پیشتر تا حد خوبی شما را با کشور لوکزامبورگ آشنا کردیم. این کشور اروپایی که به صورت دوکنشین حفظ شده و در زمرهی کشورهای توسعهیافته به حساب میآید. قصد داریم به شکلی صادقانه مزایا و معایب و همینطور شیوههای مهاجرت به این کشور را برشماریم. برای اطلاعات بیشتر دراینخصوص، با خوبو همراه باشید.
آشنایی کلی با لوکزامبورگ
لوکزامبورگ (Lëtzebuerg – لتزهبوئش) با نام رسمیتر دوکنشین لوکزامبورگ کشوری کوچک محدود به خشکی، در غرب اروپا است. این کشور با بلژیک از غرب و شمال، آلمان از شرق و فرانسه از جنوب مرز مشترک دارد. لوکزامبورگ، پایتخت این کشور، یکی از مراکز اصلی اتحادیه اروپا بهحساب میآید و در اتحادیههای متنوع نظامی، قضایی، سیاسی و اقتصادی کشورهای غربی، از کشورهای اصلی یا مؤسس بهحساب میآید. فرهنگ، مردم و زبان لوکزامبورگ تا حد بسیاری تحتتأثیر همسایههایش یعنی فرانسه و آلمان است. لوکزامبورگی زبان رسمی این کشور است و فرانسه و آلمانی بهعنوان زبانهای دیگر در این کشور رسمیت دارند.
با مساحت 2586 کیلومترمربعی، لوکزامبورگ یکی از کوچکترین کشورهای اروپایی بهحساب میآید. جمعیت آنها 660 هزار نفر است که سبب میشود کمجمعیتترین کشور اروپایی باشند. نیمی از جمعیت این کشور خارجی بهحساب میآیند. این کشور به صورت دموکراسی، با نظام مشروطه اداره میشود. هنری، دوک بزرگ لوکزامبورگ، آخرین دوکنشین مستقل بهحساب میآید.
لوکزامبورگ کشور پیشرفتهای بهحساب میآید. به لحاظ سرانه تولید ناخالص داخلی، جز بالاترین معیارها را در جهان دارد و از توسعهیافتهترین کشورهای جهان است. شهر لوکزامبورگ بهعنوان یکی از میراثهای جهانی در لیست یونسکو ثبت شده است.
نشان خاندان در لوکزامبورگ، که منشأ آن به قرون وسطی برمیگردد، یک شیر به اسم «بَری» است. پرچم آنها که بسیار نزدیک به هلند است، حاوی سه رنگ قرمز، سفید و آبی روشن میشود. کاکلزری (پرنده)، گل رز، حماسهی رینارد و بانوی طلایی از نمادهای لوکزامبورگ هستند.
نام کشور | لوکزامبورگ | Luxembourg | Grand Duchy of Luxembourg |
پایتخت | شهر لوکزامبورگ |
زبان | لوکزامبورگ، فرانسه و آلمانی |
شیوهی حکومت | پادشاهی مشروطه، پارلمانی |
تاریخ استقلال | 1815 (از فرانسه) و 1945 (از آلمان) |
مساحت | 2586 کیلومترمربع |
جمعیت | 660 هزار نفر |
تولید ناخالص داخلی | 90 میلیارد دلار (135 هزار دلار سرانه – اول در جهان) |
شاخص توسعه انسانی | 0.930 (هفدهم) |
شاخص شادی | نهم |
مهمترین شهرها | لوکزامبورگ، اِش – سور – آلزت، دیفردانژ، دودلانژ، اتل بررورک، دیکیرش، ویلتز |
واحد پول | یورو |
فاصله زمانی با ایران | +1:30 (ساعت 13:30 در تهران، در لوکزامبورگ 12 است) |
پیششماره تلفن | +352 |
دین | 60 درصد مسیحی – 28 درصد بیخدایی – سه درصد اسلام یک درصد یهودی |
نژاد | لوکزامبورگی، فرانسوی، پرتغالی و … |
مهاجرت به لوکزامبورگ
لوکزامبورگ به دلایل بسیار کشور جالبی برای مهاجرت است. کشوری کوچک که خود را به قطب سرمایهگذاری و بانکداری خصوصی تبدیل کرده است و بخش اعظمی از جمعیت آن را مهاجران تشکیل دادهاند. این کشور به تحمل و تنوع نژادی مشهور است و فضایی دوستانه برای مهاجران به وجود آورده و همین سبب شده، افراد متولد شده در خارج از این کشور در آن، برای تعالی اقتصادی لوکزامبورگ دخیل شوند. همینطور اینکه تقریباً همهی مردم این کشور چندزبانه هستند و انگلیسی، فرانسه و آلمانی را بهخوبی صحبت میکنند نیز عامل مهمی شده است.
ما در ادامه به جنبههای مختلفِ مهاجرت به این کشور کوچک اروپایی خواهیم پرداخت.
شهرهای مهاجرپذیر
لوکزامبورگ سیتی، پایتخت لوکزامبورگ مهاجرپذیرترین شهر این کشور است. این شهر پایتخت همهچیز در لوکزامبورگ است. بهترین شرکتها، بانکها، بنگاههای سرمایهگذاری و همینطور تمام ساختمانهای دولتی و حتی برخی ساختمانهای مربوط به اتحادیههای مختلف اروپایی در همین شهر قرار دارند. همینطور جاذبههای تاریخی و مدرن بسیاری در این شهر جا گرفته است.
مهاجرت به لوکزامبورگ به لحاظ تاریخی
تا نیمهی نخست قرن بیستم، لوکزامبورگ تنها در یک مقطع کشور جالبی برای مهاجرت بود. درحالیکه طی قرن نوزده، عموماً وضعیت لوکزامبورگ جالب نبود، مناطق را از دست دادند و شهروندان زیادی به ایالات متحده یا آمریکای جنوبی مهاجرت کردند، کمکم آنها در تولید فولاد به کشور مهم تبدیل شدند. بااینحال، بهاندازه کافی کارگر برای تولید نداشتند. بین 1886 تا 1914 یعنی طی سه دهه، به دلیل رشد صنعت فولاد در لوکزامبورگ، کارگران زیادی از بخصوص از جنوب ایتالیا که پرجمعیت و عقبمانده بود، راهی لوکزامبورگ شدند. بااینحال، شروع جنگ اول جهانی، کار را متوقف کرد. لوکزامبورگ در هر دو جنگ اشغال شد.
در کل کشورِ کوچک لوکزامبورگ که بارها توسط همسایههایش اشغال شد، تنها با حصول صلح دامنگیر پس از جنگ دوم جهانی توانست به پتانسیلهای خود برسد. به همین دلیل، طی نیمهی دوم قرن بیستم، مهاجران بسیاری وارد لوکزامبورگ شدند. مهاجران به طور بخصوص از پرتغال، ایتالیا، بلژیک و فرانسه راهی لوکزامبورگ شدند و در بدنهی اقتصاد این کشور، مشغول کار شدند. پرتغالیها بخصوص در لوکزامبورگ زیاد هستند، چیزی حدود صدهزار نفر که یکششم کل جمعیت کشور شده است. این نسبت د سال 2013، شانزده درصد اعلام شد. درحالیکه فرانسویها شش درصد و ایتالیاییها، بلژیکیها و آلمانیها سه یا دو درصد جمعیت کشور را تشکیل دادهاند. یک دلیل وجود پرتغالیهای بسیار در لوکزامبورگ معاهدهای است که دو کشور در سال 1970 به امضا رساندند.
از سمت دیگر، از زمان جنگ یوگسلاوی، جنگزدههای بسیاری از بوسنی، مونتهنگرو و صربستانی راهی لوکزامبورگ شدند.
از سمت دیگر، جامعهی نسبتاً بزرگی از نسلهای دوم، سوم یا چهارم مهاجران لوکزامبورگی در ایالات متحده، برزیل و کانادا زندگی میکند. در آمریکا، این جمعیت بیشتر در نیمهی غربی سکونت دارند.
دلایل مهاجرت به لوکزامبورگ
- کیفیت بالای زندگی: لوکزامبورگ معمولاً بین بیست کشور جهان با بالاترین کیفیت زندگی جا میگیرد. این تنها بهخاطر شهرهای کوچک و سیاستهای محیط زیستی نیست. همینطور بهخاطر امنیت بالا، سیاست و اقتصاد و باثبات نیز هست.
- بازارهای کار جذاب: بازار کار لوکزامبورگ برای مدتی طولانی، به جذب مهاجران خارجی پرداخته است. نرخ پایین بیکاری، تورم پایین و رشد کشور در زمینههای مختلف، نظر هرکسی را جلب میکند. بخصوص برای فارغالتحصیلان دانشگاهی، متخصصان زمینههای مختلف، شانسهای بسیاری برای کار در این کشور وجود دارد. حوزهی تکنولوژی و خدمات بهطور بخصوص در این کشور محل توجه است. دستمزدها و شرایط کار هم این بین بهگونهای است که نسبت به کل اروپا، جلبتوجه میکند. برای مثال این ببین تخفیف مالیاتی برای پنج سال نخست مهاجرت در نظر گرفته میشود.
- توزیع ثروت: براساس سرانه درآمد، لوکزامبورگ و قطر دو شکور ثروتمند جهان بهحساب میآیند. اقتصاد این کشور طوری شامل تنوع میشود و چندملیتی است که شرکتهای بزرگی مثل اسکایپ و آمازون دفاتر اصلی خود را به همین کشور منتقل کردهاند. البته وجود قوانین راحت مالیاتی نیز این بین نقش مهمی ایفا کرده است.
- چندزبانی: در زندگی ساکنان لوکزامبورگ، تنوع زبانی نقشی کلیدی دارد. آنها پیشینهای رومی – ژرمن دارند که این سبب شده این همنشینی ریشه در گذشتهی آنها داشته باشد. قریب بهاتفاق مردم لوکزامبورگ به جز زبان بومی، قادر به صحبت به زبانهای انگلیسی، فرانسه و آلمانی هستند. کسانی که در این کشور بهخاطر کار نیز مهاجرت کردهاند، ملزم به گذراندن دویست ساعت برای یادگیری زبان بومی لوکزامبورگ هستند.
- سیستم سلامت عمومی: 98% مردم لوکزامبورگ تحت پوشش بیمهی عمومی هستند. دارابودن بیمه سبب میشود طیف گستردهای از پزشکان و بیمارستانها، برای فرد رایگان باشند. این سیستم ملزم است به افراد با هر پیشینه و سطح ثروتی، با کیفیتی یکسان خدمات بدهد.
- سیستم آموزش: سیستم مدارس لوکزامبورگ بر اساس سیستم فرانسوی ساخته شده است. پس از تمامکردن مدرسه، فرد قادر است در هرکدام ازا کشورهای اتحادیه اروپا به دانشگاه برود. بااینحال، دانشگاه لوکزامبورگ هم اگرچه در ابتدای قرن بیست ویک تأسیس شده، دانشگاه سطح بالایی است.
- قانون خاک: لوکزامبورگ تا حدی از قانون خاک تبعیت میکند که یعنی اگر کودکی در این کشور حتی از والدین خارجی به دنیا بیاید، میتواند تحت شرایطی تبعهی لوکزامبورگ شود.
مهاجرت غیرقانونی به لوکزامبورگ
همانطور که میدانید کشورهای اتحادیه اروپا، در زمرهی کشورهایی هستند که بهترین رفتار را در قبال پناهندگان و مهاجران غیرقانونی انجام میدهند. لوکزامبورگ دراینخصوص، دو دسته دارد که فرد وارد شده را در یکی از این دو قرار میدهند: وضعیت پناهندگی و وضعیت حمایت فرعی. کسانی که درخواست پناهندگی میکنند و درخواستشان پذیرفته میشود، اجازهی سکونت پنجساله دریافت میکنند. کسانی که چنین اجازهای دریافت میکنند، دیگر اجازهی بازگشت به کشور خود را ندارند. بااینحال نکتهی مثبت این است که این افراد بدون دریافت ویزای کاری، قادر به کار در این کشو هستند.
لوکزامبورگ سال 2011 سیستمی برای بازداشت مهاجران غیرقانونی افتتاح کرد. تعداد بازداشتیها طی دههی اخیر، دائماً افزایش یافته است. اگرچه آنها سعی کردهاند ورودیهای غیرقانونی که شامل شرایط پناهندگی بودند را سروسامان دهند، احتمال حبس یا دیپورت نیز برای این افراد وجود دارد.
قوانین در خصوص مهاجرت
بیش از صدسال است که لوکزامبورگ کشوری با درهای باز به روی مهاجران بهحساب میآید. به همین دلیل مهاجران زیادی وارد خاک این کشور شده، مشغول کار شده، تشکیل خانواده داده و زادوولد کردهاند. اگرچه منشأ درصد قابلتوجهی از این ورودیها، شهروندان کشورهای اروپایی بودهاند، همچنان میتوان در هر گوشهای این کشور، مهاجرانی از کشورهای غیراروپایی هم دید. قوانین مهاجرت لوکزامبورگ طوری سهلالوصول بودهاند که سبب مهاجرت افراد زیادی به این کشور شدهاند.
سال 2018، دولت لوکزامبورگ طرحی را برای ادغام و یکپارچگی ملی تصویب کرد. این طرح برای پذیرش افراد پناهنده و ادغام ساکنان غیربومی در نظر گرفته شده بود. هدف این بود که تنوع قومیتی و برابری در تمام سطوح به کار گرفته شود. در بخشی از پکیج خوشامدگویی، تازهواردها اجازهای را به دولت میدهند که آنها را در برنامههای ادغام دخیل کند. ازاینرو کلاسهای آموزش زبان لوکزامبورگی، آموزش شهروندی، ساختار سیاسی و آشنایی با فرهنگ لوکزامبورگ قدمبهقدم به جلو میرود.
همینطور لوکزامبورگیها قوانین متنوعی دراینخصوص دارند که فعالیتهای تازهواردها به این کشور، با حداقل کُندی باشد. این بخصوص در خصوص کارگران حرفهای، سرمایهگذاران، دانشجویان و کارآفرینان اهل خارج از اتحادیه اروپا که با جامعهای متفاوت روبرو میشوند، صدق میکند.
حتی طبق قانونی که سال 2022 تصویب شد، تمام ساکنان لوکزامبورگ حق شرکت در انتخابات را دارند. قانون قبلی به این صورت بود که باید پنج سال از سکونت فرد میگذشت و بعد حق شرکت داشت.
نظر مردم لوکزامبورگ به مهاجران
حدود نیمی از جمعیت لوکزامبورگ، مهاجران هستند. مسئلهای که در نگاه اول ممکن است کمی عجیب به نظر برسد و خبر از تعارض بدهد. چنین موضوعی در هیچ کشوری نمونه ندارد. مدیریت چنین تنوع نژادیای، کاری بسیار بزرگ و مثالزدنی بهحساب میآید.
یک مسئلهای که باید به طور ویژه به آن توجه کرد، این است که بیشتر مهاجران پرتعداد به لوکزامبورگ، از کشورهای دیگر اتحادیه اروپا هستند. برای مثال، آفریقاییهای کمی در لوکزامبورگ زندگی میکنند و این بیارتباط به شیوهی زندگی مردم این کشور نیست. در آمارهای گروههای حقوق بشری، لوکزامبورگ معمولاً جز کشورهای نژادپرست در خصوص افراد رنگینپوست عنوان میشود. برای مثال در سال 2019، لوکزامبورگ بهعنوان دومین کشور نژادپرست اتحادیه اروپا معرفی شد. بااینحال، دولت لوکزامبورگ طرحهایی را برای مقابله با این مسئله اجرایی کرده است.
شیوههای مهاجرت به لوکزامبورگ
شیوههای متنوعی برای مهاجرت به لوکزامبورگ وجود دارد. برخی از این راههای سریعتر، برخی کاراتر و برخی دشوارتر هستند. در کل لوکزامبورگی کشوری بهحساب میآید که مهاجران بسیاری آن را انتخاب کردهاند. بااینحال توجه به این نکته ضروری است که بیشتر مهاجران ساکن در لوکزامبورگ اهل اتحادیه اروپا بودهاند. ما قصد داریم در ادامه شیوههای مختلف مهاجرت به این کشور را بررسی کنیم.
اقامت و پاسپورت لوکزامبورگ
طبق قانون لوکزامبورگ که البته دائماً در حال بهروزرسانی است، هفت سال اقامت در این کشور منجر به دریافت پاسپورت لوکزامبورگی میشود. یک سری تبصره البته این بین وجود دارد. باید حداقل ۱۸ساله باشید، یکی از سه زبان رسمی این کشور (لوکزامبورگی، فرانسه و آلمانی) را بلد باشید، در کلاسهای آموزش مدنی و مصاحبههای عمومی دیگر شرکت کنید و در کل به اندازهی کافی، مطلع از فرهنگ این کشور تشخیصدادهشده باشید.
لوکزامبورگ، پاسپورت بسیار معتبری دارد. این کشور، در رتبهی دوم معتبرترین پاسپورتهای جهان قرار گرفته است. به این معنی که با پاسپورت این کشور میتوان به 120 کشور جهان بدون نیاز به اخذ ویزا سفر کرد.
از طریق کار
بیشتر کسانی که راهی لوکزامبورگ شده یا میشوند، به نیت جذبشدن در سیستم کار این کشور دست به این کار میزنند. افرادی که جز کشورهای اتحادیه اروپا باشند، مطابق انتظار راحتتر میتوانند این مسیر را در پیش بگیرند. این افراد میتوانند برای نود روز راهی لوکزامبورگ شوند و به دنبال کار بگردند. وقتی کار پیدا شد، آنگاه میتوانند درخواست اقامت کاری کنند.
راه دیگر که برای افراد مربوط به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا توصیه میشود، یافتن پیشنهاد کار از لوکزامبورگ است. فرد میتواند با دنبالکردن فرصتهای شغلی در این کشور اروپایی و ارسال رزومه، در صورت موفقیت از مصاحبه، پیشنهاد کار دریافت کند. با داشتن پیشنهاد کار، این شانس وجود دارد که مراحل اخذ ویزا سریع شود.
از مدارک موردنیاز برای ارائهی ویزای کاری، این موارد است:
- گذرنامهی معتبر، دارای اعتبار
- ارائهی نامهی دریافتی از سازمان اجازه کار ملی – ADEM
- پیشنهاد کاری معتبر
- قرارداد کاری با درج میزان حقوق
- ارائه سوءپیشینه
- گواهی سلامت
مشاغل موردنیاز در لوکزامبورگ
برای دورهای طولانی، کارگر برای کار در حوزهی فولاد، مهمترین شغل موردنیاز در لوکزامبورگ بود. بااینحال، طی دهههای اخیر این مسئله دگرگون شده است. این مشاغل در حال حاضر، بیشتر در لوکزامبورگ موردتوجه هستند:
- متخصص IT و کامپیوتر. برنامهنویسی، شبکه، امنیت، برنامهنویسی وب، برنامهنویسی اپلیکیشنهای موبایل و…
- امور مالی. به لحاظ بانکداری خصوصی، لوکزامبورگ یکی از مهمترین کشورهای اروپایی بهحساب میآید. به همی دلیل مسائل مربوط به امور مالی، در اولویت استخدام در این کشور است. مدیر مالی، کارشناس حسابداری، حسابرسی، مدیریت ثروت، فاینانس، بزرگانی و… نیز این بین موردتوجه هستند.
- مدیریت. مدیریت بازرگانی، اداری، منابع انسانی و…
- لجستیک. حملونقل، کارشناس صادرات و واردات و…
برای متقاضیان جوان، عموماً دو سال سابقه کار در زمینهی مرتبط کفایت میکند. برای افراد با سن بالاتر، معمولاً نیاز به سابقه کار بیشتری است.
از طریق تحصیل
تحصیل دانشجو اهل کشورهای خارج از اتحادیه اروپا، نیازمند دریافت ویزای تحصیلی است. این شیوه، چندان متفاوت از بقیه کشورهای جزء اتحادیه اروپا نیست. برای دورهی تحصیلی، فرد نیاز به دریافت اقامت تحصیلی دارد. جهت این کار، فرد باید شرایط دریافت این نوع ویزا را جمعآوری و بعد درخواست دهد. تحصیل در لوکزامبورگ، ازآنجاکه میتواند منهی به اقامت دائم شود، جالبتوجه است. در واقع تحصیل در لوکزامبورگ شانس خوبی به شما میدهد که در درازمدت بهعنوان شهروند این کشور اروپایی در بیاید یا حداقل آن را به ویزای کاری تبدیل کنید. وگرنه باید تأکید کرد که دانشگاههای لوکزامبورگ در زمرهی بهترین دانشگاههای جهان نیستند و کمتر پیش میآید که فردی تنها بهخاطر تحصیل این کشور را انتخاب کند.
امکان تحصیل در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکترا در لوکزامبورگ برای متقاضیان که شرایط را دارا هستند، فراهم است. از شرایط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی در لوکزامبورگ، این موارد است:
- گذرنامه معتبر، با حداقل شش ماه اعتبار و دارای حداقل دو صفحهی خالی
- کپی امضاشدهی از فرم تکمیلشده درخواست متقاضی
- داشتن تمکن مالی
- بیمه درمانی
- سوءپیشینه
- گواهی سلامت
- مدارک تحصیلی و و ریزنمرات
- فرم معتبر، پذیرش از دانشگاهی لوکزامبورگی
- رسید پرداخت هزینههای پذیرش و ویزا
از نکات شایان توجه این است که شهروندان لوکزامبورگی عموماً زبانهای فرانسه، آلمانی و انگلیسی را بلد هستند. بااینحال تحصیل در بیشتر دانشگاهها به زبان لوکزامبورگی است، هرچند دانشگاههای بینالمللیای وجود دارد که تحصیل در آنها به انگلیسی باشد. مقطع کارشناسی در لوکزامبورگ چهارساله است. ارشد دوساله و دکترا نیز سهساله در نظر گرفته میشود.
وزارت علوم ایران، تنها یک دانشگاه لوکزامبورگی را در لیست دانشکدههای معتبر خود جا داده است. این دانشگاه، همان دانشگاه ملی لوکزامبورگ است که البته در زمرهی دانشگاههای ممتاز جاگرفته است.
تحصیل پزشکی در لوکزامبورگ
پزشکی، رشتهای است که متقاضیان به نسبت بیشتری برای تحصیل در لوکزامبورگ دارد. افراد زیادی برای همین رشته، سراغ این کشور میروند. افراد با دارابودن مدرک دبیرستان و همینطور مدرک زبان آلمانی یا فرانسوی در حد C1 میتوانند برای قبولی در دانشگاه در رشته پزشکی اقدام کنند. تحصیل پزشکی در لوکزامبورگ به این صورت است که فرد سه سال دوره کارشناسی پزشکی را در دانشگاههای دولتی این کشور میگذرانند. پس از آن، افراد برای ارشد پزشکی میتوانند در دانشگاههای آلمان و فرانسه اقدام کنند. بعد از اتمام دوره تحصیل در یکی از دو این کشور، فرد میتواند برای دوره رزیدنتی به لوکزامبورگ برگردد و در این کشور کار کند.
از طریق سرمایهگذاری
یکی از راهکارهای جذاب مهاجرتی به مقصد لوکزامبورگ، سرمایهگذاری است. برای اینکه مسئله منجر به اقامت در این کشور شود، عدد سرمایهگذاری باید پانصد هزار یورو باشد. این میتواند در زمینههای مختلفی به کار گرفته شود.
- ثبت یا همکاری در ثبت شرکت جدید: به مدت حداقل سه سال
- سرمایهگذاری در شرکتی در حال فعالیت: برای حداقل پنج سال
- سرمایهگذاری در صندوق ملی
حقیقت این است که میتوان به شکلهای دیگری از جمله خرید ملک نیز در لوکزامبورگ سرمایهگذاری کرد. بااینحال، این شیوهای نیست که متضمن دریافت اقامت یا شهروندی این کشور اروپایی باشد. شیوههایی از سرمایهگذاری میتواند چنین نتیجهای داشته باشد که سودی به شهروندان این کشور برساند. همینطور باید توجه داشته باشید که لوکزامبورگ، جز کشورهایی با حداقل احتمال مصادرهی اموال است. به این معنی که از امنیت بالای در این کشور برخوردار خواهید بود.
از سوی دیگر، هرگونه سرمایهگذاری باید به تأیید وزارت اقتصاد لوکزامبورگ در بیاید. فردی که متأهل باشد، با چنین شرایطی میتواند اقامت و بعد شهروندی همسر و فرزندان خود را هم کسب کند.
اقتصاد لوکزامبورگ جز باثباتترین اقتصادهای جهان به شمار میرود. ثبت شرکت در این کشور، باتوجهبه اینکه بهعنوان بهشت مالیاتی بهحساب میآیند و در شروع تخفیفهای مالیاتی بسیاری را ارائه میدهند، جذاب مینماید.
خرید خانه در لوکزامبورگ
مهاجرین توان خرید ملک در لوکزامبورگ را دارند و حتی محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. البته باتوجهبه اینکه لوکزامبورگ کشور کوچکی است و زمینهای کمی دارد، هزینه خرید نیز بالا است. حتی شرایطی پیشبینی شده که فرد با خرید ملک در لوکزامبورگ بتواند اقامت دائم و پاسپورت لوکزامبورگی به دست بیاورد. بااینحال، این شیوه بهعنوان اولویت معمولاً در نظر گرفته نمیشود، جالبتوجه است.
برای خرید ملک در لوکزامبورگ، بهتر است به آژانسهای معتبر املاک این کشور مراجعه کنید. برای خرید ملک در این کشور نیاز به رعایت ضوابطی دارید که بدون همکاری آژانسهای املاک، ممکن است گیجکننده باشید. فردی ۱۸ساله قادر به خرید ملک در این کشور است. درصورتیکه این ملک پانصد هزار یورو حداقل ارزش داشته باشد، در شرایط دریافت شهروندی لوکزامبورگ خواهید بود. شرایط دیگر این است که پنج سال این ملک را نگه دارید و یکی از سه زبان رسمی این کشور را (با ارائهی مدرک زبان معتبر) یاد گرفته باشید.
حدود قیمت ملک در لوکزامبورگ به این صورت است که هر مترمربع آپارتمان به طور متوسط 4500 یورو قیمت دارد. خرید یک دوخوابه، حدود چهارصد هزار یورو گزینهای است که در بازار ملک این کشور میتوان روی آن حساب باز کرد. بااینحال سوئیتهایی وجود دارد که بتوان آنها را با 250 هزار یورو تهیه کرد. همینطور باید توجه کنید که نمیتوان در بازار ملک این کشور دنبال سودجویی بود و به خریدوفروش سریع املاک پرداخت.
از طریق ازدواج
ازدواج، یکی دیگر از راهکارهای گرفتن اقامت و شهروندی لوکزامبورگ است. همهی افراد قادر به ثبت ازدواج در کلیساهای این کشور هستند. حتی اگر قصد ازدواج با یک لوکزامبورگی را داشته باشید، میتوانید ابتدا در شهرداری ازدواج کنید و بعد در کلیسا آن را به ثبت برسانید. برای ازدواج در این کشور، عروس و داماد باید ۱۸ساله باشند. همینطور عروس نیاز دارد که رضایت پدر و مادر خود را ارائه دهد. همینطور هرکدام از دو نفر فرزندی از قبل داشته باشند، باید تکلیف نگهداریاش مشخص باشد. یکی از دو فرد باید اقامت دائم لوکزامبورگی داشته باشد و در یک آدرس زندگی کنند. در چنین شرایطی، تبعهی کشور دیگر بعد از سه سال زندگی مشترک میتواند درخواست شهروندی کند.
قانونی در زمینهی مهاجرت به لوکزامبورگ وجود ندارد که به شما اجازه دهد به دلیل ازدواج قصد ورود داشته باشید. برای این منظور، یک سری راهکارهای اقامت موقت وجود دارد. به این صورت که فرد برای دریافت ویزای کوتاهمدت (C) درخواست میدهد. همینطور اگر یک شهروند لوکزامبورگی، جزئی از خانوادهی شما باشد، ویزایی به اسم تجدید دیدار خانواده وجود دارد. این ویزا عموماً سهماهه است. همینطور باید در نظر گرفت که شهروندان ایرانی، توان تمدید ویزای کوتاهمدت خود را در لوکزامبورگ ندارند.
از طریق تولد فرزند
کشورهایی باتوجهبه قانون خون تابعیت به کودکان اعطا میکنند. به این معنی که تنها در شرایطی که یکی از والدین تبعهی کشور باشد (در برخی کشورها از جمله ایران همین هم تبصره دارد و آن والد، باید پدر باشد) به فرزند متولد شده شهروندی میدهند. کشورهایی هم هستند که قانون خاک را مدنظر میگیرند. به این معنی که هر کودکی که در کشور آنها متولد شود، تبعهی این کشور خواهد شد.
لوکزامبورگ بهطورکلی جز کشورهایی بهحساب میآید که به طور اتوماتیک، در صورت اینکه یکی از والدین لوکزامبورگی باشد، به کودک شهروندی این کشور را اعطا میکند. بااینحال شرایطی خاص موجود دارد که به فرزندِ والدینی خارجی با تولد در این کشور شهروندی اعطا شود. این مسئله به طور آنی نیست و با پنج سال زندگی و تحصیل در لوکزامبورگ و یادگیری یکی از سه زبان، این کودک در شرایط گرفتن پاسپورت لوکزامبورگی قرار میگیرد. جدا از اینکه اگر والدین بتوانند برای خود شهروندی این کشور را دریافت کنند، کودک زیر ۱۸ساله هم پاسپورت لوکزامبورگی به دست میآورد.
مهاجران ایرانی لوکزامبورگ
یک اقلیت ایرانی در لوکزامبورگ زندگی میکنند. بااینحال این اقلیت چندان بزرگ نیستند. به طور تاریخی، لوکزامبورگ کمتر موردتوجه ایرانیان قرار گرفته است. تجربه جالبی که یک ایرانی از زندگی در لوکزامبورگ نوشته باشد را پیدا نکردیم. بااینحال، در ادامه یک سری نظرات کاربران تبعهی کشورهای دیگر را مرور میکنیم:
- در زمینهی آیتی کار میکنم و هر چیزی که میشنوید را باور نکنید. زندگی عالی است. ساعات کاری بسیار مناسب است؛ ولی مثل هرجای دیگر، کار بالا و پایین دارد. زیرساخت لوکزامبورگ عالی است و چیزی است که من را اینجا نگه داشته است. هزینه زندگی بالاست.
- گاوها همهجا هستند. تبلیغات سیگار، کارگرهای مرزی فرانسوی را نشانه میگیرند. خیابانها از اتاقخواب شما تمیزتر هستند. آنجا را ببینید، باز هم گاو میبینید!
- گران است؛ ولی هیجانانگیزترین جای جهان نیست، بدترین هم نیست. اگر بچه دارید، برای بچهها امن و عالی است. سیستم درمانی بسیار کارآمد است. بااینحال زندگی حوصله سر بر است. هوا همیشه گرفته و بارانی است و حتی در شهرهای کوچک اطراف، عجیب نیست که قیمت یکخانه یک میلیون یورو باشد.
- کیفیت زندگی عالی است. در نظر داشته باشید که لوکزامبورگ برای کسب درآمد عالی است. برخی حتی برای زندگی وارد این کشور نمیشوند و از مرز هر روز عبور میکنند تا کار کنند. فضای سبز بسیار زیاد است، چیزهایی که مناسب کودکان و دورهمی است. بسیار امن است و حتی سفر به شهرهای بزرگ اروپایی با سیستم راهآهن، سریع و امن است.
- مهاجر به لوکزامبورگ بودم و حالا شهروند آن هستم. جای خوبی است، اگر بخواهید خانواده تشکیل دهید، عالی است، چون همهچیز تمیز و امن است. هزینهها بالاست ولی مالیات زیاد نیست. اگر قصد پسانداز داشته باشید، بهترین کشور اتحادیه اروپا است.
هزینه زندگی در لوکزامبورگ
همانطور که میدانید، لوکزامبورگ کشور گرانقیمتی است. حتی هزینهی زندگی در این کشور در حال افزایش است. پایتخت این کشور، شهر لوکزامبورگ سیتی، در بین پنجاه شهر گرانقیمت جهان بهحساب میآید. اگرچه این شرایط همچنان از شهرهایی مثل ژنو، لندن و نیویورک ارزانتر است، همچنان این شهر از مادرید، پراگ یا اوکلند بسیار گرانتر بهحساب میآید. به همین دلیل بیشتر مهاجران به لوکزامبورگ بهجای اینکه دنبال کیفیت زندگی بالا باشند، دنبال کسب درآمد هستند؛ چون درآمدها در این کشور به نسبت بسیار بالا است. در کل اتحادیه اروپا، لوکزامبورگ بالاترین عددِ کف حقوق ماهیانه را ارائه میدهد.
موارد | هزینه به یورو |
کف حقوق ماهیانه | 2,141 |
اجاره آپارتمان | 1261 (45 متر در منطقه متوسط) 2569 (85 متر در محلهی گران) |
بلیت حملونقل عمومی – ماهیانه | 38 |
یک لیتر بنزین | 1.6 |
غذا در رستوران معمولی | 20 |
کاپوچینو | 3 |
یک پاکت سیگار مارلبرو | 5.5 |
شیر، هر لیتر | 1.2 |
تخممرغ 12 عددی | 3.3 |
پنیر، هر کیلو | 10 |
نان، برای دو نفر | 2.8 |
هزینه میانگین قبوض، ماهانه | 219 |
جمعبندی
لوکزامبورگ یکی از کشورهای زیبای اروپایی است که در کنار آن بسیار توسعهیافته و برای مهاجرت جذاب است. چیزی که بسیار در خصوص لوکزامبورگ جلبتوجه میکند، تنوع و تحمل قومیتی است مسئلهای که سبب همدلی بیشتر و بهوجودآوردن کشوری توسعهیافته شده است.
بیشتر افرادی که این کشور را برای زندگی انتخاب میکنند، کار و کسب درآمد در این کشور را هدف قرار میدهند. به این معنی که هزینهها بهگونهای است که نمیتوان آن را چندان برای یک زندگی همراه با سرگرمی در نظر داشت. حتی فضا بهگونهای است که هزاران کارگر که در فرانسه زندگی میکنند، هر صبح از مرز رد شده، وارد لوکزامبورگ میشوند و به سر کار خود میروند تا عصر به فرانسه برگردند. به همین ترتیب، برای کسانی که قصد پسانداز دارند، به توجه به دستمزدهای بالای پرداختی در لوکزامبورگ، این کشور گزینهی جالبی است.
سؤالات متداول در خصوص مهاجرت به لوکزامبورگ
یورو
خیر. فرانسه و آلمانی دو زبان رسمی دیگر در لوکزامبورگ هستند. به جز آن، بیشتر مردم این کشور انگلیسی بلد هستند.
لوکزامبورگ تنها یک دانشگاه قابل توجه دارد که آنهم به نسبت تازه افتتاح شده است. برای مهاجرت تحصیلی، چندان لوکزامبورگ گزینهی ایدهئالی نیست.
بله، اگر به قصد کار به این کشور بتوانید مهاجرت کنید، قطعاً ارزشش را خواهد داشت. این کشور به پرداخت دستمزدهای پایین و تخفیفهای مالیاتی شهره است. همینطور میتوان در این کشور کار و در کشوری همسایه زندگی کرد.
تقریباً نیمی از ساکنان لوکزامبورگ اتباع کشورهای دیگر هستند و به این لحاظ، میتوان این کشور را مهاجرپذیرترین کشور جهان معرفی کرد.
نه چندان. با این حال، این کشور خالی از ایرانی هم نیست.
نظرات کاربران