0

معرفی کتاب کتاب سنگ، کاغذ، قیچی + دانلود و خرید

سنگ، کاغذ، قیچی-ترجمه فارسی

سنگ، کاغذ، قیچی رمانی جدید است که آلیس فینی نویسنده بریتانیایی آن را سال 2021 منتشر کرد. کتابی که موردتوجه بسیاری در غرب قرار گرفت و در ایران نیز ترجمه شد و به محبوبیت رسید. در ادامه شما را با نویسنده، کتاب، واکنش‌ها به کتاب و ترجمه‌های آن آشنا خواهیم کرد. با خوبو همراه باشید

نام کتابکتاب سنگ، کاغذ، قیچی | Rock Paper Scissors
نویسندهآلیس فینی | Alice Feeney
گونه ادبیداستان، رمان
انتشارات در ایراننشر نون و نشرهای دیگر
مترجمسحر قدیمی و مترجمان دیگر
تعداد صفحه304 
سال انتشار2021 
خرید آنلاین
دانلود نسخه آنلاین

بیوگرافی آلیس فینی

الکس فینی نویسنده‌ای تازه‌کار به حساب می‌آید. او اولین کتاب خود را سال 2018 منتشر کرد اما حالا طرفداران بسیاری دارد. رمان‌های او در فضای رمزآلود و هیجان‌انگیز نوشته می‌شوند. پیش از شروع به نوشتن رمان، فینی تهیه‌کننده و خبرنگاری در شبکه‌ی ‌‌BBC بود و برای 16 سال در این حوزه فعالیت داشت. او از 21 سالگی وارد BBC شده بود و برای مثال تهیه‌کننده اخبار ساعت یک این شبکه بود. او همینطور سردبیری خبر و گزارشگری می‌کرد و فعالیت زیادی در حوزه‌ی رنامه‌های هنری و سرگرمی داشت.

فینی نوشتن اولین رمان خود را در سی سالگی شروع کرد. گاهی دروغ می‌گویم، داستانی بود که او در اوقات خالی خود در قطاری که به سوی خانه‌اش می‌رفت، می‌نوشت. او همینطور یک دوره‌ی نویسندگی در آکادمی فیبر (یک نشر معروف) گذراند و این دوره و کتاب، تقریبا همزمان تمام شدند. او از آن زمان هر سال یک کتاب جدید منتشر کرده است. همینطور سال 2019 امتیاز ساخت گاهی دروغ می‌گویم برای ساخت یک سریال تلویزیونی به کمپانی فاکس فروخته شد. الن دی جنرس تهیه‌کننده این مجموعه نام گرفت.

آلیس فینی-نویسنده
آلیس فینی-نویسنده

فینی دوره‌هایی در لندن و بعد سیدنی زندگی کرده است. با این حال، او همینک در منطقه‌ای روستایی در سوری، در شمال جنوب شرق انگلستان زندگی می‌کند. او ازدواج کرده و با همسرش زندگی می‌کند و همینطور این زوج یک سگ دارند.

در کودکی در فروشگاه پدر و مادرم می‌نشستم و کتاب‌ها را خط خطی می‌کردم. 16 سال برای BBC کار کردم و عاشق این کار بودم. با این حال همیشه آرزو داشتم نویسنده شوم. البته این را آدم‌های کمی می‌دانستند و ایده‌ای نداشتند وقتی مخفیانه کتاب گاهی دروغ می‌گویم را می‌نوشتم. وقتی کتابم منتشر شد، برای بسیاری مسئله باعث تعجب بود. در باغ خانه‌ام با همکار نویسنده‌ام این روزها می‌نویسم که یک بلک لابرادور بزرگ است که از پر می‌ترسد.

مصاحبه آلیس فینی

بررسی آثار

  • Feeney, Alice (2018). Sometimes I Lie.
    • انتشارات ماه آوا این کتاب را با اسم گاهی دروغ می‌گویم و ترجمه‌ی اطلسی خرامانی منتشر کرده است.
  • Feeney, Alice (2019). I Know Who You Are.
  • Feeney, Alice (2020). His & Hers
  • Feeney, Alice (2021). Rock Paper Scissors
  • Feeney, Alice (2022). Daisy Darker

نقد و بررسی کتاب سنگ، کاغذ، قیچی

سنگ، کاغذ، قیچی چهارمین رمانی بود که آلیس فینی نوشت. این رمان در سال 2021 راهی بازار شد و حالا می‌توان آن را یکی از مهمترین آثار فینی معرفی کرد. اگرچه کتاب‌های دوم و سوم فینی نتوانسته بودند موفقیت رمان اول او را تکرار کنند، این کتاب توانست این کار را انجام دهد و به لیست‌های پرفروش مختلفی راه پیدا کرد.

داستان تا حدی در فضای فیلم درخشش با کارگردانی استنلی کوبریک است. شخصیت‌های داستان در فضایی برفی و وهم‌آلود سعی می‌کنند رازهای زندگی هم را متوجه شوند. آدام و آملیا به اسکاتلند سفر می‌کنند و دور از هیاهوی لندن، در هتلی کنار یک دریاچه سکنی می‌گزینند تا مشکلات خود را حل کنند. محل اسکان هتلی زیبا است که در ساختمانی ساخته شده که پیشتر کلیسای قدیمی در دل طبیعتی دست‌نخورده است. با این حال اوضاع آنطور که این زوج فکر می‌کنند جلو نمی‌رود. آب و برق قطع می‌شود. سر و صداهایی عجیب از هر سو می‌آید. درها باز و بسته می‌شود. مسیرهای تماس بسته می‌شود و امکان ارتباط با جهان بیرون گرفته می‌شود. اوضاع طوری می‌شود که انگار این زوج تحت نظر هستند. همینطور آنها متجه می‌شوند که سرداب کلیسا، محل دفن جادوگران بوده و ارواح آنها در هتل پرسه می‌زنند.

سنگ، کاغذ، قیچی-نسخه اصلی
سنگ، کاغذ، قیچی-نسخه اصلی

بخشی از متن کتاب

گاهی فکر می‌کنم ترس از سقوط است که باعث می‌شود آدم‌ها اشتباه کنند. ما هراسان متولد نمی‌شویم. وقتی جوانیم، هنگام دویدن یا بالا رفتن یا پریدن تردید نمی‌کنیم و نگران صدمه دیدن یا تحمل شکست نیستیم. طرد شدن و زندگی واقعی ترسیدن را یادمان می‌دهد، اما اگر حقیقتاً چیزی را بخواهی، باید خطر کنی.

زندگی یک بازی است که در آن پیاده‌ها هم می‌توانند شاه شوند، نه‌فقط کسانی که قوانین بازی را می‌دانند. بعضی آدم‌ها تمام زندگی پیاده می‌مانند، چون هیچ وقت حرکت درست را یاد نمی‌گیرند. این فقط آغاز است. هنوز کسی کارتش را رو نکرده، چون نمی‌دانسته با چه‌چیزهایی روبه‌روست.

بزرگ‌ترین مشکل آدم‌های این زمانه همین است: قدر چیزهایی را که دارند نمی‌دانند، مدام بیشتر می‌خواهند. نمی‌خواهند برایش کار کنند. نمی‌خواهند آن را کسب کنند. وقتی چیزی را که می‌خواهند به دست می‌آورند، مثل بچه‌های لوس نق می‌زنند و می‌نالند. خیلی از آدم‌ها فکر می‌کنند دنیا چیزی به آن‌ها بدهکار است و بقیه را مقصر انتخاب‌های نادرستشان در زندگی قلمداد می‌کنند. همه هم فکر می‌کنند اگر اوضاع مطابق نقشه‌هایشان پیش نرفت، می‌توانند فرار کنند. اینجا از این خبرها نیست.

هیچ کس نباید قول دهد کسی را تا ابد دوست داشته باشد، یک آدم عاقل در بهترین حالت می‌تواند قول دهد برای این کار تلاش کند. اگر کسی را که با او ازدواج کرده‌ای بعد از ده سال نشناسی، چه؟ آدم‌ها تغییر می‌کنند و قول‌ها ـ حتی قول‌هایی که می‌کوشیم به آن‌ها وفادار بمانیم ـ گاهی شکسته می‌شوند.

به عشق اعتقاد داشتم، اما خب به بابانوئل و پری دندان‌بَر هم اعتقاد داشتم. شنیده‌ام آدم‌ها ازدواج را به هم چسبیدن دو تکهٔ گم‌شدهٔ یک پازل توصیف می‌کنند و کشف اینکه کاملاً با هم هماهنگ‌اند. این نادرست است. آدم‌ها متفاوت‌اند و این چیز خوبی است. دو تکهٔ اشتباه پازل نمی‌توانند با هم هماهنگ شوند، مگر اینکه یکی را به‌زور خم کنی یا بشکنی یا طوری تغییر دهی که با دیگری هماهنگ شود

رازها فقط برای کسانی‌اند که از آن‌ها بی‌خبرند. رازها در صورت برملا شدن نزد دیگران، می‌توانند تغییر شکل دهند و به دروغ تبدیل شوند و دروغ‌های زیبا همچون کرم‌هایی که به پروانه تبدیل می‌شوند، می‌توانند به دوردست‌ها پر بکشند، خیلی دور.

اقتباس

به اقتباسی از روی کتاب گاهی دروغ می‌گویم اشاره شد. همینطور امتیاز کتاب His & Hers برای ساخت یک سریال توسط گروهی که جسیکا چیستین هم جز آن بود، تائید شد.

در خصوص کتاب سنگ، کاغذ، قیچی هم داستان مشابهی وجود دارد. تهیه‌کننده سریال Crown امتیاز ساخت سریالی براساس این کتاب را خریده و قصد دارد آن را با کمک نتفلیکس بسازد. صحبت از ساخت مینی‌سریالی شش قسمتی است.

جایگاه کتاب

برای بررسی جایگاه کتاب در نزد مخاطبان به سراغ گوگل ترندز رفتیم. این ابزاری از گوگل است که به ما در مقایسه کلیدواژه (اینجا یک سری کتاب) با شرایط قابل تعیین، کمک می‌کند. دیتای مربوط به این ابزار، از نتایج جستجوی کاربران تعیین شده است. از همین ابزار برای بررسی وضعیت کتاب حاضر استفاده کردیم. به این ترتیب، کتاب را با یک سری کتاب در فضای مشترک مقایسه می‌کنیم. با این حال گوگل اطلاعات سنگ، کاغذ، قیچی را به خاطر اینکه آنقدر زیاد نبود، حفظ نکرده است. از این رو، نویسنده را با یک سری نویسنده‌ی جدید دیگر که کتاب‌های آنها را بررسی کرده‌ایم مقایسه کردیم. دلیا اونز، ورونیکا روث، چارلی مکسی و الکس میکاییلیس در این لیست هستند. فینی، جایگاهی انتهای این لیست دارد و همچنان چندان نویسنده‌ی مشهوری نیست.

آلیس فینی-ترندها
آلیس فینی-ترندها

همینطور سراغ گودریدز رفتیم. گودریدز سایتی شبیه به شبکه اجتماعی برای عاشقان کتاب است. سراغ صفحه‌ی نویسنده در گودریدز رفتیم. در صفحه‌ی آلیس فینی، کتاب سنگ کاغذ قیچی بالاتر از کتاب‌های دیگر اوست. این کتاب 181 هزار امتیاز گرفته که میانگین این نمرات 3.9 از 5 است. گاهی دروغ می‌گویم دومین کتاب مشهور نویسنده است که 148 هزار امتیاز دارد. در ادامه یک نظر مثبت و یک نظر منفی را در خصوص کتاب سنگ کاغذ قیچی خواهیم آورد.

نظر مثبت

4 از 5 به کتاب نمره داده است:

املیا و آدام زن و شوهر هستند و آدام دچار مشکل تشخیص ندادن چهره هاست. یعنی حتی چهره همسرش رو هم نمی‌شناسه و فقط از روی لباس، لحن صدا، بوی عطر و اینا می‌تونه تشخیصش بده.
۱- این مشکلش هیچ‌جوره برام قابل تصور نبود! در بهترین حالت یه آدم نابینا تو ذهنم نقش می‌بست!
۲- املیا به آدام نمیگه که فلانی تو مهمونی صدبار از جلو چشمشون رد شده. این درحالیه که اون فرد پوشش همیشگی مخصوص خودشو داشته و با توجه به توضیحات نویسنده، آدام باید از روی ظواهر لباسش فرد رو می‌شناخته! که من نفهمیدم چرا اینطور نشده.
۳- اینکه اوایل نویسنده انتهای هر فصل میومد چیزی رو میگفت که مثلا حس تعلیق به داستان اضافه کنه، بعد دقیقا تو دو خط اول فصل بعد معلوم میشد خواننده رو سرکار گذاشته، از یه جایی به بعد برام جالب نبود.
۴- نکته مثبت کتاب پلات توییست غیر منتظره‌اش بود که دوستش داشتم، گرچه جمع بندی سریعی در پایان داشت که خیلی جالب نبود. 

کامنت فارسی از کیمیا

نظر منفی

دو ستاره از 5 ستاره:

من این کتاب رو توی کمتر از یه روز خوندم؛ کتاب پرکششی بود. جذاب و خوش‌خوان بود و پلات توییست خوبی هم داشت؛ من پیش‌بینی‌هایی می‌کردم اما مسیر داستان کلا متفاوت شد که خیلی شوکه‌ام کرد…
اگه طرفدار این ژانر و این سبک آثارین که به نظرم از این هم خیلی لذت می‌برین. اگه هم مثل من، بیشتر از کلاسیک‌ها یا آثار جاودانه لذت می‌برین، باز به‌نظرم برای یه‌بار خوندن و استراحتی بین رمان‌های جدی، مناسبه، هرچند حرف‌های خوبی هم برای گفتن داشت.
کتاب رازآلود و هیجانیه و شگفت‌زده‌اتون می‌کنه اما ترسناک نیست؛ من سی درصد آخرش رو با جمله‌ی: وااات؟! الان چی شد؟ خوندم!
از ترجمه‌اش هم راضی بودم، نشر نون همیشه برام دوست داشتنی و قابل اعتماده…

کامنت فارسی از رینا

بهترین ترجمه سنگ، کاغذ، قیچی

طی سال‌های اخیر، این کتاب هم مانند بیمار خاموش، مردی به نام اوه، در انتظار گودو، نیمه تاریک وجود، پنج قدم فاصله، والدین سمی، سالار مگس‌ها، سیزده دلیل برای اینکه، کتاب‌های دن براون، دن کیشوت و گتسبی بزرگ درگیر ترجمه‌های متعدد شده است. موارد زیر، ترجمه‌های متفاوت کتاب هستند:

  • سنگ، کاغذ، قیچی | نشر نون | سحر قدیمی
  • سنگ کاغذ قیچی | نشر کتاب مجازی | سونیا سینگ
  • سنگ کاغذ قیچی | نشر آزرمیدخت | آرش هوشنگی‌فر

بین این ترجمه‌ها، نسخه‌ی نشر نون از بقیه بهتر است. سحر قدیمی تجربه‌ی زیادی از ترجمه آثار رازآلود و ترسناک دارد و برای مثال پیشتر یک سری داستان‌های آلفرد هیچکاک را ترجمه کرده بود.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *