعیف رحمت وظیفه خدمات دادن به کارگران را به او می‌سپارند و لطیف کار راحت خود را از دست می‌دهد. این کار لطیف را عصبانی می‌کند و او در پی آزار رحمت برمی‌آید.

فیلم باران

یک روز متوجه می شود که رحمت در واقع دختری است به نام باران که از سر ناچاری در میان مردان به جای پدر کار می‌کند و همین موضوع باعث می شود که لطیف به کمک باران بیاید و در این بین به او دل می بندد، ولی با منع کار برای افغانی ها، لطیف به دنبال باران می گردد و وقتی وضعیت زندگی آن ها را می بیند، همه پس انداز خود را به خانواده او می‌دهد، ولی بعد متوجه می‌شود که باران و خانواده اش قصد دارند برای همیشه ایران را ترک کنند.

نقد و بررسی فیلم باران

حسین معیاریان، منتقد سینما در خصوص فیلم باران نوشته است:

داستان فیلم باران بیشتر شبیه افسانه است و داستان مدرنی نیست. جامعه خاورمیانه که آنقدر بر تفکیک جنسیت زن و مرد پافشاری می کند، ادبیاتی دارد که مملو از داستان هایی درباره مردان و زنان در لباس مبدل است که از دنیای یکدیگر می گذرند.

شکاف بزرگ بین لطیف و رحمت به این دلیل است که آنها اساساً بدون رد و بدل کردن یک کلمه عاشق می شوند. در همین حال، با تماشای شرایط در محل کار و دیدن یورش ماموران دولتی به دنبال کارگران غیرقانونی، تصوری از اقتصاد ایران نیز در ذهن بیننده پدیدار می شود.

توضیح ما شاید باعث می شود که فیلم باران تیره و خاکستری به نظر برسد و بیشتر جنبه تاریک فیلم را ببینیم . اما این فیلم اثر مجید مجیدی است که کارگردان فیلم بچه های آسمان (1376) نیز بوده است و داستان آن فیلم هم درباره خواهر و برادری بود که یک جفت کفش گم می کنند و سعی می کنند این مصیبت را از والدین خود پنهان کنند.

مجید مجیدی کارگردان آنجا هم از رنگ‌های طبیعی و ترکیب‌بندی‌های نقاشی استفاده می‌کند تا حتی بدترین مکان‌ها را زیبا جلوه دهد.

فهرست جوایز فیلم باران

در نوزدهمین دوره برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1379، فیلم باران نامزد دریافت سیزده سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی (مجید مجیدی)، بهترین بازیگر نقش اول مرد (حسین عابدینی)، بهترین بازیگر نقش اول زن (زهرا بهرامی)، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (رضا ناجی)، بهترین فیلمنامه (مجید مجیدی)، بهترین موسیقی متن (احمد پژمان)، بهترین تدوین (حسن حسندوست)، بهترین صداگذاری (محمدرضا دلپاک)، بهترین صدابرداری (یدالله نجفی)، بهترین طراحی صحنه و لباس (بهزاد کزازی)، بهترین فیلمبرداری (محمد داوودی) و بهترین چهره پردازی (سید محسن موسوی) شد و در پایان موفق به کسب شش سیمرغ بلورین شد.

  • برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم (مجید مجیدی)، دوره ۱۹ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۹
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی (مجید مجیدی)، دوره ۱۹ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۹
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (حسین عابدینی)، دوره ۱۹ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۹
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن (احمد پژمان)، دوره ۱۹ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۹
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری (محمدرضا دلپاک)، دوره ۱۹ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۹
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری (یدالله نجفی)، دوره ۱۹ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۹
  • برنده جایزه بزرگ قاره آمریکا جشنواره بین‌المللی فیلم مونترال 2001
  • برنده جایزه هیئت داوران جشنواره بین‌المللی فیلم مونترال 2001
  • برنده جایزه کلیسای جهانی جشنواره بین‌المللی فیلم مونترال 2001
  • برنده جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین کارگردانی جشنواره بین‌المللی فیلم خیخون 2001
  • برنده جایزه آزادی بیان هیئت ملی بازبینی فیلم 2001
  • برنده جایزه ویژه انجمن دوستداران ویتوریو دسیکا جشنواره بین‌المللی فیلم آسیایی رم 2003

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *