0

فیلم منصور

فیلم منصور

فیلم منصور فیلمی ایرانی است که توسط سیاوش سرمدی در سال ۱۳۹۹ ساخته شده و در سی و نهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر به نمایش درآمد.

به گزارش خوبو، منصور فیلمی است که به روایت زندگی منصور ستاری فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی می‌پردازد. این فیلم از سایت معتبر IMDB، موفق به کسب نمره متوسط 6.7 شده است. 412 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

عوامل و بازیگران فیلم منصور

منصور فیلمی است که در ژانر بیوگرافی، درام و تاریخی توسط سیاوش سرمدی ساخته شده است. سیاوش سرمدی از کارگردانان جوان ایرانی است که بیشتر به دلیل ساخت مستندهای مختلف سیاسی و اجتماعی شناخته می‌شود. منصور اولین فیلم سینمایی سرمدی است.

  • نام اولیه فیلم اوج ۱۱۰ بود.
کارگردانسیاوش سرمدی
تهیه کنندهجلیل شعبانی
نویسندهسیاوش سرمدی
بازیگرانمحسن قصابیان
حمیدرضا نعیمی
علیرضا زمانی نسب
سید جواد هاشمی
قاسم زارع
لیندا کیانی
مهدی کوشکی
تدوینسیاوش سرمدی
موسیقیعلیرضا کهن دیری
سال ساخت1399
مدت زمان فیلم100 دقیقه
نمره IMDB6.7

خلاصه داستان

این فیلم درباره بخش‌‌هایی از زندگی تیمسار منصور ستاری، فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی و ساخت اولین جنگنده ایرانی است. تیمسار ستاری با جدیت به دنبال هواپیماهای جنگی است تا بتواند رزمنده‌‌ها را تجهیز کند. در ابتدا آن‌‌ها با کارخانه ساخت هواپیما همکاری می‌‌کردند و صرفاً قطعات وارد شده از خارج از کشور را مونتاژ می‌‌کردند. اما این کارخانه با کارشکنی‌‌هایش باعث کند شدن و حتی توقف کار آن‌‌ها و نرسیدن هواپیماها به خلبانان ارتش شده‌ بود.

تیمسار ستاری و تیمش ابتدا برای وارد کردن چند هواپیمای جنگی اقدام کردند که بخاطر حمله آمریکایی‌ ها به هواپیماها و بمباران آن‌‌ها، با شکست مواجه شد. تیمسار ستاری به تیمش دستور داد که با داشته‌‌ها و دانش خودشان قطعات مورد نیاز هواپیماها را در یکی از سوله‌های ارتش، تولید کنند. در ابتدا هیچ‌ کس به تصمیم او اطمینان نداشت و آن‌‌ها این کار را غیرممکن می‌‌دانستند. تمام طول فیلم تماشاگر شاهد تلاش‌‌های ستاری برای پیدا کردن راه خودکفایی است.

نقد و بررسی فیلم منصور

نکات مثبت فیلم

می‌توان به بازی محسن قصابیان در فیلم «منصور» نمره قبولی داد.

نکات منفی فیلم

روند قهرمان‌سازی در طول فیلم به‌درستی شکل نمی‌گیرد و این ضعف به دلیل پرداخت به موضوعات جانبی و بی‌اهمیت و دخیل کردن قهرمان در بطن این رویدادهاست. موقعیت‌سازی که به‌درستی انجام نشود، قهرمانی هم در طول فیلم ساخته نمی‌شود.

متأسفانه عدم توجه به نکات فنی در فیلمسازی در مقاطعی باعث شده منصور نتواند تأثیر مورد نظرش را بر ذهن مخاطب باقی بگذارد. این ضعف‌ها گاهی حتی شامل استفاده از اشتباه از لنزهای دوربین هم شده است.

خط داستانی منصور فاقد کشش دراماتیک است. متأسفانه حتی لایه‌های ظاهری فیلم هم نتوانسته کارکرد مناسبی داشته باشد و مخاطب را با خود همراه کند.

حرف آخر

ظاهراً قبلاً قرار بوده تا منصور یک مستند باشد اما به دلیل لوکیشن‌هایی که برای مستند ساخته شده، سازندگانش تصمیم گرفتند به‌جای مستند، فیلم سینمایی بر اساس شخصیت منصور ستاری بسازند. اشتباهی که نتیجه آن را می‌توانیم در فقدان درام در فیلم منصور ببینیم و فرصت‌هایی که به هدررفته است. مشکلات فیلم به حدی زیاد است که به نظر نمی‌رسد کسی پس از تماشای فیلم قادر باشد پرتره یک قهرمان را به ذهن بسپارد.

نویسنده: بابک مهرورز
منبع: سایت مووی مگ

فهرست جوایز فیلم منصور

در سی و نهمین دوره برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1399، فیلم منصور نامزد دریافت دو سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین جلوه‌های ویژه بصری (محمد برادران) و بهترین کارگردان اول (سیاوش سرمدی) شد، اما در کسب جایزه ناکام ماند.

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *