0

توکن‌های Rebase چیست و چگونه کار می‌کند؟

توکن‌های Rebase رمزارزهایی هستند که با تنظیم عرضه، ثبات قیمت را حفظ می‌کنند. برخلاف رمزارزهای سنتی، یک عرضه ثابت برای انواع rebase از پیش تعیین نشده است. این فرآیند تنظیم نرخ عرضه در گردش یک توکن به عنوان “مکانیسم تغییر پایه” نامیده می‌شود. این بدان معناست که عرضه به طور خودکار بر اساس یک فرمول از پیش تعیین شده اصلاح می‌شود و در فواصل زمانی منظم فعال می‌شود.

اساساً، زمانی که تقاضا برای توکن rebase افزایش می‌یابد، عرضه آن نیز افزایش می‌یابد. توکن‌های Rebase به‌عنوان توکن‌های عرضه الاستیک نیز شناخته می‌شوند، زیرا آنها «الاستیک قیمت» هستند.

توکن‌های rebase چگونه کار می‌کنند؟

توکن‌های Rebase دارای منبع الاستیک هستند. به این معنی که عرضه با عرضه و تقاضا متناسب است بدون اینکه ارزش آن در کیف پول کاربران تغییر کند. به عبارت دیگر، مقدار توکن‌های موجود در کیف پول‌ها به همین نسبت افزایش یا کاهش می‌یابد. با این حال، ارزش کل کیف پول تغییر نمی‌کند. برای درک اینکه چگونه این کار می‌کند، این نوع توکن‌ها براساس قراردادهای هوشمند ساخته شده‌اند که امکان اتوماسیون فرآیندهای خاص را فراهم می‌کند.

علاوه بر این، کل مکانیسم براساس یک روال از پیش تعیین شده است، همانطور که قبلا ذکر شد. برای مثال، اگر مکانیسم تغییر پایه روی یک بازه زمانی 24 ساعته با قیمت هدف 1 دلار تنظیم شود، زمانی که قیمت از این هدف عبور کرد، عرضه در گردش افزایش می‌یابد. در نتیجه، این امر ارزش آن توکن خاص را کاهش می‌دهد.

بنابراین، اگر ارزش یک توکن بازبنیاد از 1 دلار به 2 دلار دو برابر شود، عرضه در طول دوره تغییر قیمت افزایش می‌یابد. اساساً عرضه توکن افزایش می‌یابد و قیمت را به 1 دلار کاهش می‌دهد.

آیا توکن‌های rebase درآمدزایی می‌کنند؟

در صورت افزایش قیمت توکن، سرمایه گذاران می توانند دارایی های بازپایه خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. این بدان معنی است که آنها نه تنها از قیمت بالاتر بلکه از تعداد توکن های بیشتر در هنگام تنظیم عرضه سود می برند. با این حال، برای سودآوری توکن‌های rebase، باید یک توسعه در خزانه پروتکل وجود داشته باشد. اگر افزایش با هیچ گونه رشد قابل توجهی در خزانه حمایت نشود، این می تواند منجر به رقیق شدن شود.

تا اواخر ژوئن 2023، ارزش بازار توکن‌های rebase 339 میلیون دلار است و حجم معاملات 24 ساعته آن 421,851 دلار است. بزرگترین گینر Ampleforth است، در حالی که یکی از ترندها Olympus است. در زیر تعدادی از محبوب‌ترین توکن‌های rebase در گردش آورده شده است.

آمپلفورث (AMPL)

توکن Ampleforth (AMPL) یکی از اولین مواردی بود که از مکانیسم عرضه الاستیک استفاده کرد. با استفاده از نرم افزار Chainlink بر روی اتریوم اجرا می‌شود. هدف قیمت آمپلفورث 1 دلار با فاصله 24 ساعته است. عرضه توکن هر 24 ساعت یکبار تنظیم می شود و هدف آن حفظ قیمت در این مقدار است. بنابراین، هنگامی که قیمت AMPL بیش از چند سنت افزایش می‌یابد، توکن‌های اضافی متناسب با دارایی‌های کاربران در کیف پول کاربران منعکس می‌شوند. آمپلفورث دارای ویژگی‌های کلاس دارایی کالایی مشابه بیت‌کوین است، اما با مکانیزم تغییر پایه خود را از کریپتو اصلی متمایز می‌کند.

RMPL

RMPL یک رمزارز فورک شده از Ampleforth است. این یک توکن غیرمتمرکز است که از پروتکل عرضه الاستیک استفاده می‌کند. از rebasing تصادفی و نه ثابت استفاده می‌کند. از آنجایی که نوسانات در عرضه نشانه ای است تا قیمت، در نهایت همیشه یک تعادل بین عرضه و قیمت پیدا می‌کند. هیچ داده کلی بازار در مورد CoinMarketCap برای RMPL وجود ندارد، زیرا به عنوان ردیابی نشده فهرست شده است. با این حال، طبق گفته GeckoTerminal، قیمت 0.316 دلار در برابر WETH در Uniswap V2 با ارزش بازار 506.69 هزار دلار ذکر شده است.

Yam V3 (YAM)

Yam Finance یک پلتفرم کشاورزی بازدهی DeFi است ، یکی دیگر از ارزهای رمزنگاری شده که به طور مشابه Ampleforth کار می کند. نماد پلتفرم YAM، سهام را در مکانیسم خود و همچنین راه اندازی عادلانه گنجانده است. و درست مانند آمپلفورث، YAM تلاش می‌کند تا 1 دلار در هر توکن باقی بماند. از آنجایی که YAM متعلق به جامعه است، هیچ پیش فروش یا تخصیص موسس وجود نداشت. این بدان معناست که این پروژه از طریق استخراج نقدینگی توزیع شده است. به همه اعضا فرصت‌های برابر داده شد تا از طریق یک طرح کشاورزی محصول، توکن‌ها را بدست آورند.

مزایا و معایب توکن‌های rebase

اگرچه این توکن‌ها سود آشکاری برای بازار دارند، اما همیشه بهتر است قبل از سرمایه‌گذاری پول خود، مزایا و معایب آن را در نظر بگیرید.

طرفداران

  • قیمت پایدار: با تنظیم خودکار عرضه متناسب با تقاضا، توکن‌های rebase قیمت خود را حتی در شرایط نوسان بازار ثابت نگه می‌دارند.
  • غیرمتمرکز: توکن‌های Rebase غیرمتمرکز هستند، که باعث می‌شود کمتر در برابر دستکاری آسیب‌پذیر باشند و در برابر سانسور مقاوم‌تر شوند.
  • پتانسیل رشد: از آنجایی که ثبات قیمت آنها تجار و مصرف کنندگان را جذب می کند، این ممکن است منجر به افزایش پذیرش شود که ممکن است تقاضا را حتی بیشتر کند.

منفی

  • نوسانات: علیرغم ایجاد ثبات قیمت، توکن‌های بازبنیاد به دلیل تعدیل مجدد عرضه همچنان مستعد نوسانات و نوسان هستند.
  • خطر شکست: آنها همچنین از آسیب پذیری های امنیتی، مسائل فنی یا پذیرش کم در امان نیستند .
  • پیچیدگی: از آنجایی که آنها یک فناوری اساسی نسبتاً جدید را برای کریپتو ارائه می کنند، ممکن است این فرآیند برای کاربران کمتر پیشرفته بسیار پیچیده باشد.

محبوب‌ترین توکن Rebase چیست؟

در حال حاضر، محبوب‌ترین توکن Rebase در بازار ارزهای دیجیتال، Ampleforth (AMPL) است. ارزش بازار فعلی آن 50 میلیون دلار و عرضه در گردش آن 46,031,113 است. یکی دیگر از توکن های محبوب تغییر مجدد، RMPL است. توکن RMPL یک فورک Ampleforth است و از rebasing تصادفی به جای ثابت استفاده می‌کند.

برچسب‌ها:,

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *