0

فیلم پری ناز

فیلم پری ناز

فیلم پری ناز فیلمی ایرانی است که توسط بهرام بهرامیان در سال ۱۳۸۹ ساخته شده و پس از هفت سال توقیف در شهریور ۱۳۹۶ به اکران عمومی درآمد.

به گزارش خوبو، پری ناز یکی از فیلم‌های توقیف شده سینمای ایران است. دلیل توقیف شخصیت اصلی فیلم با بازی فاطمه معتمدآریا بود. شورای پروانه نمایش دولت دهم، نمایش چهره زن مومن و متدین که دارای وسواس‌های فکری و اختلالات شخصیتی است را رد کرد و اعلام کرده بود چنین تصویری امکان نمایش در سینماها را ندارد. این فیلم سرانجام با تغییرات و حذفیات بخش‌هایی از آن اکران شد. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره متوسط 5.6 را کسب کرده است. 123 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

دانلود فیلم پری ناز

عوامل و بازیگران فیلم پری ناز

پری ناز فیلمی است که در ژانر درام توسط بهرام بهرامیان ساخته شده است. بهرامیان با ساخت فیلم آل در سال ۱۳۸۸ قدم به عرصه فیلمسازی در سینما گذاشت. آینه شمعدون دیگر کار ساخته شده توسط اوست.

کارگردانبهرام بهرامیان
تهیه کنندهمحمد نجیبی
نویسندهبابک کایدان
بازیگرانفاطمه معتمدآریا
طناز طباطبایی
فرهاد آئیش
مصطفی زمانی
حمید فرخ نژاد
شبنم قلی خانی
مریم زارعی
فرخ نعمتی
مژگان بیات
مائده طهماسبی
تدوینمصطفی خرقه پوش
موسیقیمحمدرضا درویشی
سال ساخت1396
نمره IMDB5.6
مدت زمان فیلم88 دقیقه
پوستر فیلم پری ناز

خلاصه داستان

پریناز (مریم زارعی) پس از مرگ مادر (شبنم قلی خانی)، به سراغ خاله‌اش (فاطمه معتمدآریا) می‌رود که تنها کسی است که می‌تواند به او پناه بدهد. خاله از پذیرفتن او امتناع می‌کند. اما سرانجام در ماجراهایی پریناز بالاجبار با خاله‌اش (که تنها کسی است که دارد) زندگی می‌کند و پس از آن اتفاقات خاصی برایشان به وقوع می‌پیوندد.

نقد و بررسی فیلم پری ناز

پری ناز فیلمی به کارگردانی بهرام بهرامیان و نویسندگی بابک کایدان است. این فیلم که در سال 1389 تولید شد به دلیل حضور شخصیتی به نام فرخنده با بازی فاطمه معتمد آریا  که نمایش دهنده چهره زنی مومن با وسواس‌های فکری و اختلالات شخصیتی به مدت ۷ سال توقیف بود و شورای پروانه نمایش دولت دهم اعلام کرده بود چنین تصویری امکان نمایش در سینماها را ندارد، این فیلم 110 دقیقه ای سرانجام با تغییرات فراوان و انجام اصلاحات در شهریور ۱۳۹۶ با مدت 88 دقیقه در گروه هنر و تجربه اکران شد.

فیلم پری ناز قصه دختر بچه‌ای به نام پری ناز است که پس از مرگ مادرش خورشید با بازی شبنم قلی خانی، به سراغ خاله‌اش فرخنده با بازی فاطمه معتمد آریا، که پیر دختری مذهبی و تنها کسی است که می‌تواند به او پناه بدهد، می‌رود. خاله در ابتدا از پذیرفتن پری ناز که به اصطلاح حرامزاده و حاصل یک رابطه نامشروع دوستی نه ازدواج است، امتناع می‌کند و او را نجس می داند. در ادامه یکی از بچه‌های آن محل که لکنت زبان دارد و همبازی پری ناز است، در حین بازی با او مداوا می‌شود و پس از آن از پری ناز به عنوان فرشته و نظر کرده یاد می شود و سایر اهالی محل نیز برای سایر امور و کارهای خیر از او کمک می خواهند. سرانجام در ماجراهایی پریناز بالاجبار با خاله‌اش زندگی می‌کند و بعد از آن اتفاقات خاصی برایشان به وقوع میپیوندد و فرخنده با وجود وسواسهای شدید فکری و ذهنیت بدی که از خورشید دارد نهایتا نگهداری پریناز را قبول می کند.

فیلم پری ناز با سکانس تجاوز به خورشید آغاز می شود و در ادامه با مرگ خورشید قصه ادامه پیدا می‌کند و یک شروع طوفانی را برای مخاطب رقم می‌زند، اما در ادامه با قصه خطی خود و پایان نا امید کننده در ذوق مخاطب می زند.

فیلمنامه پری ناز در لایه‌های پنهان خود به نقد خرافه و خرافه پرستی می‌پردازد و بیننده را در فکر فرو خواهد برد و تلنگری آشکار جهت بیدار شدن به او می‌زند، اما نه به صورت مستقیم و گل درشت، بلکه به صورت المان و نشانه پیام‌های خود را به مخاطب می‌دهد تا در ذوق مخاطب نخورد و به همین دلیل هیچگاه دچار شعار زدگی نمی‌شود.

فی الواقع بیننده پس از دیدن فیلم غیر ممکن است تا ساعاتی به کارهای به ظاهر خرافه افراد حاضر در قصه فکر نکند و آن‌ها را با مثال های واقعی جامعه اطراف خود قیاس نکند.

تمامی شخصیت‌های قصه، ما به ازای بیرونی دارند و همه کدهایی که نویسنده و کارگردان به مخاطب خود می دهد می‌توان به نوعی نمادگرایی تلقی کرد، از خیس کردن پری ناز در بخش هایی از فیلم تا قفل زدن تاب و متوسل شدن به آن و …

بهرام بهرامیان که سابقه دستیار کارگردانی و مدیریت صحنه را در کارنامه کاری خود دارد پس از ساخت فیلم بلند سینمایی «آل» و ساخت سریال های تلویزیونی «ساعت شنی» و « مشق عشق» در فیلم پریناز، تجربه متفاوتی چه در کارگردانی و چه در فیلمنامه دنبال می کند و به دلیل حرف فیلم که یک پیام جهانی است و در آن به ستیز با خرافه و خرافه پرستی می پردازد تجربه ای متفاوت تر از تجربه های پیشین خود را رقم زده است، هر چند که قسمت هایی از آن با فیلم قبلی خود یعنی فیلم «آل» شباهت هایی دارد.

فیلم پریناز جدا از قصه و سوژه اصلی داستان که بکر است، از بازیگرهای خوب و بازی خوب آن‌ها نیز بهره می برد. بازیگرانی که هر کدام می‌توانند فروش یک فیلم را تضمین کنند، از فاطمه معتمد آریا گرفته تا حمید فرخ نژاد، طناز طباطبایی، فرهاد آییش و مصطفی زمانی و …

نکته قابل توجه فیلم گریم بی نظیر بازیگران این فیلم است که اصلاً شباهتی به گریم های سابق این بازیگران در فیلم‌های قبلی شان نداشته است و از نقاط قوت فیلم است و این عدم شباهت تا آنجا پیش می رود که حتی تشخیص بازیگران برای مخاطب بسیار سخت است، علی الخصوص گریم مصطفی زمانی که هیچ شباهتی به خود این بازیگر ندارد.

فیلم با اینکه 7 سال توقیف بوده و زمان زیادی از سال ساخت آن می‌گذرد اما همچنان قصه نو و تازه ای را روایت می‌کند و تنها پایان بندی کنونی این فیلم اصلی ترین نقطه ضعف آن محسوب می‌شود که آن هم می تواند به دلیل حذف قسمت‌هایی از فیلم باشد، علی الخصوص شخصیت حمید فرخ نژاد که در فیلم بسیار منفعل است.

نویسنده: مرتضی کوه مسکن
منبع: سایت سلام نو

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *