0

فیلم بیست و یک روز بعد

21 Days Later

فیلم بیست و یک روز بعد فیلمی ایرانی است که توسط سیدمحمدرضا خردمندان در سال ۱۳۹۵ ساخته شده و در سی و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اکران شد.

به گزارش خوبو، بیست و یک روز بعد علی‌ رغم مورد توجه قرار گرفتن در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر توسط مردم و منتقدان، از کسب جایزه محروم شد. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره متوسط 6.5 را کسب کرده است. 511 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

در سی و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر فیلم بیست و یک روز بعد فقط نامزد دریافت جایزه بهترین جلوه‌های ویژه بصری توسط محمدرضا نجفی امامی شد، اما در راه کسب جایزه ناکام ماند. این فیلم، پنجمین فیلم برتر از نگاه تماشاگران شد.

دانلود رایگان فیلم بیست و یک روز بعد

عوامل و بازیگران فیلم بیست و یک روز بعد

بیست و یک روز بعد فیلمی است که در ژانر درام، خانوادگی و فانتزی توسط سیدمحمدرضا خردمندان ساخته شده است. محمدرضا خردمندان متولد ۱۱ بهمن ۱۳۶۲ اهل شیراز کارگردان و فیلمنامه‌ نویس است.

او نخستین فیلم بلند سینمایی خود را در سال ۱۳۹۵ با عنوان «بیست و یک روز بعد» کارگردانی کرد که در بخش مسابقه سودای سیمرغ سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت و نامزد بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد. او همچنین سریال از سرنوشت را کارگردانی کرده است که بسیار دوست داشتنی نیز بود.

وی نویسندگی و کارگردانی چندین فیلم مستند و داستانی را در کارنامه خود دارد. وی پیش از این با آثار کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای که تولید کرده بود شناخته می شد. آثار کوتاه او جوایز داخلی و خارجی بسیاری کسب کرده اند. خردمندان همچنین از مدرسان سابق انجمن سینمای جوانان و حوزه هنری انقلاب اسلامی بوده است.

او تاکنون جوایز متعددی در چهار حوزه «داستان نویسی»، «کارگردانی مستند»، «کارگردانی داستانی» و «کارگردانی انیمیشن» از جشنواره های مختلف داخلی و خارجی کسب کرده است.

تولید قطعه موسیقی تیتراژ این فیلم توسط مهدی یراحی، به عنوان دومین همکاری این خواننده در یک پروژه سینمایی و بازی در موزیک ویدئوی اختصاصی این فیلم به کارگردانی سپهر وکیلی که با استقبال بسیار مخاطبان مواجه شد.

کارگردانسیدمحمدرضا خردمندان
تهیه‌کنندهمحمدرضا شفاه
نویسندهسیدمحمدرضا خردمندان
احسان ثقفی
بازیگرانساره بیات
حمیدرضا آذرنگ
جلال فاطمی
سینا رازانی
امیرحسین صدیق
مهدی قربانی
حسین شریفی
علیرضا استادی
فیلم‌بردارعلیرضا برازنده
تدوینمحمدرضا مویینی
هدی مویینی
سال ساخت1395
مدت زمان فیلم90 دقیقه
نمره IMDB6.5
فروش گیشه۱٬۲۰۷٬۰۵۲٬۰۰۰ تومان
فیلم بیست و یک روز بعد

خلاصه داستان

داستان فیلم زندگی نوجوانی به نام مرتضی است که در راه تحقق آرزوی ناکام پدرش، با چالش‌های بسیاری روبه‌رو می‌شود.

در خلاصه داستان این فیلم آمده‌ است:

همیشه همین‌جوریه! آخرین بار هوا ابر شد. باد گرفت. درختا داشتن از جا کنده می‌شدن. اون‌قدر بارون شدید شد که سیل شهرو گرفته بود. پرنده‌ها دور و بر لونه‌هاشون جیغ می‌کشیدن. یکی از بچه‌ها قسم می‌خورد خودش دیده خورشید یکی دوبار نورش کم و زیاد شده….

نقد و بررسی فیلم بیست و یک روز بعد

بابک مهرورز در نقد این فیلم نوشته است:

مرتضی قهرمان نوجوانی است که در مقدمه ، پسرکی معرفی می شود که عاشق فیلمسازی است و دنیای مختص به خود را دارد. اما با گذشت دقایقی از داستان ، مرتضی رویاهایش را کنار می گذارد و تبدیل مرد جنگنده ای می شود که باید آمپول یک میلیون تومانی را به هر روشی که ممکن است بدست آورد تا از این طریق مانع از فلج شدن مادرش شود. قهرمانانی از جنس مرتضی سالهاست که از سینمای ایران حذف شده اند. قهرمانانی که می شد آنها را در فیلمهایی نظیر « بچه های آسمان » یا « بادکنک سفید » دید که علی رغم سن و سال کمشان، همتی بزرگ داشتند و درس زندگی به مخاطبشان می دادند.

فیلمنامه در ادامه شخصیت های دیگری از جمله مادر را به قصه اضافه می کند. زن تنهایی که با مشقت فراوان اقتصاد خانواده را تامین می کند و علی رغم اینکه خسته و ناتوان شده، اجازه نمی دهد تا کودکانش روی خسته اش را ببینند. ارتباط میان مرتضی و مادرش و دیالوگ های کنایه آمیزی که این دو درباره زندگی بر زبان می آورند، به خوبی نشان می دهد که خردمندان و ثقفی، بر روی جزئیات دیالوگ های فیلمشان متمرکز شده اند و تلاش نموده اند تا حد امکان از اضافه گویی پرهیز نمایند.

« بیست و یک روز » همچنین از تدوین مناسبی نیز برخوردار است و مخصوصاً در دقایق آخر، ضرباهنگ فیلم ریتم تندتری را نیز به خود می گیرد. فلسفه حضور قطار در انتهای داستان که می تواند استعاره از مشکلات تمام نشدنی آدمهای داستان باشد، به خوبی مفهوم خود را به تماشاگر منتقل می نماید و سکانس آخر نیز هماهنگ با کلیت داستان، پیام ارزشمند خود را به مخاطب ارائه می نماید.

فیلم بیست و یک روز بعد

اما در میان روایت نسبتاً یکپارچه فیلم، « بیست و یک روز بعد » مشکلاتی هم در خود دارد که با حذف آنها می شد اثر به مراتب یکدست و بهتری را روانه سینما کرد. از جمله این موارد معدود خرده داستانهای کم اهمیتی هستند که کارکرد چندانی در داستان نمی یابند و کمکی به گسترش دنیای قهرمان داستان نمی کند. جلوه های ویژه فیلم نیز یکی دیگر از نقاط ضعف به شمار می رود که اگرچه خردمندان ایده قابل احترامی به جهت وجود آن در فیلم داشته ( برای به تصویر کشیدن قطار ) اما شاید اگر می شد آن را به نوعی حذف یا با کیفیت بهتر به تصویر می کشید، تاثیر بهتری بر ذهن بر جای می گذاشت.

با این حال باید از « بیست و یک روز » بعد به عنوان یک اثر ارزشمند در وضعیت کنونی سینما یاد کرد. اثری که فیلمنامه و کارگردانی قابل قبولی دارد و بازی بازیگرانش نیز قابل دفاع می باشد. فیلم جدید محمدرضا خردمندان اگرچه عالی نیست و ضعف هایی را به خود می بیند، اما ویژگی قصه گویی دارد و قهرمان می سازد، قهرمانی که مدتهاست در سینمای ایران آن را شاهد نبوده ایم.

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *