0

راکت تنیس

راکت تنیس

برای اینکه بتوانید تنیس بازی کنید، به راکت نیاز دارید. در این مطلب نگاهی داریم به راکت تنیس و برندهای مختلف آن را معرفی می کنیم.

به گزارش خوبو، راکت اصلی ترین وسیله ای است که در تنیس به آن نیاز دارید. راکت های تنیس متفاوت از راکت بدمینتون هستند و مقاومت و قدرت آن ها بسیار بالاتر است. امروزه صدهامدل مختلف راکت وجود دارد و برندهای زیادی در این زمینه فعالیت می کنند. برای اینکه از میان نام های بزرگ و کوچک و همچنین مدل های مختلف بتوانید انتخاب درستی داشته باشید، باید ابتدا ویژگی های راکت تنیس را بدانید.

ویژگی راکت تنیس

راکت تنیس را از جنبه های زیادی می توان بررسی کرد که مهم ترین آن ها وزن، اندازه، زه راکت، صفحه راکت و جنس آن می باشند. برای اینکه بتوانید جنبه های چند راکت تنیس را با یکدیگر مقایسه کنید، باید ابتدا بدانید که مهم ترین فاکتورهای یک راکت تنیس، قدرت و کنترل آن است و تمام راکت ها بر این اساس ساخته می شوند. راکت قدرتی کنترل سختی دارد و بالعکس، راکتی که کنترل بهتری داشته باشد، قدرت کمتری هم دارد. نوع دیگری از راکت تنیس نیز وجود دارد که در ساخت آن سعی شده قدرت و کنترل به یک اندازه باشند که این راکت ها به تویینر معروف هستند.

وزن راکت

یکی از اصلی ترین جنبه هایی که در انتخاب راکت تنیس به آن توجه می کنید، وزن راکت است. راکت های تنیس هر چه سنگین تر باشند، قدرت بیشتری انتقال می دهند و هر چه سبک تر باشند، سرعت بهتری دارند و راحت تر می توان آن ها را جابه جا کرد. اگر تازه کار هستید، باید از راکت های سبک کار خود را شروع کنید. بازیکنان حرفه ای از راکت هایی استفاده می کنند که نسبتا سنگین محسوب می شوند.

راکت های سنگین، راکت هایی هستند که وزن بیشتری از 320 گرم دارند و راکت های سبک نیز کمتر از 280 گرم هستند. راکت هایی که 280 تا 320 گرم وزن دارند، راکت های متوسط به شمار می روند. آقایان معمولا با راکت های 280 تا 300 گرمی بازی می کنند و خانم ها با راکت 250 گرمی کار خود را شروع و در ادامه به راکت های سنگین تر مانند 280 گرمی می رسند.

اندازه راکت

طول راکت تنیس، سر تا انتهای آن تلقی می شود. راکت های بزرگسالان که استاندارد به شمار می روند، از 68 تا 74 سانتی متر متغیر هستند و اکثرا 69 سانتی متر مورد استفاده قرار می گیرد. عرض راکت نیز ضخامت فریم آن است که از 22 تا 28 میلی متر متغیر است. ضخامت استاندارد فریم راکت تنیس، 23 تا 27 میلی متر است.

پیشنهاد می شود برای شروع تنیس، از راکت سبک و صفحه بلند استفاده شود

صفحه راکت

صفحه راکت تنیس به 3 صورت بزرگ، متوسط و کوچک ساخته می شود. واحد اندازه گیری صفحه راکت اینچ مربع (.sq. in) است و بر همین اساس راکت ها تولید می شوند. صفحاتی که از 105 اینچ مربع بیشتر هستند، بزرگ تلقی می شوند و افراد مبتدی و تازه کار از آن استفاده می کنند. صفحه های کوچک از 95 اینچ مربع یا کمتر هستند که چندان رایج نیستند. یک راکت استاندارد که برای همه (از جمله حرفه ای ها) مناسب است، اندازه صفحه ای برابر با 95 تا 105 اینچ مربع دارند.

زه راکت

زه راکت، یکی از مهم ترین عناصر راکت تنیس به شمار می رود. زه راکت می تواند ضخیم (شماره 15) یا نازک (شماره 19) باشد. زه های نازک به بازیکن این اجازه را می دهند که با سرعت بهتری به توپ ضربه بزنند اما در طرف دیگر مقاومت کمتری دارند و قدرت ضربات آنچنان بالا نیست. هر چه شماره زه بالاتر برود، ضخامت آن نیز بیشتر می شود (15 الی 19).

زه ها معمولا از نایلون، مولتی فیلامین (مصنوعی) و پلی استر ساخته می شوند. در راکت های سطح بالا و مخصوص بازیکنان حرفه ای، از پلی استر در ساخت زه راکت استفاده می شود.

جنس راکت

در ابتدا راکت های تنیس از چوب ساخته می شدند اما امروزه آلومینیوم و گرافیت، اصلی ترین موادی هستند که در ساخت راکت تنیس به کار می روند. راکت های آلومینیوم قیمت پایین تر و کیفیت پایین تری نسبت به راکت های گرافیت که الیاف کربن است، دارند. امروزه در تمام راکت های درجه یک از گرافیت استفاده می شود که کیفیت فوق العاده مرغوبی دارند.

سیر تکامل راکت تنیس

راکت متناسب با سبک بازی

بر اساس سبک بازی خود، باید بدانید که راکت قدرتی برای شما مناسب است یا راکتی که کنترل بهتری روی آن دارید. کسانی که می خواهند ضربه های محکم و پر قدرتی داشته باشند، سمت راکت قدرتی می روند و کسانی هم که فانتزی بیشتری می خواهند و می خواهند دقت ضربات شان بالا باشد، راکت کنترلی را انتخاب می کنند. بازیکنان سطح بالا هیچگاه سمت راکت قدرتی نمی روند زیرا می خواهند بر ضربات خود و شدت آن، کنترل داشته باشند.

در انتخاب راکت مناسب، باید به المان های ذکر شده نیز توجه داشته باشید. به عنوان مثال اگر کنترل خوبی بر ضربات خود دارید و از سطح بالایی برخوردار هستید، بهتر است راکت سنگین تر با زه ضخیم تر بخرید تا قدرت ضربات شما نیز بالاتر برود. شاید هم قدرت ضربات، اولویت شما نباشد و بخواهید که دقت و سرعت خود را بالا ببرید که در این صورت باید از راکت های سبک تر استفاده کنید.

نباید از راکت های تعادلی یا همان تویینر نیز غافل شد. معمولا کسانی که نمی خواهند تنیس را جدی و حرفه ای دنبال کنند و بیشتر به صورت تفریحی و سرگرمی بازی می کنند، این راکت ها انتخاب مناسبی برای شان است. این راکت ها همانطور که ذکر شد، از قدرت و کنترلی قابل قبولی برخوردار هستند و وزن و ضخامت متوسطی هم دارند.

برندهای مختلف راکت تنیس

برندهای مختلفی در زمینه ساخت و تولید راکت های تنیس فعالیت می کنند، اما نام برندهای ویلسون، هد و بابولات، سال ها است که در این زمینه می درخشد و این 3 برند، معروف ترین و شناخته شده ترین برندهای تولیدکننده راکت تنیس هستند.

ویلسون

یکی از نام های شناخته شده دنیای تنیس، ویلسون است که به غیر از تولید راکت، در زمینه تولید کفش و توپ تنیس هم فعالیت دارد. این برند آمریکایی که از سال 1913 کار خود را شروع کرد، در این سال ها همواره سعی کرده تا بهترین های دنیای تنیس را در اختیار بگیرد. راجر فدرر و سرینا ویلیامز از معروف ترین تنیسورهایی هستند که از راکت های ویلسون استفاده می کنند.

راجر فدرر از راکت های برند ویلسون استفاده می کند

هد

برند هد نیز برندی آمریکایی است که از سال 1950 شروع به کار کرده و در کنار ویلسون، بیشترین بازیکن را در میان 100 تنیسور برتر مردان دنیا در اختیار دارد. برند هد که آندره آغاسی را در اختیار داشت، به لطف درخشش این بازیکن در دهه 1990 بسیار محبوب شد و امروزه تنیسورهای مطرحی مانند نواک جوکوویچ و اندی ماری از این برند استفاده می کنند و ماریا شاراپووا نیز در دوران بازی خود، از راکت هد استفاده می کرد.

نواک جوکوویچ معروف ترین چهره برند هد است

بابولات

بابولات قدیمی ترین برند تولیدکننده راکت تنیس است که در سال 1875 تاسیس شد. در حال حاضر این برند فرانسوی بعد از هد و ویلسون، بیشترین نماینده را در میان 100 تنیسور برتر بخش مردان دارد و در بخش زنان نیز تعداد قابل توجهی از تنیسورها، از این برند با سابقه استفاده می کنند. اندی رادیک، چهره شناخته شده برند بابولات بود تا اینکه ظهور رافائل نادال و درخشش های متوالی او، این تنیسور اسپانیایی را به معروف ترین بازیکن بابولات تبدیل کرد.

رافائل نادال و راکت های برند بابولات

برندهای کمتر شناخته شده

بعد از ویلسون، هد و بابولات، می رسیم به برندهایی که به معروفیت این 3 نیستند اما راکت های قابل قبولی تولید می کنند. برند ژاپنی یونکس یکی از این برندها است که از سال 1946 در این زمینه فعالیت می کند و بازیکنانی همچون استن واورینکا از این برند استفاده می کنند. برند آمریکایی پرینس نیز از سال 1970 مشغول تولید راکت تنیس است و در دهه 1990 و 2000 محبوبیت قابل توجهی داشت.

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *