0

معرفی آلت کوین های با پشتیبانی شبکه لایتنینگ Lightning

آلت کوین با پشتیبانی لایتنینگ

بیت کوین همیشه اصلی ترین و ارزشمندترین ارز رمزنگاری شده در جهان بوده است و احتمالاً به این زودی تغییر نخواهد کرد. با این حال، بسیاری از مردم معتقدند که بیت کوین مدتی است که در بحران بوده است. در واقع، اخیراً بسیاری از شکایات از کاربران وجود دارد که نه تنها باید چندین ساعت منتظر بمانند تا تراکنش آنها تأیید شود، بلکه هزینه های گزافی نیز در این راه پرداخت می کنند.

مشکل اینجاست که بلاک چین بیت کوین تنها قادر به پردازش حداکثر 7 تراکنش در ثانیه است که باعث تاخیر و افزایش هزینه ها می شود. اگر قرار است بیت کوین به یک سیستم پرداخت عمومی تبدیل شود، این عدد حتما باید تغییر کند.

راه حل های بالقوه زیادی برای حل این مشکل وجود داشته است، اما شاید راه حلی که بیشترین پتانسیل را دارد شبکه لایتنینگ Lightning باشد. در اصل، شبکه لایتنینگ Lightning یک لایه اضافی در بالای بلاک چین بیت کوین ایجاد می کند و امکان انجام معاملات سریع و ارزان را فراهم می کند که لازم نیست بلافاصله در جامعه پخش شود.

به طور خلاصه، آن لایه اضافی شامل کانال های دو طرفه ایجاد شده توسط کاربر است که به کاربران امکان می دهد هر چند وقت یکبار با هزینه های ناچیز به یکدیگر پول ارسال کنند. البته، چیزهای بیشتری وجود دارد، بنابراین راهنمای اختصاصی ما را بررسی کنید تا دقیقاً بدانید که شبکه لایتنینگ Lightning چه چیزی را به جامعه ارائه می دهد. شبکه لایتنینگ Lightning در ابتدا برای حل مشکلات بیت کوین طراحی شده بود، اما به نظر می رسد که تعداد زیادی از آلت کوین ها نیز از آن استقبال کرده اند.

برخی قصد دارند کل شبکه را همانطور که هست پیاده سازی کنند، در حالی که برخی دیگر به تنهایی کار می کنند، هرچند راه حل های بسیار مشابه وجود دارند. شاید فناوری هایی مانند شبکه لایتنینگ Lightning گام منطقی بعدی در توسعه ارزهای رمزنگاری شده باشد.

بیت کوین و شبکه لایتنینگ

شبکه لایتنینگ هنوز در مراحل اولیه خود است و هنوز به طور کامل فعال نشده است. با این حال، testnet آن، که یک محیط جایگزین است که برای آزمایش استفاده می شود – نه معاملات در دنیای واقعی – از دسامبر 2017 فعال شده است. نسخه بتای این شبکه در 15 مارس در شبکه اصلی بیت کوین راه اندازی شد. در زمان نگارش این مقاله، درست بیش از یک ماه پس از راه اندازی، تعداد گره های شبکه Lightning درست زیر 2000 است، که در حال حاضر بیش از تعداد گره های موجود در بیت کوین کش است.

این پیاده سازی Lightning Daemon (lnd) نام دارد و توسط Lightning Labs توسعه یافته است. در زمان راه اندازی، این استارتاپ همچنین اعلام کرد که یک دور مالی را تکمیل می کند. آنها 2.5 میلیون دلار جمع آوری کرده اند که سهم آنها از بزرگترین نام های صنعت رمزنگاری است. Lightning Labs تنها استارتاپی نیست که در شبکه Lightning کار می کند.

پیاده سازی های دیگری نیز توسط Blockstream ،ACINQ و دیگر اعضای جامعه در حال توسعه است. بنابراین، نسخه کاملاً ساده و کاربر پسند شبکه بیت کوین لایتنینگ هنوز منتشر نشده است، اما بیت کوین های واقعی از طریق هر سه پیاده سازی اصلی این شبکه ارسال و دریافت شده اند، که همچنین ثابت کرد که هر سه آنها قابلیت همکاری دارند. مشخصات Lightning نیز منتشر شده است که توسعه دهندگان را قادر می سازد تا بر روی برنامه های مختلف و سایر پیاده سازی های شبکه کار کنند. مهمتر از همه، شما در حال حاضر می توانید کیف های Lightning Network را بارگیری کنید، اگرچه تقریباً همه آنها نسخه بتا هستند.

در اینجا لیستی از کیف پول های Bitcoin Lightning Network وجود دارد که برای بازی و کشف فناوری Lightning در دسترس شماست:

  • HTLC: کیف پول وب ایجاد شده توسط Alex Bosworth که به شما امکان می دهد پرداخت ها را فوراً و بدون هیچ گونه پیکربندی شروع کنید. Lightning-app-یک کیف پول رومیزی که توسط Lightning Labs توسعه یافته است که برای Mac و Windows در دسترس است.
  • Zap: یک کیف پول رومیزی با رابط کاربر پسند است که توسط جک مالرز طراحی شده است.
  • Eclair: یک کیف پول تلفن همراه برای دستگاه های اندروید Android که توسط توسط ACINQ طراحی شده است.

لایت کوین و شبکه لایتنینگ

مقیاس پذیری یک مسئله مهم برای اکثر ارزهای رمزنگاری شده در بازار است و لایت کوین Litecoin – که در بسیاری از موارد از آن به عنوان “نقره ارزهای دیجیتال” یاد می شود – مستثنی نیست. لایت کوین همواره یکی از رقبای مستقیم بیت کوین بوده است و هزینه تراکنش 0.40 دلاری خود را علاوه بر سایر موارد، به خود جلب کرده است.

بدیهی است، وقتی لایتنینگ وارد جریان اصلی شبکه بیت کوین شود، هزینه های تراکنش لایت کوین از یک مزیت به یک ضرر بزرگ تبدیل می شود. بنابراین، شاید تعجب آور نباشد که از بین تمام آلت کوین هایی که با ایده Lightning Network پیروی می کنند، Litecoin از نظر پیشرفت نزدیکترین است. در حقیقت، پیاده سازی Lightning Labs از شبکه Lightning که در 15 مارس راه اندازی شد، روی بلاک چین بیت کوین و لایت کوین به صورت زنده اجرا شد.

علاوه بر این، در نوامبر 2017 آزمایشگاه های Lightning اعلام کردند که آزمایش اولیه آنها مبادله اتمی توکن متقابل بلاک چین با موفقیت انجام شد. به بیان ساده تر، مبادله اتمی راهی است که بلافاصله یک توکن را با بلاک چین مربوطه مبادله می کند و اساساً از مبادلات ارزهای رمزنگاری شده دور می زند.

آزمایش اولیه روی کدام بلاک چین انجام شد؟ بیت کوین و لایت کوین. اگر همه چیز خوب پیش برود، انتظار می رود که Litecoin Lightning Network تا نیمه سوم سال 2018 راه اندازی شود. بدون شک این امر باعث می شود Litecoin یک حرکت عمده برای پذیرش انبوه داشته باشد. چارلی لی، بنیانگذار Litecoin، حتی تا آنجا پیش رفت که گفت تراکنش های بیت کوین همچنان هزینه بیشتری برای کاربران حتی در شبکه Lightning نسبت به Litecoin دارد.

اتریوم و رایدن

شبکه اتریوم از نظر میزان تراکنش های انجام شده در ثانیه بسیار بهتر از بیت کوین است. حداکثر ظرفیت آن در حدود 20 تراکنش در ثانیه است که تقریباً سه برابر بیشتر از بیت کوین است. با این حال، بلاکچین اتریوم از نظر ماهیت بسیار شلوغ تر از بیت کوین است زیرا نه تنها به عنوان یک سیستم پرداخت عمل می کند، بلکه برنامه های غیرمتمرکز و عرضه اولیه سکه (ICO) را نیز قادر می سازد.

اکثریت قریب به اتفاق ICO ها بر روی اتریوم انجام می شود که باعث ایجاد سیل ناگهانی ترافیک به دلیل فروش توکن ها می شود و کل شبکه را کند می کند. بنابراین، طبیعی به نظر می رسد که چنین اتریومی نیاز به یک راه حل مقیاس بندی داشته باشد که با نیازهای آن هماهنگ شده باشد. اتریوم در واقع چندین راه حل مختلف در دست ساخت دارد، اما یکی از آنها بسیار قابل توجه است: Raiden.

مفهوم Raiden بسیار شبیه به Lightning Network است: یک لایه اضافی خارج از بلاک چین اصلی ارائه می دهد که در آن کاربران می توانند کانال های دو طرفه ای را برای انجام معاملات فوری، تقریباً رایگان و ایمن ایجاد کنند.

یک تفاوت عمده بین این دو این است که Raiden با استاندارد ERC20 سازگار است، به این معنی که هر توکن صادر شده در اتریوم – و صدها عدد از آنها وجود دارد – که با Raiden کار می کند. در حال حاضر هیچ تاریخ مشخصی برای عرضه اصلی وجود ندارد.

Raiden در سپتامبر 2017 به صورت آزمایشی در شبکه اتریوم راه اندازی شد، پس از آن تیم پشت آن ICO برگزار کرد و حدود 50 میلیون دلار برای توسعه بیشتر جمع آوری کرد. اما، در دسامبر 2017، نسخه سبک تری از پروتکل به نام µRaiden (با تلفظ “Micro Raiden”) در شبکه اصلی اتریوم مستقر شد.

در اصل، این کار با تسهیل بی اعتماد، فوری – به این معنی که مجبور نیستید به طرف مقابل اعتماد کنید یا حتی او را بشناسید – و معاملات رایگان را نیز انجام می دهد. تفاوت در اینجا این است که پروتکل اصلی Raiden شبکه ای از کانال های دو طرفه را اداره می کند، در حالی که μRaiden به کسی اجازه می دهد تا یک کانال پرداخت باز کند که بتواند توکن ها را فقط در یک جهت منتقل کند. اینها برای پرداخت های خرد، مانند پرداخت هزینه یک فنجان قهوه، بسیار مفید هستند.

زد کش ZCash و BOLT

Lightning Network معاملات روی بلاک چین های کاملاً شفاف مانند بیت کوین را کمی خصوصی تر می کند، زیرا همه پرداخت های خرد انجام شده از طریق کانال های دو طرفه آن نیازی به پخش در کل شبکه ندارد. با این حال، باز و بسته شدن کانال سوابق هر دو طرف شرکت کننده و همچنین تقسیم اولیه و نهایی سرمایه را به همراه خواهد داشت.

ZCash یک شبکه ارزهای رمزنگاری شده است که با هدف حفظ امنیت بیشتر و ناشناس بودن به مشتریان خود ارائه می شود، بنابراین برای مقیاس بندی بلاک چین آنها مجبور بودند راه حل خود را توسعه دهند. لایه اضافی پیشنهادی زد کش “BOLT” نام دارد و کاملاً از شبکه Lightning الهام گرفته شده است.

کاری که BOLT متفاوت از شبکه Lightning انجام می دهد این است که هدف آن این است که انتقالهای انجام شده در یک کانال را غیرقابل اتصال کند. این دستگاه می تواند با استفاده از دو تکنیک رمزنگاری کلاسیک این کار را انجام دهد: تعهدات – که ارزش پرداخت را پنهان می کند و امضا – که به کاربران امکان می دهد بدون معامله امضاء کنند.

Ian Miers و Matthew Green، دو محقق در BOLT، ادعا می کنند که ایجاد این فناوری قادر خواهد بود بر روی سایر ارزهای رمزنگاری شده کار کند، به شرط اینکه از رمزنگاری اولیه مورد نیاز پشتیبانی کند. در حال حاضر می تواند بر روی بیت کوین کار کند، اما با تعدیل های خاصی. با این حال، میرز گفت که این ارز دیجیتال بسیار بهتر از رمزنگاری ناشناس مانند ZCash کار می کند. میرس و گرین در نظر دارند نمونه اولیه ای را در آینده نزدیک منتشر کنند، اما در واقع ادغام آن در یک ارز رمزنگاری شده زمان بیشتری را می طلبد.

ریپل Ripple و شبکه لایتنینگ

نکته ای که در مورد ریپل Ripple وجود دارد این است که در واقع نیازی به لایه اضافی برای مقیاس بندی ندارد، زیرا در ابتدا برای انجام بسیاری از معاملات طراحی شده است. بر اساس وب سایت پروژه، در حال حاضر 1500 تراکنش در ثانیه انجام می شود و می توان آن را برای مطابقت با توان تغییر داد. با این حال، در آگوست 2017 ریپل به همراه Bitfury، یک شرکت فناوری بلاک چین با خدمات کامل، کدی را منتشر کردند که شبکه Lightning را در Interledger ادغام کرد.

Interledger پروتکل Ripple است که برای فعال کردن معاملات بین بلاک چین های مختلف توسعه یافته است. بدیهی است که Ripple به Lightning به عنوان راهی برای افزایش قابلیت شبکه علاقه ای ندارد. در عوض، این پروژه آن را برای استفاده از فناوری مبادله اتمی خود و گام دیگری در جهت سازگاری ارزهای رمزنگاری شده مختلف تصویب کرد.

این یک پیشرفت بسیار هیجان انگیز است، زیرا Interledger قبلاً قادر به انجام معاملات جذاب نه تنها بین بلاک چین عمومی، بلکه خصوصی و از همه مهمتر، سیستم های پرداخت سنتی مانند PayPal بود.

به گفته استفان تامپسون، مدیر ارشد فناوری Ripple، هدف بلند مدت ادغام این دو فناوری این است که بتواند جامعه رمزنگاری را به صورت یکپارچه بین ارزهای رمزنگاری شده مختلف معامله کند و همچنین از طریق PayPal ،Alipay، حساب های بانکی و بالعکس به هر بلاکچین مالی ارسال کند.

برچسب‌ها:,

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *