8

شبکه ترون Tron و ارز ترونیکس TRX چیست؟

شبکه ترون Tron و ارز ترونیکس TRX یک برنامه غیرمتمرکز و قابل اطمینان است که توسط بنیاد Tron Fundation در سال 2017 طراحی گردید. پلتفرم ترون برنامه ای است که برای پاداش دادن به تولید کنندگان محتوا ایجاد گردید. ترون برنامه ای همتا به همتا مبتنی بر بلاکچین است که هدف آن از بین بردن واسطه ها در بلاکچین است. تکنولوژی Tron به کاربران اجازه می‌دهد تا از هرجای دنیا به محتوای سرگرم‌کننده دسترسی یابند و تولیدکنندگان محتوا می‌توانند بصورت مستقیم و سریع، درآمدشان را از مصرف‌کننده آن محتوا دریافت کنند.

ترون، در سپتامبر سال 2017 توسط یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در سنگاپور به نام Tron Foundation تاسیس شد. موسس و مدیرعامل این شرکت جاستین سان (Justin Sun)، یک کارآفرین چینی است که همچنین بنیان‌گذار و مدیر عامل PEIWO، یک اپلیکیشن محبوب چینی نیز می‌باشد. تا اوایل سال 2016 ، سان نماینده ارشد و مشاور آزمایشگاه ریپل (شرکت مادر بلاک چین ریپل) بود. بنیاد ترون دارای دفتر مرکزی در پکن و سانفرانسیسکو است و اعضای تیم آن نیز مستقر در سئول و توکیو هستند.

در ابتدا ترون توکنی بر روی شبکه اتریوم و استاندارد ERC-20 بود اما در سال 2018 بعد از فعال شدن بلاکچین ترون بر روی شبکه اصلی به عنوان کوین ارائه گردید.

شبکه ترون Tron و عملکرد آن

نحوه‌ کار شبکه‌ ارز دیجیتال ترون یکی از پیچیده‌ترین شرایط را نسبت به سایر ارزهای دیجیتال دارد. با توجه به عدم امکان استخراج آن، سیستم از روش دیگری برای اثبات دارایی‌ها با عنوان الگوریتم اثبات سهم نمایندگی شده استفاده می‌ کند. در این سیستم افراد عضو در شبکه و کسانی که ترون خریداری نموده‌اند تحت شرایطی خاص مانند پرداخت 9999 ترون به شبکه می‌توانند به عنوان یکی از 27 نماینده حق رأی در شبکه فعالیت کنند. این افراد تنها کسانی هستند که امکان تولید بلاک را در شبکه ترون خواهند داشت. انتخاب از روش رأی‌گیری نیز به این دلیل است تا انحصارطلبی در این شبکه به حداقل ممکن برسد. از طرفی عدم پشتیبانی آن از ماینینگ نیز به دلیل کاهش مصرف انرژی ناشی از روش‌های معمول امروزی است.

معماری شبکه ترون و ارز دیجیتال ترون

ترون در معماری خود برای غیرمتمرکز کردن کل سیستم از سه لایه‌ مختلف بهره می‌برد. لایه‌ ذخیره‌سازی، هسته و لایه‌ کاربردی سه لایه‌ معماری شبکه ترون را تشکیل می‌دهند. لایه‌ ذخیره‌سازی و هسته در نقش برنامه‌ریز و مدیریت کل شبکه ظاهر می‌شوند. زبان اصلی برنامه‌نویسی این لایه‌ها جاوا است که گویا قرار است با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی نیز ادغام شود. لایه‌ کاربردی نیز برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز و شخصی‌سازی کیف پول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لایه سطحی‌ترین لایه شبکه ترون محسوب می‌شود.

نودها در شبکه‌ ترون

نودها در این شبکه با وظایف مشخص تعریف ‌شده‌اند. نود اصلی نودهای شاهد نماینده ارشد می‌باشند. این نودها که به فول نودهای SR شهرت دارند وظیفه‌ تائید تراکنش‌ها و توسعه‌ بلاک‌ها را بر عهده دارند. الگوریتم بسیار خاص و ویژه‌ای برای اثبات سهم در این نود طرح‌ریزی شده است. دومین نود شبکه ترون فول نود است که آن هم در نقش انتشاردهنده تراکنش‌ها و بلاک‌ها ظاهر می‌شود. در نهایت نود سالیدیتی استعلام گیرنده API ها و همگام کننده بلاک‌های قطعی است.

استاندارد TRC-10 و TRC-20 چیست؟

مانند اتریوم با ترون می‌توانید قرارداد هوشمند، برنامه‌های غیرمتمرکز و توکن بسازید. دو استاندارد ایجاد توکن در ترون به نام‌های TRC-10 و TRC‌-20 وجود دارد. وب‌سایت رسمی ترون درباره این دو مفهوم می‌نویسد:

استاندارد TRC-10 بدون استفاده از ماشین مجازی ترون (TVM) توسط بلاک چین ترون پشتیبانی می‌شود. از سوی دیگر TRC-20 استانداردی است که برای قراردادهای هوشمند ترون با استفاده از ماشین مجازی ترون (TVM) کاربرد دارد. این استاندارد از نظر ساختاری با ERC-20 قابل قیاس است. توکن‌های TRC-10 می‌توانند با هزینه 1024 واحد TRX روی شبکه ترون صادر شوند. برای ساخت این نوع توکن نیاز به دانش برنامه نویسی خاصی نیست.

یکی از شناخته شده ترین توکن‌هایی که تاکنون روی ترون ساخته شده است، توکن بیت تورنت (BTT) است. این توکن از نوع TRC-10 است. برای قراردادهای هوشمند پیشرفته باید از استاندارد TRC-20 استفاده شود.

استیک ارز دیجیتال ترون

میتوانید ارز دیجیتال ترون را از سایت ها و صرافی های ایرانی خریداری کرده، آن را به کیف پول تراست Trust wallet انتقال دهید. در کیف پول تراست والت میتوانید چند ارز دیجیتال را استیک کرده و از سود حاصل بهرمند شوید. یکی از این ارزها که در کیف پول تراست قابلیت استیک دارد ترون است. میتوانید به راحتی بعد از انتقال ترون به تراست، با انجام مراحل زیر استیک ترون را انجام دهید:

  • انتقال ترون به کیف پول تراست
  • کلیک بر روی نماد ترون و زدن گزینه More
  • کلیک بر روی Stake و انتخاب Validator
  • در نهایت میتوانید بر روی Stake Details کلیک کرده تا از جزئیات استیک خود باخبر شوید.

زمانی که ترون شما بر روی شبکه قفل میگردد و نمیتوانید آن را برداشت بزنید 3 روز است و میانگین سود پرداختی 5 درصد است.

مزایای ارز دیجیتال ترون

تراکنش‌های ارزان

هزینه تراکنش ترون تقریباً صفر است. در بسیاری از شبکه‌ها برای انجام تراکنش باید هزینه پرداخت شود، اما ترون هزینه‌ بسیار کمی دارد که حدود 0.000005 دلار به ازای هر تراکنش است.

امکان حجم بالای تراکنش

سیستم ترون این امکان را فراهم می‌کند تا تراکنش‌ها بدون محدودیت انجام شوند. همچنین، این سیستم قادر است حدود ۱۰۰۰ تراکنش را در ثانیه مدیریت کند (در مقایسه با رقیب خود اتریوم که حدود ۱۵ تراکنش در ثانیه را انجام می‌دهد).

پشتیبانی و محبوبیت

صحبت‌های زیادی در خصوص ترون شنیده می‌شود که عمدتا به دلیل بنیان‌گذار آن جاستین سان است که یکی از افراد تحت حمایت جک ما (JackMa)، بنیان‌گذار علی بابا است. همچنین این پلتفرم در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از راه‌اندازی‌اش، در بسیاری از صرافی‌ها مورد معامله قرار گرفت و کاربران زیادی را به خود اختصاص داد. پشتیبانی از ترون بسیار عظیم بوده و در حال حاضر تعداد کاربرانش حدود یک میلیون نفر گزارش شده ‌است.

معایب ارز دیجیتال ترون

عرضه‌ بسیار زیاد

این امر به منظور پایین نگه داشتن قیمت‌ کوین و حمایت از پذیرش گسترده این پروژه انجام شده‌ است، اما دارای اثرات وارونه‌ای نیز هست و بسیاری از کاربران با این ویژگی “قیمت پایین و عرضه‌ بالا” راحت نیستند.

کیف پول ترون

ارز دیجیتال ترون و استانداردهای آن را تقریبا تمام کیف پول های معتبر پشتیبانی میکند بنابراین با خیال راحت میتوانید این ارز دیجیتال را خریداری کرده و نگهداری کنید. در ادامه لیستی از بهترین کیف پول های ترون را مشاهده میکنید:

قیمت گذاری ارز دیجیتال ترون

ارز دیجیتال ترون نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال بر اساس میزان عرضه و تقاضا انجام می‌شود. رشد این ارز نیز بر این اساس می‌باشد. نکته‌ی مهمی که درباره‌ ترون و مقایسه‌ آن با سایر ارزهای دیجیتال باید بدانید، میزان ترون عرضه شده است. همانطور که اشاره کردیم این ارز دیجیتال با تعداد کوین‌های بسیار بالا عرضه شده و دلیل اصلی کم بودن قیمت فعلی آن نیز همین تعداد کوین‌های بالای آن است.

ترون با عرضه اولیه خود در سال 2017 تنها قیمتی معادل 0.0019 دلار بود و در تاریخ انتشار این مقاله قیمت آن به 0.060 دلار رسیده است. ترون با حجم بازاری معادل 4.4 میلیارد دلار توانسته است رتبه 22 بازار ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص بدهد و در یک سال گذشته در محدوده Low:$0.01071 و High:$0.06829 نوسان قیمت داشته است. اطلاعات کامل این ارز دیجیتال را میتوانید در سایت کوین مارکت کپ مشاهده کنید.

نحوه خرید ارز دیجیتال ترون

برخلاف بسیاری دیگر از انواع ارزهای دیجیتال دیگر امکان استخراج این ارز دیجیتال توسط کاربران وجود ندارد. تراکنش‌های این ارز دیجیتال با استفاده از الگوریتم DPoS انجام می‌شوند. تمام توکن‌های ارائه شده برای این ارز دیجیتال 100.850میلیارد واحد می‌باشد که 71 میلیارد آن در حال گردش است. همچنین میتوانید از صرافی های معتبر بین المللی اقدام به خرید این ارز دیجیتال کنید:

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. Sadra گفت:

    سلام،چگونه در ترون لینک امتیازات را به ترون تبدیل کنیم؟ و موقع send اکتیو بودن اکانت را خطا میده،چطوری در tronlink اکانت را فعال کنیم؟ ممنون

    1. بعد از پایان ایردراپ تمام جایزه ها به حساب ها واریز میگردد و نیاز نیست کاری کنید.

  2. Mehdi madani گفت:

    با درود به شما من تعدادی جایزه از ترون لینگ دارم چگونه انها را میتونم تبدیل به ارز کنم ممنون میشم راهنمتیی کنین

    1. سلام اگر ترون ها در کیف پول ترون لینک قابل دسترس است میتوانید در سایت نوبیتکس ترون را به ریال تبدیل کنید.

  3. Mhsh گفت:

    سلام ،اطلاعات اضافه کردن شبکه ترون ب متامسک رو میخواستم

    1. سلام در این لینک کامل مراحل توضیح داده شده.

  4. امیرمحمد گفت:

    سلام چندشبی میشه نوبیتکس برا ترون مشکل خورده. باپلیکیشن دیگه ای هست که ترون به ریال کنیم یا کاری نمیشه کرد؟؟