0

لوازم نگهداری ماهی

لوازم مورد نیاز آکواریوم

شناخت لوازم نگهداری ماهی یکی از دغدغه‌های مهم هر شخص قبل از خرید ماهی مورد نظر خود است.

به گزراش خوبو، ماهی ها اغلب به عنوان حیوانات خانگی ساده و بدون سر و صدا تصور می‌شوند. اگر چه درست است که ماهی ها اغلب به مراقبت و نگهداری زیادی احتیاج ندارند، اما راه اندازی آکواریوم می‎‌تواند پروژه ای بسیار بزرگتر از آنچه بسیاری پیش‌بینی می‌کنند باشد. یک آکواریوم، بدون رسیدگی ممکن است برای ماهی ها کشنده باشد.

برای تبلیغات در این صفحه و دریافت قیمت و جزییات با شماره 09122252370 در واتس اپ یا تلگرام تماس بگیرید.

در زیر می توانید یک چک لیست مفید و همچنین توضیحات دقیق در مورد اینکه در خرید اولین آکواریوم خود به دنبال چه چیزی هستید، بیابید.

آکواریوم (مخزن)

آکواریوم(مخزن)

یکی از ضروری ترین لوازم نگهداری ماهی آکواریوم یا مخزن است. هر چه اندازه اکواریوم بزرگتر باشد بهتر است، اما باید فضای موجود را هم در نظر داشته باشید. مثلا مخزن 200 لیتری برای اتاق خواب ممکن نیست. با این حال، تقریباً هرکسی می تواند مکانی برای یک مخزن75 لیتری پیدا کند. از مخازن نازک و بلند خودداری کنید زیرا فضای شنا و سطح کمتری برای تبادل هوا فراهم می‌کند. آکواریوم های شیشه ای توسط بسیاری ترجیح داده می شوند، اما مخازن اکریلیک وزن کمتری دارند و به دلیل عدم شکنندگی برای کودکان در خانه بهتر هستند. به یاد داشته باشید که مخازن اکریلیک به پشتیبانی از کل سطح زیرین آن احتیاج دارند.

غذا

غذای ماهی

یکی دیگر از مهم ترین لوازم نگهداری ماهی غذا است. غذاهای مختلفی برای ماهی ها وجود دارد. بسته به نوع ماهی شما که گوشت خوار است یا گیاه خوار می توانید غذای مورد نظر را تهیه کنید. بعضی از غذاها به منظور تامین مواد مورد نیاز ماهی و بعضی از غذاها به هدف حفظ و بهبود رنگ ماهی ها موجود می باشند.

پایه

پایه آکواریوم

آکواریوم ها سنگین هستند، به اندازه 5 کیلوگرم در هر 4 لیتر آب.  بنابراین برنامه ریزی کنید. زیرا یک پایه چوبی معمولاً آنقدر محکم نیست که بتواند چیزی بیش از یک آکواریوم بسیار کوچک را به خوبی حفظ کند. حتما از پایه آکواریوم خوب استفاده کنید که برای نگه داشتن وزن یک آکواریوم طراحی شده است. اگر آکواریوم روی پایه مناسب قرار نگیرد ممکن است به مرور زمان آسیب ببیند و حتی بشکند.

درب

درب آکواریوم

درب، قسمت بالای مخزن را می‌پوشاند و برای جلوگیری از پرش ماهی از مخزن عمل می کند. همچنین تبخیر را کاهش می‌دهد و از خیس شدن نور جلوگیری می‌کند. تمیز کردن درب های شیشه‌ای راحت تر است، پوشش محکم تری ایجاد می کنند و باعث می‌شوند نور بیشتری به آکواریوم وارد شود.

نور

نور آکواریوم

گزینه‌های نوری شامل لامپ های رشته ای، هالوژن، فلورسنت، بخار جیوه، متال هالید و LED ها هستند. یک گزینه خوب برای یک فرد مبتدی لامپ فلورسنت است، زیرا هزینه آن برای اجرا کمتر و بسیار خنک است. چراغ های LED نیز به راحتی در دسترس قرار می‎‌گیرند و بهترین انتخاب هستند زیرا در مقایسه با سایر لامپ ها از برق کمتری استفاده می‌کنند.

سیستم تصفیه

تصفیه آکواریوم

سیستم فیلتراسیون قطعه ای مهم از لوازم نگهداری ماهی است؛ زیرا کیفیت آب را سالم نگه می‌دارد تا ماهی سالم بماند، بنابراین بهترین فیلتر موجود را تهیه کنید. اگرچه مدل های زیادی در دسترس است، اما یک فیلتر برقی با سیستم بیوویل بسیار توصیه می‌شود. اندازه فیلتر باید متناسب با اندازه آکواریوم باشد. فیلتری را انتخاب کنید که حداقل چهار بار در هر ساعت آب موجود در مخزن شما را فیلتر کند. برای آکواریوم های بزرگتر، فیلترهای قوطی شکل بهترین انتخاب هستند.

بخاری

بخاری

اکثر ماهیان به دمای حدود23-25 درجه سانتی گراد احتیاج دارند، بنابراین شما به بخاری نیاز دارید. بخاری های آکواریومی به صورت مدل‌های مخزن دار یا غوطه ور هستند و ممکن است تنظیمات عددی یا تنظیماتی در بالا و پایین داشته باشند. در آب و هوای سردتر ممکن است به بخاری با وات بیشتری در هر لیتر نیاز داشته باشید.

دماسنج

دماسنج

برای اندازه گیری دمای آب برای ماهی های حساس به دما میتوانید از دماسنج استفاده کنید.

کف پوش

کف پوش آکواریوم

کف پوش ماده‌ای است که در پایین آکواریوم قرار می‌گیرد. به طور کلی، شن های کوچک، صاف و رنگ تیره ارجح‌تر هستند. برای هر سه لیتر آب نیم کیلو شن بگیرید و آن را قبل از قرار دادن در آکواریوم حتما بشویید.

تور

توری

برای جابه‌جایی آب یا گرفتن ماهی از داخل آب باید از یک تور مناسب با دسته ای متناسب با عمق آکواریوم خود استفاده کنید.

محلول ضد کلر، آمونیاک و فلزات سنگین

محلول ضد کلر، آمونیاک و فلزات سنگین

قبل از اینکه آب لوله کشی به آکواریوم اضافه شود، تا زمانی که آب شیر کهنه نشده باشد، باید آن را مناسب زندگی ماهی ها کنید. یک محلول آب انتخاب کنید که کلر، آمونیاک و فلزات سنگین را حذف کند. هنگام پر کردن مخزن و هنگام تغییرات آب، باید از آن ها در آب لوله کشی استفاده کنید.

کیت های آزمایش

کیت تست آکواریوم

آزمایش آب در یک آکواریوم بسیار حیاتی است. شما باید کیت هایی برای آزمایش آمونیاک، نیتریت و pH داشته باشید. کیت هایی برای سنجش نیترات، سختی، قلیایی و بازی بودن و همچنین تست کلر نیز موجود است.

سیفون

سیفون

برای مکیدن آشغال های شن و انجام تغییرات آب، یک سیفون لازم است. انواع ساده ای وجود دارد که از جاذبه برای سیفون استفاده می کنند و مدل های پیشرفته تری که از فشار آب شیر استفاده می کنند. هنگام استفاده از سیفون، تغییرات ماهانه آب بسیار راحت تر انجام می شود. آن ها زباله های پایین مخزن را به راحتی تمیز می کنند.

مگنت شیشه پاک کن

مگنت شیشه پاک کن

این یک واقعیت است که در نهایت جلبک ها در یک آکواریوم رشد می کنند. پد یا مگنت یک وسیله مهم برای این منظور است. با این کار می توانید جلبک های داخل مخزن را با استفاده از آهنربا از قسمت بیرونی آکواریوم تمیز کنید، بنابراین مجبور نیستید دست خود را داخل آکواریوم ببرید.

دکوراسیون

دکوراسیون آکواریوم

دکوراسیون برای آکواریوم براساس سلیقه شخصی شما متفاوت خواهد بود. اطمینان حاصل کنید که هر چیزی که در آکواریوم شما قرار گرفته باشد، چه سنگ، چه چوب و چه سایر وسایل تزئینی، برای ماهی بی خطر است و قبل از افزودن آن به آکواریوم کاملاً شسته شود. بسیاری از ماهی ها ترجیح می دهند محلی برای پنهان شدن داشته باشند، مخصوصاً هنگام خواب. بنابراین وجود غارهای سنگی در مخزن یا تزئیناتی با سوراخ های بزرگ، باعث راحتی ماهیان می شود.

گیاهان نیز یکی از بهترین وسایل تزئینی برای افزودن به آکواریوم هستند. گیاهان زنده به حذف آمونیاک، نیتریت و نیترات از آب کمک می کنند. آن ها مخفیگاه ماهیان و همچنین غذای گونه های گیاهخوار را فراهم می کنند. گیاهان پلاستیکی نیز بدون نیاز به نورپردازی و مراقبت از گیاهان زنده، برای ایجاد جلوه ای طبیعی در آکواریوم شما وجود دارند.

کتاب راهنمای نگهداری ماهی

کتاب راهنمای ماهی

یکی از لوازم نگهداری ماهی کتاب راهنمای نژاد ماهی مورد نظر شماست. شما میتوانید با توجه به نوع ماهی خود کتاب مناسب را تهیه کنید. اگرچه می‌توانید با جستجو در اینترنت نیز این مطالب را پیدا کنید اما یک کتاب در کنار آکواریوم شما همیشه در دسترس است.

خرید ماهی

بعد از خرید لوازم مورد نیاز ماهی خود لازم است آن ها را به درستی در جای خود قرار دهید و از عملکرد صحیح هر کدام از آن‌ها مطمئن شوید. بهتر است در ابتدا ماهی های کوچکتر و کمتری خریداری کنید تا تجربه شما در نگهداری از ماهی افزایش یابد.

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *