0

 معرفی برند سونی

 معرفی برند سونی

سونی، سازنده بزرگ ژاپنی محصولات الکترونیکی مصرفی است. این شرکت همچنین در صنعت فیلم، موسیقی، بازی و خدمات مالی نیز فعالیت گسترده دارد.

پلوپز تا رادیو ترانزیستوری

این شرکت توسط ایبوکا ماسارو و موریتا آکیو در سال 1946 با نام توکیو تسوشین کوگیو (“شرکت مهندسی مخابرات توکیو”) ثبت شد. ایبوکا، که شرکت “ابزار دقیق ژاپن” او در طول جنگ جهانی دوم دستگاه‌های الکترونیکی را تامین می‌کرد، و موریتا، مربی علوم کاربردی، در طول جنگ جهانی دوم به عنوان مهندسانی که موشک‌های جستجوگر گرما را برای ارتش امپراتوری ژاپن طراحی می‌کردند، با یکدیگر آشنا شدند. ایبوکا و موریتا در طولِ 40 سال آینده در رابطه‌ای که یکی از «موثرترین و جذاب‌ترین روابط تاریخ کسب‌وکار» نامیده می‌شود، با هم کار کردند. نبوغ ایبوکا در توسعه محصول و تسلط موریتا در مدیریت کسب و کار و بازاریابی، سونی را به یکی از مشهورترین برندهای جهان تبدیل کرد. سونی که در ژانویه 1958 به نام رسمی این شرکت تبدیل شد، از کلمه لاتین sonus (“صدا”) مشتق شده بود و به عنوان یک اصطلاح بین المللی و نه ژاپنی تصور می شد.

اولین محصول مصرفی این شرکت یک پلوپز برقی بود. اگرچه این محصول فروش ضعیفی داشت، اما توتسوکو (نام اختصاری در آن زمان)، تجارت موفقی در تعمیر رادیو و سایر تجهیزات الکتریکی داشت. کار تعمیر آن ها برای پخش کننده رادیویی ژاپنی NHK باید توسط ارتش اشغالگر ایالات متحده تأیید می شد. که بعداً به شرکت جوان مشاغل تعمیراتی را اختصاص داد.

در سال 1950 توتسوکو اولین ضبط صوت با طراحی ژاپنی را معرفی کرد. اگرچه این کالای مصرفی نیز فروش ضعیفی داشت، اما آینده این شرکت در شرف تغییر بود. در سال 1952 ایبوکا از ایالات متحده بازدید کرد و تماس های اولیه را برای صدور مجوز ترانزیستور از آزمایشگاه های بل، که در آن زمان بخشی از شرکت وسترن الکتریک، بازوی تولید کننده تلفن و تلگراف آمریکایی (AT&T) بود، برقرار کرد. سال بعد موریتا به ایالات متحده رفت و با وسترن الکتریک قرارداد امضا کرد.

این توافقنامه منجر به اولین خط تولید بسیار موفق توتسوکو شد. رادیوهای ترانزیستوری. اگرچه Texas Instruments Incorporated اولین بار با رادیو ترانزیستوری Regency خود در سال 1955 وارد بازار شد، اما این رادیوی تمام ترانزیستوری ارزان قیمت و کوچک TR-63 سونی بود، که در سال 1957 توجه مصرف کنندگان را به خود جلب کرد. رادیوهای جیبی سونی موفقیت چشمگیری بود و نام تجاری شرکت را بر سرِ زبان ها انداخت.

غول الکترونیک

در سال 1960 تجارت در ایالات متحده باعث ایجاد شرکت سونی آمریکا با دفتر مرکزی در شهر نیویورک شد. هنگامی که این شرکت در سال 1962 فروشگاه خود را در خیابان پنجم افتتاح کرد، اولین پرچم ژاپن را که از آغاز جنگ جهانی دوم در ایالات متحده به اهتزاز در آمده بود، به اهتزاز درآورد.

 معرفی برند سونی
ساختمان مرکزی سونی در ژاپن

در نمایشگاه جهانی نیویورک در سال 1964، سونی اولین ماشین حساب رومیزی تمام ترانزیستوری خود MD-5 را معرفی کرد. در سال 1968 این شرکت اولین تلویزیون رنگی Trinitron خود را عرضه کرد. تا سال 1971، 40 درصد از خانواده‌های ژاپنی تلویزیون رنگی داشتند، بنابراین سونی اولین ضبط‌کننده ویدیوی رنگی (VCR) را معرفی کرد که منجر به معرفی Betamax VCR در سال 1975 شد. Betamax، اگرچه به طور گسترده ای بهترین فناوری VCR است که تا کنون توسعه یافته است، اما گرانتر از رقیب خود، VHS (سیستم خانه ویدیویی) بود. با روی آوردن بیشتر و بیشتر استودیوها و فروشگاه های ویدیویی به VHS، بتامکس سهم بازار را از دست داد و سونی سرانجام VHS خود را در سال 1988 معرفی کرد.

واکمن

در سال 1979 پخش کننده نوار کاستِ قابل حمل Sony Walkman به بازار آمد. اگرچه مهندسان سونی در مورد طراحی دستگاهی که فقط می تواند پخش کند و قابلیت ضبط کردن ندارد تردید داشتند، موریتا اصرار داشت که این محصول را توسعه دهد و گفت که اگر Walkman موفقیت آمیز نباشد، استعفا می دهد. واکمن یک محصولِ پرطرفدار بین المللی بود و در نهایت صدها میلیون دستگاه فروخت. اولین پخش کننده دیسک فشرده (CD) در سال 1982 از قراردادی بین سونی و Philips Electronics NV متولد شد. سونی فناوری مدولاسیون کد پالس را ارائه کرد و آن را با سیستم لیزر فیلیپس ترکیب کرد. شکست Betamax به سونی درسی بزرگ آموخت. استاندارد قالب برای سی دی ها (و بعداً دیسک های ویدئویی دیجیتال [DVD]) مورد توافق طیف وسیعی از شرکت ها در ژاپن، اروپا و آمریکای شمالی قرار گرفت. سال بعد سونی اولین دوربین فیلمبرداری را معرفی کرد.

 معرفی برند سونی
واکمن

تنوع و رکود

در اواخر دهه 1980، مدیران سونی، به ویژه رئیس شرکت و رئیس شرکت سونی آمریکا، نوریو اوهگا، می خواستند محتوای سرگرمی را به دامنه فعالیت های سونی اضافه کنند. در سال 1988 CBS Records Group را از CBS Inc (در حال حاضر CBS Corporation) خریداری کرد و به این ترتیب بزرگترین شرکت تلویزیونی جهان را تصاحب کرد. سال بعد کلمبیا پیکچرز انترتینمنت را خریداری کرد. کلمبیا که بزرگترین خرید آن زمان یک شرکت آمریکایی توسط یک شرکت ژاپنی بود، جنجال بزرگی را در ایالات متحده به راه انداخت. این جنجال با مشارکت موریتا در “نه به ieru Hihon” (“ژاپنی که می تواند نه بگوید”)، مقاله ای که توسط ناسیونالیستِ ژاپنی ایشیهارا شینتارو در سال 1989 نوشته شده بود، دامن زده شد. آنها ادعا کردند که ژاپن دیگر به ایالات متحده وابسته نیست و ملتی قوی تر و بهتر از متحد پس از جنگش است.

اوایل دهه 1990 سال های سختی برای سونی بود. اقتصاد ژاپن وارد یک رکود چند دهه ای شد و ایبوکا و موریتا هر دو دچار سکته مغزی شدند (به ترتیب در سال های 1992 و 1993). موریتا رسماً در سال 1994 بازنشسته شد و در سال 1999 درگذشت. در حالی که بنیانگذاران آن دیگر در قدرت نبودند، سونی اولین ضرر خود را، بیش از 200 میلیون دلار، در سال 1993 اعلام کرد. علیرغم آشفتگی تجاری، سونی به طراحی و ارائه محصولات جدید ادامه داد. در سال 1994 بخش سرگرمی خود، کنسول بازی ویدیویی پلی استیشن را به بازار ژاپن معرفی کرد. تا سال 2002، بخش بازی بیش از 10 درصد از درآمد سالانه شرکت را کسب می کرد. یکی دیگر از مراکز سود عمده، سرگرمی آنلاین سونی، به ویژه بازی واقعیت مجازی اینترنتی آن، EverQuest بود.

در سال 2005، به دنبال گزارش‌های مالی سالانه ناامیدکننده، هوارد استرینگر از رئیس و مدیر اجرایی شرکت سونی آمریکا به رئیس و مدیر اجرایی شرکت سونی ارتقا یافت. اگرچه انتصاب یک غیر ژاپنی به ریاست شرکت مادر بسیاری را شگفت زده کرد، اما حدود دو سوم از کارکنان سونی در سراسر جهان غیر ژاپنی بودند. در سال 2009 استرینگر همچنین رئیس بخش الکترونیک سونی شد.

 معرفی برند سونی
SONY

استرینگر در تلاش برای احیای سونی، بر ساده‌سازی عملیات و کاهش هزینه‌ها تمرکز کرد. با این حال، این شرکت همچنان به دست و پا زدن ادامه داد و با کاهش درآمدِ بخشِ کلیدی لوازم الکترونیکی مصرفی سونی، ضررهای بی سابقه ای را ثبت کرد.

مدیران شرکت در دهه دوم قرن بیست و یک توانستند پس از سال ها مشکلات مالی، با مدیریت بازار محصولات و ارائه محصولات در بازار های خاص، تقویت بخش سرگرمی و البته تعدیل نیرو به سود دهی برسند. البته شایان ذکر است بخش سرگرمی (بازی، فیلم، سریال، موسیقی و…) بیشترین سهم در سود دهی شرکت را دارند

محصولات سونی

در این بخش با محصولات پر شمار این برندِ خاطر انگیز آشنا می شویم و حضور آن ها در بازار ایران را بررسی می کنیم.

پلی استیشن

پلی استیشن یکی از محبوب ترین و معروف ترین محصولات سونی در جهان و ایران است. در اوایل دهه 1990، نام هایی مانند نینتندو و سگا بر بازار کنسول های بازی حکمرانی می کردند. در این زمان، شرکت سونی در حال تولید قطعات برای سیستم های بازی دیگر بود. هنگامی که یک همکاری برنامه ریزی شده بین نینتندو و سونی شکست خورد، سونی بخش سرگرمی رایانه ای سونی را راه اندازی کرد. این تیم در نهایت اولین کنسول پلی استیشن را وارد بازار کرد.

PS2 که در سال 2000 راه اندازی شد، پرفروش ترین کنسول تاریخ است. این دستگاه با PS1 سازگاری داشت، بنابراین گیمرها همچنان می‌توانستند بازی‌های مورد علاقه خود را انجام دهند. همچنین از درایو CD/DVD استفاده می کرد و به عنوان یک پخش کننده چند رسانه ای کار می کرد.

 معرفی برند سونی
پلی استیشن 5، کنسول نسل نهمی سونی

پلی استیشن 3 در سال 2006 با هارد داخلی و قابلیت اتصال به اینترنت راهی بازار شد. پلی استیشن 4 در سال 2013 با پردازنده قدرتمند AMD معرفی شد تا با رایانه های گیمینگ رقابت کند. PS5 جدیدترین محصولی است که به این خانواده اضافه شده است. نوآوری اصلی آن سرعتی است که توسط یک پردازنده 3.5 گیگاهرتزی و یک پردازنده گرافیکی 2.23 گیگاهرتزی تامین می شود. این بازی با اکثر بازی‌های PS4 سازگاری دارد و مدل استاندارد می‌تواند رسانه‌های Blu-ray را پخش کند.

تلویزیون های سونی

به احتمال زیاد شما هم برای اولین بار با تلویزیون های سونی با این شرکت ژاپنی آشنا شده اید. اولین تلویزیون سونی که برای حمل و نقل طراحی شده بود و با شکلی براق و گرد و با صفحه نمایشی که به منظور به حداقل رساندن فضای مرده در جلو، ساخته شده است. همچنین شامل لوگوی خاطره انگیزِ SONY است.

 معرفی برند سونی
SONY OLED tv

سونی اولین تلویزیون رنگی خود را در سال 1968 به بازار عرضه کرد. نوآوری و کیفیت سونی سال های خوبی را برای به ارمغان آورد. در سال 2006 با همکاری سامسونگ پنل های LCD را گسترش داد و تجربه خوبی در این زمینه به دست آورد. سونی در حال حاضر در بین ده شرکت برتر تولید و فروش تلویزیون قرار دارد. شاید تنها نکته منفی برچسب قیمتی بالای این شرکت است طیف وسیعی از خریداران منصرف می کند.

تلفن های همراه

سونی در ابتدا با همکاری شرکت سوئدی اریسکسون و تحت عنوان سونی اریکسون در بازار حضور داشت. پس از مدتی سهم اریکسون را خرید و تلفن های خود را با برند سونی راهی بازار کرد. سونی اولین تلفن هوشمند خود را در سال 2013 و با زیربرندِ XPERIA راهی بازار کرد. پرچمداران سونی با زبان طراحی اختصاصی خود و قابلیت های زیاد از جمله مقاومت در برابر ورود آب و گرد و غبار راهی بازار کرد که در آن سال واقعا جای تمجید داشت. همچنین اولین شرکتی بود که در ترکیب فلز و شیشه در ساخت تلفن های رده بالای خود استفاده کرد. تلفن های سونی در کشورمان طرفداران خاص و وفادار خود را داشت اما با ظهور و گسترش برند های چینی و برچسب قیمتی بالا سهم خود را در بازار از دست داد.

تلفن های سونی تا سال 2018 حضور گسترده ای در بازار کشورمان داشتند اما به علت سیاست های شرکت و حضور در بازار های خاص، به طور رسمی با بازار ایران خداحافظی کرد.

 معرفی برند سونی
Sony Xperia PRO I پرچمدار جدید سونی

محصولات صوتی و تصویری

در این بخش به طور مختصر با دوربین های دیجیتال، فیلمبرداری، هدفون و محصولات خودرویی سونی که حضور زیادی در بازار ایران دارند آشنا می شویم.

اولین دوربین دیجیتال سونی در سال 1988 با نام Mavica راهی بازار شد. سونی تا زمانی که اولین مدل سایبر شات این شرکت در سال 1996 معرفی شود، دوربین دیجیتال دیگری وارد بازار نکرد. در سال 1998، سونی اولین دوربین دیجیتال خود را معرفی کرد که از کارت حافظه جانبی Memory Stick استفاده می کرد. اکثر دوربین های دیجیتال قبلی از حافظه داخلی استفاده می کردند.

 معرفی برند سونی
دوربین بدون آینه سونی

سونی سازنده اولین دستگاه پخش کننده مینی دیسک ماشین در جهان است که قادر به پخش MD، پخش مجدد، و اسکن مقدماتی است که به کاربران اجازه می دهد 10 ثانیه اول یک آهنگ را به ترتیب گوش کنند. سونی در این بخش حضوری قوی در بازار جهانی و ایران دارد.

در سال 1979، سونی هدفون MDR-3 را معرفی کرد که برای همراهی واکمن طراحی شده بود. ممکن است آنها را به خاطر هدبندهای فلزی و بالشتک های فومی کوچک و گردشان به یاد آورید. سونی بر اساس اشتیاق به کیفیت صدا و تمایل به فراتر گذاشتن محدودیت‌های فناوری مهندسی صدا تأسیس شد و به دوستداران موسیقی و علاقه‌مندان به موسیقی اجازه می‌دهد تا تجربه شنیداری را که لیاقت و انتظارشان را دارند به دست آورند. این ایده های اساسی را می توان در چگونگی تکامل هدفون های سونی در طول دهه ها مشاهده کرد.

سونی در سیر تکامل هدفون های خود محصولات زیر را برای اولین بار در جهان راهی بازار کرد. MDR-E252، اولین هدفون درون گوشی جهان (1982). MDR-V6، اولین هدفون مانیتورینگ استودیویی (1985). MDR-NC10، اولین هدفون نویز کنسلینگ (1995). MDR-DS7500، اولین هدفون 3 بعدی دیجیتال فراگیر جهان (2011). WF-1000x، اولین هدفون True Wireless سونی با قابلیت حذف نویز.

 معرفی برند سونی
هدفون سونی

امروزه، سونی طیف وسیعی از هدفون‌های داخل گوشی و روی گوشی را تولید می‌کند که از جدیدترین و بهترین فناوری های هدفون استفاده می‌کنند. هدفون‌های بی‌سیم سونی و هدفون‌های سیمی سنتی کیفیت صدایی را ارائه می‌دهند که مورد علاقه علاقه‌مندان به موسیقی و حرفه‌ای‌ های موسیقی در سراسر جهان است.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *