0

فیلم اتوبوس

the bus

فیلم اتوبوس فیلمی ایرانی است که توسط یدالله صمدی در سال ۱۳۶۴ ساخته شده و در چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اکران شد.

به گزارش خوبو، اتوبوس از جمله بهترین فیلم‌های دهه شصت سینمای ایران است. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره خوب 7.3 را کسب کرده است. 123 نفر به این فیلم نمره داده‌اند.

عوامل و بازیگران فیلم اتوبوس

اتوبوس فیلمی است که در ژانر درام و کمدی توسط یدالله صمدی ساخته شده است. یدالله صمدی، کارگردان این فیلم متولد ۱۳۳۱ در شهر مراغه، کارگردان٬ فیلم نامه نویس و تهیه کننده سینما اهل ایران بود. صمدی فعالیت سینمایی خود را با فیلم «تختخواب سه نفره» از دستیار کارگردانی نصرت کریمی در سال ۱۳۵۱ آغاز نمود و در سال ۱۳۶۳ با ساخت اولین فیلم خود “مردی که زیاد می‌دانست”، ساخت اوّلین فیلم طنز پس از انقلاب را به نام خود سند زد و با همین فیلم برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از سومین جشنواره فیلم فجر گردید.

یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های آثار یدالله صمدی توجه به فرهنگ بومی آذربایجان و استفاده از داستان‌های اصیل این سرزمین است که حاصل آن را می‌توان در فیلم‌های اتوبوس (۱۳۶۴)، ساوالان (۱۳۶۸)، دمرل (۱۳۷۲) و سارای (۱۳۷۶) مشاهده نمود. که در این میان فیلم اتوبوس (۱۳۶۴)، به عنوان یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های آن دوره نیز شناخته می‌شود. او سابقه ساخت فیلم بانوی من را نیز در کارنامه دارد.

کارگردانیدالله صمدی
نویسندهداریوش فرهنگ
بازیگرانهادی اسلامی
حمید طاعتی
مرتضی احمدی
سعید عباسی
محمدرضا مرسلی
فیلم‌بردارمرتضی رستگار
تدوینحسین زندباف
سال انتشار1364
مدت زمان فیلم112 دقیقه
نمره IMDB7.3
فیلم اتوبوس

خلاصه داستان

اهالی یک روستا به دو گروه بالادهی و پایین دهی (حیدری و نعمتی) تقسیم شده‌اند.

سرکردة نعمتی‌ها نمکزار خود را به کدخدا، که به دشمنی و کینة بین دو گروه دامن می‌زند می فروشد و یک اتوبوس مستعمل می‌خرد تا با آن مسافرکشی کند.

ورود اتوبوس به روستا کار گاریچی (مسافرکش) حیدری‌ها را کساد می‌کند و اختلاف‌ها بیش تر می‌شود. در این میان کدخدا سرکردة حیدری‌ها را ترغیب می‌کند تا آسیابش را به او ــکدخداــ بفروشد و اتوبوسی بخرد.

کش مکش بیش از پیش بالا می‌گیرد. وساطت‌ها و نصایح معلم روستا و ریش سفید ده کارساز واقع نمی‌شود. کمبود مسافر و کسادی کار سبب می‌شود که اقساط اتوبوس نعمت خان عقب بیفتد و هنگامی که فروشندگان اتوبوس برای ضبط اتوبوس مستعمل پا به ده می‌گذارند نعمت خان با چوب دستی به سراغ کدخدا می‌رود و نمکزار خود را طلب می‌کند.

حیدرخان و اهالی روستا نیز به تبع نعمت و در حمایت از او رو در روی کدخدا می‌ایستند. کدخدا نمکزار و آسیاب را پس می‌دهد و عداوت کهنه با ازدواج دختر نعمت با پسر حیدر جای خود را به دوستی می‌دهد.

فهرست جوایز فیلم اتوبوس

در چهارمین دوره برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1364، فیلم اتوبوس موفق به دریافت سه سیمرغ بلورین و یک تقدیرنامه شد.

  • برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم، دوره ۴ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۴
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (هادی اسلامی)، دوره ۴ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۴
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین تدوین (حسین زندباف)، دوره ۴ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۴
  • تقدیر بابت بهترین موسیقی متن (بابک بیات)، دوره ۴ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۴

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *