نقاشی گواش روی مقوا و بوم از تکنیک های شناخته شده مخصوصا برای تصویرسازی سنتی ایرانی است. واژه گواش در اصل فرانسوی بوده و به معنای شستوشو است. گواش نوعی آبرنگ کدر و غلیظ است که رنگدانههای آن از یک نوع صمغ چسبناک تشکیل شده است. بتونه یا مادهای که برای غلظت این رنگدانهها به کار میرود رنگ سفید کدری است که حالتی مات و یکنواخت به نقاشی میبخشد.
به گزارش خوبو، رنگ گواش ترکیبی از رنگدانه های طبیعی یا مصنوعی، آب و صمغ عربی است که اساساً به عنوان عامل اتصال دهنده عمل می کند. در برخی از رنگ های گواش گچ اضافه می شود تا بدنه رنگ بیشتری پیدا کند.
نقاشی با گواش بسیار سرگرم کننده و نسبتاً ساده است و همینطور نتایج شگفت انگیزی را ارائه میدهد.
رنگ گواش
رنگ گواش شبیه به رنگ های آبرنگ و اکریلیک است. درست مانند آبرنگ، رنگدانهای است که باید با آب مخلوط شود تا روی کاغذ، بوم یا هر سطح دیگر به خوبی پخش شود.
امروزه رنگ گواش غالباً توسط هنرمندان به عنوان “آبرنگ مات” توصیف میشود، زیرا میتوان این وسیله را با برسهای آبرنگ و همینطور بر روی کاغذ آبرنگ و به شیوهای مشابه استفاده کرد.
تاریخچه گواش
گواش دارای سابقه طولانی و موفقی است. شکل مشابهی از این رسانه از قرن 9 میلادی توسط یونانیان و مصریان باستان مورد استفاده قرار می گرفت. در آن زمان، عسل یا زرده تخم مرغ به عنوان چسبنده در رنگ استفاده می شد. در قرن چهاردهم، هنرمندانی مانند آلبرشت دورر از این رسانه استفاده کردند. این تکنیک به مرور توسط هنرمندان زیادی رواج یافت و راه خود را به قرن بیستم رساند. از آنجا که گواش توسط هنرمندان برای ایجاد پوستر، کتاب های کمیک و کارتون استفاده می شود، این رسانه همچنان برای هنرمندان بسیار محبوب است.
ویژگی های رنگ گواش
رنگ گواش به آسانی میشکند و اگر رنگ به ضخامت بالا روی صفحه نازک مالیده شود پس از خشک شدن سبکتر میشود. به دلیل غیر شفاف بودن گواش، روشنی رنگ گواش به رنگدانه و سطحی که روی آن نقاشی ترسیم میشود، بستگی دارد. به همین علت میتوان از این رنگ روی کاغذهایی که رنگهای دیگری دارند استفاده کرد و به نقاشی جلوه ای زیباتر عطا کرد. گواش در بستهبندیهای گوناگون وجود دارد: تیوپی، مدادی و قوطی که به راحتی قابل تمیز کردن هستند.
تفاوت گواش و آبرنگ
از آنجایی که گواش و آبرنگ هر دو دارای ماده اولیه یکسان (صمغ) هستند، لازم میدانیم ویژگیهای آنها را برشماریم و آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم.
از گواش اغلب به عنوان آبرنگ مات یاد میشود در حالیکه هر دوی آنها شباهتهایی با هم دارند اما این ابزار به لحاظ سرعت خشک شدن و مات بودن تفاوت زیادی با آبرنگ دارد.
گواش شامل محتویات رنگدانه ای زیادی است که به همین دلیل ذرات بزرگتری نسبت به آبرنگ دارد. این امر مانع از ضخامت ذرات، تیرگی و ماتی آن در مقابل با آبرنگ میشود.
هنرمندان
ویلیام تروست ریچاردز (William Trost Richards)
اوژن گالین-لالوئه (Eugène Galien-Laloue)
استپان کولسنیکوف (Kolesnikov)
نظرات کاربران