0

تپ روت Taproot چیست و چگونه باعث بهبود کیفیت شبکه بیت کوین می‌شود؟

تپ روت

از زمان معرفی سگویت (SegWit) تاکنون در کنار امضای اشنور (Schnorr Signature)، تپ روت یکی از تکنولوژی‌های پیش‌بینی‌شده برای به‌روزرسانی بیت کوین است. هدف تپ روت (Taproot) تغییر نحوه عملکرد اسکریپت‌های بیت کوین برای بهبود حریم خصوصی، مقیاس پذیری و امنیت است. این هدف و موارد دیگر تنها با ترکیب تپ روت و یک به‌روزرسانی مرتبط به نام امضای اشنور امکان‌پذیر می‌شوند.

هر کسی که با جامعه ارزهای دیجیتال آشنا باشد، می‌داند که حفظ حریم خصوصی، مقیاس‌پذیری و امنیت از نگرانی‌های اصلی این حوزه هستند. در حالی که بیت کوین محبوب ترین ارز رمزنگاری شده در جهان است، لازم است این مسائل برای بهبود عملکرد مورد توجه قرار گیرند و این دقیقاً همان چیزی است که تپ روت قصد انجام آن را دارد.

مقدمه

از زمان معرفی بیت کوین تاکنون، این رمزارز فراز و نشیب‌های خود را داشته، اما ثابت کرده است که مانند یک لنگرگاه سبب ایستادگی و به نظم درآمدن سایر رمزارزها می‌شود. صرف‌نظر از مسائلی مانند هک Mt.Gox یا هارد فورک‌های نامناسب بیت کوین در طول سال‌های گذشته، جامعه کریپتوکارنسی همچنان بر پایه بیت کوین استوار است.

اما مسائلی وجود دارند که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت – یکی از بزرگترین آن‌ها مربوط به حریم خصوصی است. با توجه به اینکه بیت‌کوین یک بلاکچین عمومی است، هر کسی می‌تواند تراکنش‌هایی را که در شبکه انجام می‌شود نظارت کند و برای برخی، این یک نگرانی اساسی است.

شما می‌توانید با استفاده از تکنیک‌هایی مانند میکس کردن کوین‌ها و CoinJoins، احتمال ناشناس ماندن خود را افزایش دهید. با این حال، متأسفانه، هیچ یک از این‌ها بیت کوین را به یک ارز خصوصی تبدیل نمی‌کند. اگرچه نمی‌توانیم در خصوص Taproot نیز چنین ادعایی را مطرح کنیم، اما ممکن است این پروژه به افزایش ناشناس بودن در شبکه کمک کند.

ارتقای Taproot به طور گسترده به عنوان اولین گام بزرگ در جهت حل نگرانی‌های مربوط به عدم وجود حریم خصوصی بیت کوین و سایر نگرانی‌های مرتبط پیش بینی شده است. اما تپ روت چیست و چگونه می‌تواند سبب بهبود عملکرد بیت کوین شود؟

تپ روت Taproot چیست؟

Taproot یک سافت فورک است که اسکریپت‌های بیت کوین را برای افزایش حریم خصوصی و بهبود سایر عوامل مرتبط با تراکنش‌های پیچیده بهبود می‌بخشد. تراکنش‌های شبکه بیت‌کوین می‌توانند از ویژگی‌های مختلفی مانند زمان‌بندی انتشار، قابلیت چندامضایی و موارد دیگر استفاده کنند که آن‌ها را پیچیده‌تر می‌کند.

بدون وجود تپ روت، هر شخصی می‌تواند تراکنش‌هایی را که از ویژگی‌های پیچیده‌ استفاده کرده و نیاز به ایجاد چندین تراکنش دارند، پیدا کند. با این حال، ارتقاء Taproot این امکان را فراهم می‌کند که تمام بخش‌های یک تراکنش بیت‌کوین را که شامل این ویژگی‌ها می‌شود، «پنهان» کند. بنابراین حتی اگر تراکنش‌ها از آن ویژگی‌ها استفاده کنند، مانند یک تراکنش واحد به نظر می‌رسند. این یک پیروزی بزرگ برای طرفداران حریم خصوصی بیت کوین است.

در واقع، تپ روت امکان پنهان ماندن روند اجرایی شدن یک اسکریپت بیت کوین را ممکن می‌کند. برای مثال، خرج کردن بیت کوین با وجود استفاده از Taproot می‌تواند تراکنش را در یک کانال لایتنینگ (Lightning Network)، معامله همتا به همتا یا یک قرارداد هوشمند پیچیده غیرقابل‌تشخیص، انجام دهد. هر کسی که یکی از این تراکنش‌ها را زیر نظر بگیرد، چیزی جز تراکنش همتا به همتا نخواهد دید. البته شایان ذکر است که این امر، واقعیت در معرض دید قرار گرفتن کیف پول فرستنده اولیه و کیف پول گیرنده نهایی را تغییر نمی‌دهد.

بنیانگذاران تپ روت Taproot

پیشنهاد Taproot اولین بار توسط گرگ ماکسول (Greg Maxwell)، توسعه دهنده Bitcoin Core، در ژانویه 2018 رونمایی شد. از اکتبر سال 2020، پس از درخواست‌های ارائه‌شده توسط پیتر وویل (Pieter Wuille)، تپ روت با Bitcoin core ادغام شد. برای استقرار کامل به‌روزرسانی، لازم است اپراتور نودها قوانین اجماع جدید Taproot را بپذیرند و تصویب کنند. با توجه ‌به نحوه پیشروی این روند، فعال سازی ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

انتظار می‌رود تپ روت همراه با یک به‌روزرسانی دیگری به نام امضای Schnorr اجرا شود. این امر نه‌تنها سبب پیاده‌سازی Taproot می‌شود، بلکه اجرایی شدن ویژگی مورد انتظار دیگری به نام تجمیع امضا (signature aggregation) را نیز ممکن می‌سازد.

امضای اشنور (Schnorr Signature) چیست؟

امضای اشنور (Schnorr Signature) شامل یک طرح امضای رمزنگاری است که به ‌دست ریاضی‌دان و رمزنگار آلمانی، Claus Schnorr توسعه یافته است. با وجود اینکه Schnorr از طریق حق انحصاری و ثبت اختراع، برای سال‌ها از الگوریتم خود محافظت کرد، اما در سال 2008 این حق انحصاری به طور قانونی منقضی شد.

طرح امضا که توسط ساتوشی ناکاموتو (خالق بیت کوین) اتخاذ شد، الگوریتم امضای دیجیتال منحنی بیضی (ECDSA) بود. انتخاب ECDSA نسبت به الگوریتم امضای Schnorr به این دلیل بود که قبلاً به طور گسترده استفاده می‌شد، به خوبی درک شده بود، امن، فشرده و منبع باز بود. با این حال، توسعه طرح امضای دیجیتال اشنور (SDSS) ممکن است نقطه شروع نسل جدیدی از امضاها برای بیت کوین و سایر شبکه‌های بلاکچین باشد.

یکی از مزایای اصلی امضای اشنور این است که می‌توانند چندین کلید را در یک تراکنش پیچیده بیت کوین ببرند و یک امضای منحصربه‌فرد تولید کنند. این بدان معنا است که امضاهای طرف‌های متعدد شرکت‌کننده در تراکنش، در یک امضای واحد اشنور «تجمیع» می‌شوند؛ این امر به ‌عنوان تجمیع امضا شناخته می‌شود.

تاثیر تپ روت Taproot بر بهبود کیفیت شبکه بیت کوین

همانطور که گفتیم، Taproot بهبودهای عمده‌ای در حریم خصوصی بیت کوین به همراه خواهد داشت. هنگامی که Taproot با امضای Schnorr ترکیب می‌شود، ممکن است کارایی را هنگام انجام تراکنش‌ها افزایش دهد. علاوه بر افزایش حریم خصوصی، سایر مزایای بالقوه عبارتند از:

  • کاهش حجم داده‌هایی که باید در بلاکچین منتقل و ذخیره شوند.
  • تراکنش‌های بیشتر در هر بلوک (نرخ TPS بالاتر).
  • کارمزد کمتر تراکنش‌ها

یکی دیگر از مزایای تپ روت این است که امضاها دیگر قابل تغییر نخواهند بود که یک خطر امنیتی شناخته شده در شبکه بیت کوین است. به زبان ساده، قابلیت انعطاف‌پذیری امضا به این معنا است که می‌توان امضای معامله را قبل از تأیید، تغییر داد. با این کار، حمله به ‌گونه‌ای به نظر می‌رسد که گویی انگار معامله هرگز اتفاق نیفتاده است. این امر بیت کوین را در معرض مشکل دوبار خرج کردن قرار می‌دهد که می‌تواند یکپارچگی دفتر کل توزیع شده را از بین ببرد.

سخن پایانی

تپ روت یک به‌روزرسانی کاملاً پیش‌بینی‌شده و مورد حمایت بیت کوین است که اگر با امضای اشنور اجرا شود، شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی از نظر حریم خصوصی، مقیاس پذیری، امنیت و موارد دیگر خواهیم بود.این ارتقاء همچنین می‌تواند علاقه بیشتری را در اطراف شبکه لایتنینگ ایجاد کند و Multisig را تشویق کند تا بیشتر از استانداردهای صنعتی باشد.

صرف‌نظر از مشارکت شما در جامعه بیت کوین، علاوه بر افزایش حریم خصوصی این رمزارز، Taproot با افزایش کارآیی و امنیت بیت کوین، در بهبود تجربه شما در هنگام استفاده از آن نیز تأثیرگذار خواهد بود.

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *