0

معرفی و دانلود فیلم برنده اسکار همه چیز همه جا به یکباره؛ از تروما تا اختلال

معرفی و دانلود فیلم «همه‌چیز همه‌جا به یکباره» / Everything Everywhere All at Once

به گزارش سایت خوبو، «همه چیز همه جا به یکباره» فیلمی در ژانر درام و کمدی به نویسندگی و کارگردانی مشترک دانیل کوان و دانیل شاینرت محصول سال ۲۰۲۲ است. در این فیلم هنرپیشگانی همچون «میشل یئو» و «استفانی هسو» به ایفای نقش پرداخته‌اند. این فیلم که دربرگیرندۀ مضامینی همچون «هستی‌گرایی»، «ترومای بین نسلی» و «اختلال کم‌توجهی ـ بیش‌فعالی» است، به شدت مورد تحسین منتقدان سینما قرار گرفته است.

«همه‌چیز همه‌جا به یکباره» نامزد دریافت ۱۰ جایزه از «جوایز فیلم بَفتا»ی بریتانیا که در یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ برگزار می‌گردد و نامزد دریافت ۱۱ جایزه از نود و پنجمین دوره جوایز اسکار که در یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ برگزار می‌شود شده است.

دانلود رایگان فیلم همه چیز همه جا به یکباره / Everything Everywhere All at Once

خلاصه داستان

ماجرای این فیلم دربارۀ زنی چینی ـ آمریکایی است که روزی متوجه می‌شود باید با نسخۀ دیگری از وجود خود در جهان موازی ارتباط برقرار کند تا جلوی تخریب جهان را بگیرد.

فیلم همه چیز همه جا به یکباره / Everything Everywhere All at Once
فیلم «همه‌چیز همه‌جا به یکباره» / Everything Everywhere All at Once

درباره فیلم

«همه چیز همه جا به یکباره» بدون شک خلاقانه‌ترین اثر پر هرج ومرجی است که در این سالها ساخته شده است. این فیلم، دارای اجراهای دوست‌داشتنی، جلوه‌های بصری خیره‌کننده و داستانی شگفت‌انگیز و متاثر‌کننده می‌باشد. کمدیِ علمی ـ تخیلی و خانوادگی‌محور که جایگاه یک زن در جهان چندگانه را به تصویر می‌کشد چیزی است که ما با شخصیت‌ها تجربه می‌کنیم. در این چندجهانی، نیروهای اولیه عشق، خشم، آسیب‌پذیری، مهربانی و آشفتگی وجود دارد.

این فیلم در مورد معنای «انسان‌ بودن» و ارزش زندگی هر انسانی که در قالبی از احتمالات بی‌پایان مورد بررسی قرار می‌گیرد، حرف های زیادی برای گفتن دارد. اینکه چگونه در میان همه هرج‌و‌مرج‌های زندگی، فقط از طریق عشق و خدمت به انسانهای دیگر است که زندگی ما واقعا معنا پیدا می‌کند.

یکی از نکات بارز فیلم، بازی بازیگران آن است که هم کنجکاوی شما را تحریک می‌کند هم شما را در هزاتوی ذهن نویسنده و کارگردان می‌برد. در حالی که ممکن است همه چیز آشفته به نظر برسد، اما فیلمسازان روایت خود را به خوبی پیش می‌برند و احساسات مختلفی را در شما برمی‌انگیزانند. این فیلم دارای سه فصل است: همه چیز، همه‌جا و یکباره. فیلمنامۀ درجه یک، شما را از طریق داستانهایی آشنا با خود همراه کرده و سپس کاملا تغییر مسیر می‌دهد و گاهی در چند جهت مختلف بطور همزمان حرکت می‌کند.

فیلم همه چیز همه جا به یکباره / Everything Everywhere All at Once
فیلم «همه‌چیز همه‌جا به یکباره» / Everything Everywhere All at Once

پیام فیلم

«راجر ایبرت» منتقد مشهور سینما جایی نوشت که “فیلم‌ها، راهی برای جلب همدلی‌اند” و به نظر می‌رسد که حق با او بوده است. فیلم‌ها وجود دارند تا به شما نشان دهند زندگی برای دیگران چگونه است و آنها را در شرایط غیرعادی و اغراق‌آمیز قرار می‌دهد. این اثر نشان می‌دهد که چه سهل است که با فردی که از جنسیت یا گروه قومی شما نیست ارتباط برقرار کنید و انسانیت چیزی فراتر از تعاریف ساده است.

این فیلم از دنیای کوچک خانواده استفاده می‌کند تا نشان دهد که تفاوت‌هایی مانند سن و سایر مسائل در یک خانواده وجود دارد، اما در آخر ما هنوز خانواده‌ایم. زمانی که درونمان آشوب است، نسبت به دیگرانی که با ما متفاوت‌اند، به تندی واکنش نشان می‌دهیم. این زمانی است که از هستیِ تفاوت‌ها ترسیده، شباهت‌ها و پیوندهای انسانیت را نادیده گرفته و کشمکش‌ها از همین نقطه آغاز می‌گردند.

زمانی که از گوش‌دادن به یکدیگر دست می‌کشیم، عشق ما به آدمیت رنگ باخته و یأس در قلب ما رخنه می‌کند. این «خشم» است که مایۀ بیزاری، تعصب، نژادپرستی و ترس از دیگران می‌شود و پیام فیلم این است که مراوده، شفقت و درکِ یکدیگر ممکن است بتواند جلوی آن را بگیرد.

دربارۀ مفاهیم کلیدی فیلم همه چیز همه جا به یکباره

«اگزیستانسیالیسم» یا «هستی‌گرایی» به چه معناست؟

یکی از سوژه‌های اصلی فیلم «همه چیز همه جا به یکباره»، مفهوم اگزیستانسیالیسم است. «اگزیستانسیالیسم» یا «هستی‌گرایی» یک جنبش فلسفی می‌باشد و حول محور این ایده است که افراد، مسئول معنا بخشیدن به زندگی خود از طریق انتخاب‌ها و اعمالشان می‌باشند. این مفهوم بر تجربیات ذهنی و شخصی یک فرد تأکید می‌کند و نشان می‌دهد که حیات، هیچ مفهوم یا هدف ذاتی ندارد و این به خودِ فرد بستگی دارد که معنای زندگی‌اش را ایجاد کند.

اگزیستانسیالیست‌ها معتقدند که گرچه فقدان معنای ذاتی در زندگی می‌تواند منجر به احساس اضطراب و ناامیدی شود، اما انسان را تشویق می‌کند تا کنترل زندگی خود را در دست گرفته و سرنوشت‌اش را رقم بزند.

از مشهورترین چهره‌های حیطۀ اگزیستانسیالیسم می‌توان به ژان پل سارتر، فردریش نیچه، مارتین هایدگر و سیمون دوبووار اشاره کرد. «ژان پل سارتر»، فیلسوف و نویسنده فرانسوی، شخصیت اصلی اگزیستانسیالیسم به شمار می‌رود و آثار اصلی وی «هستی و نیستی» و «خروج ممنوع» هستند.

«فردریش نیچه»، فیلسوف آلمانی، به دلیل نقد اخلاق و مذهبِ سنتی و تاکید بر اهمیت آزادی و خلاقیت فردی مشهور است. «مارتین هایدگر»، فیلسوف آلمانی، به دلیل مفهوم «هستی به سوی مرگ» و تأکیدش بر «پایان‌پذیری وجود انسان» معروف است.

«سیمون دوبووار»، نویسنده و فیلسوف فرانسوی، بیشتر به خاطر آثار فمینیستی و ارتباط نزدیکش با «سارتر» و نیز همسویی در تفکر اگزیستانسیالیستی شناخته می‌شود.

متفکران اصلی جنبش فلسفی «اگزیستانسیالیسم» یا «هستی‌گرایی»
متفکران اصلی جنبش فلسفی «اگزیستانسیالیسم» یا «هستی‌گرایی»

«ترومای بین‌ نسلی» چیست؟

«ترومای بین‌ نسلی» که یکی از مضامین اصلی این فیلم است، به انتقال تجربیات آسیب‌زا از نسلی به نسل دیگر اشاره دارد. این امر زمانی اتفاق می‌افتد که افرادی که رویدادهای آسیب‌زا مانند جنگ، نسل‌کشی یا بلایای طبیعی را تجربه کرده‌اند، آسیب‌های روحی خود را از طریق روان‌شناختی و بیولوژیکی به فرزندانشان منتقل می‌کنند. تروما می‌تواند به صورت مشکلات جسمی، عاطفی و رفتاری ظاهر شود و ممکن است تأثیرات پایداری بر افراد، خانواده‌ها و جوامع بگذارد.

«ترومای بین‌ نسلی» می‌تواند از طریق مکانیسم‌های مختلفی از جمله «تغییرات اِپی ژنتیکی»، «انتقال روانی و فرهنگی» و «الگوهای رفتاری روابط خانوادگی» منتقل شود. تغییرات اِپی ژنتیکی به تغییراتی در بیان ژن اشاره دارد که می‌تواند از نسلی به نسل دیگر منتقل شود و ممکن است در سرایت تروما نقش داشته باشد. انتقال روان‌شناختی و فرهنگی به روش‌هایی اشاره دارد که افراد، تجربیات آسیب‌زا را درونی کرده و از طریق داستان‌ها، سنت‌ها و شیوه‌های فرهنگی به نسل‌های آینده منتقل می‌کنند.

این تروما می‌تواند باعث چرخه‌های مداوم خشونت و منجر به طیف وسیعی از مشکلات سلامتِ روان از جمله اضطراب، افسردگی و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) گردد.

«ترومای بین‌ نسلی» یکی از سوژه‌های بکار رفته در فیلم «همه چیز همه جا به یکباره» می‌باشد.
«ترومای بین‌ نسلی» یکی از سوژه‌های بکار رفته در فیلم «همه‌چیز همه‌جا به یکباره» می‌باشد.

«اختلال کم‌توجهی ـ بیش‌فعالی» چیست؟

از دیگر زمینه‌های اصلی فیلم «همه‌چیز همه‌جا به یکباره» می‌توان به «اختلال کم‌توجهی ـ بیش‌فعالی» یا ADHD اشاره کرد. «اختلال کم‌توجهی ـ بیش‌فعالی» یک اختلال عصبی رشدی شایع است که با علائم بی‌توجهی، بیش‌فعالی و تکانشگری مشخص می‌شود. افراد مبتلا به ADHD اغلب در توجه، نشستن و کنترل رفتار تکانشی مشکل دارند.

این مسئله می‌تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد، اما بیشتر در دوران طفولیت تشخیص داده می‌شود و می‌تواند تا بزرگسالی نیز ادامه یابد. عامل اصلی این اختلال عصبی ناشناخته است، اما اعتقاد بر این است که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی را شامل می‌شود. درمان این اختلال معمولاً شامل ترکیبی از دارو، درمان و تغییرات سبک زندگی است.

«اختلال کم‌توجهی ـ بیش‌فعالی» یا ADHD یکی از مضامین فیلم «همه‌چیز همه‌جا به یکباره» است.
«اختلال کم‌توجهی ـ بیش‌فعالی» یا ADHD یکی از مضامین فیلم «همه‌چیز همه‌جا به یکباره» است.

نتیجه‌گیری

«همه‌چیز همه‌جا به یکباره» یکی از برترین فیلم‌های سال است. در واقع این فیلم را می‌توان همچون آیینه‌ای در مقابل چیزهایی به ظاهر پیش‌پا‌افتاده اما حیاتی دانست. داستانی دربارۀ این که چگونه ما می‌توانیم به زندگی محدود و اغلب غم‌انگیز خود، معنا و شادی بیاوریم. اگر به کنکاش به دنیای درون خود علاقه‌مند هستید، تماشای این فیلم را از دست ندهید.

جدول اطلاعات فیلم همه چیز همه جا به یکباره

عنوان اصلیEverything Everywhere All at Once
عنوان فارسیهمه‌چیز همه‌جا به یکباره
کارگرداندانیل کوان
دانیل شاینرت
نویسندهدانیل کوان
دانیل شاینرت
ژانراکشن
ماجراجویی
کمدی
کشورایالات متحده
زبانانگلیسی
ماندارین
کانتونی
سال۲۰۲۲
مدت۱۴۰ دقیقه
جوایز مهمنامزد دریافت ۱۱ جایزه اسکار در سال ۲۰۲۳
نامزد دریافت ۱۰ جایزه بفتا در سال ۲۰۲۳
امتیازIMDb ۸/۱۰
Rotten Tomatoes ۹۵/۱۰۰
جدول اطلاعات فیلم

منابع

برای ترجمه، تهیه و گرد‌آوری این مطلب در سایت خوبو، از منابع زیر استفاده کرده‌ایم:

فیلم «همه‌چیز همه‌جا به یکباره» / Everything Everywhere All at Once
فیلم «همه‌چیز همه‌جا به یکباره» / Everything Everywhere All at Once

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *