0

فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران

فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران

فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران فیلمی ایرانی است که توسط بهروز افخمی در سال ۱۳۹۲ ساخته شده و در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر به نمایش درآمد.

به گزارش خوبو، آذر، شهدخت، پرویز و دیگران یکی از فیلم‌های خوب دهه 90 سینمای ایران است که مورد استقبال جشنواره‌های داخلی قرار گرفت. این فیلم از سایت معتبر IMDB، نمره ضعیف 4.7 را کسب کرده است. 535 نفر به این فیلم نمره داده‎اند.

دانلود رایگان فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران

عوامل و بازیگران فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران

آذر، شهدخت، پرویز و دیگران فیلمی است که در ژانر کمدی و درام توسط بهروز افخمی ساخته شده است. بهروز افخمی از کارگردانان مطرح سینمای ایران است. او در رأی‌گیری مجله نقد سینما از ۵۵ فیلم‌شناس ایرانی در سال ۱۳۸۱، یکی از ده فیلم‌ساز برتر تاریخ سینمای ایران شناخته شده است.

فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران از جمله بهترین آثار ساخته شده توسط بهروز افخمی است. او سابقه ساخت آثار پرطرفداری همچون عروس، شوکران، سن پطرزبورگ و گاوخونی را در کارنامه دارد.

کارگردانبهروز افخمی
تهیه کنندهسید جمال ساداتیان
بهروز افخمی
نویسندهبهروز افخمی
بر اساس رمانی از مرجان شیرمحمدی
بازیگرانمهدی فخیم زاده
گوهر خیراندیش
مرجان شیرمحمدی
رامبد جوان
مانی حقیقی
امیرعلی دانایی
آزاده اسماعیل خانی
نعیمه نظام دوست
شهین تسلیمی
ناهید مسلمی
ابوالفضل زارع کار مقدم
یدالله شادمانی
تدوینآیدین افخمی
موسیقیآرمان موسی پور
علی اکبر قربانی
سال ساخت1392
مدت زمان فیلم114 دقیقه
نمره IMDB4.7
فروش گیشه1٬260٬000٬000 تومان

خلاصه داستان

همسر خانه‌دار (گوهر خوهراندیش) یک بازیگر مشهور سینما (مهدی فخیم زاده) در آخرین فیلم او با وی همبازی می‌شود و آنچنان مورد توجه منتقدان قرار می‌گیرد که منجر به حسادت او می‌شود. روابط صمیمانه آن‌ها تیره شده، زن قهر می‌کند و به باغچه خانوادگی دماوند می‌رود. با بازگشت دخترشان (مرجان شیرمحمدی) به ایران روابط آن‌ها دستخوش تحولاتی می‌شود.

نقد و بررسی فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران

آذر، شهدخت، پرویز و دیگران طرح اولیه جذابی دارد که پتانسیل زیادی برای بسط و گسترش ایده آن وجود دارد اما بهروز افخمی از این فرصت به خوبی استفاده نکرده و با اینکه می‌توانسته اثری در خور توجه بسازد، اما از این کار سرباز زده.

فیلم با ایده اولیه اختلاف زن و شوهر هنرمند آغاز می‌شود که با قهر همسر همراه است. اتفاقاتی که در دقایق اولیه فیلم رخ می‌دهد به خوبی نوید یک اثر پرکشش ملودرام را به مخاطب می‌دهد اما در دقایق بعدی، فیلم یک داستان دیگر را نه به صورت مکمل بلکه به عنوان داستان اصلی مطرح می‌کند که از هر منظر، تصمیمی عجیب به نظر می‌رسد.

ورود شخصیتی جدید که دختر 37 ساله این زوج به نام آذر به داستان است، به‎صورت کاملاً اتفاقی رخ می‌دهد و برخلاف انتظار تماشاگر، این داستان مکمل تبدیل به دغدغه اصلی ذهن فیلمساز می‌شود و اختلافات پرویز و شهدخت به‌طور کامل به حاشیه رانده می‌شود تا مخاطب از این پس فقط اختلاف این دو را در کنایه‌های ریز و درشت به یکدیگر ببیند و دیگر هیچ! این شیوه “پرش روایت” از کارگردانی با تجربه چون بهروز افخمی تا حدودی زیادی بعید بود.

متاسفانه پس از اینکه آذر به داستان وارد می‌شود، اغلب اتفاقاتی که در دقایق میانی آذر، شهدخت، پرویز و دیگران شاهدش هستیم، فقط دور هم نشستن و حرف زدن و شوخی‌های کلامی است که ناپخته بودن و البته گزینشی بودن آن به خوبی هویداست. شوخی‌هایی که گاهاً رنگ نژاد پرستی و توهین به فرهنگ دیگر ملل به خود می‌گیرد و مشخصاً بهروز افخمی کارگردانی نیست که چنین شوخی‌هایی را بی‌دلیل در فیلم قرار داده باشد!

به همه این‌ها باید پرداخت گزینشی شخصیت‌ها را هم اضافه کرد که البته متاسفانه در سینمای ایران تا حدود زیادی باب است و کمتر کارگردان ایرانی است که اهمیت چندانی به این بخش دهد. در فیلم به جز سه شخصیت اصلی داستان که تا حدودی در جریان فیلم با آنان ارتباط برقرار کرده و تبدیل به شخصیت‌هایی قابل درک برای مخاطب می‌شوند، دیگر شخصیت‌های مکمل داستان به صورت تک بعدی باقی مانده و رها شده هستند تا به مقابل تصویر بیایند و شاید که بتوانند فضای خالی دوربین را بپوشانند و چند تایی دیالوگ بامزه هم به لب بیاورند.

با اینحال آذر، شهدخت، پرویز و دیگران بازی‌های بسیار خوبی دارد که البته همگی در این دایره قرار نمی‌گیرند. مهدی فخیم زاده به عنوان بازیگر نقش اصلی مرد فیلم توانسته به خوبی گلیم خود را از آب بیرون بکشد و شوخی‌های کلامی‌اش هم راضی کننده است. گوهر خیراندیش نیز به خوبی در نقش شهدخت ظاهر شده و کم و کاستی در بازی او مشاهده نمی‌شود اما مرجان شیر محمدی در نقش آذر، بدتر از آن هست که بتوان خیلی او را در پرده عریض سینما تحمل کرد. نعیمه نظام دوست نیز یکی از خوب‌های فیلم به شمار می‌‎رود و رامبد جوان را هم که در موردش صحبت نکنیم بهتر هست!

آذر، شهدخت، پرویز و دیگران در مجموع اثری ضعیف در کارنامه بهروز افخمی محسوب می‌شود که در وضعیت آشفته فیلمنامه و کارگردانی در سینمای ایران، به افتخاراتی در جشنواره فیلم فجر دست یافته که جای سوال بسیار دارد. اینکه فیلمی با چنین کیفیت نازلی (از روایت چند تکه فیلم گرفته تا شیوه کارگردانی و فیلمبرداری و …) در سینمای ایران ساخته شود و یکی از بهترین آثار سال در بخش فیلمنامه معرفی شود، اتفاقی نگران کننده برای سینمای ایران تلقی می‌شود.

شاید یادآوری این نکته به فیلمسازان داخلی لازم باشد که مخاطبین ایرانی به آثار روز سینمای دنیا دسترسی دارند و امروزه به راحتی قادر هستند تا آثار سینمای ایران را با دیگر نقاط جهان مقایسه نمایند. شاید بهتر باشد که برای مخاطب ایرانی وقت و ارزش بیشتری گذاشته شود تا نتیجه کار به رشد صنعت سینمای ایران کمک کند.

ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که احتمالاً مرجان شیرمحمدی با این فیلم رکوردی عجیب از خود به جای گذاشته است. مرجان شیرمحمدی نویسنده رمان آذر، شهدخت ، پرویز و دیگران و همچنین بازیگر، طراح لباس و همسرِ کارگردان این اثر است!

نویسنده: میثم کریمی
منبع: سایت مووی مگ

فهرست جوایز فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران

در سی و دومین دوره برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1392، فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران نامزد دریافت پنج سیمرغ بلورین جشنواره برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی (بهروز افخمی)، بهترین بازیگر نقش اول مرد (مهدی فخیم زاده)، بهترین بازیگر نقش مکمل زن (نعیمه نظام دوست) و بهترین فیلمنامه (بهروز افخمی) شد و در پایان موفق به کسب دو سیمرغ بلورین شد.

  • برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم (سید جمال ساداتیان)، دوره ۳۲ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۲
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه (بهروز افخمی)، دوره ۳۲ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۲
  • برنده تندیس حافظ بهترین فیلمنامه (بهروز افخمی)، پانزدهمین دوره جشن حافظ
  • برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر زن سینما (گوهر خیراندیش)، پانزدهمین دوره جشن حافظ

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *