فیلم هفت ماهگی فیلمی ایرانی است که توسط هاتف علیمردانی در سال ۱۳۹۴ ساخته شد و در سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر به اکران درآمد.
به گزارش خوبو، هفت ماهگی فیلمی با موضوع بارداری و خیانت است. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره متوسط 4.9 را دریافت کرده است. 432 نفر به این فیلم نمره دادهاند.
حامد بهداد، باران کوثری، پگاه آهنگرانی، هانیه توسلی، احمد مهرانفر، فرشته صدرعرفایی، بهناز جعفری، رضا بهبودی، محمدرضا علیمردانی، فریده دریامج و سیامک ادیب بازیگران این فیلم هستند.
دانلود فیلم هفت ماهگی
عوامل و بازیگران فیلم هفت ماهگی
هفت ماهگی فیلمی است که در ژانر درام توسط هاتف علیمردانی ساخته شده است. هاتف علیمردانی متولد سال ۱۳۵۵ در تهران است و دارای مدرک کارشناسی نقاشی است. وی فعالیت سینمایی خود را به عنوان کارگردان از سال ۱۳۸۸ با فیلم راز دشت تاران آغاز کرد. علیمردانی پیش از هفت ماهگی، کوچه بی نام را روانه سینماها کرده بود که با استقبال مخاطبین مواجه شده بود. آباجان و کلمبوس از دیگر فیلمهای او هستند.
حامد بهداد نخستینبار با فیلم آخر بازی به سینمای ایران معرفی شد و برای همین فیلم، کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر شد. او در فیلمهایی چون آخر بازی، بوتیک، کافه ستاره، روز سوم، کسی از گربههای ایرانی خبر نداره، دایره زنگی، هفت دقیقه تا پاییز، جرم، سعادت آباد، آرایش غلیظ، خانه دختر، نیمهشب اتفاق افتاد، سد معبر، قصر شیرین و جان دار حضور داشته و برای بازی در فیلم جرم به کارگردانی مسعود کیمیایی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل مرد را از بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرده است.
باران کوثری دیگر بازیگر فیلم خانه دختر است. او در سال ۱۳۶۴ در تهران به دنیا آمده و دانشآموخته رشته نمایش از هنرستان سوره است. بهترین بابای دنیا (۱۳۷۰) ساخته داریوش فرهنگ، نخستین تجربه بازیگری اوست. نقشآفرینیهای بعدی وی تا سال ۱۳۸۰ به تمامی در فیلمهای مادرش رخشان بنی اعتماد است. از جمله مهمترین فیلمهای او میتوان به رقص در غبار، خون بازی، روز سوم، حیران، بغض، عصبانی نیستم!، کوچه بی نام، عرق سرد و بی همه چیز و سریال ملکه گدایان اشاره کرد.
پگاه آهنگرانی از جمله بازیگران مطرح این فیلم است. او اولین بار در ۶ سالگی در فیلم گربه آوازخوان جلوی دوربین بازی کرد. او در دومین فیلم خود یعنی دختری با کفشهای کتانی درخشید. تاجایی که جایزه بهترین بازیگر زن را از جشنواره فیلم قاهره، جایزه بهترین بازیگر از جشن دنیای تصویر را در سال ۱۳۷۸ به دست آورد. آهنگرانی در سال ۱۳۸۷ در بیست و هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر نامزد نقش دوم زن برای فیلم زادبوم به کارگردانی ابوالحسن داوودی شد. او در فیلمهای دیگری نظیر دربند، آقا یوسف، زندان زنان، صداها، خواب زمستانی، سه زن و طبقه سوم نیز به ایفای نقش پرداخته است.
کارگردان | هاتف علیمردانی |
تهیهکننده | منصور لشکری قوچانی |
نویسنده | هاتف علیمردانی |
بازیگران | حامد بهداد باران کوثری پگاه آهنگرانی احمد مهرانفر محمدرضا علیمردانی بهناز جعفری رضا بهبودی فرشته صدرعرفایی هانیه توسلی |
موسیقی | افشین عزیزی |
فیلمبردار | محمود کلاری |
تدوین | امیر ادیبپرور |
سال ساخت | 1394 |
مدت زمان فیلم | 85 دقیقه |
نمره IMDB | 4.9 |
فروش گیشه | ۲٬۵۹۸٬۶۶۹٬۰۰۰ تومان |
خلاصه داستان
این فیلم داستان زنی به نام رعنا است که در ماه هفتم بارداری خود است وی که یک بار دچار سقط جنین شده، به شوهر خود شک کرده، و این باعث مشکلاتی در زندگی آنها میشود، رعنا، با اصرار شوهرش، مهرداد، به خانهٔ پدرش در مرزنآباد میرود، اما در آنجا دچار حادثه میشود و …
نقد و بررسی فیلم هفت ماهگی
هفت ماهگی ششمین فیلم هاتف علیمردانی در ادامه ی فیلم های قبلی اش توانسته به درستی قصه تعریف کند ، کلیت فیلم در نگاهِ اول خوش ساخت به نظر می رسد، اما بعد از پایان فیلم با اندکی تفکر به این نتیجه خواهیم رسید که خط روایی داستان چقدر بی اساس است ، دلیل آن هم خرده روایت هایی هستند که می خواهند به پیشبرد درام کمک کنند اما به هدف نهایی نمی رسند ، زیرا که قصه ی هفت ماهگی اگر چه تا اواسطِ فیلم متقاعد کننده است اما با شکل گرفتن خیانت ها، فضای فیلم شلوغ می شود و خط اصلی داستان در همین شلوغی ها گم می شود ، از سوی دیگر تلاش فیلمساز ما در به کار گیری تعلیق بی ثمر است چرا که با این شیوه ی روایت، قصه خیلی زود لو می رود حتی خیانت هایی که بوجود می آید چه از سوی فرزاد یا امیر حسین یا سالومه قابل حدس است، سکانس زلزله بیش از حد اغراق شده است به طوری که فیلمساز ما نتوانسته بهانه یی بهتر از این پیدا کند تا سالومه و مهرداد تنها شوند، در همین سکانس می توانیم بفهمیم سالومه با چه کسی حرف می زند و قرار است چه اتفاقی بی افتد . این اتفاق ها نمی توانند ما را به فیلم نزدیک کند ، همینطور اتفاق های دم دستی مثل اختلافات خواهر شوهر با عروس یا جیغ و داد کردن های بی مورد طناز که دائما دستانش را به هوا پرت می کند فضا را کاریکاتوری کرده است، حالا فرض کنید که طناز یک دختر معمولی بود و می خواست خیلی با وقار مهریه اش را از شوهرش طلب کند، آن وقت خیلی راحت می شد این خیانت ها را باور کرد.
تنها خیانتی که در فیلم غیر قابل باور به نظر می آید خیانتی است که رعنا مرتکب می شود این خیانت اگر چه حقیقی نیست اما مهم ترین اتفاق فیلم محسوب می شود اما علیمردانی به سرعت از آن می گذرد، مهرداد به مرزن آباد می رود تا حقیقت را جویا شود اما در آنجا هم هیچ اتفاقی رخ نمی دهد جز چند دیالوگ که گره این فرض خیانت را محکم تر می کند، این رفت و آمد مهرداد فقط زمان فیلم را هدر داده است و اگر نه هیچ اتفاقی در پیشرفت درام نمی افتد ، علیمردانی درباره خیانت رعنا زیاده روی کرده است با آن خصوصیات اخلاقی که از رعنا می بینیم چگونه باید بپذیریم او نسبت به مهرداد خیانت کرده است هر چند قصه تمرکزی بر روی شخصیت رعنا ندارد اما همان سکانس ها و روابط هایی که میان رعنا و مهرداد می بینیم به این نتیجه می رسیم که خیانت کردن رعنا محال است. در سکانس ها اول دعوا و جدل هایی که میان رعنا و مهرداد پیش می آید تبدیل به یک چرایی بزرگ می شود که علیمردانی به سرعت از آن عبور می کند تا به اتفاق های دیگر برسد ، رعنا چرا این همه به مهرداد شک دارد چرا با او بد رفتار است؟ از مهرداد چه دیده است که نمی خواهد او تنها بماند؟ مشکل رعنا با سالومه چیست؟ این بی اعتمادی ها از کجا می آید؟ آیا برای دوره ی بارداری است؟ جوابی به این چرا ها داده نمی شود و ابهامات فیلم آسیب جدی به شخصیت ها و فضای قصه زده است.
پایان بندی فیلم هم یک جور تکرار مکررات است، میان همسر و فرزند یکی را انتخاب کردن و اینکه به طور عجیب رعنا مرگ مغزی می شود آیا مرگ رعنا برای این است که مهرداد به غلط کردن بی افتد؟ این اتفاق غلط و تکراری است زیرا که ما چیزی از مهرداد نمی بینیم که نتیجه بگیریم، مهرداد با از دست دادن زنش به اشتباه کارهایش پی می برد نتیجه اخلاقی هفت ماهگی بشدت به سریال های تلویزیونی شبیه شده و این نشان می دهد موضوعی به این جذابی که می توانست بهتر پرداخت شود به دلیل اتفاقات بی مورد تلف شده است . این اتفاق برای فیلم قبلی علیمردانی هم افتاد، قصه فیلم کوچه بی نام هم می توانست بکر باشد اما بدلیل عدم توانایی در پرداخت تبدیل به فیلم هندی شد … هنوز هم مهمترین فیلم علیمردانی به خاطر پونه است، چرا که این فیلم از نظر فیلمنامه و کارگردانی و استفاد درست از فرم در بکارگیری از آن در خط روایی قصه ، از مردن به وقت شهریور، کوچه بی نام و هفت ماهگی خیلی جلوتر است. هفت ماهگی انتخاب بازیگر خوبی دارد بازی های یک دست و یک حامد بهداد کنترل شده که در نقش فرورفته و مهرداد را باورپذیر کرده است…. این فیلم با همین سر و شکل به راحتی می تواند با مخاطب عام ارتباط برقرار کند و در اکران عمومی موفق باشد. اما این موضوع خیانت چه زمانی می خواهد دست از سر سینمای ایران بر دارد؟ تا چه زمانی سینما می خواهد شیوه های گوناگون خیانت کردن را به مخاطب آموزش بدهد؟
نقد از افشین علیار
نظرات کاربران