0

فیلم داش آکل

فیلم داش آکل / بهروز وثوقی

فیلم داش آکل فیلمی ایرانی است که توسط مسعود کیمیایی در سال ۱۳۵۰ ساخته شده و در همان سال به اکران عمومی درآمد.

به گزارش خوبو، داش آکل یکی از بهترین فیلم‌های قبل از انقلاب سینمای ایران است که بر اساس داستان «داش آکل» از کتاب سه قطره خون نوشته صادق هدایت، ساخته شده است. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره خوب 7.2 شده است. 1200 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

در سال ۱۳۹۶ فیلم جدید داش آکل به کارگردانی محمد عرب دقیقاً شبیه به همین فیلم ساخته شد.

عوامل و بازیگران فیلم داش آکل

داش آکل فیلمی است که در ژانر جنایی، درام و عاشقانه توسط مسعود کیمیایی ساخته شده است. مسعود کیمیایی از کارگردانان مطرح سینمای ایران و از چهره‌های اصلی موج نوی سینمای ایران است. بدون شک، داش آکل از بهترین آثار ساخته شده توسط کیمیایی است. این فیلم در کنار گوزن ها، رضا موتوری و قیصر، چهار فیلم مطرح کیمیایی قبل از انقلاب هستند که همگی با هنرنمایی بهروز وثوقی از طرفداران خاصی برخوردار هستند. بهمن مفید دیگر ستاره‌ای است که در کنار وثوقی در این فیلم درخشیده است.

کارگردانمسعود کیمیایی
تهیه کنندههوشنگ کاوه
نویسندهمسعود کیمیایی
(بر اساس داستان «داش آکل» نوشته صادق هدایت)
تدویننعمت حقیقی
بازیگرانبهروز وثوقی
ژاله علو
بهمن مفید
کنعان کیانی
مری آپیک
شهرزاد
موسیقیاسفندیار منفردزاده
سال ساخت1350
مدت زمان فیلم99 دقیقه
نمره IMDB7.2

خلاصه داستان

داش آکل (بهروز وثوقی) با سجایای اخلاقی خوب که مردانگی، قهرمانی و صداقتش زبانزد مردم شیراز است. یکی از مردم شیراز که از فضایل اخلاقی داش آکل مطلع بوده، قبل از مرگش وصیت می‌کند که داش آکل به کارهای زندگی و املاک او رسیدگی کند. داش آکل پس از ملاقات با خانواده این شخص، دلباخته دختر 14 ساله او می‌شود. عشق به این دختر، داش آکل را به شراب خواری می‎کشاند. کاکارستم (بهمن مفید) دیگر شخصیت فیلم است که برخلاف داش آکل، آدمی رذل است و مردم شیراز از دست او عاصی شده‌اند. او بارها از داش آکل شکست خورده، اما همیشه در غیاب او برایش رجز می‌خواند. داش آکل ازدواج با دختر نوجوان را به دلیل سن کمش برخلاف مردانگی می‌داند و با ازدواج او با یکی از خواستگارانش موافقت می‌کند.

سرانجام نوبت جدال داش آکل و کاکا رستم می‌رسد. درحالیکه داش آکل موفق به شکست دادن کاکا رستم می‌شود، کاکا رستم قمه را از پشت در بدن داش آکل فرو می‌کند و داش آکل در همان حال گلوی کاکا را آنقدر می‌فشارد که خفه می‌شود و بعد خود نیز می‌میرد.

جمله معروف آخر فیلم از کلام طوطی داش آکل است که وصیت کرده به مرجان ارث برسد و آنجا که طوطی کلامی را که بارها از داشی شنیده تکرار می‌کند و می‌گوید مرجان عشق تو مرا کشت و راز دل آکل بعد مرگش آشکار می‌شود.

فهرست جوایز فیلم داش آکل

  • بهترین فیلم به مفهوم مطلق، بهترین کارگردانی، بهترین هنرپیشهٔ مرد نقش دوم، بهترین فیلمبرداری. جشنواره سینمایی سپاس تهران ـ دوره چهارم ۱۳۵۰
  • جایزه دیپلم افتخار نقش اول مرد، جشنواره بین‌المللی فیلم تاشکند ۱۳۵۱

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *