0

بازی Marvel’s Spider-Man 2

Marvel’s Spider-Man 2

بازی Marvel’s Spider-Man 2 یک بازی در ژانر ابرقهرمانی است که با روایت منسجم و گیم‌پلی هیجان‌انگیز می‌تواند ساعت‌ها مخاطب را میخکوب کند.

به گزارش خوبو، سال‌هاست که پلی استیشن و سونی با ساخت بازی‌های داستان محور و تک نفره مثل God of War Ragnarok، نسخه دوم The Last of Us و حتی آثار قدیمی‌تری مانند inFamous، این سبک را زنده نگه داشته و حالا هم نوبت به سری بازی‌های اسپایدرمن رسیده است.

بدون شک یکی از نقاط قوت اصلی بازی Marvel’s Spider-Man، داستان و روایت جذاب آن به شمار می‌رود که کاملاً یک دست بود و کم‌تر بخش ضعیفی را در آن می‌توانستیم پیدا کنیم؛ حالا بازی Marvel’s Spider-Man 2 هم دقیقاً با ادامه دادن همان فرمول موفق و البته بهبود آن، روایتی را برای مخاطب تعریف می‌کند که به شدت جذاب است.

شاید شما هم در حین تجربه بازی با خودتان فکر کنید که دیگر این مرحله‌ای که به آن رسیدید، نقطه اوج بازی است و دیگر امکان ندارد که بهتر از آن را بتوانید ببینید؛ اما نویسندگان استودیوی اینسامنیاک به بهترین شکل ممکن در هر لحظه از بازی شما را با صحنه‌ای روبرو می‌کنند که قطعاً از اتفاق قبلی غافلگیر‌کننده‌تر است.

آشنایی سازندگان بازی با جهان عنکبوتی مارول و وفاداری به تک‌تک المان‌هایی که پیش از این در آثار دیگر اسپایدرمن دیده بودیم، باعث شده تا محصول نهایی دقیقاً به همان چیزی تبدیل شود که انتظارش را داشتیم.

در ادامه مطلب با ویژگی های بازی Marvel’s Spider-Man 2 آشنا خواهیم شد.

بازی Marvel’s Spider-Man 2

داستان بازی Marvel’s Spider-Man 2

داستان بازی درست در ادامه نسخه قبلی خود شروع می‌شود و سناریویی را در پیش میگیرد که در پایان نسخه قبلی دیدیم، اما سناریو مطرح شدهش و پیش‌بینی شده را همان اول کار به مخاطبان ارائه نمی‌کند و سعی می‌کند به وسیله واسطه‌ای قوی، مخاطبش را به داستان اصلی راه بدهد.

بازی با ورود کریون، نقطه عطفی پایه‌ای را رقم می‌زند و انقدر خوب به آن رسیدگی می‌کند که مخاطب حتی با همین مسیر موجودش هم حس رضایت از شخصیت‌ها و سناریوهایشان را دارد.

بازی در پرده اول، به خوبی هرچه تمام‌تر و در همان برخورد، شخصیت‌هایش را به مخاطبان می‌شناساند، روندی که در مراحل و دیالوگ‌های میان شخصیت‌ها واضح و شفاف بیان می‌شود.

در پرده دوم، بازی به کشمکش اصلی می‌رسد و همان اول پرده دوم نقطه عطف اصلی رقم می‌خورد و در پرده سوم بازی آنقدر خوب نتیجه‌گیری می‌کند که مخاطب حاضر است هرکاری بکند تا دوباره این داستان منسجم را برای خودش تعریف کند.

و اما شخصیت‌ها، شخصیت‌های بازی از قوی‌ترین پردازش‌های ممکن در دنیای بازی‌های ابرقهرمانی است. نویسندگان به هیچ‌وجه به پس‌زمینه ذهنی مخاطبانشان کاری نداشته و سعی داشته‌اند که شخصیت‌هایشان را با ادبیات خودشان تعریف کنند، تعریفی که به شکل ویژه‌ای در شناخت و اثرگذاری شخصیت‌های بازی بر مخاطبان تاثیر بسیار بالایی دارد.

بازی Marvel’s Spider-Man 2

شخصیت‌های بازی با سناریو و دیالوگ ساخته شده‌اند، سناریوهایی که هیچ تعلق خاطری به فیلم‌ها ندارند و نویسندگان به سراغ منبع اصلی یعنی کمیک‌بوک‌ها رفته‌اند و از طرف دیگر دیالوگ‌ها به قدری در ساختن شیمی میان شخصیت‌ها حتی در هنگام مبارزات و تماس‌ها خوب هستند که گاهی دوال‌سنس را کنار گذاشته و حاضر هستید ساعت‌ها به یک دیالوگ فکر کنید.

شاید تنها نگرانی که در بازی وجود داشت، حضور همزمان دو اسپایدرمن یعنی پیتر پارکر و مایلز مورالس در بازی بود که امکان وجود کم و کاستی در یک شخصیت اسپایدرمن را بیشتر میکرد، که باید خدمت شما عرض کنم که اصلا جای نگرانی نیست، چرا که هردو شخصیت درست و به اندازه حضورشان در بازی مهم و اساسی و کلیدی است و هیچ کم و کاستی نه تنها در این دو مرد عنکبوتی نیست، بلکه اضافات پردازش‌های خودشان را به دیگر شخصیت‌های حاضر در بازی منتقل کرده‌اند و موجب غنی شدن هر چه بیشتر داستان بازی شده‌اند.

در نتیجه باید گفت که این بازی دارای یک روایت منسجم، یک شخصیت‌پردازی غنی و البته یک پایان‌بندی بسیار درخور توجه است، که اگر حتی طرفدار دنیای ابرقهرمان‌ها نیز نباشید، بی شک از داستان بازی Marvel’s Spider-Man 2 لذت خواهید برد.

گیم پلی بازی Marvel’s Spider-Man 2

بازی Spider-Man 2018 از یک مشکل اساسی رنج می‌برد و آن تاب خوردن در شهر بود. شاید تعجب کنید و بگویید که این موضوع اتفاقاً نقطه قوت بازی بوده، حرف شما درست است، اما بیایید قبول کنیم که مکانیک تاب خوردن پس از چند ساعت بازی واقعاً خسته کننده می‌شد و چون خود شهر نسبتاََ کوچک بود نمی‌توانستیم پتانسیل واقعی مرد عنکبوتی بودن را حس کنیم. این موضوع در مرد عنکبوتی 2 به لطف وینگ سویت، انیمیشن تاب خوردن سرگرم کننده‌تر، ترفندهای جدید و نقشه تقریباً 2 برابر بزرگتر برطرف شده است.

به طور کلی، سبک جدید تاب خوردن و بال‌های پرواز تنوع فوق العاده‌ای به حرکت در شهر می‌بخشند، به گونه‌ای که شاید حتی رغبت نکنید از فست تراول استفاده کنید. البته هدایت و ناوبری بال‌ها در ابتدا عجیب به نظر می‌رسید، اما چند دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد تا به آن عادت کنید.

مبارزه در Marvel’s Spider-Man 2 به لطف توانایی‌هایی که هر مرد عنکبوتی پیدا کرده پیشرفت‌های زیادی داشته است. پیتر پارکر اکنون 4 حرکت در طول نبرد و چهار ابزار برای کمک به مبارزه در اختیار دارد. این موضوع برای مایلز مورالس نیز صدق می‌کند. البته چون مایلز دارای بارهای الکتریکی است که می‌تواند کمک زیادی به او در مبارزه کند، این مهم گیم پلی مبارزات وی را بسیار هیجان‌انگیز کرده است.

وقتی صحبت از توانایی‌ها و مهارت‌ها می‌شود، مرد عنکبوتی 2 درخت مهارت فوق العاده‌ای دارد که بر جنبه‌های مختلف تمرکز داشته و از آنجایی که بازی‌ای است که عمدتاً یک تجربه روایی منسجم را ارائه می‌دهد، درخت مهارت به خوبی به بازی خدمت کرده و هدف خود را برآورده می‌کند. یعنی در طی پیشرفت در بازی توانایی‌های جدید برای شما باز می‌شود تا تجربه تازگی خود را حفظ کند.

بازی دارای یک سیستم ضدحمله فوق العاده در مبارزات است که لذت مبارزه را بسیار افزایش می‌دهد. اگر با این مکانیزم آشنایی ندارید خاطرنشان می‌کنم که پیش از این در بازی Resident Evil 4 Remake به طرز شگفت‌انگیزی ارائه شده و در مرد عنکبوتی 2 به شما اجازه می‌دهد تا حملات را به طور استثنایی بلاک کنید و دشمنان را از بین ببرید. نکته دیگر درباره گیم پلی، با در نظر گرفتن تعادل سیستم QTE در صحنه‌های سینمایی متوجه شدم که QTE بازی کم است و به اندازه قسمت اول نیست. موضوعی که من از آن استقبال می‌کنم.

بازی Marvel’s Spider-Man 2

اما نکته جذاب بازی، لباس سیمبیوت برای اولین بار به طور کامل در بازی Spider-Man Web of Shadows در دنیای بازی‌های مرد عنکبوتی ظاهر شد و از آن به بعد فرصتی برای تجربه دوباره آن به شکل درست و حسابی پیدا نکردیم، Marvel’s Spider Man 2 این رویا را دوباره با تجربه‌ای فراگیر از لباس سیمبیوت و توانایی‌های منحصر به فرد آن برآورده کرده و بدون شک بهترین تجربه لباس سیمبیوت است.

این بازی 4 توانایی منحصر به فرد را با درخت مهارتی کاملاً مختص لباس ارائه می‌کند که به توسعه لباس و قابلیت‌های سیمبیوت منجر می‌شود و یکی از لباس‌های اصلی پیتر است. این مهم پویایی زیادی به بازی می‌بخشد و نوع لباس سبک مبارزه را تغییر می‌دهد. وینگ سویت نیز قابل ارتقاء و سریع‌تر شدن هستند و جدای از سبک مبارزه مختص لباس، شخصیت پیتر را متحول کرده و محور جدیدی را در رویدادهایی ایجاد کرده است که او با تمام قدرت در آن‌ها شرکت خواهد کرد. در کل این لباس شگفتی‌های دیوانه کننده‌ای در مرد عنکبوتی 2 ارائه می‌دهد که دوست ندارم برای شما اسپویل کنم.

اکثر بازی‌های مرد عنکبوتی جرأت الهام از داستان و وقایع اصلی یا همان اورجینال کتاب‌های کمیک را ندارند و مرد عنکبوتی 2 به‌عنوان جسورانه‌ترین بازی برای ارائه شخصیت‌ها و اتفاقات کاملاً با الهام از کتاب‌های کمیک شناخته می‌شود. البته که Spider Man 2 در عین حال با سبکی بسیار متمایز چیزهای زیادی را به طرفداران کتاب‌های کمیک ارائه می‌کند. شخصیت‌های شرور معرفی شده، مبارزات و حتی هم تیمی‌های جدید به طور ناگهانی از کمیک‌ها ظاهر می‌شوند و اگرچه مارول در تریلرهای خود به این قسمت‌ها اشاره نمی‌کند، اما شگفتی‌های بزرگی را در وقایع داستان ایجاد می‌کنند. این الهام از کمیک‌ها، فیلم‌های سینمایی و غیره به‌ویژه روی لباس‌ها و تغییراتشان تأثیر گذاشته‌اند.

نکته دیگر این است که استودیوی اینسومنیاک گیمز باس فایت‌هایی پر از نوآوری، خشونت و صحنه‌های سینمایی خیره کننده را ارائه می‌کند که از بازی‌های سونی انتظار می‌رود. طبق معمول، بازی شروع طوفانی و میخکوب کننده‌ای دارد و طوری شما را جذب می‌کند که انگار مشغول تماشای یک شاهکار هنری هستید.

مشخصات فنی بازی Marvel’s Spider-Man 2

نکت منحصر به فرد در بخش فنی بازی، استفاده مطلوب از کنترلر دوال‌سنس است که قطعا توجه شما را به خود جلب خواهد کرد. اما تجربۀ بازی پس از نصب پچ روز عرضه، چندان عاری از باگ و گلیچ نیست.

قطع شدن صدا به طور کامل، پرش دوربین و باگ‌های ریز و درشت دیگری را تجربه خواهید کرد. شاید بدترین باگ بازی به محدود کردن میدان نبرد مربوط شود که با استفاده از یک قابلیت، آخرین دشمن به خارج از میدان نبرد تعیین شده توسط بازی پرتاب شده و در ادامه بازی اجازه نمی‌دهد تا از میدان خارج شوید و آخرین تهدید را نابود کنید.

با این وجود، تعداد باگ‌ها و گلیچ‌ها آنقدر زیاد نیست که تجربه را مختل کنند و یک نقطۀ ضعف محسوب شوند. احتمالاً طی ماه‌های آینده، محدود باگ‌های موجود نیز منهدم خواهند شد.

بازی Marvel’s Spider-Man 2

ساندترک Marvel’s Spider-Man 2 شامل تفاوت‌های قابل توجه‌ای نسبت به بازی اول می‌شود که دست بر قضا آن را اعتلا می‌بخشد. مایلز مورالز نه تنها ناجی داستان بازی است، بلکه تعدادی از موسیقی‌ها به لطف تفاوت فرهنگی او با پیتر، متنوع‌تر از قبل هستند. موسیقی هیپ‌هاپ به تار و پود نغمه‌های حماسی راه پیدا کرده که هواداران به آن خوش آمد گفته اند. خوشبختانه با فهرستی از ترک‌ها طرف هستیم که متعادل عمل می‌کنند و تنوع بیشتری نسبت به بازی‌های قبلی دارند.

بازیگری‌ها و صداپیشگی‌ها، کافی و همان چیزی هستند که انتظار می‌رود. اگرچه شاهد چیزی خارق‌العاده و فراتر از انتظارات نیستیم، اما بازیگران توانسته‌اند صحنه‌های احساسی و حماسی را به خوبی انتقال دهند.

آنچه ممکن است روی کار آن‌ها تاثیر منفی بگذارد، طراحی چهرۀ برخی از آن‌ها است که ضد و نقیض عمل می‌کند؛ در فضاهای بسته و با نورپردازی صحیح، چهره‌ها زیبا و گرم به نظر می‌رسند، اما در فضاهای باز خشک و سرد و کم‌جزئیات‌تر.

سیستم مورد نیاز بازی Marvel’s Spider-Man 2

حداقل سیستم مورد نیاز

  • کارت گرافیک: NVIDIA GeForce GTX 950 یا معادل AMD
  • پردازنده: اینتل Core i3-4160 یا معادل AMD
  • رم: 8 گیگابایت
  • سیستم عامل: ویندوز 10 64 بیت
  • فضای خالی: 75 گیگابایت HDD

سیستم پیشنهادی

  • کارت گرافیک: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB یا AMD Radeon RX 580
  • پردازنده: اینتل Core i5-4670 یا AMD Ryzen 5 1600
  • رم: 16 گیگابایت
  • سیستم عامل: ویندوز 10 64 بیت
  • فضای خالی: 75 گیگابایت SSD

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *