0

فیلم خشم و هیاهو

فیلم خشم و هیاهو / نوید محمدزاده و طناز طباطبایی

فیلم خشم و هیاهو فیلمی ایرانی است که توسط هومن سیدی در سال ۱۳۹۴ ساخته و در سی و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به نمایش درآمد.

به گزارش خوبو، خشم و هیاهو یکی از بهترین فیلم‌های دهه 90 سینمای ایران است که مورد استقبال منتقدان و تماشاگران و جشنواره‌های داخلی نیز قرار گرفت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره متوسط 6.3 شده است. 3700 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

عوامل و بازیگران فیلم خشم و هیاهو

خشم و هیاهو فیلمی است که در ژانر درام، معمایی و عاشقانه توسط هومن سیدی ساخته شده است. هومن سیدی از کارگردانان جوان سینمای ایران است و خشم و هیاهو چهارمین فیلمی است که توسط او در سن سی و پنج سالگی ساخته است.

  • نام و شیوه‌ روایت این فیلم، برگرفته از رمان خشم و هیاهو نوشته ویلیام فاکنر است.
  • بسیاری از منتقدان معتقدند که داستان این فیلم بسیار شبیه روایت قتل همسر ناصر محمدخانی و اعدام زن صیغه‌ای اوست.
  • موسیقی متن این فیلم را کارن همایون فر ساخته است. این موسیقی متن در سال 1395 در آلبومی به نام «همه این روزها» منتشر شد.
  • ترانه‌ تیتراژ خشم و هیاهو به نام «کارتن‌خواب بزرگ» توسط رضا کولغانی خواننده‌ گروه داماهی با ملودی کولغانی و ترانه‌ای از محمود طلوعی (ترانه‌سرا) هم‌زمان با اکران فیلم منتشر شد.

عملکرد بسیار خوب نوید محمدزاده و طناز طباطبایی در این فیلم موجب شد، هر دو نفر نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر جشنواره فیلم فجر شوند.

کارگردانهومن سیدی
تهیه کنندهسعید سعدی
نویسندههومن سیدی
بازیگرانطناز طباطبایی
نوید محمدزاده
رعنا آزادی ور
سعید چنگیزیان
بهناز جعفری
رضا بهبودی
بهزاد عمرانی
رضا کولغانی
کیارش اردشیرپور
سامیار محمدی
آیناز جعفرزاده
سید حمید مروج
تدوینمهدی سعدی
هومن سیدی
موسیقیکارن همایون فر
سال ساخت1394
نمره IMDB6.3
مدت زمان فیلم100 دقیقه
فروش گیشه1٬591٬847٬300 تومان
پوستر فیلم خشم و هیاهو

خلاصه داستان

تينا (رعنا آزادی ور) همسر خسرو پارسا (نوید محمدزاده) خواننده مشهور پاپ پس از اطلاع از رابطه پنهانی همسرش با دختر دانشجویی به نام حنا (طناز طباطبایی) اقدام به خودکشی ناموفق می‌کند و پس از قطع نخاع و رفتن در کما به خانه بازمی‌گردد. خسروپارسا با آوردن حنا به عنوان پرستار خصوصی تينا با يک تير چند نشان می‌زند، اما چندی بعد تينا در بسترش به طرز فجيعی به قتل می‌رسد و حنا به عنوان قاتل بازداشت و قصاص می‌شود. درحالیکه تا روز آخر مدعی بود که قاتل نيست.

نقد و بررسی فیلم خشم و هیاهو

نکات مثبت فیلم؟

فیلمبرداری خشم و هیاهو و قاب‌بندی‌های جذابش یک نکته مثبت ویژه است. هومن سیدی نشان داده که توانایی خوبی در بازی گرفتن از بازیگران فیلم‌هایش دارد. در خشم و هیاهو هم مجموع بازیگران بازی‌های خوبی از خود به نمایش گذاشته‌اند. ای کاش پرداخت این شخصیت‌ها هم می‌توانست به کمک بازی‌های خوب بازیگرانش بیاید.

نکات منفی فیلم؟

فیلمنامه می‌خواهد شخصیت‌های داستان را باور کنیم اما دلایل کافی برای این منظور به مخاطب ارائه نمی‌دهد. اینکه داستان شخصیت‌های فیلم از زوایای مختلف به تصویر کشیده شود دال بر پیچیده بودن آنان نیست. شخصیت‌های داستان تنها تیپ‌هایی هستند که فیلم از چند منظر مختلف به آنان پرداخته است.

فیلم در یک سوم پایانی دچار آشوب درونی می‌شود و تکلیفش با خودش مشخص نمی‌شود. از طرفی عشق خسرو و حنا را در طول فیلم هرگز آسمانی نمی‌خواند اما به یکباره حنا را در فصل پایانی می‌بینیم که یک فداکاری عجیب و غریب انجام می‌دهد. فداکاری که فیلمساز بستر مناسبی برای باورپذیر شدن آن مهیا نکرده و همه چیز یک‌دفعه‌ای رخ می‌دهد!

و باز هم فکر می‌کنم این نکته منفی ثابت را باید در این بخش ذکر کنم که فیلم‌هایی مانند خشم و هیاهو قطعا نیازمند درج رده سنی هنگام ورود به سینما هستند. خشونت کلامی و گاهی فیزیکی این فیلم اصلا و ابدا مناسب افراد کم سن و سال نیست. درجه بندی سنی که درج نمی‌شود تا کودک به سینما برود و کلی توهین بیاموزد!

حرف آخر

خشم و هیاهو یک قدم رو به جلو برای هومن سیدی محسوب نمی‌شود. هومن سیدی در سال‌های اخیر به خوبی نشان داده که توانایی تعریف کردن قصه را برای مخاطبش به‌صورت نصفه و نیمه دارد و همین ویژگی باعث می‌شود تا بتوان فیلم‌هایش را به راحتی تا انتها تماشا کرد. البته سیدی در اینجا پایان باز را برای داستانش برگزیده که به نظر می‌رسد بهترین انتخاب نیز بوده زیرا نمونه اصلی‌اش نیز در پرونده عجیب و غریب شهلا جاهد هنوز هم مبهم و نامشخص است.

نویسنده: میثم کریمی
منبع: سایت مووی مگ

نوید محمدزاده در فیلم خشم و هیاهو

فهرست جوایز فیلم خشم و هیاهو

در سی و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، فیلم خشم و هیاهو نامزد دریافت پنج سیمرغ بلورین از جمله بهترین بازیگر نقش اول مرد (نوید محمدزاده) و بهترین بازیگر نقش اول زن (طناز طباطبایی) شد و در پایان فقط موفق به کسب یک سیمرغ بلورین و یک جایزه ویژه هیئت داوران شد.

  • جایزه ویژه هیئت داوران (هومن سیدی) دوره ۳۴ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۴
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری (پیمان شادمان فر) دوره ۳۴ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۴
  • برنده تندیس زرین بهترین صداگذاری (آرش قاسمی) هجدهمین جشن سینمای ایران

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *