بازار ارزهای دیجیتال، ماهیتی پرنوسان دارد بدین معنی که قیمت یک ارز دیجیتال ممکن است در بازه کوتاه زمانی با افزایش یا کاهش محسوسی مواجه شود. به عنوان مثال بیت کوین، اتریوم و … ممکن است با رشد و کاهش قیمت بسیار بالا روبرو شود بدین جهت شاید نتوان آنها را معیار مناسبی برای خرید فروشگاهی و خریدهای روزمره استفاده کرد.
در کنار این ارزهای پرنوسان، ارزهایی وجود دارند که همیشه قیمت آنها ثابت است و کاربران میتوانند به وسیله آنها خرید و فروش روزمره خود را انجام دهند، علاوه بر این، این ویژگی باعث شده معامله گران ارزهای دیجیتال بتوانند از نوسان قیمت ارزهای دیجیتال، کسب درآمد کنند که به این کار ترید یا معامله ارزهای دیجیتال می گویند. به این نوع از ارزها که همیشه قیمت ثابتی دارند، استیبل کوین میگویند. با استفاده از استیبل کوین ها میتوانید از نوسانات بازارها در امان بمانید. استیبل کوین ها انواع مختلفی دارند و به سه دسته کلی تقسیم می شوند:
- استیبل کوین با پشتیبانی ارز سنتی
- استیبل کوین با پشتوانه ارزهای دیجیتالی
- استیبل کوین بدون پشتوانه
استیبل کوین با پشتوانه ارز فیات
معروفترین استیبل کوین با ارز سنتی تتر است. شرکت iFinex که تتر را راهاندازه کرده و اداره میکند، مدعیست که در ازای تترهای بازار که درحال گردش است، یک دلار یا یورو کنار میگذارد، بنابراین میتوان این استیبل کوین را با پشتوانه ارزهای سنتی نام برد. این نوع استیبل کوین ها با ویژگی اصلی ارزهای دیجیتال که مبتنی بر غیرمتمرکز بودن در تضاد هستند؛ چراکه با یک نهاد مالی که به صورت متمرکز از این ارزها پشتیبانی میکنند در ارتباط اند. استیبل کوین تتر همیشه با نسبت 1:1 با دلار آمریکا است. البته در سال 2019 این شرکت اعلام کرد تنها به ازای 74 درصد تترهای موجو دلار ذخیره دارد بدین معنی که نسبت تتر به دلار آمریکا 0.74:1 است و نسبت 1:1 صحیح نیست. در حال حاضر تتر به عنوان ششمین ارز دیجیتال با حجم بازار با تعداد 46,490,412,194 USDT فعالیت دارد.
برخی از استیبل کوین هایی که با ارز فیات پشتیبانی میشوند، عبارت اند از:
- تتر (USDT)
- TrueUSD
- USDCoin
- Paxos Standard
- دلار بایننس (BUSD)
- دای DAI
- HUSD
- sUSD
- MUSD
- امپلفورت (AMPL)
- پوند بایننس (BGBP)
در پستی جداگانه میتوانید درمورد این ارز دیجیتال بیشتر بخوانید: تتر چیست؟ با USDT آشنا شوید!
استیبل کوین با پشتوانه ارزهای دیجیتالی
در این نوع از استیبل کوین ها، برخلاف استیبل کوین با پشتوانه ارز سنتی، دیگر خبری از پشتوانه دلاری و پول فیات نیست بنابراین ویژگی غیرمتمرکز بودن در این نوع از استیبل کوین ها تاکید می شود. پشتوانه این نوع از استیبل کوین ها یک ارز دیجیتال مانند بیت کوین یا اتر است. این استیبل کوین ها بر اساس قراردادهای هوشمند بر روی شبکه اتر ایجاد می شوند و از نوسانات قیمت آن ارز در امان هستند و همیشه قیمتی ثابت دارند. برخی از این ارزها شامل PHP ، bitUSD و bitCNY می باشند.
استیبل کوین های بدون پشتوانه
این نوع از استیبل کوین ها، بدون پشتوانه با ارز فیات یا ارز دیجیتال هستند، در این نوع از استیبل کوین ها، عرضه و تقاضای بازار با الگوریتم های هوشمندانه ای مدیریت میشوند. از جمله ارزهای دیجیتالی بدون پشتوانه می توان به Carbon و Kowala اشاره کرد.
مزایای استیبل کوین ها در معاملات
- کارمزد پایین در تراکنش ها و معاملات
- استفاده از فناوری بلاکچین که تضمین کننده امنیت است
- سادگی: درک این سیستم برای کاربران ارزهای دیجیتال و ارزهای فیزیکی آسان است
- قراردادهای هوشمند: برای محافظت از همه طرفین معامله در سرمایهگذاری
- معاملات سریع و ایمن در بلاکچین
- ثبات بالا، وجود پشتیبانی به صورت ارز فیات یا ارز دیجیتال در 2 نوع اول ذکر شده در بالا
- قابلیت انتقال داراییها
نظرات کاربران