0

یورو 1996

یورو 1996

یورو 1996، دهمین دوره برگزاری مسابقات جام ملت های اروپا بود که توسط کنفدراسیون فوتبال اروپا (یوفا) برگزار می شد.

به گزارش خوبو و به نقل از سایت یوفا، دهمین دوره جام ملت های اروپا با حضور 47 تیم در مرحله مقدماتی و 16 تیم در مرحله نهایی برگزار شد و آلمان به اولین تیمی تبدیل شد که سه بار عنوان قهرمانی مسابقات را از آن خود می کند.

مرحله مقدماتی یورو 1996

در این دوره تعداد تیم های شرکت کننده به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرد و از هر گروه دو تیم راهی مرحله نهایی یورو شد. البته دو تیم ضعیف دوم گروه ها در یک بازی پلی آف تکلیف آخرین تیم صعود کننده را روشن کردند و در حقیقت یکی از تیم های دوم نتوانست راهی مرحله نهایی شود.

تیم ها در یک گروه پنج تیمی و هفت گروه شش تیمی تقسیم شدند و بازی ها به صورت رفت و برگشت برگزار شد. این اولین دوره مقدماتی یورو بود که برای هر برد، 3 امتیاز در نظر گرفته می شد.

دور گروهی

  • در گروه 1، رومانی در رقابتی نزدیک با فرانسه اول شد و هر دو تیم راهی دور نهایی مسابقات شدند. اسلواکی، لهستان، اسراییل و آذربایجان دیگر تیم های گروه بودند.
  • در گروه 2، اسپانیا مقتدرانه و بدون شکست اول شد و دانمارک در جایگاه دوم قرار گرفت. بلژیک، مقدونیه، قبرس و ارمنستان در رده های بعدی قرار گرفتند.
  • در گروه 3، سوئیس و ترکیه اول و دوم شدند تا اولین حضورشان در مرحله نهایی یورو را تجربه کنند. سوئد، مجارستان و ایسلند دیگر تیم های این گروه بودند.
  • در گروه 4، کرواسی و ایتالیا با امتیاز مشابه و صرفاً به دلیل تفاضل گل اول و دوم شدند. لیتوانی، اوکراین، اسلوونی و استونی نیز در این گروه حضور داشتند.
  • در گروه 5، جمهوری چک (21) در رقابتی نزدیک با هلند (20) و نروژ (20) صعود کرد. هلند صعودش قطعی نشد و راهی پلی آف شد. بلاروس، لوکزامبورگ و مالت دیگر تیم های گروه بودند.
  • در گروه 6، پرتغال به عنوان صدرنشین صعود کرد. جمهوری ایرلند دوم شد، اما یکی از دو تیم ضعیف دوم گروه ها بود. ایرلند شمالی، اتریش، لتونی و لیختن اشتاین دیگر تیم های این گروه بودند.
  • در گروه 7، آلمان و بلغارستان راهی یورو شدند. گرجستان، مولداوی، ولز و آلبانی نیز در این گروه حضور داشتند.
  • در گروه 8، روسیه عملکرد فوق العاده ای داشت و بدون شکست بالاتر از اسکاتلند راهی یورو شد. یونان، فنلاند، جزایر فارو و سن مارینو دیگر کشورهای این گروه بودند.

رده بندی تیم های دوم گروه ها

هشت تیم دوم گروه ها در یک جدول رده بندی شدند، تا شش تیم برتر به طور مستقیم راهی یورو شدند و دو تیم آخر جدول در یک دیدار پلی آف، تکلیف آخرین تیم صعود کننده را روشن کنند. برای مشخص شدن عملکرد تیم های دوم، فقط نتایج این تیم ها مقابل تیم های اول، سوم و چهارم گروه هایشان بررسی شد.

#نام تیمبازیبردمساویباختزدهخوردهامتیاز
1ایتالیا641112413
2بلغارستان640214812
3ترکیه632111811
4اسکاتلند63215211
5دانمارک63219711
6فرانسه62408210
7هلند6222658
8جمهوری ایرلند62138107

دو تیم هلند و جمهوری ایرلند در مسابقه پلی آف که به صورت تک بازی در استادیوم آنفیلد شهر لیورپول برگزار شد، به مصاف هم رفتند. در پایان، هلند موفق شد با دو گل پاتریک کلایورت راهی یورو شود.

بهترین گلزنان دور مقدماتی یورو 1996

  • 12 گل: داور شوکر (کرواسی)
  • 11 گل: تونی پولستر (اتریش)
  • 10 گل: هریستو استویچکوف (بلغارستان)
  • 9 گل: یورگن کلینزمن (آلمان)

مرحله نهایی یورو 1996

مرحله نهایی مسابقات برای اولین بار با حضور شانزده تیم برگزار شد. تیم های انگلیس، هلند، اسکاتلند، سوئیس، فرانسه، اسپانیا، بلغارستان، رومانی، آلمان، جمهوری چک، ایتالیا، روسیه، پرتغال، کرواسی، دانمارک و ترکیه از 8 ژوئن تا 30 ژوئن 1996 به میزبانی انگلیس به مصاف هم رفتند. هشت استادیوم ومبلی شهر لندن، اولدترافورد شهر منچستر، ویلا پارک شهر بیرمنگام، آنفیلد شهر لیورپول، الند رود شهر لیدز، هیلزبورو شهر شفیلد، سیتی گراند شهر ناتینگهام و سنت جیمز پارک شهر نیوکاسل میزبان مسابقات بودند.

تیم ها در چهار گروه چهار تیمی به رقابت پرداختند. کوئسترا محصول کمپانی آدیداس به عنوان توپ رسمی مسابقات مورد استفاده قرار گرفت. قوانین جدیدی در این دوره از مسابقات وضع شد. از جمله در صورتی که امتیازات دو تیم برابر باشد، به جای تفاضل گل، بازی مستقیم ملاک برتری تیم ها خواهد بود و دیگری اینکه، قانون گل طلایی به رقابت ها افزوده شد. گل طلایی به اولین گل به ثمر رسیده در وقت های اضافی گفته می شد که موجب شد تیم برنده مشخص شود.

مرحله گروهی

گروه A

در گروه اول، چهار تیم انگلیس، هلند، اسکاتلند و سوئیس حضور داشتند. تیم انگلیس پس از اینکه با هدایت گراهام تیلور موفق به حضور در مرحله نهایی جام جهانی 94 نشده بود، سکان هدایت خود را به دستان تری ونبلز سپرد.

تری ونبلز با جوانانی مستعد همچون برادران نویل، استیو مک منمن، جیمی ردنپ، درن آندرتون و ستارگانی همچون پل گاسکویین، تونی آدامز، پل اینس و آلن شیرر و برخورداری از امتیاز میزبانی امیدوار بود پس از گذشت سی سال از قهرمانی در جام جهانی 66، بتواند اولین تورنمنت بزرگ و معتبر را برای انگلیس به ارمغان آورد. اسکاتلند که در بهترین دوران فوتبال خود قرار داشت، برای دومین بار متوالی راهی یورو شد. گری مک آلیستر کاپیتان تیم کرگ براون بود و الی مک کویست، جان کالینز، جان اسپنسر، کوین گالاکر و کالین هندری از جمله بازیکنان بزرگ آن تیم بودند.

هلند نیز با هدایت گاس هیدینک و در حالی که هشت بازیکن آژاکس را در ترکیب داشت، امیدوار بود روند موفق دو یوروی قبلی را این بار در غیاب مثلث معروفش پیش بگیرد. هلند با ادوین فن در سار، دنی بلیند، رونالد دی بوئر، ادگار داویدز، کلارنس سیدورف، دنیس برکمپ و پاتریک کلایورت حرف های زیادی برای گفتن داشت. سوئیس با هدایت آرتور جورج پرتغالی اولین حضورش را در یورو تجربه می کرد. استفان هنچوز، سیریاکو اسفورزا، استفان چاپیوسات و یوهان فوگل از جمله بازیکنان مطرح سوئیس در آن دوره بودند.

دیدار ابتدایی میان انگلیس و سوئیس با تساوی 1-1 خاتمه یافت. آلن شیرر و کوبیلی تورکیلماز برای دو تیم گلزنی کردند. دیدار هلند و اسکاتلند نیز بدون گل مساوی خاتمه یافت. سپس هلند با گل های یوردی کرایف و دنیس برکمپ با دو گل سوئیس را شکست داد. انگلیس نیز در دیدار جذاب مقابل اسکاتلند با گل های آلن شیرر و پل گاسکویین با دو گل پیروز مسابقه شد.

سرانجام اسکاتلند با گل الی مک کویست، سوئیس را شکست داد، تا هلند علی رغم شکست 4-1 مقابل انگلیس به دلیل گل زده بیشتر به عنوان تیم دوم صعود کند. آلن شیرر و تدی شرینگهام در یک روز بیاد ماندنی هر کدام دو بار گلزنی کردند. تک گل پاتریک کلایورت هرچند مانع شکست سنگین هلند نشد، اما به تیمش کمک کرد به عنوان تیم دوم صعود کند.

تیم های گروه A در یورو 96
#نام تیمبازیبردمساویباختزدهخوردهامتیاز
1انگلیس3210727
2هلند3111344
3اسکاتلند3111124
4سوئیس3012141

گروه B

در گروه دوم، فرانسه، اسپانیا، بلغارستان و رومانی حاضر بودند. حضور دو قدرت دیرینه فوتبال اروپا در کنار دو قدرت نوظهور این قاره، جذابیت ویژه ای به این گروه بخشیده بود. فرانسه با هدایت ایمه ژاکه و با حضور ستارگانی همچون لوران بلان، مارسل دسایی، دیدیه دشان، زین الدین زیدان، کریستین کارمبئو و کریستوف دوگاری در این مسابقات حاضر بود. ایمه ژاکه با عدم دعوت از ژان پیر پاپن، دیوید ژینولا و اریک کانتونا کانون توجه همگان قرار گرفت.

اسپانیا با هدایت خاویر کلمنته و با حضور بازیکنانی همچون آندونی زوبی زارتا، فرناندو هیرو، لوییز انریکه، آلفونسو پرز و خولیو سالیناس در پی تکرار دوران درخشان گذشته بود. بلغارستان با هدایت دیمیتری پنف و به عنوان تیم چهارم جام جهانی 1994 و با ستارگانی همچون هریستو استویچکوف، کراسیمیر بالاکوف، بوریسلاو میخایلوف، تریفون ایوانوف و یوردان لچکوف در پی تکرار شگفتی سازی هایش بود. رومانی نیز با آنجل یوردانسکو به عنوان تیمی که در جام جهانی 1994 فوق العاده عمل کرده بود با گئورگی هاجی، گئورگی پوپسکو، دن پترسکو، ویورل مولدووان و آدرین ایلی تیمی قدرتمند را راهی مسابقات کرده بود.

ابتدا اسپانیا و بلغارستان 1-1 مساوی کردند. آلفونسو پرز و هریستو استویچکوف گل های بازی را به ثمر رساندند. سپس فرانسه با تک گل کریستوف دوگاری از سد رومانی عبور کرد. هریستو استویچکوف تک گل سه امتیازی بلغارستان مقابل رومانی را به ثمر رساند و دیدار فرانسه و اسپانیا با تساوی 1-1 خاتمه یافت. خوزه لوییس کامینرو و یوری ژورکائف برای دو تیم گلزنی کردند.

فرانسه در دیدار پایانی خود با پیروزی 3-1 مقابل بلغارستان ضمن صعود به عنوان تیم اول، مانع صعود حریف خود شد. لوران بلان، لوبوسلاو پنف (بازیکن حریف) و پاتریس لوکو برای فرانسه گلزنی کردند و هریستو استویچکوف همچون دو بازی قبلی برای بلغارستان گلزنی کرد. اسپانیا نیز با گل دقایق پایانی گیرمو آمور، رومانی را با نتیجه 2-1 شکست داد، تا به عنوان تیم دوم صعود کند. فلورین رادوچیو برای رومانی و خاویر مانخارین دیگر گل اسپانیا را به ثمر رساندند.

تیم های گروه B در یورو 96
#نام تیمبازیبردمساویباختزدهخوردهامتیاز
1فرانسه3210527
2اسپانیا3120435
3بلغارستان3111344
4رومانی3003140

گروه C

در گروه سوم، آلمان، جمهوری چک، ایتالیا و روسیه حضور داشتند. آلمان پس از ناکامی در فینال یورو 1992 و شکست تلخ مقابل بلغارستان در جام جهانی 1994، با هدایت برتی فوگتس و با حضور ستارگانی همچون آندریاس کوپکه، یورگن کلینزمن، آندریاس مولر، توماس هسلر، ماتیاس زامر، یورگن کولر و اولیور بیرهوف و در غیاب لوتار ماتئوس در پی سومین قهرمانی اش بود.

ایتالیا که سال ها بود عنوانی را در اروپا به دست نیاورده بود با هدایت آریگو ساکی و با تجربه نایب قهرمانی در جام جهانی 94 راهی یورو شد. آنجلو پروتزی، پائولو مالدینی، جانفرانکو زولا، پیرلوییجی کاسیراگی، دینو باجو، روبرتو دونادونی و الساندرو دل پیرو از جمله ستارگان آن تیم ایتالیا بودند که با لجبازی های ساکی، نامی از روبرتو باجو ستاره آن سال های آتزوری در این تیم دیده نمی شد.

جمهوری چک با هدایت دوشان اورین و با بازیکنانی جوان همچون پاول ندود، کارل پوبورسکی، پاتریک برگر، ولادیمیر اسمیچر در کنار باتجربه هایی همچون واتسلاو نمچک، ییری نمک و پتر کوبا با تیمی بسیار خوب قدم به مسابقات گذاشته بود و سرانجام روسیه که اولین حضورش را تحت نام جدید در مسابقات تجربه می کرد با دیمیتری خارین، ویکتور اونوپکو، آندری کانچیلسکیس، والری کارپین و الکساندر موستووی و با مربیگری اولگ رومانتسف در مسابقات حاضر بود.

ابتدا آلمان با گل های کریستین زیگه و آندریاس مولر از سد چک عبور کرد. سپس ایتالیا با دو گل پیرلوییجی کاسیراگی مقابل تک گل ایلیا تسیمبالار از سد روسیه عبور کرد. جمهوری چک با دو گل پاول ندود و رادک بیبل با نتیجه 2-1 ایتالیا را شکست داد، تا شرایط صعود لاجوردی پوشان را دشوار نماید. انریکو کیزا تک گل ایتالیا را زد. آلمان نیز با گل های ماتیاس زامر و یورگن کلینزمن (2) با سه گل روسیه را شکست داد.

در دیدارهای پایانی ایتالیا و آلمان با تساوی بدون گل کارشان خاتمه یافت. مهار پنالتی جانفرانکو زولا توسط آندریاس کوپکه موجب شد ایتالیا موقعیت صعود را از خودش بگیرد. در حالی که روسیه تا دقیقه 88 از چک پیش بود گل ولادیمیر اسمیچر، چک را به جای ایتالیا راهی مرحله بعدی کرد. یان سوچوپارک و پاول کوکا گل های دیگر چک را در تساوی 3-3 مقابل روسیه زدند و الکساندر موستووی، عمر تترادزه و ولادیمیر بشاستنیخ گل های روسیه را زدند. ایتالیا علی رغم تفاضل گل بهتر نسبت به چک، فقط به دلیل قانون بازی مستقیم از دور مسابقات حذف شد.

تیم های گروه C در یورو 96
#نام تیمبازیبردمساویباختزدهخوردهامتیاز
1آلمان3210507
2جمهوری چک3111564
3ایتالیا3111334
4روسیه3012481

گروه D

در گروه چهارم، پرتغال، کرواسی، دانمارک و ترکیه حضور داشتند. پرتغال با مربیگری آنتونی اولیویرا و با نسل جدید بازیکنانش شامل لوییس فیگو، مانوئل روی کاستا، ریکاردو ساپینتو، فرناندو کوتو، پائولو سوسا و ژائو پینتو در پی قهرمانی بود. کرواسی در اولین دوره حضورش و با حضور بازیکنانی که ستاره های یوگوسلاوی بودند می توانست شگفتی ساز بزرگ مسابقات باشد. میروسلاو بلاژویچ از بازیکنانی همچون روبرت یارنی، ایگور استیماچ، داور شوکر، زوونمیر بوبان، آلن بوکشیچ، ماریو استانیچ، داریو شیمیچ، اسلاون بیلیچ، آلویشا آسانوویچ و زوونمیر سولدو در ترکیبش سود می برد.

دانمارک با هدایت ریچارد مولر نیلسن در پی دفاع از عنوان قهرمانی اش بود. پیتر اشمایکل، مایکل و برایان لادروپ، توماس هلوگ، هنریک لارسن و استیگ توفتینگ از ستاره های نام آشنای دانمارک بودند و سرانجام ترکیه با مصطفی دنیزلی و بازیکنانی همچون رچپ چتین، آلپای اوزالان، هاکان شوکور، روشتو رچبر، اوگوز چتین، بولنت کورکماز و توگای کریم اوعلو در مسابقات حضور یافت.

دیدار دانمارک و پرتغال با گل های برایان لادروپ و ریکاردو ساپینتو با تساوی 1-1 خاتمه یافت. گوران ولائوویچ تک گل پیروزی بخش کرواسی مقابل ترکیه را زد. پرتغال با تک گل فرناندو کوتو از سد ترکیه عبور کرد. کرواسی در یک دیدار کاملاً برتر و در عین ناباوری با سه گل دانمارک را شکست داد. داور شوکر (2) و زوونمیر بوبان گل های کروات ها را زدند.

در دیدارهای پایانی یک نتیجه عجیب دیگر رقم خورد. پرتغال با سه گل لوییس فیگو، ژائو پینتو و دومینگوس، کرواسی را در هم کوبید تا به عنوان تیم اول صعود کند و کرواسی دوم شود. دانمارک نیز علی رغم پیروزی 3-0 مقابل ترکیه با گل های برایان لادروپ (2) و آلن نیلسن از دور مسابقات حذف شد.

تیم های گروه D در یورو 96
#نام تیمبازیبردمساویباختزدهخوردهامتیاز
1پرتغال3210517
2کرواسی3201436
3دانمارک3111444
4ترکیه3003050

مرحله یک چهارم نهایی یورو 1996

پس از پایان مرحله گروهی، هشت تیم انگلیس، هلند، فرانسه، اسپانیا، آلمان، جمهوری چک، پرتغال و کرواسی راهی مرحله یک چهارم نهایی شدند.

در این مرحله، ابتدا دو تیم انگلیس و اسپانیا به مصاف یکدیگر رفتند. دیدار دو تیم در پایان 120 دقیقه بدون گل مساوی خاتمه یافت. در ضربات پنالتی آلن شیرر، دیوید پلات، استیوارت پیرس و پل گاسکویین هر چهار پنالتی انگلیس را تبدیل به گل کردند در حالی که گیرمو آمور و آلبرتو بلسه دو پنالتی اسپانیا را گل کردند و پنالتی های فرناندو هیرو و میگل آنخل نادال از دست رفت تا انگلیس راهی مرحله بعدی شود. از دیوید سیمن به دلیل مهار پنالتی نادال و استیوارت پیرس به دلیل ضربه پای چپ زیبایش به عنوان قهرمانان پنالتی های انگلیس در این دیدار یاد می شود.

ترکیب اولیه دو تیم انگلیس و اسپانیا در مرحله یک چهارم نهایی یورو 96

دیدار فرانسه و هلند نیز در پایان 120 دقیقه بدون گل مساوی خاتمه یافت. زین الدین زیدان، یوری ژورکائف، بیسنته لیزارازو، ونسان گرین و لوران بلان تمامی پنالتی های فرانسه را تبدیل به گل کردند و کلارنس سیدورف پنالتی اش را از دست داد تا گل های یوهان ده کوک، رونالد دی بوئر، پاتریک کلایورت و دنی بلیند بی ثمر بماند و فرانسه راهی مرحله نیمه نهایی شود. سیدورف ضربه پنالتی را دقیقا به وسط دروازه زد که برنارد لاما آن را مهار کرد.

ترکیب اولیه دو تیم فرانسه و هلند در مرحله یک چهارم نهایی یورو 96

آلمان موفق شد با گل های یورگن کلینزمن و ماتیاس زامر با نتیجه 2-1 از سد کرواسی عبور نماید. داور شوکر تک گل کروات ها را به ثمر رساند. ابتدا یورگن کلینزمن ضربه پنالتی را در جهت موافق حرکت دروازه بان به گل آلمان تبدیل کرد. سپس روی اشتباه ماتیاس زامر و اشتفان فروند، نیکولا یورچویچ توپ را ربود و به داور شوکر داد تا وی با عبور از آندریاس کوپکه حساب کار را به تساوی کشاند. سانتر مارکوس بابل از جناح راست به ماتیاس زامر رسید و او با یک ضربه روی پا، آلمان را به دور بعد رساند.

ترکیب اولیه دو تیم آلمان و کرواسی در مرحله یک چهارم نهایی یورو 96

برخلاف سه دیدار قبلی و انتظارات، این بار تیم جمهوری چک که در گروهش دوم شده بود موفق شد پرتغال را با تک گل کارل پوبورسکی شکست دهد. پوبورسکی با یک ضربه چیپ مانند و زیبا از داخل محوطه جریمه تک گل پیروزی بخش تیمش را به ثمر رساند.

ترکیب اولیه دو تیم جمهوری چک و پرتغال در مرحله یک چهارم نهایی یورو 96
تاریختیم 1نتیجهتیم 2گلزنان
22 ژوئناسپانیا0(2)–(4)0انگلیس
22 ژوئنفرانسه0(5)–(4)0هلند
23 ژوئنآلمان2–1کرواسییورگن کلینزمن (20)
ماتیاس زامر (59)
———
داور شوکر (51)
23 ژوئنجمهوری چک1–0پرتغالکارل پوبورسکی (53)

مرحله نیمه نهایی یورو 1996

مرحله نیمه نهایی مسابقات با حضور چهار تیم آلمان، فرانسه، انگلیس و جمهوری چک برگزار گردید، که برنده هر دو دیدار در ضربات پنالتی مشخص شد.

ابتدا دیدار دو تیم جمهوری چک و فرانسه پس از 120 دقیقه تلاش با تساوی بدون گل خاتمه یافت. لابوش کوبیک، پاول ندود، پاتریک برگر، کارل پوبورسکی و کارل رادا هر پنج پنالتی چک را به گل تبدیل کردند و زین الدین زیدان، یوری ژورکائف، بیسنته لیزارازو، ونسان گرین و لوران بلان پنالتی های فرانسه را تبدیل به گل کردند. ضربه پنالتی رینالد پدروس ششمین ضربه پنالتی فرانسوی ها بود که پتر کوبا با پاهایش آن را مهار کرد و میروسلاو کادلتس با یک ضربه محکم پنالتی ششم چک را به گل تبدیل کرد تا این تیم راهی فینال شود.

ترکیب اولیه دو تیم جمهوری چک و فرانسه در مرحله نیمه نهایی یورو 96

در دیگر بازی مرحله نیمه نهایی، انگلیس در حالی در ورزشگاه ومبلی میزبان آلمان بود که می خواست اولین حضورش در فینال مسابقات را تجربه نماید. انگلیسی ها با ضربه کرنر پل گاسکویین که با سر تدی شرینگهام همراه بود، با ضربه سر آلن شیرر پیش افتادند. اما اشتفان کونتز موفق شد گل تساوی ژرمن ها را به ثمر رساند. در این گل آندریاس مولر نقش بسزایی داشت. بازی پس از 120 دقیقه با تساوی 1-1 راهی ضربات پنالتی شد.

هر پنج پنالتی ابتدایی دو تیم تبدیل به گل شد. توماس هسلر، توماس اشترونز، اشتفان رویتر، کریستین زیگه و اشتفان کونتز برای آلمان گل زدند و آلن شیرر، دیوید پلات، استیوارت پیرس، پل گاسکوین و تدی شرینگهام پنالتی های انگلیس را تبدیل به گل کردند. ضربه پنالتی گرت ساوت گیت توسط آندریاس کوپکه مهار شد تا آندریاس مولر با یک پنالتی زیبا و یک ژست بیادماندنی، آلمان را راهی فینال نماید.

این برای پنجمین بار بود آلمان راهی فینال یورو می شد تا از شوروی عبور کند و به تنهایی رکورددار حضور در فینال یورو باشد.

ترکیب اولیه دو تیم آلمان و انگلیس در مرحله نیمه نهایی یورو 96
تاریختیم 1نتیجهتیم 2گلزنان
26 ژوئنفرانسه0(5)–(6)0جمهوری چک
26 ژوئنآلمان1(6)–(5)1انگلیساشتفان کونتز (16)
———
آلن شیرر (3)

فینال یورو 1996

دیدار فینال یورو 1996 در تاریخ 30 ژوئن 1996، در حضور 73611 نفر در استادیوم ومبلی شهر لندن، مابین دو تیم جمهوری چک و آلمان به قضاوت پیرلوئیجی پایرتو از ایتالیا برگزار شد. همچون فینال یورو 1988، دو تیم فینالیست رقابت ها، تجربه تقابل با یکدیگر در مرحله گروهی را نیز داشتند.

ابتدا پاتریک برگر در دقیقه 59 از روی نقطه پنالتی چک را پیش انداخت تا این تیم را امیدوار به کسب دومین قهرمانی نماید. اولیور بیرهوف در دقیقه 69 جایگزین مهمت شول شد تا تعویض طلایی برتی فوگتس شود. ضربه کاشته جناح راست زمین را کریستین زیگه به زیبایی ارسال نمود تا اولیور بیرهوف با یک ضربه سر بازی را تساوی کشاند.

بازی به وقت های اضافی کشیده شد. در دقیقه پنجم وقت های اضافی اولیور بیرهوف روی یک حرکت انفرادی در داخل محوطه جریمه در حالی که کارل رادا را در کنار خود می دید، چرخید و شوت او پس از برخورد به میشال هورناک و اشتباه پتر کوبا درون دروازه چک غلتید تا آلمان با قانون گل طلایی سومین قهرمانی خود در تاریخ یورو را جشن بگیرد.

ماتیاس زامر با عملکرد درخشانش در این جام موفق شد توپ طلا در سال 1996 را آن خود نماید.

ترکیب اولیه دو تیم آلمان و جمهوری چک در دیدار فینال یورو 96
تاریختیم 1نتیجهتیم 2گلزنان
30 ژوئنجمهوری چک1–2آلمانپاتریک برگر (59)
———
اولیور بیرهوف (73 و 95)
تصاویری از توپ و لوگوی رسمی یورو 1996، گل زیبای کارل پوبورسکی به پرتغال و خوشحالی بازیکنان آلمان از قهرمانی
“تصاویری از توپ و لوگوی رسمی یورو 1996، گل زیبای کارل پوبورسکی به پرتغال و خوشحالی بازیکنان آلمان از قهرمانی”
تیم ملی آلمان قهرمان یورو 96

اسامی تیم قهرمان یورو 1996

#پستنام بازیکنباشگاه
1دروازه بانآندریاس کوپکهآینتراخت فرانکفورت
2مدافعاشتفان رویتربروسیا دورتموند
3هافبکمارکو بودهوردربرمن
4هافبکاشتفان فروندبروسیا دورتموند
5مدافعتوماس هلمربایرن مونیخ
6مدافعماتیاس زامربروسیا دورتموند
7هافبکآندریاس مولربروسیا دورتموند
8هافبکمهمت شولبایرن مونیخ
9مهاجمفردی بوبیچاشتوتگارت
10هافبکتوماس هسلرکارلسروهه
11مهاجماشتفان کونتزبشیکتاش
12دروازه باناولیور کانبایرن مونیخ
13هافبکماریو باسلربایرن مونیخ
14مدافعمارکوس بابلبایرن مونیخ
15مدافعیورگن کولربروسیا دورتموند
16مدافعرنه اشنایدرهانزا روشتوک
17مدافعکریستین زیگهبایرن مونیخ
18مهاجمیورگن کلینزمن (کاپیتان)بایرن مونیخ
19هافبکتوماس اشترونزبایرن مونیخ
20مهاجماولیور بیرهوفاودینزه
21هافبکدیتر آیلتسوردربرمن
22دروازه باناولیور رکوردربرمن
23هافبکینس توتفرایبورگ
سرمربیبرتی فوگتس
ترکیب تیم ملی آلمان در فینال یورو 96

بهترین گلزنان یورو 1996

در 31 مسابقه برگزار شده در مرحله نهایی یورو 1996، 64 گل به ثمر رسید و میانگین 2.06 گل در هر بازی به ثبت رسید.

تعداد گلنام بازیکن
5آلن شیرر (انگلیس)
3برایان لادروپ (دانمارک)
3هریستو استویچکوف (بلغارستان)
3یورگن کلینزمن (آلمان)
3داور شوکر (کرواسی)
2اولیور بیرهوف (آلمان)
2پیر لوییجی کاسیراگی (ایتالیا)
2تدی شرینگهام (انگلیس)
2ماتیاس زامر (آلمان)
1ولادیمیر بشاستنیخ (روسیه)
1آلن نیلسن (دانمارک)
1انریکو کیه زا (ایتالیا)
1الی مک کویست (اسکاتلند)
1دومینگوس (پرتغال)
1ولادیمیر اسمیچر (جمهوری چک)
1پاتریک کلایورت (هلند)
1خاویر مانخارین (اسپانیا)
1کریستوف دوگاری (فرانسه)
1آلفونسو پرز (اسپانیا)
1فورین رادوچیو (رومانی)
1گیرمو آمور (اسپانیا)
1الکساندر موستووی (روسیه)
1ایلیا تسیمبالار (روسیه)
1خوزه لوییس کامینرو (اسپانیا)
1ساپینتو (پرتغال)
1عمر تترادزه (روسیه)
1کوبیلی تورکیلماز (سوئیس)
1زوونمیر بوبان (کرواسی)
1گوران ولائوویچ (کرواسی)
1پاتریس لوکو (فرانسه)
1لوییس فیگو (پرتغال)
1دنیس برکمپ (هلند)
1یوردی کرایف (هلند)
1ژائو پینتو (پرتغال)
1اشتفان کونتز (آلمان)
1فرناندو کوتو (پرتغال)
1پاتریک برگر (جمهوری چک)
1پاول کوکا (جمهوری چک)
1رادک بیبل (جمهوری چک)
1یان سوچوپارک (جمهوری چک)
1آندریاس مولر (آلمان)
1پاول ندود (جمهوری چک)
1پل گاسکویین (انگلیس)
1لوران بلان (فرانسه)
1یوری ژورکائف (فرانسه)
1کارل پوبورسکی (جمهوری چک)
1کریستین زیگه (آلمان)

ویدیوی برترین گل های یورو 1996

تیم منتخب یورو 1996

سه بازیکن آلمان، دو بازیکن فرانسه، دو بازیکن انگلیس و بازیکنانی از ایتالیا، جمهوری چک، بلغارستان و کرواسی در تیم منتخب یورو 1996 قرار گرفتند.

دروازه بانمدافعانهافبک هامهاجمان
آندریاس کوپکه (آلمان)لوران بلان (فرانسه)
مارسل دسایی (فرانسه)
ماتیاس زامر (آلمان)
پائولو مالدینی (ایتالیا)
پل گاسکویین (انگلیس)
کارل پوبورسکی (جمهوری چک)
دیتر آیلتس (آلمان)
آلن شیرر (انگلیس)
هریستو استویچکوف (بلغارستان)
داور شوکر (کرواسی)

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *