0

معرفی پادکست چنل‌بی و بی‌پلاس

معرفی پشت پادکست چنل‌بی و بی‌پلاس

گاهی پیش می‌آید که در وسایل نقلیه عمومی در حال تردد هستید و یا در ترافیکی گیر کرده‌اید که به نظر پایانی ندارد. در این مواقع شاید صدای ضبط خودروی خود را زیاد کنید یا با استفاده از هندزفری و گوشی خود آهنگی را پلی کنید. ولی پیشنهاد می‌کنم به‌جای گوش‌دادن به آهنگ و موسیقی به یکی از پادکست چنل‌بی یا بی‌پلاس گوش دهید تا از زمان‌های مرده خود بیشتر استفاده ببرید.

پادکست چنل‌بی علی بندری برای بسیاری از افرادی که از ابتدای شکل‌گیری پادکست‌های فارسی با آن آشنا بوده‌اند و پادکست بی‌پلاس برای علاقه‌مندان به کتاب و کتاب‌خوانی جای ویژه‌ای دارد. تاحدی‌که همیشه به اطرافیان خود گوش‌دادن به آن‌ها را توصیه می‌کنند. در این مقاله از مجله خوبو به بررسی اجمالی داستان پشت این پادکست‌ها و بیوگرافی علی بندری خواهیم پرداخت.

علی بندری کیست؟

 اجازه دهید قبل از صحبت در مورد خود پادکست کمی از بیوگرافی علی بندری، میزبان و بنیان‌گذار پادکست‌ چنل‌بی و بی‌پلاس صحبت کنیم. خود او از طرف‌داران دوآتشه پادکست و گوش‌دادن به آن است. علی بندری متولد 1360 در تهران است و مدتی از زندگی خود را در لنگرود گذرانده است. در رشته مهندسی مکانیک تحصیل‌کرده است ولی خود را مهندس نمی‌داند.

هم اکنون علی بندری ‎ ‎با همسر و دخترش در اسلو سوئد زندگی می‌کنند. ‏اگر بگوییم علی بندری یکی از افرادی است که در افزایش علاقه مخاطبین به پادکست فارسی نقش بسزایی داشته است شاید حتی کم گفته باشیم.

کمتر کسی پیدا می‌شود که یک اپ پادگیر در گوشی خود نصب‌کرده باشد و یکی از پادکست‌های بی‌پلاس و چنل‌بی را دنبال نکند. در وب‌سایت چنل‌بی علی بندری را شنوندهٔ حرفه‌ای و تولید‌کننده‌ آماتور پادکست نامیده‌اند. اگر کمی به پادکست و شنیدن آن علاقه داشته باشید حتماً قسمت اول این جمله را تأیید و قسمت دوم آن را رد خواهد کرد.

دوستان و آشنایان در توصیف او می‌گویند که علاقه‌مند به تعریف کردن چیزهایی که می‌خواند. این موضوع از زمان کودکی او با خواندن کیهان بچه‌ها شروع شد. شاید همین هم جرقه اصلی راه‌اندازی پادکست چنل‌بی و بی‌پلاس بوده است.

معرفی پشت پادکست چنل‌بی و بی‌پلاس
علی بندری، مجری بهترین پادکست فارسی

درباره پادکست چنل‌بی

یکی از اولین پادکست‌های فارسی و شاید بتوان گفت معروف‌ترین آنها پادکست چنل‌بی (ChannelB) است. چنل‌بی، روایت شنیدنی ماجراهای واقعی است که از تابستان سال 1394 توسط علی بندری در قالب پادکست پایه‌گذاری شد. علی بندری در هر قسمت از پادکست گزارش بلندی از یکی از ماجرای واقعی را که در یک رسانهٔ معتبر انگلیسی‌زبان منتشر شده است را با ترجمه فارسی روایت می‌کند.

این‌طور که به نظر می‌آید که مردم بسیار به شنیدن داستان‌های جنایی و مرموز علاقه دارند. چراکه موضوع پادکست چنل‌بی علی بندری چنان با استقبال شنوندگان مواجه شد. در سال پنجم فعالیت خود هر اپیزود آن بیش از ۲۰۰ هزار بار از اپلیکیشن‌های مختلف پادکست دانلود شد. همین موضوع باعث شد این پادکست به یکی از بهترین پادکست‌های فارسی تاکنون تبدیل شود.

معرفی تیم پادکست چنل‌بی

در سال 1394 که علی بندری اولین اپیزود پادکست چنل‌بی را منتشر کرد. در آن زمان علی بندری در این مسیر تنها بود و فقط کمی کمک از سمت سایت ناملیک دریافت می‌کرد که تازه به هدف انتشار پادکست‌های فارسی شروع به کار کرده بود. ولی امروز تیم چنل‌بی گسترش‌یافته و اعضای زیادی دارد.

تیک پادکست چنل‌بی شامل افرادی همچون امید صدیق‌فر به‌عنوان تدوینگر و طراح صوتی، مجید آب‌پرور به‌عنوان طراح پوستر، گیتی عاصمی مسئول هماهنگی اجرایی، نزهت بندری مسئول انتشار، مهران بوالحسنی به‌عنوان طراح و ادمین وب‌سایت و پیمان عرب‌زاده نوازنده و آهنگ‌ساز می‌شوند که در کنار علی بندری برای بهبود هرچه بیشتر این پادکست تلاش می‌کنند.

شنوندگان پادکست چنل‌بی

یکی از ویژگی‌های اصلی پادکست چنل‌بی علی بندری محدود نبودن آن است. به صورتی که این پادکست برای همه افرادی که به شنیدن پادکست علاقه دارند مناسب است. بر اساس آمار خود سایت پادکست چنل‌بی بیش از 40 درصد شنوندگان این پادکست سن 31 تا 40 سال تشکیل می‌دهند و 90 درصد شنوندگان آن تحصیلات دانشگاهی داشته‌اند که آمار جالبی در این زمینه است.

فصل‌ها و اپیزود‌های چنل‌بی

در طول سال‌هایی که علی بندری به همراه تیم پرکار خود پادکست چنل‌بی را ارائه داده‌اند اپیزودهای زیادی را منتشر کرده‌اند. یکی از پربازدیدترین اپیزودهای این پادکست اپیزود 58 با نام جنتلمن است که روایتی نفس‌گیر از یک دزدی هوشمندانه است. همچنین اپیزود ۳۷ با نام جنوبگان که روایت سفر به دل قطب جنوب است. تصویرسازی‌ها و شخصیت‌پردازی پرقدرتی که در این اپیزوداستفاده شده که آن را بسیار محبوب کرده است. اما محبوب‌ترین اپیزود این پادکست در بین مخاطبین سیلک رود، دومین مینی سریال پادکستی چنل‌بی بود که در اپیزود ۲۳ تا ۲۶ چنل‌بی تعریفش شد.

  • تعداد اپیزود: 83 اپیزود
  • تعداد فصل: 1 فصل
  • مدت هر اپیزود: تقریباً یک ساعت و 30 دقیقه

خلاصه کتاب با پادکست بی‌پلاس

ما خلاصه کتاب تعریف می‌کنیم؛ این جمله خط اولی است که در سایت پادکست بی‌پلاس علی بندری (BPlus) به چشم می‌خورد. کمتر از 3 سال بعد از انتشار پادکست جنل‌بی، پادکست بی‌پلاس توسط علی بندری پخش شد. در این پادکست خلاصه بهترین کتاب‌های غیرداستانی باهدف یادگیری بیشتر افراد کنجکاو ارائه می‌شود. به قول خود علی بندری ما کتاب را آن‌طور که یک دوست برای دوست دیگر تعریف می‌کند تعریق می‌کنیم.

معرفی پشت پادکست چنل‌بی و بی‌پلاس
خلاصه کتاب با پادکست بی‌پلاس

تیم بی‌پلاس را بشناسید

به لطف موفقیت پادکست چنل‌بی در شروع کار پادکست بی‌پلاس دیگر علی بندری تنها نبود. با استفاده از تیم حرفه‌ای پادکست بی‌پلاس این پروژه نیز توانست به موفقیت بسیار خوبی دست پیدا کند. تیمی که در کنار علی بندری توانست پادکست بی‌پلاس را به موفقیت برساند شامل امید صدیق‌فر، فاطمه‌ فخاریان، نزهت بندری، مهران بوالحسنی، بهجت بندری، عباس سیدین، عیسی صحابه، گیتی عاصمی، آمنه محمدی، پیمان عرب‌زاده و مریم مهری می‌شوند. همان‌طور که می‌بینید اعضای تیم پادکست بی‌پلاس و پادکست چنل‌بی تقریباً با هم مشترک هستند.

شنوندگان پادکست بی‌پلاس

همچون پادکست چنل‌بی، پادکست پی‌پلاس نیز شنونده خاصی ندارد و همه می‌توانند به آن گوش دهند. اما به طبع برای افرادی که علاقه‌مند به کتاب و کتاب‌خوانی از نوع غیرداستانی هستند بسیار مفید و مناسب است. یکی از اهداف این پادکست معرفی کتاب مناسب به افرادی است که به علت قیمت بالای کتاب و کمبود وقت نمی‌توانند همه کتاب‌ها را بخوانند و بهترین‌ها را انتخاب کنند.

 با این روش همه می‌توانند خلاصه کتاب را بشنوند. یا کتابی را که بیشتر برایشان مناسب است بخوانند. اما این نکته را توجه داشته باشید که بسیاری از خلاصه کتاب‌هایی که در این پادکست پخش می‌شود کامل نبوده و نمی‌تواند جای متن کتاب را بگیرد؛ بنابراین نباید تنها به شنیدن آن‌ها بسنده کرد.

فصل‌ها و اپیزود‌های بی‌پلاس

در پادکست چنل‌بی برخی اپیزودها به‌صورت سریالی به هم متصل هستند. اما بر خلاف پادکست چنل‌بی، در پادکست بی‌پلاس اپیزودها به هم مرتبط نبوده و هرکدام در مورد یک کتاب با موضوعی خاص هستند. حتی موضوع کتاب‌ها نیز با هم متفاوت است و هرکدام در دسته جداگانه‌ای قرار می‌گیرند. حتی این پادکست بر خلاف پادکست قبل شامل بیش از 1 فصل است.

به‌طورکلی پادکست بی‌پلاس در هر فصل 20 اپیزود را منتشر می‌کند که هرکدام به یک کتاب غیرداستانی می‌پردازد. از جمله برخی کتاب‌های معرفی شده در این پادکست می‌توان به قوی سیاه، کار عمیق، ایران، جامعه‌ کوتاه‌مدت، چطور کتاب بخوانیم و مرگ تخصص اشاره کرد.

پشتیبانی از پادکست بی‌پلاس

گوش‌دادن به پادکست‌های بی‌پلاس و چنل‌بی هر دو رایگان هستند. اما اگر علاقه‌مند باشید از تولید این پادکست‌ها همایت کنید می‌توانید از سه روش این کار را انجام دهید. روش اول انتشار پوستر و اپیزودهای این پادکست‌ها در شبکه‌های اجتماعی، روش دوم پرداخت کمک‌هزینه برای تولید آن و روش سوم خرید مرچندایزهای پادکست است.

انتشار پوستر اپیزودهای پادکست

اگر دوست دارید از پادکست‌های چنل‌بی و بی‌پلاس علی بندری حمایت کنید، کافی است پوستری که در بخش تماس‌با ما سایت چنل‌بی یک وجود دارد را دانلود کنید. سپس در شبکه‌های اجتماعی خود منتشر کنید تا افراد بیشتری این پادکست را بشناسند. این پوسترها در سه نسخه آماده چاپ، مخصوص پست اینستاگرام و مخصوص استوری اینستاگرام تنظیم شده و آماده دانلود است.

پرداخت کمک‌هزینه

در سایت پادکست بی‌پلاس و بخش پشتیبانی می‌توانید با پرداخت سه هزار تومان یا یک دلار برای هر اپیزود پشتیبان پادکست خلاصه کتاب بی‌پلاس شوید. به‌طورکلی برای هر فصل مبلغ 60 هزار تومان و برای کل پادکست مبلغ 282 هزار تومان تخمین زده می‌شود. مجدد لازم به ذکر است که گوش‌دادن به تمام اپیزودهای این پادکست رایگان است. ولی شما می‌توانید با پرداخت این مبلغ یک حرکت حمایتی برای بهبود کیفیت این پادکست انجام دهید.

معرفی پشت پادکست چنل‌بی و بی‌پلاس
اپیزودهای پادکست

خرید مرچندایزهای پادکست

بخش مرچندایزهای سایت پادکست بی‌پلاس شامل تعدادی از محصولات همایتی همچون تیشرت، کیف پارچه‌ای و نشان کتاب می‌شود که با آرم و نشان‌های مربوط به این پادکست مزین شده‌اند. شما می‌توانید با خرید آنلاین این محصولات از سایت بی‌پلاس یا خرید حضوری از کتاب‌فروشی چتر واقع در خیابان انقلاب همایت خود را از این پادکست نشان دهید.

جمع‌بندی

اگر از علاقه‌مندان به شنیدن پادکست باشید حتماً به یکی از اپیزودهای پادکست چنل‌بی و پادکست بی‌پلاس گوش کرده‌اید. یا حداقل اسم علی بندری را شنیده‌اید. اما شاید شناختی از تاریخچه این پادکست‌ها یا داستان پشت آن‌ها نداشته باشید.

در این مقاله تلاش کردیم با معرفی علی بندری و پادکست‌های چنل‌بی و بی‌پلاس شما بیشتر با این دو شاهکار دنیای صدا آشنا کنیم. اگر پیش‌ازاین شنونده این پادکست نبودید پیشنهاد می‌کنیم در اپ‌های پادگیر خود نام پادکست بی‌پلاس و چنل‌بی را جستجو و به اپیزودهایی پر طرف‌داری که در ‌این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم گوش دهید.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *