0

بازی Prince of Persia: The Lost Crown

Prince of Persia: The Lost Crown

بازی Prince of Persia: The Lost Crown در ژانر مترویدونیا و اکشن ماجرایی است. ژانری که این روز‌ها کمپانی یوبیسافت کمتر به آن مشهور است.

به گزارش خوبو، پس از سال‌ها انتظار، بالاخره زمان بازگشت سری شاهزاده ایرانی، تحت عنوان شاهزاده ایرانی: تاج گمشده، فرا رسیده است. سازنده قول داده است که یک تجربه بازی پیشرفته و خلاقانه را ارائه دهد، موضوعی که امیدها و اشتیاق ها را افزایش داد.

در این بررسی، نگاهی جامع به بازی جدید شاهزاده پارسی، از داستان، گیم پلی و طراحی دنیای آن خواهیم داشت. پس با ما در ادامه مطلب همراه شوید.

بازی Prince of Persia: The Lost Crown

داستان بازی Prince of Persia: The Lost Crown

در میان اتفاقات عجیب و خطراتی که سرزمین پارس را تهدید می‌کند، این کشور توسط گروهی از قهرمانان به نام گارد جاویدان حفاظت می‌شود. این گروه هفت نفره شامل سربازانی قدرتمند و اسطوره‌ای است که توسط وهرام (Vahram) رهبری می‌شوند. آنها برای حفاظت از قلمرو پارس تحت کنترل ملکه تومیریس (Thomyris) قسم خوردند و تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا صلح همیشه پایدار باشد.

گیمر کنترل یکی از همین هفت شخصیت قدرتمند با نام سارگون (Sargon) را بر عهده خواهد گرفت. شاید عجیب به نظر برسد اما در Prince of Persia: The Lost Crown گیمر در نقش شاهزاده محبوب این سری ظاهر نخواهد شد. سارگون جوان‌ترین عضو این گروه است و از توانایی‌های شاخص او می‌توان به سرعت باور نکردنی و مهارت بالا در مبارزه با شمشیر اشاره کرد.

در ابتدای بازی، سرزمین پارس با حمله‌ای روبرو می‌شود و Sargon به همراه دیگر برادران و خوهرانش این حملات را ناکام می‌گذارند. در حاشیه مراسم تقدیر و تشکر ملکه از Sargon و اتفاقات بعد از آن، شاهزاده داستان که با نام غسان (Ghassan) شناخته می‌شود، ربوده شده و به کوه قاف (Mount Qaf) منتقل می‌شود. ملکه از قهرمانان داستان می‌خواهد که هر چه سریع‌تر به دنبال شاهزاده رفته و جان او را نجات دهند.

کوه قاف و شهر آن، سرزمینی باستانی است که از آن به عنوان محل زندگی سیمرغ یاد می‌شود. سیمرغ خداوند زمان و دانش است و در عین حال عنوان مدافع اصلی سرزمین پارس را نیز یدک می‌کشد. اما حالا سی سال است که سیمرغ ناپدید و طسمی باعث شده تا در کوه قاف اتفاقات عجیبی رخ دهد.

قهرمانان داستان بعد از ورود به این منطقه می‌فهمند که به خاطر این طلسم، زمان در کوه قاف دچار اختلالات زیادی شده و همین مورد می‌تواند درک زمان و مکان را برای آنها دشوار کند. داستان Prince of Persia: The Lost Crown تحت تاثیر مستقیم اسطوره ‌شناسی ایران باستان نوشته شده است.

وفاداری نسبت به نام‌ها، مکان‌های و اساطیر مختلف چیزی است که قبلا به ندرت در این سری شاهد آن بودیم. تاثیرگذاری تاریخ ایران در بازی، استفاده از شخصیت‌های مهم باستانی در طول داستان و بهره گرفتن از اساطیر و قلمرو‌های شناخته شده مانند تخت جمشید نکاتی است که می‌تواند جذابیت داستان را افزایش دهد. حتی اگر گیمر آشناییت چندانی با تاریخ و اسطوره شناسی ایران نداشته باشد، داستان بازی می‌تواند همراه با شخصیت‌های خود روایتی جذاب را ارائه کند.

بازی Prince of Persia: The Lost Crown

گیم پلی بازی Prince of Persia: The Lost Crown

یکی از مهم‌ترین بخش‌های بازی که در همان ساعات اولیه بازیکن را تحت تاثیر قرار می‌دهد، ظاهر چشم‌نواز و زیبای آن است. میان‌پرده بازی گاهی اوقات سینمایی و کاملا انیمیشنی هستند و گاهی هم مجموعه‌ای از تصاویر ثابت، اما در هر دو صورت منحصر به فرد هستند و هویت خاصی به روایت بازی می‌دهند.

همه چیز در بازی Prince of Persia: The Lost Crown، از مبارزات گرفته تا انیمیشن هر شخصیت و پویایی محیط، به زیبایی باهم هماهنگ هستند. ترکیب همه این‌ها با سبک هنری خاص بازی که شدیدا از اساطیر ایران باستان الهام گرفته، ظاهر این بازی را بیش از پیش خاص می‌کند.

طراحی مراحل

بازگشت دوباره مجموعه بازی Prince of Persia به حالت ساید اسکرولر دو بعدی با یک اتفاق کاملا جدید برای این مجموعه همراه شده و آن هم ساختار مترویدوانیایی مراحل است. به‌نظر می‌رسد که کوه قاف یک محیط بسیار بزرگ و متنوع با نقشه‌ای پیچیده و یکپارچه خواهد بود.

توانایی‌های جدیدی که در طول بازی کسب می‌کنید، علاوه بر بهبود مبارزات و توانایی‌های حرکتی، اجازه ورود به مکان‌هایی که پیش از این غیرقابل دسترس بودند را هم می‌دهند و این یعنی باید بارها نقشه بازی را بالا و پایین کنید تا همه‌جای آن را کاوش کرده باشید. با انجام این کار، آیتم‌های مختلف، آپگرید و میان‌برهای کلیدی، مراحل فرعی، شخصیت‌های فرعی و غیره را در گوشه و کنار کوه قاف پیدا خواهید کرد. البته به‌لطف گوناگونی زیست بوم‌های زیبای بازی از کاوش چندباره نقشه خسته نخواهید شد.

در تریلرهای بازی می‌بینیم که سارگون خرابه‌های قلعه قله قاف، سیاه‌چال‌های مرگبار قدیمی و یک جنگل هم در نزدیکی آن‌ها که پر از هیولاها و گیاهان کشنده را پشت سر می‌گذارد. هر یک از این مناطق نه‌تنها به‌خاطر ظاهر خاصشان از هم متمایز می‌شوند، بلکه دشمنان، خطرات محیطی، چالش‌های سکوبازی و چندین خصوصیت منحصر به‌فرد دیگر هم به هرکدام از آن‌ها شخصیت خاص خودشان را می‌دهد.

چک‌ پوینت‌ ها

با کاوش در قله قاف به مناطق ساکت و امنی برای استراحت نیاز پیدا خواهید کرد تا با خیال راحت‌تری در کوه قاف ماجراجویی کنید. این مکان‌های امن در قالب درختان Wak-Wak در نقشه پیدا می‌شوند که حکم چک‌پوینت را دارند. بعد از هربار مردن، به آخرین درختی که در آن استراحت کرده بودید برمی‌گردید.

علاوه بر این، می‌توانید از درختان Wak-Wak برای تغییر دادن توانایی‌ها و ویژگی‌های خاص‌تان استفاده کنید و برای خطرات پیش‌رو آماده شوید.

بازی Prince of Persia: The Lost Crown

کنترل سارگون

در تمام عناوین مجموعه بازی Prince of Persia، حرکت روان در محیط هسته اصلی بازی بوده و به‌نظر می‌رسد که در بازی Prince of Persia: The Lost Crown توجه ویژه‌ای شده است.

سارگون برای حرکت روان در محیط‌های متنوع قله قاف، علاوه بر پرش عادی، پرش بلند و سر خوردن روی زمین، می‌تواند بین دیوار‌ها بپرد، از میله‌ها تاب بخورد، دستگیره‌ها را بگیرد و به روش‌های مختلف دیگر سرعت و زیبایی حرکاتش را حفظ کند.

سکوبازی

تمام تصاویر و تریلرهای بازی Prince of Persia: The Lost Kingdom نشان می‌دهد که استودیو Ubisoft Montpellier با توجه به گذشته این مجموعه، توجه ویژه‌ای به تاثیر سکوبازی روی تجربه بازیکنان کرده‌ است. با نگاهی به دنیای کشنده مترویدوانیایی، توانایی‌های خاص سارگون و چالش‌هایی که در مقابل او قرار می‌‌گیرد، مشخص است که سازندگان از عناوین موفق این سبک مثل بازی Hollow Knight و سری بازی Ori درس‌های زیادی گرفته‌اند.

تیغه‌هایی که از دل دیوار بیرون می‌آیند، تله‌های متحرکی که باید یا از روی آن‌ها بپرید یا از زیرشان سر بخورید، و سطوحی که بعد از چند لحظه از زیر پایتان محو می‌شوند، برخی از چالش‌های محیطی بازی هستند که تا این لحظه دیدیم. مشخصا با پیشرفت در بازی و کسب مهارت‌های جدید و پیچیده‌تر، چالش‌های بزرگتری در مقابلتان قرار خواهد گرفت.

مبارزات

البته مکانیک‌های حرکت در محیط بازی The Lost Crown تنها بخش آن نیستند که در طراحی آن‌ها به سرعت و روان بودن حرکات توجه شده و به‌نظر می‌رسد که مبارزات آن هم با همین دید طراحی شده‌ است. در کنار ضربات عادی و قدرتی، سارگون می‌تواند دشمنان را به هوا پرتاب کند، با شمشیرش ضربات کوبنده بزند و حتی با انجام کارهایی مثل کوبیدن دشمنان به تیغ‌های روی دیوار، از خطرات محیطی به نفع خودش استفاده کند.

درکنار ضربات هجومی، سارگون می‌تواند حمله دشمنان را دفاع کرده یا جاخالی دهد. البته او یک حرکت مخصوص به‌نام Vengeful Counter هم دارد که حمله دشمنان را با یک حرکت سینمایی پاسخ می‌دهد.

یکی از توانایی‌های مهمی که سارگون در ابتدای بازی دریافت می‌کند، Athra Surge نام‌ دارد که به او اجازه می‌دهد انرژی درونش را برای انجام حرکات خاص و قدرتمند کنترل کند. هریک از حملات شما در بازی نوار مخصوص Athra Surge را پر می‌کند و با دریافت هر ضربه از دشمنان، نوار را خالی می‌کند. سطوح مختلف Athra Surge با یکدیگر متفاوت هستند و هرکدام از آن‌ها ویژگی‌ خاص خودشان را دارند.

اولین Athra Surge را که دریافت کنید، متوجه می‌شوید که یکی از انواع ضعیف آن است و برای انجامش تنها به یک نوار Athra Surge نیاز دارید.

دشمنان

با این‌که اطلاعات و تصاویر مربوط به بازی Prince of Persia: The Lost Crown تنها از چندساعت ابتدایی بازی به‌دست آمده، تنوع دشمنان و باس‌ها در این مدت زمان نسبتا کوتاه بازی تاثیرگذار است. خصوصا باس‌ها که به‌نظر می‌رسد تاثیر بزرگی روی تجربه بازیکن دارند.

در سه یا چهار ساعت ابتدایی، سارگون با پنج باس مختلف روبرو می‌شود. باس‌های بازی، از یک ژنرال غول‌آسای اسب سوار گرفته تا هیولای عظیم‌ الجثه‌ای که ترکیبی از گوزن و گراز است، با تفاوت‌های ظاهری و حرکتی جذابشان لذت پیش‌روی در بازی را دوچندان می‌کنند.

البته دشمنان عادی هم گوناگونی خاص خودشان را دارند. برخی از آن‌ها با حرکات روان و سریع‌شان به سارگون حمله می‌کنند و برخی سبک مبارزه آرام‌تری دارند و ابتدا ضربات سارگون را با سپر دفاع می‌کنند تا فصرت ضدحمله را پیدا کنند.

بازی Prince of Persia: The Lost Crown

آیتم‌ها

سارگون در طول بازی به آیتم‌هایی دست پیدا می‌کند که در ادامه راه کمک بزرگی به او می‌کنند. این‌جاست که تعدادی از مهم‌ترین تاثیرات بازی Hollow Knight روی سیستم نقشه و آیتم‌های بازی Prince of Persia: The Lost Crown دیده می‌شود. یکی از اولین آیتم‌هایی که در بازی پیدا می‌کنید Eye of the Wanderer نام دارد و به شما کمک می‌کند که با کاوش در محیط بازی، نقشه مناطق جدید را رسم کنید.

دیگر آیتم، Memory Shard است که اجازه می‌دهد نقاط مختلف نقشه، مثل ورودی نقاط جدید که در ابتدای بازی از دسترستان خارج است یا گنجینه‌های دور از دسترس را با اسکرین‌شات گرفتن علامت‌گذاری کنید تا در آینده فراموششان نکنید. علاوه بر این‌ها، می‌دانیم که سارگون یک کمان هم دریافت می‌کند تا توانایی‌های دوربرد بیشتری برای مقابله با دشمنان داشه باشد.

پیشرفت در بازی

در بازی The Lost Crown نوع دیگری از آیتم‌های کمکی پیدا می‌کنید که Amulet نام دارند و در عمل تفاوتی با Charmهای بازی Hollow Knight یا Spirit Shard بازی Ori and the Will of the Wisps ندارند. هرکدام از Amuletها ویژگی‌های کلیدی و تاثیرگذاری مثل افزایش خط سلامتی دارند که بدون شک به آن‌ها نیاز پیدا می‌کنید. در ابتدای بازی تنها اجازه فعال کردن یک Amulet را دارید، اما با ارتقای بیشتر سارگون می‌توانید از قابلیت‌های‌ تعداد بیشتری از آن‌ها بهره ببرید.

دیگر آیتمی که به سارگون اجازه قدرتمندتر شدن می‌دهد، برگ درخت سوما است. این برگ‌ها در تمام مناطق نقشه بازی مخفی شده‌اند و هربار که چهارتا از آن‌ها در اختیار داشته باشید می‌توانید خط سلامتی سارگون را افزایش دهید.

پول داخل بازی هم Time Crystal نام دارد که به وفور در قله قاف یافت می‌شود. از این پول می‌توانید برای خرید بخشی از نقشه مناطق مختلف، آپگریدهای خاص و غیره استفاده کنید.

دستکاری زمان

همان‌طور که انتظار داشتیم، بازی Prince of Persia: The Lost Crown هم مانند دیگر عناوین این مجموعه روش خاص خود را برای دستکاری زمان دارد. به‌محض ورود سارگون و دیگر اعضای گروه جاودانان به قلعه قله قاف، آن‌ها متوجه رفتار عجیب و غریب زمان در این قلعه می‌شوند.

زمان روی بخش‌های مختلف این قلعه تاثیر یکسانی نگذاشته است. زمان در برخی از مناطق قلعه به‌کلی متوقف شده و در برخی دیگر تاثیر عجیبی روی افراد حاضر در قلعه گذاشته است. برای مثال، مکالمه سارگون با بعضی از NPCها ثابت می‌کند که آن‌ها فقط یک‌روز زودتر از او وارد قلعه شده‌اند، اما همین یک روز برای آن‌ها سی سال طول کشیده است.

کشف دلیل رفتار عجیب زمان در قلعه یکی از اهداف اصلی سارگون در خط داستانی خواهد بود و البته، سارگون ویژگی‌های خاصی با محوریت دستکاری زمان به‌دست خواهد آورد.

مشخصات فنی و موسیقی بازی Prince of Persia: The Lost Crown

در بخش گرافیک Prince of Persia: The Lost Crown دو زاویه کاملا متفاوت را به گیمر ارائه می‌کند. در یک سمت شاهد گرافیک هنری جذابی هستیم که فرهنگ و هنر ایران باستان روی آن تاثیر زیادی داشته و در سمت مقابل شاهد یک گرافیک فنی متوسط خواهیم بود. استودیو‌های مختلف یوبی‌سافت همیشه تلاش می‌کنند تا گرافیک فنی بسیار خوبی را ارائه کرده و با استفاده از تکنولوژی‌های روز نظر هر گیمری را نسبت به خود جلب کنند اما در مورد The Lost Crown این مساله کمی متفاوت است.

به شکل کلی گرافیک فنی حرف زیادی برای گفتن ندارد، نور پردازی و سایه پردازی نسبتا ضعیف در کنار بافت‌هایی کم کیفیت، نکاتی هستند که به خوبی در همان چند دقیقه اول خود را نمایش می‌دهند. انیمیشن‌های حرکتی در مبارزات مناسب به نظر می‌رسند اما می‌توانستند حتی بهتر از این هم باشند. در میان پرده‌های بازی انیمیشن‌ها صورت و لب به شدت ضعیف به نظر می‌رسند.همچنین هر از گاهی باگ‌های گرافیکی در بازی به وجود می‌آیند که می‌توانند تجربه بازی را مختل کند.

همانگونه که اشاره شد، گرافیک هنری بازی، طراحی محیطی و اتمسفر بازی بسیار جذاب به نظر می‌رسند. طراحی بخش‌های مختلف نقشه با توجه به الهام‌گیری از سرزمین‌های باستانی انجام شدند که به شدت زیبا هستند. طراحی منحصر به فرد شخصیت اصلی، دشمن‌ها و شخصیت‌های غیر قابل بازی نیز نکته‌ای است که می‌تواند توجه بسیاری از گیمرها را نسبت به خود جلب کند.

باید گفت که در بخش صداپیشگی و موسیقی، The Lost Crown به خوبی عمل می‌کند. موسیقی متن بازی هماهنگی بسیار خوبی با اتمسفر بازی دارد و در این سفر نسبتا طولانی هرگز خسته کننده نخواهد شد. در کنار موسیقی متن، صداپیشگی انگلیسی ساختاری کاملا حرفه‌ای داشته و هر شخصیت صدایی منحصر به فرد و با حسی متفاوت ارائه می‌کنند.

یکی از نکات قابل توجه در مورد این بازی، پشتیبانی از زبان و صداپیشگی کاملا فارسی است. در حالی که پشتیبانی از زبان فارسی نکته‌ای مثبت برای گیمر‌های ایرانی به شمار می‌رود اما باید گفت که اینکار با کیفیت مناسبی انجام نشده. به شکل کلی ترجمه متون و دیالوگ‌ها به خوبی شکل نگرفته و صداپیشگی نیز می‌توانست کیفیت بسیار بیشتری داشته باشد. در حالی که برخی شخصیت‌ها صداگذاری بسیار حرفه‌ای دارند و حس کاملا خوبی را به گیمر ارائه می‌کنند، برخی دیگر شامل صدا‌پیشگی بسیار معمولی هستند که حس خاصی را از شخصیت مربوطه به گیمر ارائه نمی‌کنند. همچنین در رابط کاربری شاهد باگ‌های متفاوت و عجیبی خواهید بود که شاید با عرضه به‌روزرسانی‌ برطرف شوند.

سیستم مورد نیاز بازی Prince of Persia: The Lost Crown

حداقل سیستم مورد نیاز

  • پردازنده: Intel Core i5-4460 3.4 GHz, AMD Ryzen3 1200 3.1 GHz
  • کارت گرافیک: NVIDIA GeForce GTX 950 (2GB VRAM) or AMD Radeon RX 5500 XT (4GB VRAM)
  • رم: 8GB (Dual-channel setup)
  • فضای خالی مورد نیاز: 30GB
  • دایرکت‌اکس: DirectX 11
  • سیستم عامل: Windows 10 (64 bit only)

سیستم پیشنهادی

  • پردازنده: Intel Core i7-6700 3.4 GHz, AMD Ryzen5 1600 3.2 GHz
  • کارت گرافیک: NVIDIA GeForce GTX 960 (4GB VRAM) or AMD Radeon RX 5500 XT (4GB VRAM)
  • رم: 8GB (Dual-channel setup)
  • فضای خالی مورد نیاز: 30GB
  • دایرکت‌اکس: DirectX 11
  • سیستم عامل: Windows 10 (64 bit only)

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *