5

استانداردهای TRC20 و TRC10 در پلتفرم ترون چیست؟

معرفی استانداردهای trc10 و trc20

احتمالا زمان واریز و برداشت ارزهای دیجیتال از کیف پول خود در صرافی های مختلف، با اصطلاحاتی همچون TRC10، TRC20 و ERC20 مواجه شده اید. در صورت انتخاب اشتباه هرکدام از این اصطلاحات هنگام انتقال ارز دیجیتال، ممکن است دارایی شما از این برود. بنابراین داشتن اطلاعات کامل درباره این پروتکل ها بسیار مهم است.

در این مقاله به تعریف هرکدام از پروتکل های TRC10 و TRC20 میپردازیم و درنهایت تفاوت آنها را با یکدیگر بیان میکنیم.

استاندارد TRC20 چیست؟

TRC20 یکی از استانداردهای ایجاد توکن در شبکه ترون است. جاستین سان مدیرعامل ترون در مورد این پروژه صحبت‌های زیادی کرده است و تبلیغات زیادی انجام داد و عملا سعی کرد بخشی از جامعه مشتریان اتریوم را به سمت پروژه خودش جلب کند. به همین دلیل سعی کرد تا جای ممکن پروژه ترون را شبیه به پلتفرم اترویم منتشر کند. این رقابت بین اتریوم و ترون باعث ایجاد شباهت های بسیاری در شبکه ترون با اتریوم و حتی نام گذاری پروتکل های ترون شد. توکن TRC20 و این نوع استاندارد، با توکن های ERC20 همخوانی زیادی دارند و توسعه دهندگان می‌توانند به راحتی توکن ERC20 خودشان را به شبکه ترون با استاندارد  TRC20 منتقل کنند.

استاندارد TRC20 بسیار پیچیده تر از استاندارد TRC10 است که در ادامه آن را شرح میدهیم.

موارد استفاده شبکه ترون

شبکه ترون و پروتکل های آن مورد استفاده بسیاری از ارزهای دیگر است. بزرگترین مورد استفاده از شبکه ترون مربط به ارز تتر است. ارز تتر یکی از بزرگترین استیبل کوین های بازار ارزهای دیجیتال است که بر روی شبکه ترون TRC20، اتریوم ERC20 و Omni قابلیت انتقال دارد.

بسیاری از پروژه های دیگر علیرغم تبلیغات زیادی که ترون انجام داد، حاضر به استفاده از شبکه ترون و استاندارد آن نشدند و همچنان بر روی شبکه اتریوم هستند.

استاندارد TRC10 چیست؟

اولین استاندارد شبکه ترون TRC10 بود و با معرفی ترون منتشر شد. در ابتدا توکن های TRC10 در پلتفرم اتریوم بودند اما در نهایت به خود شبکه اتریوم منتقل شدند و بلاکچین اختصاصی اتریوم را ایجاد کردند. ارز دیجیتال بیت تورنت BTT نیز با استفاده از این پلتفرم ایجاد شده است و تقریبا تمام کیف پول های مطرح از این پروتکل در ذخیره و نگهداری ارزهای دیجیتال، پشتیبانی میکنند. TRC10 یک توکن مورد علاقه برای ICO‌ها یا عرضه اولیه ها است و در اکثر موارد استفاده از آن رایگان است. یکی از دلایلی که از این توکن‌ها برای ساخت پروژه‌های پانزی و شرط‌بندی نیز استفاده می‌شود همین رایگان بودن است. تنها نقطه ضعف توکن‌های TRC10 این است که پس از ایجاد توکن‌ها، میزان عرضه آنها افزایش نمی‌یابد و با ارسال آنها به آدرس‌های مخصوص ترون که دارای کلید خصوصی نمی باشند، می‌توان آنها را سوزاند.

استاندارد ERC20 چیست؟

استاندارد ERC20 مربوط به شبکه اتریوم است. هنگامی که میخواهید اتریوم را از کیف پولی برداشت یا واریز کنید از استاندارد اتریوم برای اینکار استفاده میکنید. آدرس کیف پول های اتریوم با 0x شروع میشوند و این درحالی است که کیف پول های شبکه ترون با حرف T آغاز میشوند. پلتفرم اتریوم علاوه بر استاندارد ERC20 استانداردهای دیگری هم دارد. استانداردهایی مثل ERC223 یا استانداردی مثل ERC721 هست که با این استاندارد می‌توانید ارزهای دیجیتالی با خواص خیلی مجزا از هم داشته باشید. استانداردهای دیگری هم تحت عنوان ERC777 یا مثل ERC1155 در شبکه اتریوم موجود است.

تفاوت استاندارد ERC20 و TRC20

بزرگترین تفاوتی که استانداردهای پلتفرم اتریوم با پلتفرم ترون دارند، در مورد نوع الگوریتم اجماع آن است. اتریوم درحال حاضر با استفاده از الگوریتم اجماع اثبات سهام کار PoW استخراج می شود و برای استخراج آن باید از کارت های گرافیک قدرتمند استفاده کرد و این درحالی است که پلتفرم ترون با استفاده از الگوریتم اجماع اثبات سهام PoS استخراج میشود و برای استخراج آن باید مقداری ترون خریداری کرده و آن را بر روی شبکه ترون استیک یا ذخیره کنید تا به شما جایزه تعلق بگیرد.

تفاوت های دیگر در مورد کارمزد و سرعت تراکنش ها است. کارمزد شبکه اتریوم بسیار بالا است و شلوغ شدن شبکه این کارمزد بسیار زیاد میشود اما در شبکه ترون کارمزد بسیار پایین است و همواره ثابت می باشد. سرعت تراکنش ها در شبکه اتریوم به دلیل محدودیت نهایتا 25 تراکنش در ثانیه است اما شبکه ترون قادر است تا 2000 تراکنش را در ثانیه انجام دهد.

بنابراین شبکه ترون قابلیت های بهتری به نسبت اتریوم دارد.

سخن نهایی

در زمان انتقال دارایی حتما به نوع پروتکل انتقال توجه کنید. برای مثال درصورتی که اتریوم را انتقال میدهید حتما از پروتکل ERC20 استفاده کنید و دقت کنید آدرس کیف پول با 0x آغاز شده باشد و در زمان انتقال ترون کیف پول با حرف T آغاز شده باشد و از پروتکل های TRC10 و TRC20 برای انتقال استفاده کنید، در غیراینصورت ممکن است دارایی شما از بین برود!

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. کورش گفت:

    با سلام
    بنده در تاریخ 29/10/1400 مقداری تتر به تراس ولت خود منتقل کردم ولی هنوز قابل رویت نیست . در حالیکه همه موارد صحیح میباشد و حتی Status = Success تیک تایید خورده. لطفا راهنمایی کنید چرا در تراس ولت نمیتوانم موجودی خود را ببینم؟

    1. سلام اگر به آدرس درستی انتقال داده باشید باید واریز میشد تا الان، احتمالا یا استاندارد انتقال را درست انتخاب نکردید یا آدرس مقصد را اشتباه وارد کردید.

      1. کورش گفت:

        همه چیز صحیح هستش نمیدانم مشکل کجاست

        1. لینک تراکنش TxId را بررسی کنید و ببینید آدرس و استاندارد انتقال با آن چیزی که که در کیف پول تراست است مطابقت دارد؟

          1. کورش گفت:

            استاندارد انتقال ERC20 جناب
            همه چیز درسته