0

بازی استارفیلد (Starfield)

Starfield game

بازی استارفیلد (Starfield) یک بازی در سبک اکشن، ماجراجویی و نقش آفرینی بوده که  اولین IP جدید بتسدا در ۲۵ سال گذشته است.

به گزارش خوبو، این بازی تاکنون با توجه به امتیازات و نظرات گیمرها توانسته توقعات طرفداران Bethesda را برآورده سازد.

البته کسانی بودند که انتظار داشتند بازی استارفیلد شبیه به بازی هایی مانند No Man’s Sky و Elite Dangerous باشد که البته این بازی شاید آن ها را کمی ناامید کند.

بنابراین می توان مدعی شد که بازی Starfield یک بازی کاملا منحصر به فرد بوده که تجربه جدیدی را در فضا برای گیمر به وجود می آورد. در واقع می توان گفت این بازی یک بازی اصیل بتسدا به شما می آید.

در این مطلب قصد داریم تا بازی استارفیلد (Starfield) را به طور تخصصی معرفی کنیم. پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

بازی استارفیلد

معرفی بازی استارفیلد

عناوین بتزدا درباره اکتشاف و به دست آوردن تجربه منحصر به فرد و قدم گذاشتن در سرزمین‌های ناشناخته است. ستینگ سای‌فای که برای این یونیورس جدید انتخاب شده، بیش از 50 سال نوری فراتر از منظومه شمسی را در بر می‌گیرد.

این فضا که با نام Settled Systems بخشی از کهکشان راه شیری را شامل می‌شود که دارای سیستم‌های ستاره‌ای واقعی و تخیلی است. بیش از هزار سیاره، قمر و ایستگاه فضایی برای کاوش وجود دارد که همچون نامه‌ای عاشقانه برای دوست‌داران فضا خواهد بود.

می‌توانید به سیستم ستاره‌ای آلفا قنطورس در فاصله 4 میلیون سال نوری سفر کنید و یک کوتوله سرخ را از نزدیک ببینید. می‌توانید به سامانه ستاره‌ای Sirius بروید، روی سطح Sirius II مستقر شده و طلوع شباهنگ (Dog Star) که درخشان‌ترین ستاره آسمان شب است را از نزدیک رصد کنید و به الطیر در صورت فلکی عقاب سفر کنید. با اطلاعات روتین و محدود درباره نجوم، این چنینی می‌توان از پیشکش جدید بتزدا برای دوست‌دارن منظومه شمسی لذت برد. اما اگر اطلاعاتتان در این حد هم نباشد، استارفیلد با جادوی خود شما را به دوران کودکی می‌برد. زمانی که آرزو داشتید مانند فضانوردان ناسا روی ماه قدم بزنید. در فولکلور ایرانی، نگاه مجنون در ماه مجنون‌‌ترش می‌کند. همین‌طور در زبان انگلیسی، واژه Lunatic به معنی مجنون یا دیوانه از ریشه‌ی لاتین Lunaticus گرفته شده که به بیماری‌های ناشی از ماه اطلاق می‌شود. پس طبیعی است که وقتی برای اولین بار روی قمر زمین Luna قدم می‌گذارید، حس نیل آرمسترانگ را داشته باشید و مجنون‌وار به ستارگان دور دست خیره شوید.

البته که در حقیقت از ماه، به دلیل بازتاب شدید نور از روی سطح خاک سفید رنگش، ستارگان به راحتی دیده نمی‌شوند. همان‌طور که رصد ستارگان در شب یک کلان شهر به دلیل آلودگی نوری ناممکن است. اما استارفیلد درباره وفاداری تمام و عیار به علوم فضایی نیست. در حقیقت ساخته جدید بتزدا بیش از این که خود را به عنوان یک هارد سای‌فای متعهد به علم معرفی کند، به سمت ارائه تجربه‌ای لذت بخش متمایل است. وضعیت بازی به عنوان یک اثر علمی تخیلی به صورتی در آمده که بستر علمی فراهم شده برای اجرای تخیل. قرار نیست متعهد بودن بیش از حد به واقع‌گرایی، حس لذت‌بخش بودن را کم رنگ کند. استارفیلد در مرز علم و تخیل حرکت می‌کند و بالانس خوبی را پیاده سازی کرده است.

بازی استارفیلد

داستان بازی استارفیلد

سال 2150 محققان پیشبینی کردند که طی 50 سال آینده اکسیژن موجود در اتمسفر زمین خالی شده و حیات روی سیاره دوست داشتنیمان به انتها می‌رسد. این پیشبینی ناسا و سایر شرکت‌های فضایی را وادار کرد تا برای جلوگیری از انقراض بشریت تمام تلاششان را به کار گیرند.

این تلاش 50 ساله ختم به ساخت تکنولوژی قدرتمندی به نام Grav Drive شد. موتوری که می‌تواند سفینه‌های فضایی را در کسری از ثانیه از منظومه‌ای به منظومه دیگر ببرد. انسان‌ها نجات پیدا کردند. روی اقصی نقاط کهکشان سیاره‌ای برای خودشان انتخاب کردند و تصمیم گرفتند تا زندگیشان را تحت شرایط جدید پیش ببرند.

شما کارمند ساده یک شرکت مرتبط با معدن هستید. وظیفه شما مشخص است، واردن معدن می‌شوید و سنگ‌ها و مواد اولیه مورد نیاز را استخراج می‌کنید. استارفیلد هم دقیقا از همینجا شروع می‌شود. وارد معدن می‌شوید و ناگهان به یک شئ عجیب می‌رسید. آن را لمس می‌کنید و بُعد جدیدی از جهان پیش چشمتان به تصویر کشیده می‌شود. جسمی که پیدا کرده‌اید نمی‌تواند ساخته دست انسان باشد و گویا هر فردی با لمس کردن آن نمی‌تواند آنچه شما دیده‌اید را تجربه کند.

این تجربه کوتاه زندگی شما را تغییر می‌دهد. با گروهی به نام Constellation آشنا می‌شوید که تلاش می‌کنند راز این اجسام فضایی را پیدا کنند و متوجه ماهیتشان شوند.

سریع‌تر از آنچه تصور می‌کنید تبدیل به نیروی ارشد این گروه می‌شوید. وظیفه پیدا کردن این اجسام در نقاط مختف جهان هستی با شماست و همه طوری با شما رفتار می‌کنند که انگار ده‌ها سال همکارتان بوده‌اند.

به طور کلی داستان استارفیلد این است که راز پشت این اجسام عجیب را پیدا کنید. گرچه استودیوی بتسدا گفته بود که بیشتر از 20 سال پروسه ساخت بازی استارفیلد برایشان طول کشیده، اما احساس می شود کمترین زمان را به نوشتن داستانی مناسب برای بزرگ‌ترین ساخته استودیویشان اختصاص داده‌اند.

بازی استارفیلد

گیم پلی بازی استارفیلد

در ابتدا متوجه خواهید شد که سیستم مبارزات بازی به شکل عجیبی روان و رضایت‌بخش هستند. شلیک هر گلوله مثل پرتاب سفینه‌ای به سمت آسمان است و به دست گرفتن هر نوع سلاح جدیدی، مثل این است که سفینه‌های جدید و تازه‌ای به دست آورده‌ باشید.

دقت و ظرافتی که در گان‌پلی بازی وجود دارد کاری با شما خواهد کرد که بی‌مهابا به دنبال ازدوگاه‌های دشمنان بگردید و آرزو کنید که ای کاش تعدادشان کمتر از 10 نفر نباشد. هر سلاحی حس و حال متفاوت خود را دارد و تنوعی فوق العاده به انبار مهمات‌تان می‌دهد.

نحوه مبارزه نیز مثل دیگر اجزای بازی بر عهده خود بازیکن است، چه بخواهید به شکل مخفیانه دشمنان‌تان را از پا در آورید، چه همه را به رگبار ببندید، چه با بوست‌پک پرواز کنید و مثل اجل معلق بر سر دشمن فرود بیایید و چه بسیاری راه‌های دیگر، استارفیلد از هر روشی که بخواهید استفاده کنید استقبال می‌کند و لوازم مورد نیاز را برایتان فراهم می‌کند.

یکی دیگر از مواردی که مبارزات را جذاب‌تر می‌کند، سیستم انیمیشن کاملا جدیدی است که انگار به لطف Creation Engine 2.0 به دنیا آمده. برخلاف بازی‌های قبلی استودیو بتسدا، شما در مبارزات شاهد چند انیمیشن پیش فرض و ساده نخواهید بود، بلکه صحنه‌های اکشنی خلق خواهید کرد که خون را در رگ‌هایتان به جریان می‌اندازد و حس جان ویک فضانورد را به بازیکن تلقین می‌کند.

دشمنان به ضرباتی که به اعضای مختلف بدن‌شان وارد می‌شود واکنش نشان می‌دهند و صرفا مثل یک آدمک نیستند که با ضربه به هر نقطه، یک اتفاق تکراری برایشان بیفتد. شما می‌توانید ابتدا به پای دشمن شلیک کنید و وقتی به زمین افتاد بوست‌پکش را هدف بگیرید و منفجرش کنید؛ یا با شاتگان به وسط سینه‌اش شلیک کنید و شاهد پرواز دشمن در فضای بدون جاذبه باشید و از معلق ماندنش در آسمان پر از ستاره لذت ببرید. یا شاید هم بخواهید با تفنگی که انرژی مغناطیسی دارد دشمن را خسته کنید و در ابتدا شاهد به زانو در آمدنش باشید، سپس در کمال آرامش با هفت‌تیرتان بالای سرش رفته و با یک ضربه به سر، کارش را تمام کنید.

مبارزات فضایی که با سفینه‌ها انجام می‌شوند، از بخش‌های اصلی و حیاتی استارفیلد هستند، و با اینکه در ابتدای کار (مثل دیگر اجزای بازی) ناشناخته به نظر خواهند رسید، پس از اندکی تمرین و تکرار تبدیل به یکی از بهترین راه‌هایی خواهند شد که می‌توانید وقت خود را در کهکشان بی انتها با آن بگذرانید.

هر سفینه انواع سلاح‌ها را در اختیار دارد: موشک‌های بالستیک، لیزر، سلاح‌های الکترومغناطیسی، و چندین مدل دیگر که می‌توانید به دلخواه خود شخصی سازی کنید و با پرداخت پول، سفینه‌تان را تبدیل به غولی کنید که شاید از همه آنها استفاده کند و شکست ناپذیر باشد.

عملکرد فنی بازی استارفیلد

طمئنا تاخیر یک ساله و منابع مالی و نیرو انسانی کمکی مایکروسافت نقش مهمی را در این زمینه ایفا کرده است.

هر سیاره و قمر، جاذبه مربوط به خود را دارد و عملکرد فیزیک روی آن متفاوت است. مثلا پرش‌ها روی سیاره‌ای با جاذبه 0.3G  بسیار بلند‌تر هستند و سقوط، زمان بیشتری می‌برد. حتی دویدن در سیارات با جاذبه کمتر، انرژی کمتر و اکسیژن کمتری صرف می‌کند. جالب‌تر این که حتی پوکه‌های اسلحه هم نسبت به شدت جاذبه واکنش متفاوتی دارند!

تقریبا همه چیز در استارفیلد فیزیک دارد و واکنش آن نسبت به جاذبه حیرت‌انگیز است. حتی همچون قبل می‌توان یک آیتم را در گوشه‌ای از جهان بازی رها کرد و ساعت‌ها بعد دوباره سراغ آن رفت.

شما در بازی‌های بتزدا همیشه اطمینان خاطر دارید که با دراپ کردن آیتم‌ها قرار نیست بلایی سر آن‌ها بیاید و بعد از مدتی ناپدید شوند. ساخت چنین دنیای عظیمی با چنین سیستم فیزیک دقیقی را باید مدیون Creation Engine 2 دانست.

واکنش فیزیکی دشمن‌ها نسبت به برخورد تیرها بسیار جالب است و انیمیشن‌های مرگ زیادی وجود دارد. نکته‌ای که اما به نظر آن طور که باید و شاید به آن توجه نشده، هوش مصنوعی خوب دشمنان است.

سیستم مورد نیاز بازی استارفیلد

حداقل سیستم مورد نیاز

  • سیستم عامل: ویندوز 10 نسخه 21H1
  • پردازنده : AMD Ryzen 5 2600X یا Intel Core i7-6800K
  • رم: 16 گیگابایت
  • کارت گرافیک: AMD Radeon RX 5700 یا NVIDIA GeForce 1070 Ti
  • DirectX: نسخه 12
  • فضای خالی: 125 گیگابایت SSD

سیستم پیشنهادی

  • سیستم عامل: ویندوز 10 یا 11
  • پردازنده : AMD Ryzen 5 3600X یا Intel i5-10600K
  • رم: 16 گیگابایت
  • کارت گرافیک: AMD Radeon RX 6800 XT یا NVIDIA GeForce RTX 2080
  • DirectX: نسخه 12
  • فضای خالی: 125 گیگابایت SSD

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *