0

ابزار نقاشی مداد رنگی

شناخت ابزار نقاشی مداد رنگی می تواند از مهم‌ترین مراحل شروع این تکنیک نقاشی به حساب بیاید. مداد و مداد رنگی از جمله نوشت افزارهایی هستند که هنرمندان جهت ارائه اثری ماندگار آن‌ها را مورد استفاده قرار می‌دهند.

به گزارش خوبو، مدادهای گرافیتی از اواخر قرن هجدهم میلادی ساخته شدند. سختی و نرمی این نوع مدادها، بستگی به کیفیت مخلوط خاک رس با گرافیت دارد. امروزه مغزی مداد را پس از پختن، به موم آغشته می‌کنند تا کار آن بهتر و اثرش بادوام‌‌تر باشد.

ابزار نقاشی مداد رنگی

ابزار نقاشی مدادرنگی

مداد مشکی

بسیاری از هنرمندان برای ترسیم طرح اولیه از مداد مشکی با مغزی نرم استفاده می‌کنند.

کاغذ یا مقوا

کاغذهای مناسب برای مداد رنگی متنوعند. به‌ جز کاغذهای صیقلی (مثل کاغذ گلاسه) و همینطور کاغذهای خیلی زبر، از هر کاغذ و مقوایی می‌شود برای نقاشی استفاده کرد که این بستگی به سوژه مورد نظر دارد.

مقوا با بافت درشت به طور طبیعی رنگ‌ها را از یکدیگر تفکیک کرده و فضاهای سفید در لایه‌های رنگ‌ها بیشتر نمایان است. با تکرار لایه‌های رنگی به مرور از فضای سفید کاسته می‌شود. مداد رنگی مورد استفاده در این گونه مقواها بایستی حتما از نوع نرم باشد تا بتواند به راحتی در بین بافت نفوذ کند.

ابزار نقاشی مدادرنگی

مدادهای رنگی

برای نقش زدن بر روی کاغذ یا مقوا می‌توان از مداد رنگی‌های متفاوت با برندهای مختلف استفاده کرد اما یکی از معروف‌ترین آنها که توسط اساتید این حوزه مورد استفاده قرار می‌گیرد، مداد رنگی‌ های پلی‌کروم هستند که برای اولین بار توسط شرکت فابرکاستل تولید و به بازار عرضه شدند.

مغزی این مدادها روغنی و بسیار نرم بوده که همین امر سبب طول عمر بالای آنها می‌شود. از مزیت‌های نقاشی با مدادهای پلی‌کروم می‌توان به استفاده از آن بر روی سطوح مختلف نظیر کاغذ، مقوا، چرم و کاغذ پوستی اشاره کرد که به علت ماندگاری بالای آنها با گذشت زمان نقاشی نیازی به ترمیم پیدا نخواهد کرد.

ترکیب رنگ مداد رنگی پلی‌کروم بسیار متنوع بوده و در بسته‌بندی‌های جذاب و با کیفیت وارد بازار می‌شوند.

ابزار نقاشی مدادرنگی

قلمو

استفاده از قلمو با سایزهای مختلف جهت محو کردن یکی از تکنیک‌های نقاشی با مداد رنگی است.

محو کن

محوکن یکی دیگر از ابزار مورد استفاده هنرمندان است که در سایز و برندهای مختلف وارد بازار شده است. محو‌کن‌ها در حقیقت کاغذهای لوله شده‌ای هستند که در دو نوع یک سر و دو سر تولید می‌شوند. برای تمیز کردن محوکن می‌توان از کاتر یا یک برگه سمباده تمیز استفاده کرد.

تراش

یکی از نکاتی که در مورد تراش باید مدنظر قرار دهید استفاده از تراش جداگانه برای مداد مشکی و مداد رنگی است تا مانع از سیاه شدن نوک مداد رنگی‌ها شوید. ابزار دیگری که برای تیز کردن نوک مداد مورد استفاده قرار می‌گیرد سمباده است که در صورت کشیدن نوک مداد برروی آن پودر مداد خواهید داشت که به وسیله قلم‌مو می‌توانید آن را بر روی کاغذ محو کرده و در نقاشی از آن استفاده کنید. همچنین برای نقاشی مدادرنگی تراش‌های برقی توصیه نمی‌شود.

ابزار نقاشی مدادرنگی

پاک کن

اگر اشتباهی مرتکب شدید، از پاک کن برای پاک کردن خطوط مداد رنگی استفاده کنید. در اصل 5 نوع پاک کن برای مداد رنگی وجود دارد:

  • پاک کن مدادی
  • پاک کن خمیری
  • پاک کن اتودی
  • پاک کن برقی
  • پاک کن عمومی برای طراحی و نقاشی

چسب کاغذی

نوار چسب کاغذی را دور سطح کار خود قرار داده و سپس با دقت روی آن فشار آورید تا فضاهای خالی پر شود. همیشه بهتر است قبل از استفاده از این نوع چسب، آن را بر روی یک کاغذ آزمایشی امتحان کنید تا مطمئن شوید نوار، الیاف کاغذ نقاشی شما را از بین نمی برد.

چسب کاغذی

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  • مسئولیت دیدگاه با نویسنده‌ی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *