0

معرفی بهترین دانشگاه‌های استانبول برای ادامه تحصیل

معرفی بهترین دانشگاه‌های استانبول برای ادامه تحصیل

به گزارش سایت خوبو، استانبول دانشگاه‌های معتبر متعددی را در دل خود جای داده است که امروزه آن را به مقصدی ایده‌آل برای ادامه تحصیل تبدیل کرده است. استانبول که بزرگترین شهر ترکیه است، دارای موقعیتی استراتژیک بر روی نقشه نیز هست که همچون پلی فرهنگی بین اروپا و آسیا عمل می‌کند. دانشگاه‌های این شهر محیطی پویا برای یادگیری و تحصیل در مقاطع بالاتر است که نزدیکی آن به کشور آن و شباهت‌های فرهنگی، موجب حضور بسیاری از دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل در این شهر شده است. برای آشنایی بیشتر با بهترین دانشگاه‌های استانبول و نحوۀ ادامه تحصیل در این شهر، با ما همراه باشید.

اهمیت آموزش عالی و تکمیلی برای دانشجویان ایرانی

آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی نقشی حیاتی در شکل دادن به آینده دانشجویان ایرانی ایفا می‌کند و باعث می‌شود که فرصت‌ها و تجربیات ارزشمندی در زندگی برای آنها فراهم گردد. ادامه تحصیل در خارج از کشور، مانند استانبول، نه تنها امکان دسترسی به آموزش با کیفیت بالا را در پی دارد، بلکه باعث رشد شخصی و اتصال به شبکه‌ای بزرگ از دانشجویان مختلف از سراسر جهان می‌شود.

تحصیل در استانبول به دانشجویان ایرانی این امکان را می‌دهد که با همسالان خود با پیشینه‌های فرهنگی مختلف همکاری کنند. کار در کنار سایر دانشجویان از نقاط مختلف جهان، موجب تبادل ایده‌ها و تفاهم بینِ فرهنگی می‌گردد. دانشجوی ایرانی در طول مدت اقامت خود در استانبول با زندگی در یک کشور خارجی، سازگاری، انعطاف‌پذیری آشنا شده و به پرورش استقلال فردی می‌پردازد که این می‌تواند او را برای حضور در بازارهای رقابتی آماده کند.

همچنین آن دسته از دانشجویانی که پس از اخذ مدرک بین المللی به ایران بازمی‌گردند، به یک مزیت رقابتی در بازار کار داخلی نیز تجهیز می‌شوند. بسیاری از کارفرمایان داخل کشور، نگاه ویژه‌تری به فارغ‌التحصیلی که مدرک خود را از یک دانشگاه معتبر بین‌المللی گرفته است دارند. دانشجویان ایرانی با مهارت و ارتباطاتی که در طی حضور خود در دانشگاه‌های استانبول بدست آمرده‌اند، قادرند تا تاثیر مثبتی در جامعه گذاشته و به رشد و توسعه آینده کشور عزیز ایران کمک کنند.

معرفی بهترین دانشگاه‌های استانبول
معرفی بهترین دانشگاه‌های استانبول

چرا استانبول مقصدی محبوب برای دانشجویان ایرانی است؟

عواملی متعددی در انتخاب یکی از دانشگاه‌های استانبول برای ادامه تحصیل از سوی دانشجویان ایرانی وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:

پیوندهای فرهنگی و تاریخی ایران و ترکیه

دو کشور ایران و ترکیه دارای سابقه طولانی در زمینۀ تبادل فرهنگی و روابط دوجانبه هستند. شباهت‌های فرهنگی و سنت‌های مشترک باعث به وجود آمدن یک حس آشنا در ذهن دانشجویان ایرانی حاضر در استانبول می‌شود. این امر به نوبۀ خود به سهولت زندگی در یک کشور جدید کمک می‌کند و دانشجو را قادر می‌سازد تا سریعتر با فرهنگ محلی سازگار شود.

نزدیکی جغرافیایی و سهولت سفر

نزدیکی جغرافیایی شهر استانبول به ایران، این مکان را به گزینه‌ای ایده‌آل برای دانشجویان ایرانی تبدیل کرده است. دانشجویان می‌توانند از طریق پروازهای منظم و گزینه‌های حمل و نقل در دسترس، به راحتی از خانواده خود دیدن کنند. همچنین مسافت کم بین دو کشور (در مقایسه با مسافت بین ایران و سایر کشورهای اروپایی، کانادا، استرالیا و آمریکا) باعث کاهش هزینه‌های سفر و صرفه‌جویی در زمان می‌شود.

هزینه زندگیِ پایین‌تر و مقرون به صرفه بودن در مقایسه با سایر مقاصد تحصیلی

تحصیل در خارج از کشور می‌تواند هزینه‌های بسیار زیادی را در بر داشته باشد و یافتن شرایطی با هزینه‌های مناسب یکی از اولویت‌های اصلی دانشجویان است. استانبول در مقایسه با سایر مقاصد تحصیلی در اروپا هزینه زندگی نسبتاً پایین‌تری دارد. هزینه‌های اسکان، حمل و نقل و غذای روزانه عموماً در حد و اندازه‌های بودجۀ شماست و این موضوع به دانشجویان اجازه می‌دهد تا بودجه خود را به شکل بهتری مدیریت کنند. هزینه‌های پایین، فاکتور قابل توجهی در آسایش ذهنی و زندگی بدون استرس دانشجویان دارد.

طیف متنوعی از برنامه‌های دانشگاهی

استانبول دارای طیف متنوعی از برنامه‌های آکادمیک در دانشگاه‌های معتبر متعدد است. دانشجویان می‌توانند در زمینه‌های تحصیلی مختلف مانند مهندسی، تجارت، پزشکی، علوم انسانی یا هنر به ادامۀ تحصیل در استانبول بپردازند. دانشگاه‌های بین‌المللی استانبول دارای استانداردهای علمی بالا همراه با کتابخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی عالی و اساتید طراز اول هستند و دانشجویان با حضور در یک چنین محیط آکادمیک می‌توانند دیدگاه‌ها و توانایی علمی خود را بالا ببرند.  

نکاتی که در انتخاب دانشگاه باید در نظر گرفت

هنگام انتخاب دانشگاه در استانبول، برای دانشجویان ایرانی مهم است که چندین فاکتور کلیدی را در نظر بگیرند تا بهترین گزینه را متناسب با اهداف علمی و شخصی خود پیدا کنند. این عوامل عبارتند از:

اعتبار علمی

اعتبار علمی دانشگاه و کیفیت اعضای هیئت علمی آن را ارزیابی کنید. به دنبال برنامه‌هایی باشید که با رشته تحصیلی مورد نظر شما همسو باشد و پروژه‌های تحقیقاتی دانشگاه را بررسی کنید.

تاییدیه رسمی

به دنبال این باشید که آیا دانشگاه و برنامه‌های تحصیلی آن توسط نهادهای رسمی و ذی‌صلاح معتبر تأیید شده است یا خیر. تاییدیۀ رسمی تضمین می‌کند که آن دانشگاه استانداردهای کیفی لازم را داشته و مدرک فارغ‌التحصیلی شما از آن دانشگاه در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته می‌شود.

امکانات و منابع

در دسترس بودن امکانات مدرن، کتابخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی را در نظر بگیرید. دسترسی به امکانات مناسب و خوب می‌تواند میزان و کیفیت یادگیری را تا حد زیادی افزایش دهد.

خدمات پشتیبانی دانشجویی

به خدمات پشتیبانی ارائه شده توسط دانشگاه، مانند مشاوره شغلی، مشاوره تحصیلی و فرصت‌هایی برای دوره‌های کارآموزی یا تحصیل در خارج از کشور توجه کنید. این خدمات دانشگاهی می‌تواند به پیشرفت شخصی و حرفه‌ای شما کمک شایانی کند.

زندگی پردیس دانشگاه

فعالیت‌های فوق برنامه، سازمان‌های دانشجویی و رویدادهای فرهنگی و مواردی از این دست از نکات قابل توجهی است که دانشجو باید در نظر بگیرد. محیطی پویا و سالم در داشتن تجربه‌ای خوب از زندگی در محیط آکادمیک کمک می‌کند.

رتبه‌بندی بهترین دانشگاه‌های استانبول برای دانشجویان ایرانی

اگرچه تنها توجه به رتبه‌بندی دانشگاه‌ها نمی‌تواند عاملی تعیین‌کننده در انتخاب محل تحصیل باشد، اما می‌تواند به شما در انتخاب دقیق‌تر دانشگاه محل تحصیل بر اساس شهرت و عملکرد آن کمک کند. ما در این بخش فهرستی از برترین دانشگاه‌های استانبول در سال ۲۰۲۳ را برای شما آورده‌ایم.

دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول که در سال ۱۴۵۳ تأسیس شده است، یک دانشگاه تحقیقاتی دولتی معروف است. این دانشگاه با ۳.۵۰۰ پرسنل آموزشی شامل اساتید و ۶۰.۰۰۰ دانشجو بزرگترین دانشگاه ترکیه است.

دانشگاه کوچ

این دانشگاه خصوصی غیرانتفاعی در سال ۱۹۹۳ تاسیس شده است و یکی از دانشگاه‌های معتبر و پیشرو در سراسر ترکیه است.

دانشگاه سابانچی

سابانچی که در سال ۱۹۹۴ تأسیس شده است، در حدود ۴۰ کیلومتری مرکز شهر استانبول قرار دارد.

دانشگاه فنی خاورمیانه (METU)

METU، دانشگاهی دولتی است که در سال ۱۹۵۶ تاسیس گردیده و تمرکز اصلی آن بر علوم مهندسی و طبیعی است.

دانشگاه بغازیچی

این دانشگاه در گذشته «کالج روبرت» نام داشت و در سال ۱۸۶۳ تاسیس گردیده است. مدیریت این دانشگاه تا صد سال به عهدۀ مدیران آمریکایی بود اما در سال ۱۹۷۱ به دولت وقت ترکیه واگذار گردید. از دانشکده‌های اصلی این دانشگاه می‌توان به دانشکده تربیت معلم، دانشکده علوم پایه و ادبیات، دانشکده اقتصاد و علوم اداری و دانشکده مهندسی اشاره کرد.

دانشگاه آیدین استانبول

این دانشگاه خصوصی در سال ۲۰۰۷ تاسیس گردیده و دارای ۳۹۰۰۰ دانشجو و ۱۵۰۰ پرسنل علمی است. برخی از محبوب‌ترین برنامه‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد در این دانشگاه عبارتند از اقتصاد و دارایی، مدیریت بازرگانی (به زبان انگلیسی)، مهندسی کامپیوتر، روانشناسی و حقوق. دانشگاه آیدین همچنین دوره‌هایی را در زمینه کشاورزی و جنگلداری، هنر، طراحی و معماری، آموزش و پرورش، مهندسی و فناوری، مطالعات محیطی و علوم زمین ارائه می‌دهد.

دانشگاه بیلگی

این دانشگاه در سال ۱۹۹۶ تاسیس گردیده است و یک دانشگاه خصوصی واقع در استانبول ترکیه است. دانشگاه بیلگی استانبول برنامه‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را در زمینه‌های مختلف مانند حقوق، تجارت، ارتباطات، علوم اجتماعی و غیره ارائه می‌دهد.

معرفی بهترین دانشگاه‌های استانبول
معرفی بهترین دانشگاه‌های استانبول

روند درخواست پذیرش برای دانشگاه‌های ترکیه

فرآیند درخواست پذیرش برای دانشگاه‌های استانبول معمولاً شامل چندین مرحله کلیدی است:

جستجو و انتخاب

با تحقیق در مورد دانشگاه‌ها و برنامه‌هایی که با علایق و اهداف دانشگاهی شما همسو هستند شروع کنید. برای جمع‌آوری اطلاعات در مورد شرایط پذیرش، جزئیات برنامه‌ها و مهلت ارسال مدارک، وب سایت‌های رسمی دانشگاه‌ها را نگاه کنید.

تکمیل فرم‌ها و مدارک

فرم درخواست آنلاین ارائه شده توسط دانشگاه مورد نظر را تکمیل کنید. مدارک لازم را که ممکن است شامل ریز نمرات، مدرک دیپلم/کارشناسی/ارشد، توصیه‌نامه و انگیزه‌نامه باشد را از پیش آماده کنید. تمامی مدارک باید ترجمه شده به زبان انگلیسی یا ترکی همراه با مهرهای رسمی باشد.

آزمون‌های ورودی

برای ورود به برخی از دانشگاه‌های ترکیه در دوره‌های کارشناسی نیاز به گذراندن آزمون ورودی دارید. برای تعیین اینکه آیا آزمون ورودی ضروری است یا خیر، با دانشگاه مکاتبه کنید.

ارزیابی و پذیرش

پس از ارسال درخواست شما، دانشگاه مدارکتان را ارزیابی کرده و در مورد پذیرش شما تصمیم می‌گیرد. در صورت موافقیت از سوی هیات علمی دانشگاه، نامه یا پیشنهاد پذیرش را دریافت خواهید کرد.

مدرک زبان

تسلط به زبان ترکی معمولاً برای دوره‌های کارشناسی در دانشگاه‌های ترکیه مورد نیاز است. با این حال، بسیاری از دانشگاه‌ها نیز برنامه‌هایی را ارائه می‌دهند که به زبان انگلیسی به ویژه در سطح کارشناسی ارشد تدریس می‌شوند. برای دانشجویان ایرانی که نیاز به بهبود مهارت‌های زبان ترکی دارند، گزینه های مختلفی برای تقویت و یادگیری زبان ترکی وجود دارد. دوره‌های آموزش زبان ترکی توسط بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه هم به صورت دوره‌های فشرده قبل از شروع سال تحصیلی و هم در طول دوره تحصیل ارائه می‌شود.

معادل‌سازی دیپلم دبیرستان

معادل‌سازی مدرک دیپلم دبیرستان در ایران به گواهی معتبر تحصیلی در ترکیه، «نامه معادل‌سازی» نام دارد. این گواهی توسط وزارت آموزش ملی ترکیه (MEB) یا شورای آموزش عالی ترکیه (YÖK) برای افرادی صادر می‌شود که تحصیلات خود را در یک کشور خارج از ترکیه به پایان رسانده‌اند و مایل به ادامه تحصیل یا کار در ترکیه هستند.

در واقع این مدرک نشان می‌دهد که دیپلم شما معادل دیپلم تحصیلی در ترکیه است. برای دریافت این مدرک که در ترکیه به آن Denklik Belgesi می‌گویند، با درخواست شخصی فرد انجام می‌گیرد و نیازمند ارائه اصل گواهی دیپلم دبیرستان، ترجمه رسمی آن به ترکی و گذرنامه دانش‌آموز یا دانشجو است.

هزینه ویزای تحصیلی و تمکن مالی برای دانشگاه‌های ترکیه

هزینه‌های جدید اخذ ویزای تحصیلی در سال ۲۰۲۳ به شرح زیر می‌باشد:

  • بیمه مسافرتی: ۱.۳۰۰ دلار آمریکا (حدود ۳۰.۰۰۰ لیر ترکیه)
  • هزینه درخواست ویزا و امور مربوط به سفارت: ۳۰ دلار آمریکا (۷۰۰ لیر ترکیه)
  • تمکن مالی: متغیر، حدود ۴.۰۰۰ تا ۵.۰۰۰ دلار آمریکا

مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

شما بعنوان دانش‌آموز یا دانشجو باید شخصا به سفارت ترکیه مراجعه کرده و مدارک زیر را جهت اخذ ویزای تحصیلی ارائه کنید:

  • پاسپورت؛ حداقل باید شش ماه از اعتبار آن باقی مانده باشد.
  • فرم درخواست ویزا که در سفارت باید توسط متقاضی امضا شود.
  • ارائه عکس بیومتریک که در شش ماه گذشته گرفته شده و زمینه سفید دارد.
  • سندی مانند صورت حساب بانکی و گردش حساب که وضعیت اقتصادی فرد یا حامی مالی‌اش را نشان دهد.
  • ارائه بلیط رزرو پرواز
  • برگه رزرو هتل یا دعوت نامه که باید توسط شخص مقیم ترکیه تهیه شود.
  • یک سند تعهد مبنی بر اینکه متقاضی ویزا پس از پایان تحصیل به کشورش باز خواهد گشت.
  • بیمه درمانی مسافرتی که اقامت و بازگشت در ترکیه را پوشش می‌دهد.

سوالات پرتکرار

آیا دوره‌های کارشناسی و ارشد به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های ترکیه وجود دارد؟

بله، بسیاری از دانشگاه‌ها دوره‌های کارشناسی و ارشد به زبان انگلیسی را نیز دارند.

شرایط زبان برای دانشگاه‌های استانبول چیست؟

بستگی دارد، اما تسلط به زبان ترکی معمولا برای برنامه‌های کارشناسی مورد نیاز است، در حالی که برای دوره ارشد می‌توانید به زبان انگلیسی نیز تحصیل کنید.

آیا می‌توان در حین تحصیل در ترکیه کار کرد؟

بله، به عنوان یک دانشجوی بین المللی، می‌توانید با مجوز کار دانشجویی به صورت پاره‌وقت کار کنید.

آیا بورسیه تحصیلی برای دانشجویان خارجی در ترکیه وجود دارد؟

بله، دانشگاه‌ها و سازمان‌های خارجی ترکیه به دانشجویان بین‌المللی بورسیه می‌دهند.

منابع

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *