شاید با تحلیلهای تکنیکال ارزهای دیجیتال آشنایی داشته باشید. یکی از مولفههای مهمی که هرکسی که در بازار ارزهای دیجیتا است باید آن را بداند دامیننس بیت کوین یا سلطه بازار بیت کوین است. در سال 2009 با معرفی بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال توسط ساتوشی ناکاموتو، بیت کوین تنها ارز بازار رمزارزها بود و 100% بازار ارزهای دیجیتال متعلق به این پروژه بود. اما با گذشت زمان و ایجاد پروژه های جدید در بستر بلاکچین که به آلت کوین ها معروف هستند، سلطه بیت کوین بر بازار کاسته شد.
دامیننس چیست؟
اگر بخواهیم خیلی ساده این مولفه را توضیح دهیم، در زمان نگارش این مقاله حجم کل بازار یا Market cap در بازار ارزهای دیجیتال $2,084,017,207,771 دلار است. وقتی میگوییم دامیننس بیت کوین 50 درصد است، به این معنی است که دقیقا نصف حجم کل بازار متعلق به بیت کوین است. مولفه های زیادی در دامیننس یک ارز دیجیتال میتواند درگیر باشد. هرچه پروژه ای بهتر باشد، کارایی بیشتری داشته باشد و سرمایه گذاران را مجاب کند تا بر روی آن پروژه سرمایه گذاری کنند، باید بالا رفتن سلطه گری آن ارز دیجیتال خواهند شد.
دامیننس را از کجا ببینیم؟
میتوانید در سایت تریدینگ ویو که پیش تر آن را شرح دادیم، در قسمت نمودارها عبارت BTC.D را جستجو کنید تا دامیننس بیت کوین را ببینید. همچنین در سایت کوین مارکت کپ در بالای سایت، مولفه های مهم کل بازار آورده شده است که سلطه گری بیت کوین و اتریوم نیز قابل رویت است.
آلت سیزن چیست؟
سلطه گری بیت کوین بر بازار از این جهت مهم است که روند حرکت قیمت بیت کوین بر تمام بازار تاثیر میگذارد. ممکن است دیده باشید وقتی قیمت بیت کوین بالا میرود، تمام بازار مثبت میشود و برعکس و دلیل این مهم، سلطه بیت کوین یا مولفه BTC.D است.
کاهش سلطه بازار به معنی کاهش قیمت این ارز دیجیتال نیست، بنابراین با کاهش سلطه گری بیت کوین، قیمت این ارز دیجیتال کاهش نمیابد. در سال 2017 سلطه بیت کوین بر بازار کاهش چشمگیری داشت و همین امر باعث شد قیمت ارزهای دیجیتال دیگر رشد قابل توجهی داشته باشند که به اصطلاح آلت سیزن Alt Season یا فصل آلت کوین ها میگویند که باعث رشد شارپی و سریع قیمت آلت کوین ها شد.
در زمان نگارش این مطلب سلطه بیت کوین بر بازار حدود 49.2 درصد است و اتریوم با 14.9 درصد در رتبه بعدی قرار دارد. بیت کوین با از دست دادن حمایت خود در 50.5 درصد، احتمال پایین آمدن این شاخص تا 25 درصد و رشد شارپی آلت کوین ها مشابه با سال 2017 را خواهیم داشت و دور از ذهن نیست.
در آلت سیزن چه ارزهایی را بخریم؟
همانطور که در بالاتر به آن اشاره کردیم، به تمام ارزها به جزء بیت کوین، آلت سیزن میگویند. میتوانید پروژه هایی که رشدهای خوبی کرده اند را خریداری کنید. در سایت کوین مارکت کپ حضور فعال داشته باشید و سبد خود را متشکل از ارزهایی که در رتبه 1 تا 10 بازار هستند تقسیم کنید. اما به صورت دقیق تر باید تحلیل تکنیکال و فاندامنتال را بدانید. برای مثال ارز دیجیتال دوج کوین که ایلان ماسک بسیار بر روی ان مانور دارد، یکی از ارزهایی است که فاندامنتالی بسیار خوب است و یا ارز دیجیتال اتریوم، از آن دست ارزهایی است که تحلیل های تکنیکال و فاندامنتالی خوبی بر روی آن می باشد. در لیست زیر تعدادی از ارزهایی که برای سرمایه گذاری مناسب دیده ایم را میبینید:
- بیت کوین: هرکسی که در حوزه ارزهای دیجیتال فعال است، باید مقداری از این ارز دیجیتال را در سبد خود داشته باشد.
- اتریوم: بعد از بیت کوین، اتریوم حرف دوم را در بازار میزند، اتریوم با انتشار نسخه اتریوم 2 خود در سال 2022 و ویژگی های خوبی که به آن اضافه خواهد شد یکی از آلت کوین های مناسب سرمایه گذاری است.
- بایننس کوین: این ارز دیجیتال که متعلق به صرافی بایننس است، دارای ویژگی های فوق العاده است و توانست در مدت کوتاه 3 ماه از قیمت 10 دلار تا 630 دلار رشد داشته باشد و برای آن قیمت های بالاتری تحلیل شده است.
- دوج کوین: این ارز دیجیتال خاصیت ضد تورمی ندارد اما با توییت های ایلان ماسک و پذیرش آن توسط آمازون به عنوان یکی از روش های پرداخت، آینده روشنی برای آن ایجاد کرده است.
- سولانا: ارزهایی که در حوزه دیفای DEFI یا اقتصاد غیرمتمرکز کار میکنند در روزهای گذشته رشد خوبی داشته اند و میتوان برای آنها آینده خوبی را متصور بود.
نظرات کاربران