0

فیلم دایره زنگی

فیلم دایره زنگی

فیلم دایره زنگی فیلمی ایرانی است که توسط پریسا بخت آور در سال ۱۳۸۶ ساخته شد و در نوروز ۱۳۸۷ در سینماهای سرتاسر ایران به اکران عمومی درآمد.

به گزارش خوبو، دایره زنگی از بهترین فیلم‌های کمدی تاریخ سینمای ایران است که مورد توجه تماشاگران قرار گرفت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره خوب 6.9 را کسب کرده است. 3900 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

دانلود رایگان فیلم دایره زنگی

عوامل و بازیگران فیلم دایره زنگی

دایره زنگی فیلمی است که در ژانر کمدی و درام توسط پریسا بخت آور ساخته شده است. بخت آور از جمله کارگردانان مطرح زن کشورمان است که بیشتر به دلیل ساخت مجموعه‌های تلویزیونی پشت کنکوری ها و من یک مستاجرم شناخته می‌شود. تنها اثر سینمایی بخت آور، فیلم دایره زنگی است که اتفاقاً با استقبال بسیار تماشاگران همراه شد. او همسر اصغر فرهادی کارگردان مطرح کشورمان است.

کارگردانپریسا بخت آور
تهیه کنندهسید جمال ساداتیان
نویسندهاصغر فرهادی
بازیگرانباران کوثری
مهران مدیری
صابر ابر
محمدرضا شریفی نیا
نیما شاهرخ شاهی
امین حیایی
گوهر خیراندیش
بهاره رهنما
حامد بهداد
امید روحانی
نیلوفر خوش خلق
نگار فروزنده
اکرم محمدی
ملیکا شریفی نیا
مهدی پاکدل
امیر نوری
اردشیر کاظمی
سارینا فرهادی
محسن قاضی مرادی
بهشاد شریفیان
کیانوش گرامی
رامین راستاد
تدوینهایده صفی یاری
موسیقیامیر توسلی
سال ساخت1386
مدت زمان110 دقیقه
نمره IMDB6.9
فروش گیشه1٬128٬000٬000 تومان
پوستر فیلم دایره زنگی

خلاصه داستان

تهران ـ جمعه؛ محمد (صابر ابر) همراه شیرین (باران کوثری) می‌شود که برای تعمیر ماشین پدرش به پول نیاز دارد. آن‌ها راهی خانه‌ای در شمال شهر می‌شوند تا با نصب ماهواره پول مورد نیاز شیرین را تأمین کنند. در خانه رویارویی با ساکنان و زندگی شخصی آن‌ها مسیر داستان را پیش می‌برد.

نقد و بررسی فیلم دایره زنگی

منتقدان سینمای ایران معمولا نگاه خوبی به فیلم های کمدی و طنز ندارند و نوعی موضع گیری نسبت به چنین فیلم‌هایی دیده می شود و در به وجود آمدن این دیدگاه عوامل مختلفی نقش دارند که یکی از آن ها سابقه فیلم های کمدی و طنز است.

در ایران کارگردانان جدی به ندرت سراغ طنز می‌روند و داریوش مهرجویی از این نظر یک استثناست. از چهره های جوان‌تر هم کمال تبریزی نیز چنین به شمار می رود. اگر از این استثناها بگذریم، در اغلب فیلم های طنز و کمدی، موضوع های مطرح شده، موضوع هایی دم دستی و عامه پسند است و فیلم ها در همین سطح می ماند. نحوه روایت و کنش های فیلم نیز بر اساس کلیشه های از پیش مشخصی با بازیگرانی از پیش تعیین شده است.

در این وضعیت “دایره زنگی” اولین فیلم بلند سینمایی پریسا بخت آور نیز یک استثناست. دایره زنگی از معدود فیلم‌هایی است که هم عامه را راضی کرده است و هم خواص را. باران کوثری، گوهر خیراندیش، مهران مدیری، محمدرضا شریفی نیا، امین حیایی و بهاره رهنما از بازیگران این فیلم هستند.

این فیلم را که پرفروش ترین فیلم اکران نوروزی سینماهای ایران در سال ۱۳۸۷ شده است، اگر با “اخراجی ها” پرفروش‌ترین فیلم اکران نوروزی سال گذشته مقایسه کنیم، می بینیم که اخراجی ها فیلمی صرفا عامه پسند بود که موفق نشد رضایت منتقدان و مخاطبان حرفه ای و فرهنگی سینمای ایران را راضی کند.

داستان فیلم بر اساس کلیشه های خوب – بد و تحول بدها به سوی خوبی شکل گرفته بود که به کمک حضور بازیگران پولساز و دیالوگ های مبتی بر جوک های مردمی به فیلمی پرفروش تبدیل شد.

دایره زنگی نیز اگرچه از بازیگران پرفروش تلویزیون بهره گرفته است و در دیالوگ نویسی هم به فروش و پسند مخاطب نظر داشته است، اما داستانش داستانی تازه و بدیع است که اثری از کلیشه پردازی های رایج در آن نیست.

بدنه اصلی داستان در یک پشت بام می گذرد. شخصیت های فیلم که تعدادشان هم زیاد است، همه در پشت بام گرد می آیند تا داستان فیلم پیش برود و در ایران چه چیزی می تواند این همه آدم را به پشت بام بیاورد؟

عاملی که همه را به پشت بام می کشاند، ماهواره است. ماهواره در این فیلم نقش مهمی دارد، اما موضوع اصلی فیلم نیست. شاید بشود گفت، ماهواره خودش یک شخصیت است که نسبتش با دیگر شخصیت ها در فیلم خیلی مهم است. ماهواره می تواند اختلاف ها و تفاوت های آدم ها را در پشت بام به نمایش بگذارد.

در یک مجتمع مسکونی احتمالا در شمال تهران چند خانواده زندگی می کنند که با هم تفاوت هایی دارند. یک خانواده با پیشینه جنوب شهری که پدر و مادر مذهبی اند و مخالف سرسخت ماهواره اما فرزندانشان از روابط معمول جوانان ایران برخوردارند و یکی از فرزندانشان فیلم می سازد و فیلمی را برای ارائه به جشنواره های خارجی آماده کرده است.

یک خانواده دیگر زنی معلمی است با شوهر و دخترش که آن ها نیز ماهواره ندارند و علیرغم علاقه شوهر و دختر، زن با خریدن ماهواره مخالف است و دلیل اصلی اش واکنش های دیگران است که چه خواهند گفت وقتی بفهمند خانم مدیر ماهواره دارد.

خانواده دیگری نیز ماهواره ندارند و مرد خانواده مخالف خریدن ماهواره است، فقط به این دلیل که در ایران قانونی نیست و می گوید هر وقت قانونی شد خواهد خرید، اما پسرش به شدت خواهان خرید ماهواره است و همسرش هم از او حمایت می کند.

بقیه خانواده ها ماهواره دارند، اما برای اغلب آن ها ماهواره تنها یک وسیله است در کنار وسایل دیگر، جز دو نفر که برای آن ها وجود ماهواره خیلی مهم است، یکی یک سرهنگ بازنشسته شاهنشاهی است که هر روز منتظر وقوع اتفاقی است و دیگری دختری ترانه سراست که با لس آنجلسی ها کار می کند و برای این که کنسرتش در لس آنجلس برگزار شود، در ایران سفره نذری انداخته است.

کارگردان شخصیت های متنوعی را گرد هم آورده است و با ایجاد یک درگیری که ریشه ای سیاسی و مذهبی دارد، همه شخصیت ها را به پشت بام می کشاند. معلم و خانواده مذهبی با نصب ماهواره در پشت بام مخالف اند، هر یک به دلیل خاص خود و همین باعث درگیری و آمدن شخصیت ها به پشت بام می شود.

با این که همه شخصیت ها در پشت بام گرد آمده اند ولی خط اصلی داستان را دختری با ظاهر معصوم پیش می برد که اهل آن مجتمع نیست، بلکه همراه نصاب ماهواره پایش به آن مجتمع باز می شود.

بخش های پایانی فیلم با جستجوی پلیس همراه است که دنبال آن دختر می گردند. او در حالی که طلاها و پول های بسیاری از ساکنان مجتمع سرقت کرده است، به موقع از مخمصه فرار می کند، اما یکی از اصلاحاتی که به فیلم تحمیل شده است، در همین جاست. در نسخه اولیه دختر از چنگ پلیس می گریخت، اما در نسخه اصلاح شده پلیس دختر را در اتوبوس می یابد و حکم توقف اتوبوس صادر می شود.

در این فیلم بازیگران تلویزیونی هم بازی کرده اند و بخشی از موفقیت فیلم مرهون آشنایی مخاطبان ایرانی با این هنرپیشه هاست، ولی برعکس موجی که برای استفاده از بازیگران تلویزیونی در سینمای ایران راه افتاده است، در این فیلم از این هنرپیش ها در نقش هایی مناسب استفاده شده و بازی های متفاوت و ویژه ای گرفته شده است.

نویسنده: علی آزموده
منبع: بی بی سی فارسی

بیشتر بخوانید

برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *